Kıyamadığım anneme eşimin söyledikleri

Kedicikk061

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.677
4.277
83
Bundan 6 ay önce daha ben nişanlıyken annem çeyize para yetmediği noktada benim kredi kartımdan 400tlik bi harcama yaptı anne o da olmyıversin dememe rağmen ben öderim diyerek aldı kartı aynı dönem kardeşime şuanki nişanlısını istemeye giderken çiçeğini çikolatasınıda o karttan aldılar ancak ben evlendim arasra mailden kontrol ediyorum ödeme yapılmıyo annem ödicez diye diye bugüne geldik ve
heçen hafta şuan eşimle oturduğum evime ihtarname geldi babamı arayıp öde dedim
öderim dedi ama bu cuma son gün
ödemedi kardeşim aradı taksitlendirelim
abla dedi bende dün taksitlendirip dekontu
cüzdanıma attım eşime de bahsetmedim ki
hem ailemi borç ödemeyen insanlar olarak
bilmesin üzülmesin diye çünkü düşününce
onun babası bize borç taksa zoruma gider Sabah sözde cüzdanıma para koymak için
cüzdanımı açınca dekontları görmüş 10da
uyandım bana söylemiyo watsaptan yazdığı
mesaj şu aşkım kaybettiğim beremi buldum
o an annem aradı ağlıyo kadını arayıp
benden nası gizlersiniz kimse benim evime
icralık borç getiremez diye saymış annem de o benim borcum oğlum demiş
marketteymiş o sıra ağlamış halen ağlıyodu
bağırmış teli kapadım
Aradım efendim aşkım diye açtı teli madem kızgınsın niye bana sormuyon ne hakla dedim yaparsın sen kimsin
ağlatırsın ailemin borcu ve üzülme diye
demedim dedim
sen benim karımsın benden hiçbişey
gizlememelisin böyle söz verdik dedi
yüreğin varsa babamı arasaydın dedim
Annem artık size bile gelemem yavrum dedi mahfoldum kızlar şimdi anneme gidiyorum
Bi akıl verin anneme bunu yapmaya hakkı varmıydı çok ağladım affedemem napcam

O dönemde nişanlıymışsınız eşinize çeyizimdeki birkaç eksik için kulandım deyip o parayı ödeyebilirdiniz. Çok abartılacak bir para değilmiş. Eve kağıt gelmesini gerektirecek kadar ciddi bir miktar değil yani. Eşiniz haklı ama annenizi aramakla hata yapmış direkt sizinle muhatap olmalıydı bu konuda. Belli ki ailenizde ödeyememiş ki taksitlendirelim demişler.

Esin kizmakta hakli.
Ama muhattabi annen degil sen olmaliydin.
Niye odenmedi, niye sakladin.
Kotu olmus.

Babamın bazı sorumsuzlukları diyelim kardeşimide zor durumda bırakan biri eşime bunları anlatamam borcu söylesem niye ödeyemiyolar dicek herşeyi anlatmak durumunda kalcam niye kötü bilsin zaten bana sormaması beni sinirlendirdi

Esin hakli annen sorumsuz ama seninle konusmadan aramasi hos olmamis. Ben verilen sozde durmayan insanlara karsi tahammulum az.

Babamın bazı sorumsuzlukları diyelim kardeşimide zor durumda bırakan biri eşime bunları anlatamam borcu söylesem niye ödeyemiyolar dicek herşeyi anlatmak durumunda kalcam niye kötü bilsin zaten bana sormaması beni sinirlendirdi

Eşin keşke anneni aramayip seninle konuşsaymiş kocaman kadini azarlamasi rencide etmesi hoş olmamış. Ayrıca neden cüzdanıni açıyor para birakacaksa koysun masanin üstüne gitsin

Annem değil babam sorumsuz o ödücem dedi
Dedigim gibi esin ayip etmis bu konuda muhattabi sendin anneni aramasi hic hos olmamis baba iste erkek olunca hic akledememis bu tur meseleler eslerin arasinda sıkıntı olur deyip odemesi gerekirdi. Arada annen kalmis.

yazınn tamamını okumadım ama hakszda olsan esınn annenı arayıp o seklde konsmya hakkıyok.. sen aynısını yapsam haklısın karıcım ıyı yapmıssın mı dıcektı sankı......kendı aılelerıne laf ettrmezler bıde kendı yaptgna bak... sabır ya rab sabır

eşin adap bilmez terbiyesizin tekiymiş..
kesinlikle cüzdanını kurcalamış. çantanı falan da kurcalıyordur. çok utanç verici bir eş.
üstelik anneni arayıp bilerek ağlattığını düşünüyorum. size gelip gitmesin diye. çok da güzel oyun oynuyormuş.. sana aşkım canım cicim arkadandan ortalığı birbirine katıyormuş. kesinlikle eşim yapsa bunu bir de çocuğum var boşarım. o da beni boşar böyle bişey yapsam..

kart sizin kartınız, eşiniz size sormadan borcun aileniz yüzünden olduğunu nasıl anladı ki? ilk önce sana sormalıydı ne aldın da ödeyemedin diye..

