Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Gunaydin herkese,
Körlük syf 294 kitabin dili agir degil ama ruhuma agir geliyor, biraz icim daraldi. Bitince yorumumu yapacagim.

Bilinmeyen bir Kadının Mektubu bitti, değişik bir hikayeydi..

Daha önce hiç Stefan Zweig okumamıştım, bu ilk oldu, birkaç kitabını daha okuyacağım.
Satranc, Amok Kosucusu, Yakici Sir, Korku, Bilinmeyen Bir Kadinin Mektubu hepsini oku bence.

Sevgili minerva1988 cığımın önerisi ile çok güzel bir kitabı okudum bitirdim. "Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde"
Çok güzel hikayeler vardı içinde insanın kalbine dokunan.
Serviste gidip gelirken de Yemek Bağımlılığı kitabını okumaya devam ediyorum. 100'lü sayfalardayım onda da.
İşyerinde okuyabileceğim, hafif, çerezlik e-kitap seçeceğim. Şimdilik aklımda bişey yok, seçince haber veririrm

Günaydın baykuşlar.
Korkuyu beklerken de korkuyu beklerken öyküsüne geldim.
başganım çok geldin. _meLinDa_

Bende okuyabilir miyim güzel bayan

Yaşar Kemal Tenekeyi okusana kuzum. Çok güzel kitaptır.
Mail için teşekkür ederim.

Körlük bitti. Beni de bitirdi.
Baslamadan evvel Kirmizi Kedi yayinevi cevirisinin cok karmasik oldugunu okumustum. Ancak ceviriyi karmasik bulmadim. Aralarda düşük, yanlış kurulmus cumleler vardı. Diyalogların cümle devamı niteliginde ardisik yazilmis olmasi biraz dikkat gerektiriyor.
Jose SARAMAGO cok severek okudugum bir yazar degil. Dili bana hep tuhaf geliyor. Bu kitapta da fikrim degismedi.
Kitap az evvel de soyledigim gibi dili cok agir degildi ancak konu ruhuma cok agir geldi. Okurken icim daraldi. Hatta bazi yerlerde (spoiler vermeyecegim) katlanamadim, elimden atmak istedim.

Insan yeryuzunde yasayan canlilar icinde igrenclesme sinırı olmayan tek canli. Kurdugumuz ' medeni' topluluklarin vahsiligin sinirina adim atmasi icin bir felaket yetip artiyor. Topluluk halinde yasamanin getirdigi kurallar vahsi yasama gecildiginde elimizde kalan tek bir kolonya damlasi misali ucup gidiveriyor. Bu vahsetin icinde 'yasayabilmek', kötü kokular duyumsasak da nefes alip vermeye devam edebilmek icin nesiller icinde gelisen deger yargilarimizi, ahlaki sorumluluklarimizi nasil da bir kenara birakabilecegimizi dramatik bir sekilde anlatmis Saramago.
Melankolik, depresif bir zamanda okunmamasini tavsiye ederim.

Yeni kitabim Billy Budd, gene acemiligime denk geldi Zeplin yayinlarindan almisim. YKY varmis. Gerci yky nin sayfa duzenini begenmiyorum. Umarim ceviri guzeldir.

_asmunikal_ cığımın tavsiyesi üzerine Yaşar Kemal - Teneke kitabına başlıyorum
Çerezlik dedim, yine dayanamadım Yaşar Kemal adını duyunca, onu seçtim
Geçen sana Yaşar Kemal'in bir sürü kitabını tek mail ile göndermiştim. Duruyorsa bana atabilirsin. Silmişim ben loliss _meLinDa_ birçoğunuza attım aslında

Yorumunu okumadım. Spoiler içerir diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…