Kitaplarım

Bu ne şimdi? Ne gerek var böyle bir girizgah yapmaya?

Burası çözemediği problemleri olan insanların paylaşım yaptıkları bir alan, "Kitap Kurdu" topiğinde sizin gibi bir çok hanım var.

Lütfen insanların özel hayatlarıyla ilgili problemlerini hakir görmeyin, okuduklarınız size bunu öğretmedi mi?

Ben de kitapları çok severim.
Ancak; düşünce yapımız farklı.
Bence kitaplar yaşayan varlıklar.
Elden ele gezmeli.
Gerekirse üzerine küçük bir çikolata damlamalı.
Her an el altında olmalı.
O nedenle de sahafları çok severim.
Belki bu şekilde düşünürseniz, siz de daha esnek davranabilirsiniz.

Benzer takıntılarım var kitaplarım konusunda
Öncelikle kimseye veremem, isteyene aynı kitaptan bir tane alır veririm ama kendiminkini veremem
Lakin kitaplarımın üzerine küçük notlar alırım, araştırmak istediğim şeyleri işaretlerim, kitaplarım benimle yaşar
Ayrıca yüzüncü sayfasına mutlaka adımı yazarım
Arada alıp tekrar tekrar okurum, bazen 10-15 yıl önce aldığım notlara gülmüşlüğüm olur =))
Kitap kokusu cezbedici bir parfüm gibi benim için, eşim dalga geçiyor bazen dünyaya dön diye =)
Yıkanmak konusu biraz abartı ama bence dünyanın en güzel takıntısına sahipsin, çok da umursama

bende kitap hastasıyımda sizinki artık takıntı olmuş ellerinizi özellikle yıkamak nedir.tabiki temiz ellereimizle alırız okuruz kitabı ama özellikle kitabımı okucamda diyip yıkamam yani.heleki banyo olayı dahada garip.kitaplarınızı vermek zorunda değilsiniz onu bir şekilde anlarım ama her gün tozlarını alıp kaldırmakta tuhaf.bence kitap okumak çok çok güzel bişey ama sizin artık başka şeylerlede uğraşmanız geerekiyor gibi geldi bana bu özen çok fazla.

Yorumunuza noktasından virgülüne kadar katılıyorum Çok istiyorum bir gün şu ikinci el dükkanlarından alışveriş yapabilmeyi.

O zaman hic durmayin gidin bir sahaflar carsisina (favorim beyoglu) su an hayatta olmayan yazarlarin imzali kitaplarindan, klasiklerin ilk basimlarina kadar binlerce kitap...
bazilarinin sayfalarinda kahve lekeleri, dost notlari, iclerinde kurutulmus cicekler...
suslu kapakli ozet kitaplarla kiyaslanamayacak guzellikler...
ilk basimi 500 sayfa olup sadelestirilme adi altinda kirpilip 100 sayfaya dusurulmus, ruhunu kaybetmis son baskilar yerine eski baskilari alip sindire sindire yasamak gibisi yok.
birakin pis olsunlar, yeni kagit degil toz koksunlar. Onemli olan kitabin nasil gorundugu degil, nasil hissettirdigi, ruhu, yasanmisliklari... bu deneyimi yasarsaniz asla vazgecemezsiniz.

ben de çooook severim kitapları:)neyse ki lys bitti de kavuştum kitaplarıma
ama sen çok abartmışşın yaa banyo falan:)
aslında paylaşmak çok güzel oluyo hele öğrenciyseniz arkadaşınız bir tane alır siz bi tane alırsınız sonra değiştirince çok güzel oluyor:)hem yorumlarınızı paylaşırsınız

kitaplarımın sayfaalrını kıvırmam kimseye vermem ben de
ama silmek falan nedir canım ya?
kitap kılıfları var resmini eklerim onlardan al geçir kitaba kirlenmez böylece

Bence korkunun üstüne gitmelisin yavaş yavas. Mesela önce ellerini Yıkamadan kitap oku. Sonra Otobüste okumaya başla. Sonra çimlerde. Sonra emanet ver vesaire

