Kitaplarım

Siz de mi okuyorsunuz Harry Potter?İnsanlar yaşıma bakıp gülüyor,çocuk musun diye.Ama olsun o gülen insanlar asla benim mutluluğumu tadamayacaklar
Okuyom tabi, torunlarıma kadar okutucam da.
Öyle diyenlere ben çok ağırkonuşuyorum ya, normalde bel altı vuran biri değilim ama damarıma basılmış gibi hissediyorum harry potter'a "çocuk" kitabı denilince.

Kitabı alsan okumazlar illa sende ki olacak okunmayacak aylarca sürünecek isteyeceksin vermeyecekler. Bir arkadaşım evime geldiğinde kitapları incelemeye başladı. Sonra aaa ver bunu okuyayım sonra getiririm bunu da ver bunu da ver dedi kitapları kucağında topladı. O kitapları ondan öyle bir almışım ki rengi attı kusura bakma dedim benim huyum bu veremem kitabımı. Annem bir kez bana sormadan vermiş birine kıyameti kopardım halen daha söylenirim. Hep derim canımı isteyin kitaplarımı istemeyin

Bu normal bir durum degil. Sempatik gorunuyor evet ama agir bir takinti bence sizinki. Takinti takintidir neticede. Ben de okumayi cok severim, haftada iki kitap bitiririm falan ama bu konudaki titizliginiz resmen hastalik. Nasil yenilir bilmiyorum. Bir psikiyatriste gorunun, okb tetikliyor takintilari.

Nesneler bize hizmet etmeli potterhead, biz nesnelere değil.
Takıntının üzerine gitmeye çalış. Hijyeni kendin için gerekli kıl kitaplar için değil.
Okuduğun kitapları yakın çevrenle paylaşarak, konu üzerinde fikir alışverişi yapmaya çalış.
Çaba gösterirsen sevgili kitapların ile daha samimi sıcak ilişki kurabilirsin.

Geçen yaz arkadaşım geldi o da çok kitap okur
Bende yeni almışım boncuklarımı bakmaya kıyamıyorum grange'ın neredeyse tüm Kitaplarını sipariş etmiştim d&r den bir hafta beklemiştim boncuklarımı zaten
Geldi bu gördü incelemeye başladı
Verde 4,5 tane okuyayım dedi
Okkalı bir küfür çıktı ağzımdan
Vermedim vermedim

Hastalık bu iyi değiliz ama şikayetçi de değiliz eşime bile vermezdim başta. Hatta bazı kitaplardan 2 tane vardır sonra alıştım ama yine başkasına yok

kitaplarımı ödünç vermeyi bende sevmem hatta hiç sevmem kıramayacağım arkadaşlarımda dahi ayak sürürüm.. şimdiye kadarda başarılı oldum bu konuda kırılan oldumu bilemiyorum .. canım sıkıldıkça kategorilerine göre dizerim yada yerlerini değiştiririm vs... deli gibide okurum hatta bende kendimi bu konuda eğitmeye çalışıyorum bu aralar.. bir gün bilemedin iki güne bitmiş olur okuduğum kitap..

şimdi şöyle oluyo arkadaşım 2 tane çocuk yapıyosun.. senin o en yakınlarına bile ödünç vermeye kıyamadığın kitapları indirip anne kule yapabilirmiyiz bunlardan diyolar seninde gıkın çıkmıyor tamam oğlum yapın diyosun.. başka türlü bu takıntından kurtulabilirmisin bilemem

Ben de kitaplarımı kimseye vermem, verirsem de yenisini alırım. Başkasının dokunup buruşturduğu, kat izi yaptığı kitabı sevemem.

E-kitaba geçersen böyle bir sorunun kalmaz. Dilediğin gibi okursun tabi sevdiğim şey kitap sahibi olmaktan çok okumaksa.

