- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.515
- 88
- 44
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #19.221
cok iyi niyetli dusunuyorsunuz.Manevi danışmanlık zorunlu muymuş burası önemli. Toplumda müslüman olmayan, olsa da tercih etmeyecek olanlar var sonuçta ama böyle bir danışmanlığın olmasını problemli bulmadım ben (isim vermek istemiyorum ama bazı sapık açıklamalar yapıp din tacirliği yapan kişilerle değil elbette.)
Mesela ben dindar bir insanım ve eşimle sorun yaşadığımda ortayı bulamazsak ayette söylendiği gibi akrabalardan güvenilir birini hakem seçmek isterim (ama akrabalarım aklı başında kişiler değiller). Doğal olarak güvendiğim bir imama ya da böyle ilmi durumu olan birine danışmak isterim. Psikolojik destek de önemli, ama bazı durumlarda böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorum şahsen.
Ülkemizde hükümetlere göre dindarlık seviyelerini değiştiren, bir gün hacı olup seneler sonra hükümete göre farklılaşan tipler çoğaldığı için güvensizlik herkeste var ama bu durumdan bağımsızsa şayet bence güzel bir durum olur.
kesinlikle.Kiz cocuklarina kirmizi giydirmeyin sehveti cagristirir diyen birinin kitabini elime dahi almam.
Astoria dedigin mahremiyetle ilgili kitabi inceleyecegim tesekkurler
Hangi yazı,ben gündemden uzak kaldım sanırım
Söyle bir durum var normalde mebe atamasa kaynak alan gösterilir bizde şimdiye kadar psr ve psikoloji yazarken bunu kaldırdılar boz bıraktılar son yönetmelikle. Psikoloji eğitimi almamış kişileri imam hatipli tarzında manevi danışman diye atayacaklar amaç bu . o terapi olmaz dini bilgi olur zaten ülkemizde yeterince cami imam var . Terapilerin içini boşaltma amaçları var ve ıyi niyetli şeyler değil . Zaten ülkemizde bu alan çok kirli kişi 3 5 saat eğitim alıp terapistim diyor şimdi de manevi danışmanlık diye tamamen pozitif bilimi.yok etmeye çalışıyorlar
Başka bir ülkede küçücük çocuklar hakkında böyle iğrenç açıklamalar yapan biri hakkında soruşturma başlatılır, mesleği yapmaktan men edilir. Pedagog değil pedofil adeta. Bu tarz bir sürü normal olmayan söylemleri var zaten, bağlanmayla ilgili bilgiler veriyor saçmasapan.
evet canim.Kimden bahsediyoruz? Adem Güneş mi?
cok iyi niyetli dusunuyorsunuz.
kesinlikle.
evet canim.
Sinirliyim!!! Cok sinirliyim!! Kirmizi renkten kim giyerse giysin tahrik olabilecek sapkinligi azaltmak yerine cocuklari korumak zorunda oldugumuz icin, bu zirvaliklari onaylayan binlerce hemcinsimiz oldugu icin, maneviyat adi altinda beyni bos ruhu bos topluma yesil isik yakildigi icin, genc agaclarimiz yasken egildigi icin... kadinin toplumdaki yeri konusuna zaten hic girmeyeyim....
Yaklaşık 10 yıldır okuyacağım . Hangi yayınevinden okudunAmak-ı Hayal Hakkında
Az önce bitirdim bu kitabı ve şimdiye kadar neden okumamışım dedim. Ben Türk klasiği deyince böyle araba sevdası, intibah gibi bir kitap beklemiştim ama çok şaşırttı beni. Beklentimin üzerinde diyemeyeceğim çünkü beklediğimin dışında bir kitaptı. Kesinlikle çok beğendim. Herkese tavsiye ederim.
anonim yayınevi.Yaklaşık 10 yıldır okuyacağım . Hangi yayınevinden okudun
tez zamanda kitaplarina kavusmani dilerim.Iyi aksamlar arkadaşlar bu aralar hem iş yerinde hem evde işler birden arttı kitaplarımla buluşamıyorum babı esrarı okumaya devam ediyorum
yorumunuzu hatirliyorum ekran goruntusu almistim hatta. Listemde bu kitap.Bu yil okuyup,cok begendigim kitaplardan biri de Sairin Romani idi.
