Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Zülfü Livaneli__Son Ada bitti.

Bir ada düşünün, yıllar önce çok zengin bir işadamı satın almış, yaşlıĺık yıllarını hizmetçileriyle birlikte yaptırdığı güzel malikânesinde geçiriyor, şehrin gürültü patırtısından uzak balığını tutuyor, hamakta uyku keyfini yapıyor, zamanla yalnızlıktan sıkılmaya başlayınca da eşine dostuna haber ediyor onların da orada ev yapmasına olanak sağlıyor ama bu ev sayısını 40 ile sınırlandırıyor çünkü adanın doğal güzelliğinin, sessizliğinin, binbir türlü ağacı, çiçeği, hayvanı barındıran ormanın güzelliğinin bozulmasını istemiyor.
Ve siz de yazarın anlatımıyla sanki bu cennet adanın gizli ev yaptırmış 41. ailesi olarak oradaki olaylara tanıklık etmeye başlıyorsunuz, anlatı o kadar içten ki her şey gözlerinizin önünde gerçekleşiyor.

Evet, bu kadar şahane bir yerde ne olabilir ki anlatılacak diye başlıyorsunuz kitaba, oh mis gibi doğayı iliklerimizda hissedeceğiz derken anlatıcı daha ilk sayfalarda o can alıcı cümleyi kuruyor, aynı masallardaki gibi ' mutlu bir şekilde yaşayıp giderken adamızda bir kişinin vefatıyla onun evini satın alan bir emekli bürokratın adaya yerleşmesiyle artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı' . Bundan sonra anlatılanlar sizi şok etmeyecek çünkü tarihimizde biz bunları yaşadık, ne acıdır ki de yaşamaya devam edeceğiz gibi görünüyor.
Bir doğa nasıl katledilir, insanlar nasıl değişir, alışarak nasıl her gün yavaş yavaş yok olunur, üzülerek, sinirlenerek okuyacaksınız.

Kitabın en sevdiğim noktası olaylar anlatılırken bazen ufak ayrıntılar üzerinde duruluyor, acaba ne derken, yazar ilerleyen sayfalarda olay örgüsü içinde onun cevabını size aynı heyecanı hissettirerek veriyor.

Kitapta Orwell'ın Hayvan Çiftliğini okurkenki duyguları yaşadım ama anlatım olarak o masalsı bu hikaye gibiydi benim için, bu daha yakındı belki de yaşadıklarımıza, o yüzdendir.

Ben çok sevdim ama anlatılanları değil elbette ki, cennetten cehennem olabildiyse tam tersi de neden olabilmesin dedirtebilmesini, düşündürtmesini sevdim. Tavsiye ederim.

_asmunikal_ 'm iyi ki almışsın bana, iyi ki okumuşum.

Çoklu alıntıyı beceremedim kızlar bir civciv annesi
M Mavisu27 katıl bize
__giz__ yorumlarını çok seviyorum, her defasında keşke benim de böyle bir yeteneğim olsa diyorum, sen hep oku hep yorumla

bildirim de yapayım Mihmandar bitti. İskender Pala ne yazsa okurum sanırım. seviyorum kitaplarını. yeni kitabım Stefan Zweig Olağanüstü Bir Gece.

Çok teşekkür ederim.
Sen de yorumla içinden geldiği gibi, her yorum başka saklı güzellikleri ortaya çıkarır.

______

Kitaplığımda Gani Müjde'nin Dijital Saadet Olmaz adlı kitabını gördüm, hafif kafa dağıtayım dedim, sevdiği öykü ve yazılarından seçmece yapıp bu kitabı ortaya çıkarmış.

Allah rızası için söyleyin bana klima altında mı kitap okuyorsunuz. Yoksa şapır şapır terlerken okuyabiliyor musunuz?
Komplekse girdim bu sıcakta kitap okuyamıyorum diye ya(klimam yok ve izmirdeyim cayır cayır yanıyorum)

İstemsiz güldüm okurken yazdıklarını
Evde klimam Yok ben de okuyamıyorum. Konsantre olamıyorum bi kere işte klima var ama canım istemiyor valla. Ağustos ayını hiç sevmiyorum

Evdeki tüm kapılar açık valla. Geçiyorum ara salona altıma bir minder sırtıma bir minder arada insafa gelir de eserse 2 sayfa fazla okuyorum işte

Iyi geceler herkese

Nasilsiniz?

Sonunda elime kitap alabildim. Bildirim yapmaya geldim. Yillar Sonra-Sandra Brown 70.sayfa.
Bu kitabı 5-6 yıl önce okumuştum,yani lisedeyken .: ) Kitap sürükleyiciydi,iyiydi hoştu ama +18 lik yerler olmasa daha iyi olurdu.O zaman marketten çok ucuza almıştım.Bir daha tövbe ettim. Almıyorum o tarz kitaplar.Kendini belli ediyor zaten.

Eki Görüntüle 2033004

Neee bir ses duydummm kiskancliktan catladiniz mi

Canimmm
minerva1988 bana tatilde supriz yapmis

Cok tesekkur ederimm. iyi ki de iyi ki
Çatladım,ortadan ikiye çatırt diye ayrıldım.:)

Ben cok duygulanmistim okurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…