Mesela yeni bir kıyafet almıştım. Giymiştim. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin demişti. Şimdi diceksiniz ki kesin ne var bu sözde. Beğendiğim şeyleri aldım ama bir süre sonra beğenmemeye başladım. Dolabim hep aynı renk oldu.Beğenmediğin şeyleri neden alıyorsun o zaman ? Ve çok merak ettim arkadaşların kıyafetlerinle ilgili ne sesi de bu kadar üzüldün ?
Ben de sizin gibiyim. Babam ben üniversiteye yazildigim sene iflas etti ve ben özel üniversite de okuyordum. Hep özenirdim içten içe bir giydiklerini bir daha giymezlerdi. Allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın. Aileme bir kere bile belli etmedim üzülmesinler diye ama ben de çok dert edinmişim. Okul biter bitmez atandım. Cebimde yol parası olmayan ben hem aileme destek oldum hem ne gördüysem aldım. Şimdi mağazaya gitmeye bile üşeniyorum. Çoğu kıyafetlerimi dağıttım ne gerek var diye.Kızkardeşimle ben de yıllarca parasızlıktan giysi ayakkabı alamadık. Güzel giyinmeyi geçtim kışlık paltom olmadığı için aralık ayında mevsimlik ceketi üstüste hırkalarla giydiğimi bilirim. Güzel giysilere heves ediyordum ama öyle kafama da takmıyordum pek. Sen de takma valla değmez. Sonra para kazanıp giysiye doyduğun zamanlar da gelecek. Ben ilk para kazandığım yıllarda deli gibi giysi alıyordum şimdi şimdi bıkmaya başladım.
+1000Hiçte takmam. Benim için en güzel kıyafet içinde rahat olduğum kıyafettir
Ben eskiden kiyafetlerime önem vermezdim elimde ne varsa ütüler temizler giyerdim. Alışveriş yapmazdım. İnsanlar genelde nasıl kıyafetler giyiyor, ilgilenmezdim. Param olmadığı için daha çok. Üzülürdüm iyi giyinenleri gördükçe ama kendime dert edecek kadar üzülmezdim. Ta ki çevremdeki bazı insanlardan laf duyana kadar. O laflar çok zoruma gitti. Kendimi aşağilandiğimi hissettim. Geceleri o lafların altında kaldım diye düşünmekten uyuyamadım. Sonra bende kıyafet takıntısı olmaya başladı. Hala güzel kıyafetler alabilmiş değilim. Ağrima giden o sözleri duyduğumdan beri tam 2,5 yıl geçmiş. Bu sürede 5 tane üst, 1 tane pantolon, 1 tane etek almışım. Ufak tefek şeyleri saymıyorum. Aldiklarimi da beğenmiyorum.
Ben böyle takıntı yapıp anneme çok ağladım. Onun da canını sıktım hep. Hala kiyafetlerim düzensiz. Hep aynı tür. Aynı renk. Ama benim daha çok dert ettiğim şey neden böyle takıntı yaptığım için. Bu kibir yüzünden mi böyle oldum diye düşünüyorum. Sizde de takıntı oluyor mu böyle? Çevrenizden söz duysaniz takıntı yapar mıydınız?
Ben de ayniydim. Kışın karın altında spor ayakkabısıyla okula gidip geliyordum üniversitede. Arkadaşım çizme almıştı kendine. Özenmiştim ama param yoktu. Bir kış öyle idare ettim.
Aileye sonradan katılan ve sürekli görmek zorunda olduğum biri olduğu için katlaniyorum. Benim de kizginliğim karşında sessiz kaldığım için. İnsan ya o an şoka giriyor ya da sevdiklerinin mutluluğunu düşünüp susuyor işte sonra da dert sahibi oluyor. Artık o kadar umrumda değil ama neden bu kadar takıntı yaptım kendime diye kızıyorum.. çok teşekkür ederim
Üniversite son sınıfta, son aylarda yeni bir kıyafet almıştım, giymiştim. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin dedi. Ağır değil belki de ama bana çok ağır geldi o an.Ne dedi söylediği şey ağırdır belki
Üniversite son sınıfta, son aylarda yeni bir kıyafet almıştım, giymiştim. Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin dedi. Ağır değil belki de ama bana çok ağır geldi o an.
Çok teşekkür ederim düşünceniz için ben artık takıntı yapmamaya karar verdim kimse beğenmezse beğenmesin ben insanlar ne düşünüyor diye kasıntı gibi yaşamak istemiyorum artık. Sadece o kişilerle yüz yüze gelmekten bile üzülüyorum sırf o beğenmedi diye de onun giyindiği gibi giyinmeye çalıştım. Bu yüzden yeni birkaç bir şey aldım. Alamadiysam strese girip üzüldüm. Kendimi ucube gibi görmeme neden oldu o kişi. Kimseye göre yaşamıcam artık. Aldıklarım yeter dicem. Çok teşekkür ederim.Canım bedenin ne? Ne tarz giyinmeyi seversin? Tarzım yok diyorsun ama beğendiğin tarz genelde nasıl onu tarif et.
Eğer maddi sıkıntılardan ötürü alamıyorum yapamıyorum dersen bedenimiz de uyarsa giymedigim kıyafetlerimden yollayayım. Belki benim bedenim olmaz buradan başka birinin dağıtmak istediği kıyafeti vardır onun olur.
Evet artık eskisi gibi değil modeller çok ve ucuz. Ama insanın bazen bir tshirt e ayıracak 20 lirası bile olmadı mı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?