Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

fangirl bitti. bitmemeliydi rainbow çok geç tanıştığım ve buna pişman olduğum bir yazar. kitaplarının sonu havada bitiyor ama öyle güzel yön veriyor ki iyi bittiğindem emin oluyorsunuz. iyi ki kalemine eleanor&park la başlamışım çünkü fangirl daha iyiydi.

Evet öyleymiş.Bitti bile. 3,5 yaşındaki yeğenim seçti bunu oku dedi sabah :)))

Kac defa almaktan vazgectim hatta ilk gordugumde cevirilmemisti baya bir bekledim. Ama hala almadim bile.

Sağol canım InşaAllah

InşaAllah Rab'bim sana hayırlı evlatlar nasip eder ve sen de annelik duygusunu gönlünce yaşarsın

Sağol canım
Sen de aydınlık içinde ol inşaAllah
Bu arada Dan Brown hiç okumadım. Yapılan yorumları görünce en iyisi bundan sonra da uzak durayım

İyi geceler baykuşlar. :)

Bugün azmettim ve "Marshmallow Testi: Otokontrolde Ustalaşmak" adlı kitabımı bitirdim. Okumak isteyenler olursa diye naçizane yorumumu paylaşıyorum.

Marshmallow Testi, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir psikolog olan Walter Mischel tarafından tasarlanmış. Deneyde anaokulu öğrencilerinden basit bir tercih yapmaları istendi. En çok hangi tatlıyı/şekerlemeyi sevdikleri soruldu (ismi marshmallow testi olsa da bütün çocuklar onu tercih etmemiş) ve daha sonra "İstersen bu şekerlemeyi şimdi yiyebilirsin ancak bu odada tek başına 20 dakika beklersen iki şekerleme vereceğiz. Seçimini yap" dendi. Deneyi seyretmek isteyenler buraya tık tık.

Çocukların o şekerlemeyi hemen yemelerine kıyasla 20 dakika bekleyip daha çok şekerleme yiyeceklerini düşünerek "hazzı erteleyebilmeleri" ileriki yaşamlarında da daha kontrollü, sosyal ve bilişsel işlevleri yüksek, özsaygıları yüksek, daha istikrarlı bireyler olduklarını ortaya koymuş. Kitapta sadece deneyi anlatmakla kalmıyor aynı zamanda kendi hayatınızda nasıl hazzı erteleyebileceğinizin yani otokontrol sağlayacabileceğinizin yolları da öğretiliyor. Özellikle sigarayı bırakmak, kilo vermek gibi irade gerektiren işleri yapmakta zorlanan herkese kitabı okumalarını tavsiye ederim. :)

Bir sonraki kitabım "Çocuğunuza Sınır Koyma" olacak.

ben okumaya basladıgımdan berı kıtaplarımı kımseye vermeyı sevmıyorum su son zamanlarda verdım ıste bırkac kısıye aylar gectı hala okuyup gerı vercek bırde annem okumaya basladı ısyerıne götürüyor bıtırdgını getrmıyor orda masanın uzerınde gezıyor kıtap delı oluyorum .
bu aralar evde duran okunmamıslara başlamıştım ama yenı bır lıste yapıcam galıba:)

Hwrkese gunaydin,
Allerjik ve bas agrili bir sabah benim icin. Dun gun boyu kitap okuyamamistim yatmadan biraz okudum Baldiri Ciplak Hayirseverler syf 107. Kitabi okurken biraz alevleniyor biraz hayiflaniyorum. Uzun bir kitap 800 kusur syf ama guzel ilerliyor.
Belli basli klasikleri okudum ama hala daha okumafigim cok klasik var
Sefiller, Anna Karanina, Karamazov Kardesler, Notre Dame' in Kamburu ' nu almayi dusunuyorum. Baska ne alsam?
Bu arada dun ALES ve YDS icin kaynak sormustum yineleyeyim var mi onerebileceginiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…