- 15 Ekim 2016
- 22.723
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.053
- 598
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #15.101
İnşallahevet karanlıkta uyur o da. onu yapınca deliksiz uyur ağrısı olmadan. dene bakalım olacak mı?
Geçmiş olsunİlk defa duydum böyle birşey, genelde akşamdan tutar , karanlık oda da yatıyordum geçiyordu. Bide iki gündür nerdeyse 0 kafein , birde çay içmedim o da bastırıyor. Çay içeyim onu da yapayım bari
Teşekkür ederim , benim şaşmaz mutlaka bir türk kahvem var. Ama geçen son 2 haftada nescafe çok fazla tükettim , evde değildim. Eve gelince kesildi doğal olarak vücut kafein diye bağırıyorGeçmiş olsun
Benim saçlarımı çekince azalıyor ağrı, katlanılır oluyor en azından. Kafein almamak beni de etkiliyor. En azından neskafe içmem lazım gün içinde. Keşke tamamen bırakabilsem
Teşekkür ederim , benim şaşmaz mutlaka bir türk kahvem var. Ama geçen son 2 haftada nescafe çok fazla tükettim , evde değildim. Eve gelince kesildi doğal olarak vücut kafein diye bağırıyor
İçtim kahvemiİstediğini azıcık verip kandırmak lazım bünyeyi arada
Tarif alabilir miyim :)İnce Memed, sayfa 286, mutfağıma dönüyorum, fasulye turşusu basacağım:)
Tarif alabilir miyim :)
2 kg yemeklik taze fasulye, turşuluk denen iri fasulyeyi kullanmıyorum. Güzelce yıkayıp başlarını kesin, sonra kaynamakta olan suya atın, 2 dk. Kadar haşlayın, daha fazla olmayacak erir yoksa turşu tutmaz. Kaynar sudan alıp soğuk suya atın bunu yumuşamasını durdurmak için yapıyoruz, sonra çıkarın bir tepside iyice soğuyana kadar bekletin. 1 lt. Suya üç kaşık kalın tuz, bir kaşık şeker, yarım su bardağı sirke katın, tuz eriyene kadar karıştırın, su içme suyu olacak. 7 - 8 diş sarmısağı ayıklayın 2 ye bölerek hazırlayın. Cam bir kavanoza fasulyeleri dizin, aralarına sarmısakları serpiştirin sonrada hazırladığınız turşu suyunu koyun. Fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde sıkı sıkı dizin sonra da ağzını kapatın. 2 kilo fasulye 3,5 lt lik cam kavanozu dolduruyor. Altına bir kap koyarak ışık almayan serin bir yerde bekletin. İki üç gün sonra taşmaya başlar bu esnada kavanoza sığmayan fasulyeniz varsa ekleyebilirsiniz yoksa turşu suyu ilave edin. Ortalama 20 günde hazır olur. Kavanozun dibine nohut koyarsanız daha çabuk olur, içine birkaç sivri biber ve en üste maydanoz koyarsanız hoş bir aroması olur ama ben hiç birini koymuyorum, sade yapıyorum fasulyeyi. Turşu kavurması yaparız biz bu turşudan, kavururken içindeki sarmısakları atmayın onlarıda doğrayın kavurmaya çok lezzetli olur :)
Daha önce kütüphane kartım vardı faydalanıyordum.Sonra il değiştirdim felan kartı da kaybettim tekrar müsait oldugumda üye olurum insaqllah teşekkrülerHoş geldinn
Zülfü Livaneli'nin kitaplarını tavsiye ederim. Ben çok beğeniyorum ve bütün kitaplarını kütüphaneme almaYa karar verdim. Son Ada, Kardeşimin Hikayesi, Mutluluk ( bunun filmi de vardı Özgü Namal oynuyordu ama kitabı çok çok daha iyiydi bence) Elia ile Yolculuk, Huzursuzluk, Engereğin Gözü kitaplarını okuyabildim şimdiye kadar hepsini tavsiye edebilirim.
Mustafa Kutlu- Mavi Kuş, Uzun Hikaye
Kitaplara ulaşmak için çevrenizde varsa kütüphanelerden faydalanabilirsiniz. Lisede ve üniversitedeyken ildeki 2 halk kütüphanesinden ve üniversitenin kütüphanesinden faydalanıyordum. İl halk kütüphanesindeki görevliye evimin uzak olduğunu sık sık gelemeyeceğimi izah ettiğimde 3er kitap almama izin vermişti. Sağ olsunen çok okuduğum zamanlardı, kitaplara ulaşmak zordu o yüzden elime geçen her kitap daha bi değerli daha bi hevesle okunuyordu sanki.
