- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #1.941
Seri ama aslında birbiriyle alakalı değil sadece baş kahraman aynı ayrı ayrı da okunabilir bence ben dan Brown ın bütün kitaplarını aurı severim okumadığomu bir kitabı var onu da yakın zamanda okumak istiyorumAy oyle mi diger kitaplarinada bakarim alirim olmadi saolasin canim..
Guzel diyorsan o zaman bir sans vereyimbaksana seri halindeymis onlarada bakarim olmadi
Tabiki Hoşgeldin. ,Merhabalar sevgili arkadaşlarımSize bildirmiştim okul sınavlarımdan dolayı 2-3 haftadır yoktum ama sınavlarım bugün bitti ve artık aranızdayım tabii kabul ederseniiz
Eski topiği aradım ama bulamadım
_asmunikal_ ve diğer arkadaşlarım ben de katılabilir miyim tekrardan ..
Şimdilik sevdim canım güzel gidiyor.Nasıl sevdin mi
ben de ben deeeHayir hayir hic oyle kan vahset bir kitap degil. Çok iyi bir kitaptır. Yine her satırda ögretiyor. Italyanin floransa şehrinde basliyor hikaye ve istanbula kadar uzaniyor. Bu sefer ilahi komedya ve dante hakkinda bol bol ayrinti ogreniyorsunuz.
Ben bu kitabi okuduktan sonra floransayi gezme firsati bulmustum. Cok cooook daha bir etkilenmistim
Tavsiyemdir.elenaferrante soluk tutturan bir kitap :)
kalinkaselin soğuk mu aldın. Aslinda karanfilin aromasi hemen cikmiyor tat konusunda endise etme :)
sen demirbaşlarımızdansın, elbette hoşgeldin canım benimMerhabalar sevgili arkadaşlarımSize bildirmiştim okul sınavlarımdan dolayı 2-3 haftadır yoktum ama sınavlarım bugün bitti ve artık aranızdayım tabii kabul ederseniiz
Eski topiği aradım ama bulamadım
_asmunikal_ ve diğer arkadaşlarım ben de katılabilir miyim tekrardan ..
sen neler aldın kankiiiiiiiGünaydınlar
bir gün arayla kar ve bugün de şiddetli yağmur
Budalacılar geçmiş olsun
ben yine dayanamadım kitap siparişi verdim
Ve ve ve ve ve budalayi bitirdim şükürler olsun
Ay nerdrn başlasam öncelikle bu kitabı okurken kendimi yarisindan sonra faydalinama tafini sevmedigim bir yemeginzorla ikuyomusum gibi hissettim mesela enginar sevmezsiniz de anneniz uzulmesin diye zorla yersiniz ya hah tam öyle bişey klasiklere bayilirim okurken çok zevk alirim ama budala beni çok sıktı belki de okuduum zaman dogru bir zaman değildi bilemiyorum
Spoiler
Kitapta genel olarak dikkatimi çok küçük şeyler çekti mesela rus kadinlari baya kitap okuyorlar , insan eti yemeyle ilgili bi bölüm vardi ki beni benden aldigenel olarak okumaktan hoşlanmadim ama ama dostoyevskiyi çok severim bu kitabi ortak okumadan once almiştim ve bi şekilde zaten okuyacaktim ortak okuma vesile oldu iyi de oldu:) aradan çikti en azindan:)
Okurken sıkıldığım ilk klasik olatak tarihe geçti kendileri:) sonu bu kitaba göre biraz acele bitmiş gibi geldi bana...
Okumayanlar icin soyluyorum okunmayacak kadar kotu degil sadece biraz zaman ve sabir istiyo geniş bi zaman da okunursa yada başlangici iki uc gunluk bos vakte getirilirse daha iyi olur sanki:)
Budalayi bitirenler kervanina katildim ben de sonunda.
Son 100 sayfa da baya akici geldi bana. Kitaptan anladigim; Rusya da kadinlar birini sevdigini onu aşağilayip yerin dibine sokup cikararak gösteriyorlar.Ama ne tuhaftir ki Rus erkeklerinin boyle bir adetten haberleri yok.
Sonu da feci bitti yalniz. Dostoyevski; "Ben yazdım, ben bozdum." demiş resmen.
Direndim ve ben de gece Budala yı bitirdim. Tüm fikirlerinize katılıyorum. Rusya da zengin fakir herkesin hizmetçisi varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?