Kıyafetim yüzünden çıkan tartışma...

bence bu konular en başında konuşulması gerekilen konular bu gibi sorunlar zamanla git gide büyüyor giyim tarzı eşler arasında büyük sorunlara yol açabiliyor bence önce eşinden evden gitmesini istediğin için özür dile daha sonra bu kıyafet konusunu otur güzel güzel konuş mutlaka konuş ortak bir yol bulmadan asla konuyu yarım bırakma allah yardımcın olsun hayırlı huzurlu evlilikler..

İnşallah çok saolun yaa.. O kadar çaresizim ki Allah ım yardım eder inşallah...

Düşüncene yanlış diyen olmamış ama burada insanlara "ben öyle giydiren kişiye adam demem/o kadar geniş bir eşim olsun istemezdim" gibi insanları yargılayan ifadeler saygı sınırlarını aşar.
Bir de ben de evlilik dışı ilişkilere karşıyım ama yaşayana hiç bir zaman vay neden yaşadın demem tam tersine, kişinin kendi iradesidir derim ve gerçekten yargılamadan saygı duyarım. Ama şunu da düşünürüm, ben böyle düşünürken ortada kendini sakınmış kaç erkek var? Karşıma istediğim gibi birinin çıkma olasılığı milyonda bir yani. Empati tek taraflı olmaz.

Nişanlım sevgilim olsa bende asla müsaade etmezdim.. Ama eşim..
Ne fark var? O insan bir zamanlar sevgilindi, sonra nişanlın oldu ve sonunda evlendin. Nişanlıyken karıştığında sert çıkabiliyordun, şimdi de aynısını yapıyorsun ama eşin yan çiziyorsa burada bir sorun var. İnsan evlenmeden önce neyse evlenince de öyle olmalı.
Şahsen bana nişanlıyken karışsa, ben buyum evlenince de bu olacağım beğenmiyorsan güle güle derdim. İnsanlarda şu var: "nasılsa evlenince değiştiririm!"
Yok efendim kişi değişmemeli neyse o olmalı. @captain price da bir yorumunda bahsetmiş ama alıntılamadım ben de öyle evlenince değiştiririm mantığındakileri iki yüzlü buluyorum!

Eski konularınızdan da hatırlıyorum sizi, siz de üslup sorunu var.
Nişanlıyken de her tartışmada nişan atıyordunuz, şimdi de evden kovmaya başlamışsınız, bikaç ay sonra boşanma davalarından geri döner olursunuz.
Onun karışmasından hoşlanmıyorsan istediğini yapmazsın, geçer içeri oturursun o da salonda mı tuvalette mi nerde duruyorsa durur, tripleri bitince gelir yanına konuşur çözersiniz. Ama siz peşinizde pervane olsun istediğiniz için yapmayınca sinirlenip evden kovuyorsunuz. Adam yine iyi yarın gelecem demiş, bu akşam bari adamın üstüne gitmeyin küsse küs hangi odada durursa dursun da bu geceyi de gözünüz camda geçirmeyin.

Ben karşı çıkınca o da çıkacak ve ikimiz aynı anda istediğimizi yapmaya kalkacağız ve bu iş ayrılıkla sonuçlanacak o yüzden daha uyumlu davranmaya çalışıyorum .. Ama bu tolerans nereye kadar sürer onu da bilmiyorum..

Gözüm camda felan değildi.. Sabahleyin lavabo için kalktım ve saat 6 civarı , sabah ezanının okunma zamanıydı 5-10 dk camdan baktım çıkacak mı diye ve çıktı.. Sabaha kadar gayet te uyudum.. Ben onu çağırdım gelmedi kendisi bilirdi..

