Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

İyi akşamlar arkadaşlar.
Ayşe Kulin,Sevdalinka'yi okuyorum.
120. sayfadayim. Kitap 336 sayfa.

Ama yarım bırakmayı dusunuyorum.
Çünkü cok,cok üzüldüm. Okumaya dayanamayacagim sanırım. Boşnaklara yapılan zulumleri yüreğim kaldırmıyor.

Başka zaman olsa okurdum ama şu dönem üzüntü verici şeylerden uzak durmam gerekiyor.
Bu nedenle başka bir kitaba başlamayı dusunuyorum :/

İnsan Önce Maymun muydu? - Hüseyin Rahmi Gürpınar bitti.
Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan arkası yarın yazılarının derlenmesiyle oluşturulmuş bir roman. Klasik hüseyin rahmi ve absürt olaylar. Çok tatlı bir anlatım. Dönemin türk edebiyatı için çok farklı bir dil ve tarz. Baş kahramanımız filozof mualla bey ve sanırım hüseyin rahmi genelde kitaplarında filozofu sıkça kullanıyor. İstanbulun mahalle hayatı gündelik yaşantı hakkında çok güzel izler var kitapta. Ben beğendim ama hüseyin rahmi okunacaksa sanırım şıpsevdi ve gulyabaniden başlanmalı. Sıkıldım yer yer. Hatta yarım bırakmıştım yeniden başladım bitirmek zor geldi bi yerden sonra. Çünkü sürekli farklı farklı absürtlükler, muhtemelen arkası yarın yazıları olduğu için. Ben yine de filozof muallayı ve hüseyin rahmi yi çok sevdim. Bence edebiyatımızda hakettiği yeri görememiş yazarlardan.
Kısa bir araştırma yaptım kendisi hakkında. Daha önce heybeliada daki müze evine de gitmiştim ev kendi işlediği dantellerle dolu müthiş yetenekli bu konuda. Sürekli kadınlarla büyüdüğündenmiş. Hiç evlenmemiş. Çok titizmiş. Evden çıkarken mutlaka eldiven takarmış hiçbi yere dokunmazmış. Çok naif bir adam bence. Daha çok okunmalı :)

İyi akşamlar kızlar
Vaktim az olduğundan alıntı yapamıyorum kusura bakmayın ne olur ..İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim güzel kalpli arkadaşlarım...
Od _İskender pala kaldığım yerden devam ediyorum bu akşam ...

Herkese bol okumalı, huzurumu huzurlu akşamlar

Günaydin herkese çocuklar uyutmadığı için erkenden kalktım off off
Dün misafirim vardı öncesinde de evde biraz tadilat yapmıştık yorgun olduğum için ince memede hiç bakmıyım dedim Audrey'yi bulmak heyecanlı bir yerde kalmıştı onu bitirdim. Zaten bir Sophie kinsella kitabına başlayınca hiç duramıyorum bitirene kadar. Bu tabi klasik bir Sophie kitabı değilsi gençlik kitabıydı ama ben çok beğendim hem eğlenceliydi hemde ileride bende ergen annesi olacağım için daha çok ilgimi çekti Audrey'in tabiriyle deli annesinin halleri çok hoşuma gitti.
ispanakliborek hiç boşuna fuara gitme bence ben gittim hiç indirim yoktu yayınevi azdı hatta bazı yayınrvlerinin kitapları bile azdı almak için gittiğim 2 kitap yoktu
Gürpınar'ı bende çok seviyorum Gulyabani ve Kuyruklu Yıldız altında bir İzdivaç süperdi. Bütün kitaplarını okumak istiyorum yavaş yavaş.
Neyse bu kadar telefon yeter şimdi ben biraz ince Memed4 okuyayım okuyabilirsem

Günaydın kızlar.
Benim Adım Mayıs, sayfa 60.
Kahvemi kitabımı alıp bahçeye ineceğim gözümü kararttım valla.

Maalesef Türk Klasikleri çok zayıf olduğum bir alan. Bu yönümü de törpülemem lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…