Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Neden Öldürüldüler, sayfa 441, kitap bitti
Taylan Özgür, Necdet Güçlü, Bedrettin Cömert, Doğan Öz, Cevat Yurdakul, Hakan Şenyuva, Cavit Orhan Tütengil, Kemal Türkler ve İlhan Erdost cinayetlerini anlatıyor. Eşlerinin, çocuklarının, dostlarının ifadeleri yer alıyor ve her bölüm sonunda Uğur Mumcu 'nun yazıları var. 68-69 yıllarından 80 darbesi ve sonrasına kadar sağ-sol çatışmalarında ölen insanları ve faili belli evet açıkça belli cinayetlerin sorumlularının elini kolunu sallaya sallaya serbest kalmasını anlatıyor kitap. Gazete küpürleri ve ölenlerin aile resimleri de mevcut. İçim acıdı, utandım, okuduklarımdan hicap duydum. Bu olayları hep duymuşluğum vardı ancak detaylarını bu kitaptan öğrendim, babam neden öldürüldü diye soran çocuğa verilecek cevap hala yok, ne yazık, sarsıldım çok sarsıldım. Bu gece başka bir kitaba başlayacak halim kalmadı... Eylül ayında bitirdiğim 4. Kitap

Gezmelerde olmamdan ötürü bugün yine okuyamadım.
Şimdi yatana kadar azıcık okuyayım. Zira çok Yorgun'um
İyi geceler canlar
Fotolara bayıldım az daha gitseydin benim memleketimden de gececektin:) iyi gezmeler canım

Açlık bitti.
Hemen aklımdayken ufak ufak yazayım.

Açlık - Knut Hamsun

Kitabın konusu;
Baş kahramanımız Turgen gazetelere makale yazan,bu makaleler ile geçimini sağlayan gururlu,onurlu ve bir o kadar aç kişidir.

Hikaye böyle başlıyor ve böyle gidiyor.
Baktığınızda sıradan günlük yaşamından alıntılar kaleme dökülmüş.

Turgen; o kadar gururludur ki kimseden para istemez. Günlerce aç gezer ve sokaklarda yatar.

Aslında kitap gerçekten çok iyi betimlemeler, tasvirler. Dilinin akıcılığı çok başarılı. Hiç bir eğitim almadan bu şekilde yazabilen bir kişiye saygı duydum.

Tabi ki kitabı çeviren de bir o kadar önemli.
Behçet Necatigil tarafından Türkçe'ye çevrilmiş.
O ne zarif bir çeviri.
O güzel bir Türkçe diyorum.
Aslında klasikler için çok fazla yorum yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
O sebeple üzerinde fazla durmadan herkese tavsiye ediyorum.
Kitaplığınız da yer edinmeli.

Yeni kitabıma henüz karar veremedim.

Bu arada Açlık kitabını e-okuyucudan okudum.
Aklında olupta şüphe duyanlar için kesinlikle edinin.
Çok rahat. Göz yormuyor. Rahatlıkla okunuyor.
Işık yansıması yok. Sayfa düzenini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
Ben çok sevdim bu aleti.

Tabi ki ben de kitap kokusu sevenlerdenim. Sırf o kokuyu almak için boş boş az kitapçılarda dolaşmadım.
Ama hem normal kitap sayfası çevirip hem de bunu kullanmak sıkıntı olmayacaktır. Özellikle 1000 sayfalık puntosu küçük kitaplarda çok kullanışlı olacağını düşünüyorum.

Kız fındık
Ben yokken neler yapıyorsun sen öyle
Ama ben seni her halinle seviyorum
Yeni kitabım
Ece Temelkuran - Düğümlere Üfleyen Kadınlar
Herkese iyi geceler

valla bi şey yapmıyorum

ben de seni seviyorum ki anneciğin nasıl oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…