Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Bugün dayanamadım bir kitap daha aldım, fiyatı da uygundu. Sigmund Freud'un Kurt Adam Vakası. 1910 yılında Freud'un tedaviye aldığı 18-20 yaşlarında bir Rus erkek hastanın konu olduğu en önemli vakalardan biri. Hastanın tedavisi 4 yıl boyunca sürer; Freud bu nadir görünen vakayı kaleme alır ancak uzun bir süre kitabı yayınlamaz. Çocuk cinselliğinin var olup olmadığına dair kuşkuları bertaraf etmesiyle Freud için önemi çok fazladır bu vakanın. Küçük Hans vakası ile birlikte adını duyduğum ikinci vakaydı ve kitabının çıktığını görünce hemen almak istedim. Freud'un ağzından bu vakayı okumak eminim güzel olacak. :) Bir yandan da iki kitaba devam ediyorum.

Hızlı ve Yavaş Düşünme, sf. 102
Sevme Sanatı, sf. 24

Herkese merhaba
Suç ve ceza bitti, çatlasam da patlasamda totomu sıkıp bitirdim. Kitap yorumuna gelince, bu kitabı ilk lisedeyken okumuştum ve aynen şimdi olduğu gibi sıkılmıştım o zamanlar edebiyat öğretmenim daha gençsin bunu bir de 35 den sonra oku demişti. Edebi olarak tabi ki eşsiz bir eser ama ben hala dünyayı nasıl bu kadar titrettiğini anlamış değilim. Ya da benim kafam basmıyor algılayamıyorum. Sonuç olarak tasvirler, betimlemeler, duygu aktarımları olarak okunması gereken bir klasik ancak bence okumayan da bir şey kaybetmez.
Kum saatini bitiremedim iş yeri çok yoğundu 182. Sayfadayım, biraz aksiyona ihtiyacım var bu akşam Grange in Sisle gelen yolcusuna başlayacağım, bende durum budur:) Bu arada yaza yaza aklıma girdiniz Algernona çiçekleri sipariş verdim:)

Freud ben
Saptamalarina hayranim. Bu kitabi da inceleyeyim

Acaba yorumlarınızı alabilir miyim? Boşuna almışsın hiç güzel degildi diyenler oldu kitaptan sogudum kaç gündür kapagını açmadım
Bana da öyle dediler fakat kitabın türü benim en fazla okuduğum tür. Ben fantastik çok severim. Eğer biliyorsanız Oz Büyücüsü'nün daha kanlı ve maceralı bir versiyonu gibi. Yalnız kitap bittikten sonra kapağında Fawer'ın ismi olmasa daha mutlu olurdum. Kesinlikle Empati ve Olasılıksızın çıtasına çıkamamış.

Bende fantastik bilim kurgu severim empati ve olasılıksızı okudum seninde dedigin gibi ikisinin yanından bile geçememiş dediler hiç başlamasam mı acaba dedim:)

Bende fantastik bilim kurgu severim empati ve olasılıksızı okudum seninde dedigin gibi ikisinin yanından bile geçememiş dediler hiç başlamasam mı acaba dedim:)
O zaman fantastiklerin hatırına bir şans verip okuyabilirsin. O kadar da kötü değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…