Uyumanizda guzel benim vicdanim el vermezdi iki buklum arabada uyumasina

Uyumanizda guzel benim vicdanim el vermezdi iki buklum arabada uyumasina

Benim ne kadar gururlu ve inat biri olduğumu kendisi çok iyi bilir.. Çoğu Zaman hatalı da olsam gururumun önüne geçip adım atmam.. Ben büyük bir adım atarak onu defalarca aradım mesaj attım.. Meşgule bıraktı mesajlarımı yanıtsız bıraktı ama cevap verene kadar uğraştım... Bana dediği şey ben böyle daha rahatım, madem beni kovacak kadar cesursun bari arkadında dur dedi.. Böyle diyen birine siz ne yaparsınız , beni resmen sözünde durmayan yüzsüz biri gibi ifade etti.. Ama asla öyle biri olmadığımı o da biliyor.. Ben merhametimden dolayı aramıştım, iyi niyetle ama o Bunu bilmedi ve beni kırdı.. Ne yapmalıydım uymayıp ?

Egonuz çok yüksek, camdan bakmayı bile kendinize yediremeyip "hayır bakmadım tabiki de" triplerine giriyorsunuz. Ki bu durumda evden kovduğunuzdan pişman olmanız ve aramanız gayet normalken.
Eşinle karşılıklı ego savaşınız var birbiriniz üzerinizde, hala bu iş ayrılıkla sonuçlanacak diyorsun da siz nişanlıyken ayrılmayı beceremediniz evlendikten sonra hiç ayrılmazsınız. Biraz sakin olun sadece..

Ama gözünüz camda olmasın bugünde dediniz sanki sabaha kadar uyumayıp onu gözlemişim gibi.. Böyle birşey olmadı onu demek istedim, sabah ta tesadüf eseri uyandım yani bilinçli o saatte kalkayım diye değil.. Nişanlılıkta evet ayrılamadım ama şöyle söyleyim gani insanın gözüne bi perde iner ve dili bağlanır ya hep öyle oldu.. Bugünleri yaşayacağımız içindi demekki.. Ama hayatıma böylesine müdahale eden birine ne kadar sabredip alttan alabilirim.. Kim ayrılmak için evleniyor ki? Kim Mutlu yuvası olsa onu yıkıp gider ki ?

Bu olay için söylemiyorum ama sizde evliliğinizde genel olarak sütten çıkma ak kaşığa benzemiyorsunuz yani. Uslubunuzdan belli oluyor. Yazarken bile kavga ediyorsunuz sanki. Bi de adama sormak lazım. Bir dokun bin ah işit gibi bi durum olur bence

Ben de diyorum ki o adam sizin kocanız, tabiki onu evden kovduktan sonra vicdan yapıp cama bakabilirsiniz, ki normalde sabahın köründe uyandığınızda camdan bakıp da 10 dk bekleyim demiyorsunuzdur, kocanız dışarda olduğu için beklediniz, gayet normal olarak. Biraz kendinizi törpüleyerek, dilinizi tutarak bu tarz şeylerin yaşanmasını engelleyebilirsiniz.
Aslında ufak şeyler senin anlaşmazlık, böyle giderse ayrılırız diye gözünde büyüttüğün şeyler. Kıyafetine laf eder, sen de ben istediğimi giyerim dersin, o da en fazla o an dışarı çıkmaktan vazgeçer, en geç ertesi sabaha barışırsınız. Ki kıyafet konusunda aranızda uçurum yok, anlaşmanız çok büyük problem olmayacaktır.
Gözünüze perde, dilinize bağlanma dediğiniz durum sevgidir normal şartlarda, siz eşinizi sevdiğinizi kabullenmekte de zorlanıyorsunuz.

Sonuna kadar haklı olduğumu savunmuyorum..
kovmakta haksızım mesela .. Ama beni o aşamaya getirdi, onun istediğini yapsam sorun yoktu.. İnsanlar ön yargılı yaklaşınca ne kadar sakin kalınabilir ki .. Ama özümde sinirli bir insan değilimdir..