Ben de aynen senin gibiydim. Kitaplarım yüzünden hem ablamla hem de kardeşimle defalarca kavga etmişliğim vardır. Bazı şeylerin üstüne gitmek lazım, ben ikinci el kitap almaya başladığımda, eve sığmayan kitapları arkadaşlarıma vermeye başladığımda, ve en önemlisi başkası da okuyunca ve yaşanmışlıkla kirlenince daha çok anlam kazndığını farkettikçe geçti aşırı titizliğim. Kendini zorla ve paylaş kitaplarını, geri geldiklerinde alışırsın :)

Bende cok severim kitaplarimi bendeki huyda biraz farkli alip okumadigim birsuru kitap var bir an kendime dur diyorum 3 kitaptan 1 ini okuyorum sonra moralim bozuk oluyor netten siparis geciyorum 2 si kenarda kaliyor 3 daha geliyor.
Eskiden kesinlikle vermezdim ve acikca soylerdim cok kitap dagittim geri gelmedi diye.
Ama su anda birazda calismanin verdigi maddi ferahlik ile bosver sen istersen yenisini al bir insana faydan oldu ne guzel diyorum.
Belki sende bu sekilde dusunup yenebilirsin ama brz maddi rahatlik gerekli birde gercekten sevdiklerine verebilirsin kitaplarimi severim ama annemden kiymetli olamaz diye kendine teselli verebilirsin

Benzeri bi durum bendede vardı silme falan degilde kitaplarima kimse dokunmasın kimse okumasın falan isterdim sevdigin birini baska biri severmis gibi kıskanırdım sonra bir gun hic tahmin etmeyecegim bi sekilde en cok yazarın zar zor buldugum (bulundugum yer kucuk bir yer hele soz ettigim zamanlar istedigin bi kitabı bulmak imkansız gibi birseydi)2 kitabını iki kuzenime hediye ettim sonra yavas yavas birilerine okumaları icin ödünç verdim zamanla bi baktım bu huyum kaybolup gitmis bunu özellikle bu karakterim gitsin diye yapmamıştım ama artık atlattım gitti ne yazık ki o vazgecemedigim kitaplarla arama kocaman bir mesafe girdi suan adam akıllı kitap dahi okumuyorum

Merhabalar.
Kitaplara olan özeninize saygı duydum, şapka çıkarıyorum hatta size. :)
İki kitap almak, kitap kabı, e-kitap.. Her şey söylenmiş..
Eğer tüm denemelerinize rağmen bu huy geçmezse veya kitap okumayı tamamen bırakırsanız bir psikoloğa görünseniz iyi olur. Bu konuda rutinleşmiş takıntılarınız var anladığım kadarıyla. Obsesif kompulsif bozukluk gibi geldi bana.

Cok abartılı bir durum.
Kötü olan tarafi ise bunun kitaplarla bir alakasi olmadigi bence.
Bastirilmis bir problemi bu sekilde aciga çıkartıp bunu kitaplar uzerinden yansitiyorsunuz gibi geldi.

Gayet dert. Bu kitap uzerinde kalmaz belki baska seyler uzerine de sıçrar. Bence biraz araştırın, olmadı bi seanslik terapi vs alın.
Ben gereksiz ve abartili bir özen görüyorum.

Canim oncelikle kitabin bir araç bir nesne oldugunu aklindan cikarma. Onemli olan dış kapaginin temiz olmasi degil sayfalari okunabildikten sonra her kitap yipranmista olsa kapagi piste olsa ayni islevi gorur.
Bence bi tane kitabi al onu ozenli kullanma sayfalarinin altini ciz uclarini katla yani kitaba özel bir varlikmis gibi davranmaktan kurtulmaya calis.
Sen takıntıların esiri degilsin onlar seni yönetemez. Bu dusunceleri yenmek icin adim atsan devami gelir.

Canım bu huyundan vazgeçme çünkü bende senin gibiyim benim fazlam var çok sevdiğim çıkmasını beklediğim bir kitap çıkınca alıyorum kitabı karşıma alıp konuşuyorum gece kitaba sarılıp uyuyorum ve kitabı okuycamda bitecek diye kitabı okumaya başlayamıyorum:) tatlım huyumuz böyle. Ben bir ara bu huylarımdan vazgeçtim bir baktım kitap okumam azalmış. Bu yüzden kendimi kısıtlamıyorum ve kitaplarımla beraber mutlu bir hayatım var eşimide kitap okumaya alıştırdım çok mutluyum:)

Benim gibi bolca 2. El kitap alan biri icin cok yabanci bir konu
kitaplariniza biblo muamelesi yapmayin, birakin biraz tozlansinlar, koseleri asinsin, iclerinde kucuk notlar biriksin...
kitaplari degerli kilan seylerden biri de izlerini tasidiklari yasanmisliklardir, siz onlari alındığı gunku gibi saklayarak kendinizden hicbir sey katmiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…