Bu eser bir sair tarafindan yazilmis ve konusu da yine siir ve sairler üzerine; ama icinde tek bir misra dahi göremiyorsunuz. Bunun yaninda siir gibi bir anlatim sizi bekliyorKitabin konusu da siir ve sairler üzerine.
Mitolojik bir roman olarak tanimlaniyor, bu nedenle bir sürü degisik bitki,hayvan ve mekan isimleri sizi her sayfada sasirtiyor. Mesela benim aklimda kalan yerlerden birisi Sairin Kuyusu. Sair olmak isteyen kisi siirini yaziyor ve bu kuyuya seslendiriyor. Eger siiri seslendiren kisi sair olmayi haketmisse ,kuyudan sesinin aksini duyuyor .
Bendag isminde bilge ve ünlü bir sair kimligini gizleyerek Odragend sehrine gitmektedir.On Üc Dolunayli Yil Senlikleri`ne katilacaktir. Usta sair Moottah ise 20 yildir evinden disari cikmamistir ve o da bu yil düzenlenen senlikler icin yanina 2 cirak alarak yola koyulmustur. Sairleri öldüren bir katil vardir ve bu katili arayan bir polis memurunun(ismini bir türlü hatirlayamadim:)) yolu da Odragend`e düsmektedir. Yolculugun sonunda bu üc kahraman hikayesi birbirine öyle bir baglaniyor ki ; gercekten tüylerim diken diken oldu . Masal gibi bir kitapti, ben cok sevdim
Kabuk bende de var yılbaşından sonra okumayı planlıyorum:)Ben de sevmiştim kitabı. Yazar Çılgın Bediş te oynayan kızlardan birisi, duyunca şaşırmıştım.
1984 tam hatırlamıyorum ama 100. sayfada falanım. 90 küsürler de olabilir.
Bir taraftan da Adem Güneş- mahremiyet eğitimi okuyorum. Konu güzel ama anlatım tarzını sevemedim. Ama sırf konusu için okuyacağım. Biraz dini kitapları anımsattı bana. Pek sevemedim.
Zaten ilk kez Adem Güneş okuyorum
Nur terapisi mı??? Yuh diyorum hep diyorum ki artık beni şaşırtacak birşey çıkmaz heralde sonra yeni birşey duyup yine şaşırıyorum ... Nur terapisi lni kim yapmış hakkaten merak ettim daha neler duyacagim acabaDoğrudur. Terapiyle uzaktan yakından alakası olmayan, sadece Allah'ın adını kullanarak Google'dan arattığı sözleri kopyala yapıştır yaparak bestseller kitaplar yazan, eski kumarbaz şimdinin dindarı bir adamın "nur terapisi" yaptığını ve bu işten cukkaladığı paraları duyduğumdan beri şaşırmıyorum. İnsanlarımız çok iyi niyetliler ve dini duyguları sömürerek çok kolay kandırıyorlar maalesef.
Gerçekten mi ??? Yani okullara falan imam hatip mezunu insanlar mı atanacak çocuklara psikolojik destek vermek için ?Söyle bir durum var normalde mebe atamasa kaynak alan gösterilir bizde şimdiye kadar psr ve psikoloji yazarken bunu kaldırdılar boz bıraktılar son yönetmelikle. Psikoloji eğitimi almamış kişileri imam hatipli tarzında manevi danışman diye atayacaklar amaç bu . o terapi olmaz dini bilgi olur zaten ülkemizde yeterince cami imam var . Terapilerin içini boşaltma amaçları var ve ıyi niyetli şeyler değil . Zaten ülkemizde bu alan çok kirli kişi 3 5 saat eğitim alıp terapistim diyor şimdi de manevi danışmanlık diye tamamen pozitif bilimi.yok etmeye çalışıyorlar
Sizin de seveceğinizi umuyorumyorumunuzu hatirliyorum ekran goruntusu almistim hatta. Listemde bu kitap.
Nur terapisi mı??? Yuh diyorum hep diyorum ki artık beni şaşırtacak birşey çıkmaz heralde sonra yeni birşey duyup yine şaşırıyorum ... Nur terapisi lni kim yapmış hakkaten merak ettim daha neler duyacagim acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?