Bisiler denedim umarım olmustur. Elimdeki fasulyelerle bir de bu şekilde deniycem:) çok teşekkür ederim2 kg yemeklik taze fasulye, turşuluk denen iri fasulyeyi kullanmıyorum. Güzelce yıkayıp başlarını kesin, sonra kaynamakta olan suya atın, 2 dk. Kadar haşlayın, daha fazla olmayacak erir yoksa turşu tutmaz. Kaynar sudan alıp soğuk suya atın bunu yumuşamasını durdurmak için yapıyoruz, sonra çıkarın bir tepside iyice soğuyana kadar bekletin. 1 lt. Suya üç kaşık kalın tuz, bir kaşık şeker, yarım su bardağı sirke katın, tuz eriyene kadar karıştırın, su içme suyu olacak. 7 - 8 diş sarmısağı ayıklayın 2 ye bölerek hazırlayın. Cam bir kavanoza fasulyeleri dizin, aralarına sarmısakları serpiştirin sonrada hazırladığınız turşu suyunu koyun. Fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde sıkı sıkı dizin sonra da ağzını kapatın. 2 kilo fasulye 3,5 lt lik cam kavanozu dolduruyor. Altına bir kap koyarak ışık almayan serin bir yerde bekletin. İki üç gün sonra taşmaya başlar bu esnada kavanoza sığmayan fasulyeniz varsa ekleyebilirsiniz yoksa turşu suyu ilave edin. Ortalama 20 günde hazır olur. Kavanozun dibine nohut koyarsanız daha çabuk olur, içine birkaç sivri biber ve en üste maydanoz koyarsanız hoş bir aroması olur ama ben hiç birini koymuyorum, sade yapıyorum fasulyeyi. Turşu kavurması yaparız biz bu turşudan, kavururken içindeki sarmısakları atmayın onlarıda doğrayın kavurmaya çok lezzetli olur :)
anne sen misin
bak canım tirid çekti
Bisiler denedim umarım olmustur. Elimdeki fasulyelerle bir de bu şekilde deniycem:) çok teşekkür ederim
Değerlendirecek fasulyen var ise bizim çok yaptığımız bir tarifimiz var, smila :) 7-8 tane patatesi tuzla haşlayıp ez, ayrı bir yerde iki üç avuç fasulyeyi de haşla, iyice pişsin çatalla hafifçe ez çok ezilmeyecek sonra patatesle karıştır. Tencereye üç dört kaşık dolu dolu tereyağı koy erisin ama yanmasın, içine ezilmiş üç dört diş kadar sarmısak koy sonra fasulye patates karışımını ekle, bir iki çevir kapat altını, muhteşem bir lezzettir:)) ben fasulyeleri ayıklayıp, doprayıp çiğden buzluğa atıyorum smila için, kışın hemen her hafta sonu kahvaltımda olur ya da arkadaş toplantılarında beş çayında, çok lezzetlidir.
ALLLLAAAAAAH
Ah bizim oranın yemekleriiiiii:)))))) ne güzel olur bir toplanabilsek, kuymak, smila, lahana dolması yeseekkkk ayy bin kilo olucam bu gidişle:))))
ben hepinizin yerine yerim zaten şüşkoyumbi balık sevmem bizim yemeklerden gerisi candır
Şu anda ağzımın suyu aktı:) sen bitanesin ekran görüntüsünü aldım:)Değerlendirecek fasulyen var ise bizim çok yaptığımız bir tarifimiz var, smila :) 7-8 tane patatesi tuzla haşlayıp ez, ayrı bir yerde iki üç avuç fasulyeyi de haşla, iyice pişsin çatalla hafifçe ez çok ezilmeyecek sonra patatesle karıştır. Tencereye üç dört kaşık dolu dolu tereyağı koy erisin ama yanmasın, içine ezilmiş üç dört diş kadar sarmısak koy sonra fasulye patates karışımını ekle, bir iki çevir kapat altını, muhteşem bir lezzettir:)) ben fasulyeleri ayıklayıp, doprayıp çiğden buzluğa atıyorum smila için, kışın hemen her hafta sonu kahvaltımda olur ya da arkadaş toplantılarında beş çayında, çok lezzetlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?