Haklısınız çoğu yerde .. Ama bizim bu olayda barışmamız öyle kolay olmayacak, o kendini haklı görecek hep aa ben burda hatalıyım demeyecek, ve zaten ben bu olayda kovmak dışında kendimi suçlu bulmuyorum..
İkimiz de kendimizi haklı bulacağız, ben şimdilik çalışmıyorum ve her akşam işten gelişinde çekilip salonda oturacak telefonu ile ilgilenecek, ve bu evlilik iyice çekilmez hale gelecek..
Siz adım arın diyeceksiniz, sma ben adım atarsam bu suçluyum da kabullenmişim gibi olacak ve kıyafetim konusunda hep aynı yaptırımları uygulayacak..

Yaptırım sen müsade etmediğin sürece uygulayamaz ki. En fazla yine sana hırka bulmaya çalışır, kabul etmezsin, evde oturursunuz, bu sefer adamı evden kovmazsan sen de suçsuz olmazsın.
Yalnız şunu merak ediyorumü, bu kıyafet olayının mutlaka çözülmesi lazım, konuşmadan nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?

Ben şimdi bazı arkadaşlar eski konulardan dem vurunca eski konularına baktım
Sen uyumlu da olsan bu ilişkide genel bir iletişim problemi var. Bir de sen olaylara hep kendi tarafından bakıyorsun, empati kurmak yerine kendi mutluluğunu ön plana koyuyorsun
Nişanlıyken de evlendikten sonra da kafana taktığın her "sorunda" buraya konu açmışsın
Eşin de çok çocuksu, nazlı/tripli henüz tam olgunlaşmamış zaten 24-25 yaşındaki adamdan ne beklenir ki?
İletişim sorununuza bağlı olarak ilişkiniz çok laçkalaşmış, bu evden kovma mevzuu çok normal geldi bana zira daha önceki kavgalarda da ayrılırım gibi sert çıkışlar olmuş. Eşin uysal sakin bir adamken, sen hep onu dürtüyor ve içindeki canavarı çıkartıyorsun. Adam madem başka odaya gitti, bırak sakinleşsin iyice üstüne gidince o da öfkelenir bu normal bir tepki.
Sen de çok masum değilsin yani. İlla istiyorsun ki olaylar senin istediğin seyirde aksın, kavgayı bile kendi kafanda kurduğun şekilde yaşamak istiyorsun. Ama yok öyle bir dünya. Empati kurmayı öğrenmen gerekiyor.
Bana göre bir ilişkide (sevgililik/nişanlılık ya da evlilik farketmez), "ayrılma" kelimesi kullanılmamalı, o ihtimal yok gibi görülmeli (ihanet ve şiddet gibi uç bir şey olmadıkça) kullanıldığında o birliktelik "temelinden sarsılıyor"
Bence eşin eve geldiğinde bu konuyu açma ya da açıyorsan da ılımlı bir şekilde yaklaşarak içini dök eşine ve barışın, özür dile gerekirse. Ayrıca madem ondan da özür bekliyorsun, "ben sana şu konularda kırgınım, böyle yaptığında üzülüyorum" şeklinde duygularını net ve onu suçlamadan ifade et. Hatta bunu anlaşmazlıklarda bile biraz nazla yapabilirsin. Eşini anlattığın kadarıyla senin mutluluğunu ön planda tutan bir adam, sen de biraz ılımlı olmaya, empati kurmaya çalış.

Valla bilmiyorum , normalde tartışma olursa ertesi akşam işten gelir bazen kendi anahtarı ile girer bazen zile basar açarım.. Gider namazını kılar, tartıştı isek yemeğini kendi koyar onu yer.. Gelir oturma odasına ama o da konuşmaz ben de belli bi süre sonra bazen yanıma gelir misin der bazen giderim bazen gitmem.. Öyle barışma adımı atar bazen ama bAzen gider salonda oturur yatana kadar.. Bu sefer ne olacak bilmiyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…