Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

İlk defa duydum böyle birşey, genelde akşamdan tutar , karanlık oda da yatıyordum geçiyordu. Bide iki gündür nerdeyse 0 kafein , birde çay içmedim o da bastırıyor. Çay içeyim onu da yapayım bari
Geçmiş olsun
Benim saçlarımı çekince azalıyor ağrı, katlanılır oluyor en azından. Kafein almamak beni de etkiliyor. En azından neskafe içmem lazım gün içinde. Keşke tamamen bırakabilsem

Geçmiş olsun
Benim saçlarımı çekince azalıyor ağrı, katlanılır oluyor en azından. Kafein almamak beni de etkiliyor. En azından neskafe içmem lazım gün içinde. Keşke tamamen bırakabilsem
Teşekkür ederim , benim şaşmaz mutlaka bir türk kahvem var. Ama geçen son 2 haftada nescafe çok fazla tükettim , evde değildim. Eve gelince kesildi doğal olarak vücut kafein diye bağırıyor

Teşekkür ederim , benim şaşmaz mutlaka bir türk kahvem var. Ama geçen son 2 haftada nescafe çok fazla tükettim , evde değildim. Eve gelince kesildi doğal olarak vücut kafein diye bağırıyor

İstediğini azıcık verip kandırmak lazım bünyeyi arada

Tarif alabilir miyim :)

2 kg yemeklik taze fasulye, turşuluk denen iri fasulyeyi kullanmıyorum. Güzelce yıkayıp başlarını kesin, sonra kaynamakta olan suya atın, 2 dk. Kadar haşlayın, daha fazla olmayacak erir yoksa turşu tutmaz. Kaynar sudan alıp soğuk suya atın bunu yumuşamasını durdurmak için yapıyoruz, sonra çıkarın bir tepside iyice soğuyana kadar bekletin. 1 lt. Suya üç kaşık kalın tuz, bir kaşık şeker, yarım su bardağı sirke katın, tuz eriyene kadar karıştırın, su içme suyu olacak. 7 - 8 diş sarmısağı ayıklayın 2 ye bölerek hazırlayın. Cam bir kavanoza fasulyeleri dizin, aralarına sarmısakları serpiştirin sonrada hazırladığınız turşu suyunu koyun. Fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde sıkı sıkı dizin sonra da ağzını kapatın. 2 kilo fasulye 3,5 lt lik cam kavanozu dolduruyor. Altına bir kap koyarak ışık almayan serin bir yerde bekletin. İki üç gün sonra taşmaya başlar bu esnada kavanoza sığmayan fasulyeniz varsa ekleyebilirsiniz yoksa turşu suyu ilave edin. Ortalama 20 günde hazır olur. Kavanozun dibine nohut koyarsanız daha çabuk olur, içine birkaç sivri biber ve en üste maydanoz koyarsanız hoş bir aroması olur ama ben hiç birini koymuyorum, sade yapıyorum fasulyeyi. Turşu kavurması yaparız biz bu turşudan, kavururken içindeki sarmısakları atmayın onlarıda doğrayın kavurmaya çok lezzetli olur :)

anne sen misin

bak canım tirid çekti

Daha önce kütüphane kartım vardı faydalanıyordum.Sonra il değiştirdim felan kartı da kaybettim tekrar müsait oldugumda üye olurum insaqllah teşekkrüler

Bisiler denedim umarım olmustur. Elimdeki fasulyelerle bir de bu şekilde deniycem:) çok teşekkür ederim

Bisiler denedim umarım olmustur. Elimdeki fasulyelerle bir de bu şekilde deniycem:) çok teşekkür ederim

Değerlendirecek fasulyen var ise bizim çok yaptığımız bir tarifimiz var, smila :) 7-8 tane patatesi tuzla haşlayıp ez, ayrı bir yerde iki üç avuç fasulyeyi de haşla, iyice pişsin çatalla hafifçe ez çok ezilmeyecek sonra patatesle karıştır. Tencereye üç dört kaşık dolu dolu tereyağı koy erisin ama yanmasın, içine ezilmiş üç dört diş kadar sarmısak koy sonra fasulye patates karışımını ekle, bir iki çevir kapat altını, muhteşem bir lezzettir:)) ben fasulyeleri ayıklayıp, doprayıp çiğden buzluğa atıyorum smila için, kışın hemen her hafta sonu kahvaltımda olur ya da arkadaş toplantılarında beş çayında, çok lezzetlidir.

ha bu saatte çıkaracasın beni köye

İyi geceler hanımlar.

Dün sürüyü bitireceğim derken sabah 4 ettim. Uyuması vs derken 5 oldu. 06:30 da kalkıp işe gittim.

Çok yoğun ve hareketli bir gün geçirdim.
Gün içerisinde " Ruh Adam" a sadece giriş yapabildim.

Şu an pilim bitmiş vaziyette.
Brn uyumaya kaçar.
Hepinizi öptüm.

Şu anda ağzımın suyu aktı:) sen bitanesin ekran görüntüsünü aldım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…