- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #19.521
cok tesekkur ederim. Hayat inid cikislarla dolu simdi cikistayim diye dusunuyorum.merhaba
Veba Sayfa - 152
Ayni Yildizin Altinda Sayfa - 178
Cicoretti benimki de Can Yayinlari-Nedret Tanyolac Öztokat tarafindan cevrilmis.
Ceviriden mi, yazarin yazim tekniginden mi bilemedim ama senin de yazdigin gibi anlamasi gercekten zor bir kitap.
Bu arada araban icin gecmis olsun, saglik sorunlarin insaAllah tez zamanda ortadan kalkar. Senin gibi bilincli baykuslari böyle umutlu ve iyimser görmek cok güzel.
Ben de genelde senin gibi serinin ilk kitabini cok begenirsem hemen diger kitaplarinin arayisina geciyorum. Bu kitabi da serinin ilk kitabi oldugu icin bununla baslayayim cok begenirsem digerlerini de alirim diye dusunmustum. Ama siz begendiyseniz guzeldir. Buradaki arkadaslarin kitap zevkine guveniyorum. Ben diger kitaplarini da aramaya baslayayim en iyisi:)cok tesekkur ederim. Hayat inid cikislarla dolu simdi cikistayim diye dusunuyorum.
I IRMAKK70 Okumus oldugum cok var ama hicbirine kotu diyemem hepsi cok guzeldi. Sadece Elena Ferrante' nin Brnim Olaganustu Akilli Arkadasim 4 kitaplik serinin ilki Napoli romanlari serisi diye geciyor. Ben 4 unu de ard arda okumustum cok sevdigim icin ara bile verme geregi duymamistim. Diger 3'unu de listene almani tavsiye ederim.
Patrick Suskind- Koku yu hayranlikla okumuştum. Onun dışında okuduğum ve merak ettiğim de pek çok kitap var listende. Listen güzel olmuş. Mary Shalley Frankenstein i da al eğer okumadiysan, ben ona da çok hayran kalmiştim, minik bir tavsiye.Arkadaşlar 2018 yılı için okumak istediğim kitaplardan liste yaptım. Bu kitaplardan daha önce okuyup hiç beğenmedim, tamamen vakit kaybıydı dedikleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Yerlerine başka kitaplar alabilirim böylece.
- Chuck Palahniuk- Dövüş Kulübü Chuck
- Ken Kesey-Guguk Kuşu
- David Eagleman- İncognito
- William Shakespeare- Bir Yaz Gecesi Rüyası
- Andy weir- Marslı
- Lena Diaz- Körebe
- Kristina Ohllson- Külkedisi Uyurken
- Ruth Warburton- Martı
- Chuck Palahniuk- Gösteri Peygamberi
- Gustave Flaubert- Bir Delinin Anıları
- Zülfü Livaneli- Kardeşimin Hikayesi
- Kemal Tahir- Esir Şehrin İnsanları
- Stefan Zweik- Amok Koşucusu
- Umberto Eko- Gülün Adı
- Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi- Amak-ı Hayal
- Agatha Christie- Geceyarısı Cinayeti
- Agatha Christie- Cinayet Alfabesi
- Alexandra Bracken- Son
- Dan Brown- Cehennem
- David Baldacci- Unutamayan Adam
- Elena Ferrante- Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım
- Eowyn Ivey- Kardan Kız
- Guy Gavriel Kay- Gök Cennetin Altında
- Irvin D. Yalom-Nietzsche Ağladığında
- James Bowen- Sokak Kedisi Bob
- Jandy Nelson-Gün Işığım
- Jennifer L. Holm- En Uzun Yaz
- Jessica Knoll- Dünyanın En Şanslı Kızı
- John Katzenbach- Tabu
- Julie Garwood- Güllere Sor
- Kate Morton- Göl Evi
- Katy Regnery- Kül ve Ateş
- Kazuo Ishiguro- Beni Asla Bırakma
- Laura E. James- Doğruluk mu Cesaret m
- Leah Thomas- Benimle Asla Tanışamayacaksın
- Lisa Kleypas- Daha Sabaha Çok Var
- M.R. Carey- Tüm Sırların Sahibi Kız
- Marcus Sakey- Akıl Labirenti
- Marina Fiorato- Şifacı
