Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

yapmayın bunu bana bende var. ama hiç okuyamıyorum bu aralar kitap

sahilde kafka bitti baştan sona akıcı ve merak uyandırıcıydı ama tabi ki bir çok yeri hava da kaldı yine de sevdim kitabı murakami candır diyorum. ama keşke 1q84 ten önce okusaymışım o zaman çok daha fazla sevebilirdim, kitabın bazı bölümlerinde zaten bence 1q84 ün sinyallerini vermiş. hep kitap yazmasını temenni ediyorum ve bütün kitaplarını okumayı planlıyorum

buradan sonrası SPOİLER içerir

DonukPudra ve şimdi hatırlayamadığım diğer okumuş olan arkadaşlar ben bu jonny walker olayını hiç anlayamadım. şimdi gerçekten kafkanın babası kedileri kesiyor muydu yoksa hepsi bendeniz nakatanın hayali miydi, yoksa adamın içine jonny walker mı girmişti kafamda deli düşünceler

tabi başka anlamadığım yerler de var ama ilk bu geliyo aklıma

Kör Adamin Bahcesi bitti. Ilk baslarda cumleler devrik ve anlam dusuklugu oldugundan rahatsiz olmustum ama konunun icine girince hevesle okudum. Okuma esnasinda da cevirideki abdestin aptes olarak defalarca yanlis yazimina sinir oldum. Ayrica yazarin anlatim esnasinda pat diye bir cumle sonra bambaska bir yerden devam etmesi bazen konsantrasyonu zorlayabilir.
Nadeem ASLAM Pakistanli bir yazar, 14 yasinda Ingiltere' ye goc etmis ailesiyle ve universite egitimini birakarak yazarliga adim atmis daha evvel yazdigi kitaplar da hep oduller almis.
Kitaptan bahsetmek gerekirse konusu Pakistan ve Afganistan da geciyor. Talibani, bolge insaninin sindirilisini, muslumanin muslumana yaptigi eziyeti, ve ABD'nin nasil da o koca gucune dayanarak uydurma bahanelerle caninin istedigi ulkeyi isgal ederek orada yasayan halki perisan ettigini bir seruven esliginde anlatirken seruvene aşki da katmis. Ben kitabi cok begendim.
Yazilanlarin birebir olmasa da cogu seyin gercek oldugunu bilmek isyan duygularimi kamciladi. Kadinlarin ne hale dusuruldugu ve dinin insanlarin egolari elinde nasilda yozlastirilabilecegini anlatan iki anekdottan bahsedecegim. 1.si kadinlarin mezarliga alinmamasi, gece gizlice girmeye calisanlarin dovulmesi
2.si karakterlerden biri erkeklerin yaninda bayildigi icin edepsiz olarak gorulmesi. Bu iki bolumde ( hayal urunu olsalar dahi) talibanin tiksinc yuzunu net olarak hissettim.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yanima Thomas BERNHARD Kirec Ocagi' ni almistim belki baslarim.

konu ilgimi çekti, gün kitaplarım bir gün biterse alıp okurum inşallah :)
aptes yazımına ben de sinir oluyorum ama tdk doğru kabul ediyor maalesef

Günümde alın bana kankaaaa
Ben de bileyim
Başgan yüzsüzlüğe doymuyordu
zevkle başganım

Sözde evdeyim ama hiç verimli okuyamıyorum ya, nazar değdi
Aslında sıkıcı falan da değil kitap ama
Sahilde Kafka sayfa 200
_Cassandra_ nasıl gidiyo senin?

Ay bitirmişsin şimdi gördüm
ben kitabı epub olarak telefonuma indirmiştim evde kitaptan yollarda telefondan baya hızlı okudum, keşke 1q84 ten önce sahilde kafkayı okusaymışız o zaman daha çok severmişiz diye düşünüyorum ama yine de sevdim ben kitabı dili çok güzel murakaminin

bu arada play kitapların not alma kısmı varmış süper, kitapta beğendiğin kısımları seçiyorsun istediğin renge boyuyorsun notlar kısmında çıkıyor istersen üstüne tıklıyorsun notun olduğu sayfa açılıyor vs. çok hoşuma gitti benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…