Kız bebeği babası mı değişirmiş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ipek neden üstüne alınıp duruyorsun. ben konu sahibinin olayına yazdım. nedir sorun
üstüme alınmadım ki şu an burada 31 kişi aktif bu konuda. Benle birlikte aynı düşüncede olan 2 kişi var. Gerisi "yuh be babalara sapık mı demek istiyorsunuz" diyor.
Cevabım onlara.

üstüme alınmadım ki şu an burada 31 kişi aktif bu konuda. Benle birlikte aynı düşüncede olan 2 kişi var. Gerisi "yuh be babalar sapık mı demek istiyorsunuz" diyor.
Cevabım onlara.
ben o anneye kayınvalideye yazdım. ayıp günah demişler. onu okudum düşüncemi yazdım. o anne kv resmen sapık gibi görmüş bir yerde ayıp günah diyerek. onlaraydı yazım

bi de ben bebeklerin cinsel organlarını cinsel organ olarak görmüyorum..
oğlumun altını açarken pipisini de poposunuda seviyorum.. ya melekler onlar her yerleri ayrı bal.. Allah akıl versin size böyle diyenlere..

Bu da doğru değil,özellikle erkek çocuklarinin cinsel bölgelerini öpmeyin sevmeyin ,art niyetli degilsiniz tabi ki ama bu durum ileride ki yasamini etkiler

Olaya bilimsel yaklaşmayacaksın arkadaş bizim toplumumuzda. Direk duygusala bağlayacaksın ve bel altından girip "bel altı düşünmeyin" diyeceksin.
Aynen konu sahibinin kvalidesi gibi direk:
-günah
-ayıp
diğer terimler: tarik olmak, sapıklık
Bunlarla 2015 yılında devam edebiliriz.

Bu da doğru değil,özellikle erkek çocuklarinin cinsel bölgelerini öpmeyin sevmeyin ,art niyetli degilsiniz tabi ki ama bu durum ileride ki yasamini etkiler
işte bu bakış açısı bilimsel.
ama bunu yapan milyon kişi var ülkede. Söylersen eğer:
-aman bebek ne olacak
-ne yani anasıyım öpemez miyim?
-öpünce sapık mı oldum?
der....

Tabii ki ortada değişilmemesi gerek. Benim duyduklarım babası da değiştirmesin yönünde

Sevgili arkadaşlar;

Pedagoglardan biri der ki: çocuğunuzu öpeceğiniz zaman ondan izin alın “seni öpebilir miyim?” diye.

Bunu bir seminerde söylemiş bu adam ve dinleyenlerden biri demiş ki “ne yani kendi kızımı öperken izin mi alacağım?”

Evet alınması lazımmış aslında. Onun özel alanı olduğu için ve mahremiyete girdiği için.

Ben de dahil çok defa uygulayamıyorum bunu.

Ancak bunu mantıklı bulduğumuz ilk zamanlar kızım bir gün bana dedi ki: anne babam beni öperken izin aldı bugün ve acıtmadı yanağımı. (hani yalapşap öperiz ya)

Anladım ki: çocuk ona saygı duyulduğunu, önemsendiğini hissetti. Ve anladı ki onun özel alanı herkes de onu pat diye öpemez.

Baba ya baba yanı. Altını da değişir banyosunu da yaptırır. Anne neyse babada o bebeğe. Ne kadar abartılmış sanki karşımızda 14 aylık değilde 14 yaşında biri var. Daha kendinin farkında değil sabi.

Kesin bende taşlanırım
Çevremde gördüğüm ulu orta acmalar emzirmeler koskocaman çocuk olmuş anne emeceeem diye açmaları
Ben gerçekten tiksiniyorum ulu orta alt acanlardan baba dede dayı hepsinin yanında kız oğlan farketmiyo açıyorlar

Mecbur kalınırsa yapılması gerekir ben boşta duruyorsam eşimin değiştirmesine gerek yokki
Onun sapık olmasından değil ikisinide ben dogurdum parçam

Eşimde kızımın altını açardı gerektiğinde...
Banyosunuda genelde eşim yaptırıyor.
Artık 4 yaşına dayandık bu nedenle bunları ufak ufak değiştirmeye çalışıyorum..
Kızımda bazı şeylerin farkında okul dolayısıyla bu yüzden kafa karışıklığı yaşamasını istemiyorum..
Ben aile içi tacizin sebebini buna değil başka hastalıklara yoruyorum açıkçası..
Bu kesinlikle bir hastalık çünkü.