- Mario Mazzanti- Öldürmek İçin Mükemmel Bir Gün
- Priscille Sibley – Yıldız Tozu
- S.K. Tremayne- Buz İkizler
- Sam Hawksmoor- Toz
- Sarah J. Maas- Dikenler ve Güller Sarayı
- Stephanie Perkins- Isla ve Mutlu Son
- Stephenie Meyer- Kimyager
- Victoria Schwab- Arşiv
- William Golding- Sineklerin Tanrısı
- Yusuf Atılgan- Aylak Adam
- Bilge Karasu- Gece
- İhsan Oktay Anar- Puslu Kıtalar Atlası
- İhsan Oktay Anar- Suskunlar
- Hakan Günday- Kinyas ve Kayra
- Recaizade Mahmut Ekrem- Araba Sevdası
- Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna
- Sait Faik Abasıyanık- Semaver
- Halide Edip Adıvar- Sinekli Bakkal
- Albert Camus- Veba
- Albert Camus- Yabancı
- Antony Burgess- Otomatik Portakal
- Khaled Hossaini- Bin Muhteşem Güneş
- Khaled Hossaini- Ve Dağlar Yankılandı
- Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya
- Charles Dickens- İki Şehrin Hikayesi
- Christy Brown- Sol Ayağım
- Margaret Atwood- Damızlık Kızın Öyküsü
- Debbie Macomber- Kıvılcım Sahili
- James Joyce- Dublinliler
- Emile Zola- Germinal
- John Steinbeck- Fareler ve İnsanlar
- John Steinbeck- Gazap Üzümleri
- John Steinbeck-İnci
- George Orwell- 1984
- George Orwell- Hayvan Çiftliği
- Harper Lee- Bülbülü Öldürmek
- J.D. Salinger- Çavdar Tarlasındaki Çocuklar
- Jane Austen- Akıl ve Tutku
- John Boyne- Çizgili Pijamalı Çocuk
- Kurt Vonnegut- Kedi Beşiği
- Knut Hamsun – Açlık
- Jose Saramago-Körlük
- Mark Haddon- Süper İyi Günler
- Emile Zola- Nana
- Patrick Suskind- Koku
- Haruki Murakami- Sahilde Kafka
- Sandy Tolan- Limon Ağacı
- Stefan Zweik- Hikayeler
- Stefan Zweik- Satranç
Patrick Suskind- Koku yu hayranlikla okumuştum. Onun dışında okuduğum ve merak ettiğim de pek çok kitap var listende. Listen güzel olmuş. Mary Shalley Frankenstein i da al eğer okumadiysan, ben ona da çok hayran kalmiştim, minik bir tavsiye.[/QUOTE
Frankenstein okumadim. Aslinda bu listeyi 2018 icin yaptim. Aralik ayi icin elime gecen kitabi okuyorum. Frankensteini bu ay okuyabilirim. Listedeki kitaplarima da ocak ayinda baslayacagim.
Yok begenecegimden eminim. Buraya sonradan geldim ama bosuna gelmedim:)) Araniza katilmadan once baslangictaki yorumlarin pek cogunu okudum. Su an isim isim hatiramasam da pek cogunuzun begendigi onerdigi kitaplarin okuyup sevdigim kitaplar oldugunu farkettim. Koku , 1984, Amok Kosucusu, Cesur Yeni Dunya ve Korluk kitabini buradaki arkadaslarin buradan yazdiklari yorumlar uzerine listeye ekledim. Belki bunlardan biri de sensindir:)) Bir de Algernona Cicekler kitabi var. Buradaki arkadaslarin onerip okumayi cok istedigim ama o kitabi bulamadim henuz. Konusuna baktim ve kitabi cok merak ettim.
Benim cok etkilendigim filmler arasinda Koku. Filmini izledikten birkac sene sonra kitabini okudum. Kesinlikle filmi daha etkileyiciydi.
Evet ben de çok beğenmiştim, kitap-film karşılaştırması yapıldığında filmler hep sığ kalır ama kokuda hemen hemen herşey hayal ettiğim gibi yansıtılmıştı.Benim cok etkilendigim filmler arasinda Koku. Filmini izledikten birkac sene sonra kitabini okudum. Kesinlikle filmi daha etkileyiciydi.
filmini üniverste yıllarında izlemiştim kitabını alddım inşallah ben de 2018 de okuyacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?