Ben de anlamadım eş madem olayı bilmiyor borcun kime ait olduğunu nerden bildi. Çeyiz eşyaları alındığını görse bile kartınızla kendiniz almış da olabilirdiniZ. Saçma geldi

Şimdi eşiniz o alınan çeyiz her neyse onu kullanacak mi utanmadan ? 400 tl.sizde biriktirip oduyebilirdiniz.

Eşinizle güzelce konuşun , alın eşinizi bir çiçek yaptırıp annenizin gönlünü almaya gidin.

Odeyememisler işte , büyütülecek bir konu değil. Eşinizin cuzdaninizi açması ayrı konu,çok ayıp.

Gezersin ki ailesine 400 tl borç vermiş. Annesine bunu yapar miydi ?

Bundan 6 ay önce daha ben nişanlıyken annem çeyize para yetmediği noktada benim kredi kartımdan 400tlik bi harcama yaptı anne o da olmyıversin dememe rağmen ben öderim diyerek aldı kartı aynı dönem kardeşime şuanki nişanlısını istemeye giderken çiçeğini çikolatasınıda o karttan aldılar ancak ben evlendim arasra mailden kontrol ediyorum ödeme yapılmıyo annem ödicez diye diye bugüne geldik ve
heçen hafta şuan eşimle oturduğum evime ihtarname geldi babamı arayıp öde dedim
öderim dedi ama bu cuma son gün
ödemedi kardeşim aradı taksitlendirelim
abla dedi bende dün taksitlendirip dekontu
cüzdanıma attım eşime de bahsetmedim ki
hem ailemi borç ödemeyen insanlar olarak
bilmesin üzülmesin diye çünkü düşününce
onun babası bize borç taksa zoruma gider Sabah sözde cüzdanıma para koymak için
cüzdanımı açınca dekontları görmüş 10da
uyandım bana söylemiyo watsaptan yazdığı
mesaj şu aşkım kaybettiğim beremi buldum
o an annem aradı ağlıyo kadını arayıp
benden nası gizlersiniz kimse benim evime
icralık borç getiremez diye saymış annem de o benim borcum oğlum demiş
marketteymiş o sıra ağlamış halen ağlıyodu
bağırmış teli kapadım
Aradım efendim aşkım diye açtı teli madem kızgınsın niye bana sormuyon ne hakla dedim yaparsın sen kimsin
ağlatırsın ailemin borcu ve üzülme diye
demedim dedim
sen benim karımsın benden hiçbişey
gizlememelisin böyle söz verdik dedi
yüreğin varsa babamı arasaydın dedim
Annem artık size bile gelemem yavrum dedi mahfoldum kızlar şimdi anneme gidiyorum
Bi akıl verin anneme bunu yapmaya hakkı varmıydı çok ağladım affedemem napcam
Anneniz haksız. Sen olmasa ds olur demiş sin ona rağmen almış. Ödenmemiş ve evinize ihtar gelmiş. Eşimin ailesinden aynı durum olsa bende tepki gisteririm. O lafı duymamak adına odeyecekler di ozman. İhtar gelene kadar nerdeydiler. Yada almayacakti. Keşke hemen annenizi aramasaydi ama gelin ve damat arasındaki fark bu zaten

Büyük konuşmak istemiyorum ama eşim para ya da herhangi bir sebeple annemi ya da ailemden başka birini arayıp hesap sorsaydı, gözdağı verseydi dünyasını başına yıkarım o adamın. Ayrıca altı üstü 400 tl ve sizin için harcanmış zaten, bunun neyini ailenizden isteyip duruyorsunuz? Yok işte, olsaydı verirlerdi.

Annem zor durumda, arada kalacaksa, biz eşimle zorluk çekecek bile olsak ki o kadar büyük bir miktar değil, biz öderdik. Ne bu ya, para için anneyi ağlatmak, üzmek. İnanılmaz üzüldüm anneniz adına. Eşimi kolay kolay affedemezdim. Etmiş gibi görünsemde bu olayı asla unutmazdım. Aile bu ya, kıymetini böyle mi bileceğiz?!

Sizede masallah yani.hem suclu hem guclu.
Esiniz hakli sonuna kadar.
Tam tersi konu acilsaydi burda vay efendim esim benden ailesinin borcunu gizliyor diyip sayardiniz.ayni seyi aileniz yapiyor ne yazikki.
Icralik olacak kadardi madem almayaydi aileniz.
Herseyi gectim tamam odenemedi.esinizden saklamak neden.

Evlenmeden önce yaptığın harcamadan eşine ne ki. Ona da ödeme yaptirmiyosun sonuçta. Keşke calissaydin o zaman bir şey diyemezdi bu konuda

Back
X