Günah değildir
Ancak çocuğun edep duygusunun gelişmesi ve mahrem yerini öğrenmesi açısından, edeben böyle söylenmiştir
Mecbur kalmadıkça altı anne değişsin denilir, bu konuyu daha önce çok duydum ancak hiç bir İslam aliminin günah dediğini duymadım. Bunun babayı sapık yerine koymakla ilgisi yok, mesele tahrik değil, çocuğun doğduğu andan itibaren mahrem yerlerini öğrenip, sakınması meselesi. Baba kızının altını da değiştirebilir, banyosunu da yaptırabilir ancak İslami kurallarda zaten banyo yaparken ve ev halinde iken çıplak olmamak vardır, çocukta buna alışsın diye mahrem yerlerini örtecek şort,kilot vs.. giydirilir, bu kadar kafa yoracak bir şey değil.

ceylin o bebeğe tama sıkıntı yokta.6 yaşına kadar banyo yaptıranlar varmış.o çok yanlış.çocuk o dönemde okula başlıyor sakınacak bişey değil demkki düşünebilir.ben o yaşlarımı hatırlıyorum babamın yanında abilerimin yanında külotla bile dolaşmazdım.annem müsade etmezdi zaten

Yok artık. Kızımı babasıyla yıkıyorduk daha bi kac aya kadar. Tuvalete gittiginde poposunu falan da siliyor. Hic duymadım boyle bir sey.

Bu tarz cahillikleri dine mal edip "günah" diyorlar ya,işte o zaman günaha giriyorlar..

Adamın kızı yahu evladı, araya neden fitne sokuyor insanın aklına türlü türlü şeyler getiriyorsun, nasıl bir fesatlık.. Bebek bu..

Büyüdükçe elbette farklı olacaktır. Ama günah, kötü, ayıp vs olur mu hiç baba ve bebeği arasında

işte bu bakış açısı bilimsel.
ama bunu yapan milyon kişi var ülkede. Söylersen eğer:
-aman bebek ne olacak
-ne yani anasıyım öpemez miyim?
-öpünce sapık mı oldum?
der....

Aslında bu sapık kisileride biz yetiştiriyoruz,özellikle erkek bebekler için konuşuyorum..ulu orta alt degistirmek,yerim senin pipini gibi laflar kullanmak,pipiyi-popoyu temizlemek amaçlı bile olsa gereksiz ve fazla dokunmak,aç oğlum pipini amcalar görsün demek..

Bunlar önemsiz gibi görünüyor ama bu yaşlarda yapilan hatalar,o bireylerin cinsel gelisimlerini olumsuz etkilemekle kalmiyor, pipileri var diye üstün insan olarak goruyolar kendilerini

Erkek evlat yetistirirken lütfen dikkat edin,bir erkek evladim var ve en cok dikkat ettigim durumdur bu

Konu sahibi kusura bakma erkek anasi olarak hazir konu acilmisken araya gireyim dedim :) :)

Ayyyy ne alaka yaa beni babam yıkardı küçükken ben hatırlıyorum gayet. Sapık da değiliz.

Tövbe tövbeee...

Beni de babam yıkarmış bebekken, ben ağlarmışım babam yıkasın diye, edep duygusuymuş ben şimdi edepsiz hayasız mı büyüdüm ne saçma insanlar var ya. . Okulda ki sıraya falçata ile adımı yazdım dediğim için o kul hakkı nasıl öyle şey yaparsın diye beni azarlayan 3 ün harçlık vermeme cezası babam var benim. :)
İyi insan olmayı öğretmek lazım önce çocuğa, bizim toplum bir tuhaf zaten, erkek çocuğa göster oğlum pipini derler ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…