- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
- Konu Sahibi sensizlink
-
Ben şimdi bazı arkadaşlar eski konulardan dem vurunca eski konularına baktım
Sen uyumlu da olsan bu ilişkide genel bir iletişim problemi var. Bir de sen olaylara hep kendi tarafından bakıyorsun, empati kurmak yerine kendi mutluluğunu ön plana koyuyorsun
Nişanlıyken de evlendikten sonra da kafana taktığın her "sorunda" buraya konu açmışsın
Eşin de çok çocuksu, nazlı/tripli henüz tam olgunlaşmamış zaten 24-25 yaşındaki adamdan ne beklenir ki?
İletişim sorununuza bağlı olarak ilişkiniz çok laçkalaşmış, bu evden kovma mevzuu çok normal geldi bana zira daha önceki kavgalarda da ayrılırım gibi sert çıkışlar olmuş. Eşin uysal sakin bir adamken, sen hep onu dürtüyor ve içindeki canavarı çıkartıyorsun. Adam madem başka odaya gitti, bırak sakinleşsin iyice üstüne gidince o da öfkelenir bu normal bir tepki.
Sen de çok masum değilsin yani. İlla istiyorsun ki olaylar senin istediğin seyirde aksın, kavgayı bile kendi kafanda kurduğun şekilde yaşamak istiyorsun. Ama yok öyle bir dünya. Empati kurmayı öğrenmen gerekiyor.
Bana göre bir ilişkide (sevgililik/nişanlılık ya da evlilik farketmez), "ayrılma" kelimesi kullanılmamalı, o ihtimal yok gibi görülmeli (ihanet ve şiddet gibi uç bir şey olmadıkça) kullanıldığında o birliktelik "temelinden sarsılıyor"
Bence eşin eve geldiğinde bu konuyu açma ya da açıyorsan da ılımlı bir şekilde yaklaşarak içini dök eşine ve barışın, özür dile gerekirse. Ayrıca madem ondan da özür bekliyorsun, "ben sana şu konularda kırgınım, böyle yaptığında üzülüyorum" şeklinde duygularını net ve onu suçlamadan ifade et. Hatta bunu anlaşmazlıklarda bile biraz nazla yapabilirsin. Eşini anlattığın kadarıyla senin mutluluğunu ön planda tutan bir adam, sen de biraz ılımlı olmaya, empati kurmaya çalış.
Valla adamı böyle anlatınca sana kızasım geldi :) Bu tartışma konusunda da oturun konuşun, eş olduğunuzu artık gurur yapmamanız gerektiğinizi güzelce konuşun. "Ben suçluysam senden özür dileyeceğim, bu konuda da seni evden göndermem doğru değildi özür dilerim ama sen de haksızken lütfen senden de özür bekliyorum. Gereksiz gurur ilişkimizi yıpratıyor" diyebilirsin. Eğer o haksızken özür dilemiyorsa bu konuşmayı hatırlatıp hani özür konusunda birbirimize söz vermiştik diye hatırlatabilirsin. Bence bir kez konuşup sınırları çizerseniz, bundan sonra sorun yaşamazsınız gibi geliyor. Yaşasanız da birbirinizi hatırlatıp öfkeyi dizginleyebilirsiniz. Gurur iyi bir şey ama haksızken bile adım atmak gurursuzluk değil, ego savaşı olur.Gerçekten özünde iyi bir insandır, kendinden önce beni düşünür, mesela eve birşey almışsak ve bunu eşim de seviyorsa gel yiyelim derim hayır sen ye sen çok seviyorsun der, mesela dışarıdan yemek yiyorsak bir tane de fazla alır ne yiyorsak sen gece acıkırsan yersin der, tabağına güzel birşey geldiyse onu bana verir.. Pazar günü dedemnleri getirmek için köye gittik, bağa gitti dedemle birlikte ben evdeydim, bana ordan böğürtlen toplamış domates toplamış getirdi verdi.. Mesela yine dışarı çıkarken üzerimi sağlam giyinmem için uyarır hava soğuk sıkı giyin diye kontrol eder beni düşünen biri ama tartışınca ikimiz de adım atamıyoruz..
Valla adamı böyle anlatınca sana kızasım geldi :) Bu tartışma konusunda da oturun konuşun, eş olduğunuzu artık gurur yapmamanız gerektiğinizi güzelce konuşun. "Ben suçluysam senden özür dileyeceğim, bu konuda da seni evden göndermem doğru değildi özür dilerim ama sen de haksızken lütfen senden de özür bekliyorum. Gereksiz gurur ilişkimizi yıpratıyor" diyebilirsin. Eğer o haksızken özür dilemiyorsa bu konuşmayı hatırlatıp hani özür konusunda birbirimize söz vermiştik diye hatırlatabilirsin. Bence bir kez konuşup sınırları çizerseniz, bundan sonra sorun yaşamazsınız gibi geliyor. Yaşasanız da birbirinizi hatırlatıp öfkeyi dizginleyebilirsiniz. Gurur iyi bir şey ama haksızken bile adım atmak gurursuzluk değil, ego savaşı olur.
Valla bilmiyorum , normalde tartışma olursa ertesi akşam işten gelir bazen kendi anahtarı ile girer bazen zile basar açarım.. Gider namazını kılar, tartıştı isek yemeğini kendi koyar onu yer.. Gelir oturma odasına ama o da konuşmaz ben de belli bi süre sonra bazen yanıma gelir misin der bazen giderim bazen gitmem.. Öyle barışma adımı atar bazen ama bAzen gider salonda oturur yatana kadar.. Bu sefer ne olacak bilmiyorum ..
