Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Hoşgeldiniz

Tam bilemedim ama bi tavsiye ben vereyim.ama kızlar daha çok yardımcı olur

Ahmet Ümit / Bab-ı Esrar
Bana güzel ve değişik gelmişti. Akıcı bir dili var. Ahmet Ümit sizi olduğunuz yerden sürükleyip Konya'ya götürüyor resmen.

Hoşbuldum teşekkür ederim not alayım.
Uçurtma avcısı.Küçük arı.Bin muhtesem güneş,Bir gün,Deli,Yüreğim seni çok sevdi aklımda kalanlar bunlar, okudugum kitaplar.

Hoşbuldum teşekkür ederim not alayım.
Uçurtma avcısı.Küçük arı.Bin muhtesem güneş,Bir gün,Deli,Yüreğim seni çok sevdi aklımda kalanlar bunlar, okudugum kitaplar.
Yüreğim seni çok sevdiyi ben de okumuştum ama çok oldu. Hiç hatırlamıyorum resmen . Aklımda kalanlar Bursa ve Murat

Ay ben ona karaborsadan bilet bulup gitmiştim taa kaç sene önce, o zamanlar Behzat Ç. dizisi vardı daha revaçtaydı Erdal Beşikçioğlu. 7 liralık bilete 30 lira vermiştim hey gidi. Verdiğim paraya acıdım ama Erdal Beşikçioğlu'na gitse acımazdım o kadar muhteşem bir performanstı. Maalesef karaborsacı adama gitti çoğu. :/

Jodi Picoult - Cam Çocuk ya da Kız Kardeşim İçin (benzer konulu olduklarından birini seçin derim)
Ayşe Kulin - Adı Aylin
Hande Altaylı - Kahperengi (Bunun dizisi çekildi Merhamet'ti sanırım ismi birkaç bölüm izlemiştim ama kitabı çok daha güzel ve akıcıydı)
Betty Mahmudi - Kızım Olmadan Asla

Kitap alamadığınız vakitlerde kütüphanelerden faydalanabilirsiniz.

Günaydın mutlu pazarlar dün yine yorucu bir gündü çok az okuyabildim ama Korkuyu Beklerken'i azmettibm bitirdim en sevdiğim iki öykü korkuyu beklerken ve babaya mektup oldu. Bütün öyküleri tam özümseyebildiğimi söyleyemeyeceğim ilerleyen zamanlarda tekrar okumak istediğim bir kitap oldu.

Yeni kitabım Doğan Cüceloğlu Geliştiren Anne Baba bu tarz kitapları çok okuyamıyorum ama okumak istiyorum, bakalım okuma durumuma göre yanına bir kitap daha başlayabilirim

Hoşgeldiniz :)
İncir Kuşlarını tavsiye ederim okumanız için yazarı Sinan Akyüz, .Doğunun Kızı - Benazir Bhutto

Tekrar merhaba.

"Sürü" Frank Schatzing

Kitap 834 sayfa ve puntoları küçük.
Gözüm bir derece daha arttı zannedersem. O kadar küçük.
Pegasus yayınları sayfadan kâr edelim derken okuyucunun enerjisini ve gözlerini ihmal etmiş.
2 kitap şeklinde basılabilirdi diye düşünüyorum.

Kitap konusu için;
Dünya'da bir anda okyanus ve deniz hayvanları tuhaf tuhaf davranışlar sergilemeye başlıyor. Öyle ki bunların bir davranışı dünyayı kaosa sürüklemeye yetiyor.
Kitabın ana temasında "Hepimiz bir'iz" diyerek aslında dünya üzerindeki canlılarla birlikte nasıl yaşamamız gerektiğini ve onları hiçe sayarak petrol ve diğer endüstrilerle dünyayı nasıl yokettiğimizi anlatmak istiyor.

Düşünsenize denize giriyorsunuz ve bir balık sürüsü tarafından öldürülüyorsunuz.
Midyelerin nasıl bir gemiyi batırabileceğini, gözlemlediğiniz balinaların birden sizi paramparça edebileceğini okuyorsunuz.

Tema olarak gerçekten güzel düşünülmüş sürükleyici kitap fakat derin bilimsel veriler ve felsefik sorgulama biçimleri de mevcut kitapta.

Kitapta akıp gidiyorsunuz fakat uzun uzadıya verilen bilgiler bazen gerçekten sıkıcı oluyor.

Konunun meraklısı, bilgi dağarcığı geniş olan biri için çerez niyetine okunur fakat benim gibi bilim kurguyu literatür diliyle okumaktan sıkılanlar, daha doğrusu o dili bilmeyen okucular için zor olacaktır.

Filmi çekilse( iyi bir yönetmen elinde tabi ki!) gerçekten gişe rekorları kırabilir.

Felaket senaryoları içerinde beğendiklerim arasına yerleşti.

Eğer bir biyolog vs olsaydım başucu kitabım bile olurdu.

Yine de uzunluğu ve puntoları çok korkutmasın bir şekilde kitabın içerisine giriyorsunuz ve okyanus derinliklerine doğru akıp gidiyorsunuz.

Hoş geldinn
Zülfü Livaneli'nin kitaplarını tavsiye ederim. Ben çok beğeniyorum ve bütün kitaplarını kütüphaneme almaYa karar verdim. Son Ada, Kardeşimin Hikayesi, Mutluluk ( bunun filmi de vardı Özgü Namal oynuyordu ama kitabı çok çok daha iyiydi bence) Elia ile Yolculuk, Huzursuzluk, Engereğin Gözü kitaplarını okuyabildim şimdiye kadar hepsini tavsiye edebilirim.
Mustafa Kutlu- Mavi Kuş, Uzun Hikaye

Kitaplara ulaşmak için çevrenizde varsa kütüphanelerden faydalanabilirsiniz. Lisede ve üniversitedeyken ildeki 2 halk kütüphanesinden ve üniversitenin kütüphanesinden faydalanıyordum. İl halk kütüphanesindeki görevliye evimin uzak olduğunu sık sık gelemeyeceğimi izah ettiğimde 3er kitap almama izin vermişti. Sağ olsun en çok okuduğum zamanlardı, kitaplara ulaşmak zordu o yüzden elime geçen her kitap daha bi değerli daha bi hevesle okunuyordu sanki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…