''Aslında bu konuyu açıp açmama konusunda tereddütlüydüm.Sonuçta millet artık iki satır yazıya bakarak sizin hakkınızda farklı yorumlar yapabiliyor.''Bu mesajı 2.sayfada yazmıştım.Endişelerimin gereksiz olmadığını çok daha iyi anladım şimdi.Öncelikle ben kimsenin derdi tasasıyla DALGA GEÇMEM.Bunu okuduğum kitaplardan değil;aldığım terbiyeden bilirim ben.Böyle bir giriş yapmamın nedenini mecbur olmadığım halde açıklayayım size.Forumlarda kitaplarla ilgili açılan konular çok fazla rağbet görmüyor.İnsanların dertleri var ve dermana ihtiyaçları var bunun farkındayım.İnsanlar birbirlerine yardımcı olabilmek için çabalıyor.Fakat konu kitaplar veya kitaplar ile ilgili sorunlar olunca biraz daha geri çekilme oluyor ve ben bu konuya mizahi bir şekilde yaklaşıp tatlı bir sitemde bulunmak istemiştim.Hanımefendi,rica ederim benim sözlerimi çarpıtmayın.İki satırlık yazımı kendinize göre yorumlayıp beni kınayamazsınız.Keşke önce bir sorsaydınız ne demek istedin arkadaşım diye.Bu tarz sert yorumlar yüzünden insanlar dertlerini paylaşmaya çekiniyor.

Çok teşekkür ederim,hanımlar.Benim derdimi dinlemeniz bile yeterliyken siz hayatınızdan kesitler paylaşıyorsunuz,önerilerde bulunuyorsunuz.Emin olun bunlar çok yüreklendiriyor beni.En kısa zamanda alışveriş yapacağım sahaflar çarşısından.Bu tatlı ve nazik yorumlarınız,anlayışlı davranışlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

kitaplarımın sayfaalrını kıvırmam kimseye vermem ben de
ama silmek falan nedir canım ya?
kitap kılıfları var resmini eklerim onlardan al geçir kitaba kirlenmez böylece
işte bunu gibii
Hiç sormayın ya.Ama olsun ben de yeneceğim bu takıntımı sizlerin sayesinde.Bu arada bu kılıfı çok beğendim Acaba nerede satıldığını özelden mesaj olarak atar mısınız,zahmet olmazsa?

Hiç sormayın ya.Ama olsun ben de yeneceğim bu takıntımı sizlerin sayesinde.Bu arada bu kılıfı çok beğendim Acaba nerede satıldığını özelden mesaj olarak atar mısınız,zahmet olmazsa?
satılmıyor yani satılan bi yer görmedim
ama pinterest sitesinde book cover DIY (yani kendin yap projesi) olarak aratırsanız çeşitli kitap kılıfları var
ben kendim dikiyorum :)

satılmıyor yani satılan bi yer görmedim
ama pinterest sitesinde book cover DIY (yani kendin yap projesi) olarak aratırsanız çeşitli kitap kılıfları var
ben kendim dikiyorum :)

waaaaw...
bu işin ticaretini yapamaz mısın acaba?
çok beğendim ben de...

Ay kızlar!Bugün çok büyük bir ilerleme kaydettim.Ellerimi yıkamadan kitap okudum Garip duygular içerisindeyim.Sanki ihanet ettim kitaplarıma Ama çok da mutluyummmm

kitap okumadan elini yikasan ok de banyo niye yapiyosun yuzunu sacini da mi suruyosun
Hıı bir de başımda taşıyorum Zaten her gün banyo yapıyorum ben.Her gece de kitap okurum saatlerce.O yüzden elimi sürekli yıkamak yerine direkt banyo yapıp okuyorum.Siz elimi yıkamamı anlayışla karşılamışsınız fakat ben onu da istemiyorum artık.Teşekkürler

Anlayisla karsilamadim, ikisi de anormal ama el yikama dururken banyo daha absurt. Okb uzerine kitaplar oku belki faydasini gorursun tek basina halledemezsen uzman destegi alirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…