Ben adım attım kovmakta hata edip sonradan aradım. Birkaç defa açmadı meşgule attım mesaj yazdım ben böyle daha rahatım bugün gelmeyeceğim , yarın gelirim.çok tepki alacagımı bilsemde Adam haklı diyorum ben
Gerçi bende bana müdahale edilmesinden hiç hoşlanmam ayrıca inadına yapmıyasımda gelir ama dogruyu söylemek gerekirse adam haklı yeni evlisin adamı kavmuşsun bide hiç adım atmıyorsun
Ah bende yeni evliyken burnundan getirdim adamın şimdi diyorum iyi çekmiş beni ama eski ilgisi sabrı kalmadı haberin olsun bol bulup fazla tüketme
Inat ve gurur iyi bir huy degil sizin dusmani iz degil o esiniz.Benim ne kadar gururlu ve inat biri olduğumu kendisi çok iyi bilir.. Çoğu Zaman hatalı da olsam gururumun önüne geçip adım atmam.. Ben büyük bir adım atarak onu defalarca aradım mesaj attım.. Meşgule bıraktı mesajlarımı yanıtsız bıraktı ama cevap verene kadar uğraştım... Bana dediği şey ben böyle daha rahatım, madem beni kovacak kadar cesursun bari arkadında dur dedi.. Böyle diyen birine siz ne yaparsınız , beni resmen sözünde durmayan yüzsüz biri gibi ifade etti.. Ama asla öyle biri olmadığımı o da biliyor.. Ben merhametimden dolayı aramıştım, iyi niyetle ama o Bunu bilmedi ve beni kırdı.. Ne yapmalıydım uymayıp ?
Ben sizi çok gururlu ve geri adım atmayan biri olarak gördüm. Hep barışma adımını eşiniz atıyormuş ama şunu unutma ki bir süre sonra o da bunu bırakır ve adım atmayı geç artık hiçbir şekilde ilgilenmez bile, fazla naz aşık usandırır diye boşuna denmemiş... Haklı ve ya haksız olduğun durumları ayırt etmeyi iyi bilmelisin ve sen haksızsan adımı sen atmalısın.
Bu tabiriniz hic hos olmamis belirtmek istedim. Bende baktim kiyafete ama o kiyafet ve kiyafeti giyen kisilerin esleri ile ilgili cumlenizi cirkin buldum. Tanimadiginiz insanlar icin kotu bir yaftalama ve onyargi diyorum..Ayrıca şunu da belirteyim profilinize baktım da giydiğiniz gelinliği mesela eşim bana asla giydirmezdi.. 3 ay önce evlendim , hem benim hem onun istediği gibi çok güzel bir gelinlik giydim..
Zira eşimin çok aşırı açık giyinmeme izin verip ilgilenmeyip te kendimi değersiz hissettirmesini istemezdim.. Çünkü o erkeklere de geniş gözüyle bakılıyor...
Ne diyorsunuz bayan ? Yazdığım konu ile alakalı olduğunun mesajınızın emin misiniz ?Elin adamlarını mundarlama kocanla dışarı bile çıkamıyon pff
Ben adım attım dün.. Pişman oldum evden kovduğum için ve annemin de telkini ile aradım açmadı beyfendi naza çekti kendini defalarca meşgule bıraktı aramamı mesajıma cevap vermedi..
Açtığında ise dediği şey madem beni kovacak kadar cesurdun sözünün arkadında dur!!
Neden çağırıyorsun oldu.. Yani ben sözünde durmayan yüzsüz biri gibi bi konuma düştüm..
Merhametimden dolayı hava soğuk diye aradım, cesaretimi tahmin bile edemezsin dedim kapattım telefonu.. Ve o saatten sonra da benden ne arama ne mesaj görebilirdi..
Gerçekten özünde iyi bir insandır, kendinden önce beni düşünür, mesela eve birşey almışsak ve bunu eşim de seviyorsa gel yiyelim derim hayır sen ye sen çok seviyorsun der, mesela dışarıdan yemek yiyorsak bir tane de fazla alır ne yiyorsak sen gece acıkırsan yersin der, tabağına güzel birşey geldiyse onu bana verir.. Pazar günü dedemnleri getirmek için köye gittik, bağa gitti dedemle birlikte ben evdeydim, bana ordan böğürtlen toplamış domates toplamış getirdi verdi.. Mesela yine dışarı çıkarken üzerimi sağlam giyinmem için uyarır hava soğuk sıkı giyin diye kontrol eder beni düşünen biri ama tartışınca ikimiz de adım atamıyoruz..
Son durum ne ? Akşam eşinle konuşabildiniz mi?
O zaman aranızdaki sorunları halletmemişsiniz tam manasıyla ve konuşma bana çok soğuk geldi okurkenEvet 7 gibi geldi, selam verip girdi.. Gitti namazını kıldı olduğu yerde oturmaya başladı, bende gittim gel konuşalım dedim.. Geldi, sadece seni evden kovduğum için özür dilerim dedim. Bana ajitasyon yaptı sabah namazına caniye gider gitmez ben kalorifere yapıştım felan diye gözleri doldu anlatırken bende sadece seni kovduğum için özür dilerim felan dedim.. Sonra bana bir daha beni kovarsan giderim ve geri gelmem dedi.. O söyledi diyeceklerini bende söyledim.. Konuştuk anlaştık, ama bana hala bozuk atıyor gibi eski samimiyetinde değil..
O zaman aranızdaki sorunları halletmemişsiniz tam manasıyla ve konuşma bana çok soğuk geldi okurken
Adam ajitasyon da yapsa senden merhamet ve sevgi beklemiş, ona ilgi alaka gösterip gerçekten üzüldüğünü hissettirmeli ve kendini affettrmeye çalışmalıydın.
Bu sorunu hallettiysek devam edelim deyip konuyu kapatmalıydınız bana tam konu kapanmış gibi gelmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?