kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

Az once bir konu okudum burda.konuda en cok canimi sikan bu cumle olduhala etkisindeyim.insanlar boyle bir vebalin altina girmeyi nasil goze alabiliyorlar???nasil boyle dusunebiliyorlar???

MERHABA hangi konu olduğunu bilmiyorum bakmadım ...ama anneler ne olursa olsun çocuklarınızı okutun özellikle kızları erkekler bişekilde idare eder ama kızlar öyle değil ...ben okumadım 5. sınıftan terkim şimdi kafamı taşlara vuruyorum okusaydım bu başıma gelenler gelmezdi belkide kader oldu birker deyip önüme bakardım ama bakamıyorum neden çünkü mesleğim yok eşimden boşanma aşamasındayız belki bilirsiniz eşim bipolar bozukluk hastası ...ama ben boşanmaya korkuyorum işm yok kendi ayaklarım üstünde duramıyorum kızımın maddi giderler,ni karşılayamıyorum bu yüzden babamın eline bakmak zorundayım ...bu insanın ne kadar zoruna gidiyor biliyormusunuz ...şimdi bi işim olsaydı terddüt etmeden boşanırdım ama yok işte orta okulu bitirmemiş insana kim iş verirki ...ama hiç bir şey için geç değil ..ben 24 yaşındayım açıktan yazıldım orta bitiyor şükür ..lise kayıtı yaptırcam ...belki lise mezunu olup bi iş bulursam boşanma beni korkutamaz kendi ve kızımın masraflerını karşılayabilirim ....litfen elinizden geldiğince kızlarınızı okutun ben eşimden boşanmazsan bu çaresizlikten benim yaşadıklarımı sizin evlatlarınız yşamasın ....gerekirse gece gündüz elişi yapın yemenizden kısın ama ne olursa olsun çocuklarınızı okutun ...

bence saçmalamış tamamen... hangi çağda yaşıyoruz...kendi eğitim verecekmiş...eğitim vereceksin de ne olacak asosyal içine kapanık ileride psikolojik sorunları olan birey yertiştireceksin...eğitim vermeye çalışana kadar madem dindarsın.birşeyler öğretecek kapasiten var.al kızını karşına dinin gerektiği gibi yaşamayı kendisine dikkat etmeyi öğret....

Tebrik ederim sizi...yasiniz kac olursa olsun okuyun.universite de yakin bir arkadasim vardi.39 yasinda mezun oldu ve suan ogretmen.liseyi disardan bitirmis.

hangi konuydu kızalr bu

eşi cemaate giren var mı gibi bir başlığı vardı sanırım. konuyu açan kadının eşi cemaate bayağı kapılmış evini ihmal ediyomuş napıcam diye sorarken. Birileri atladı konuya böyle saçmaladı :)

Kapanan bir konu içinde bir bayan fikrini beyan etmişti bu şekilde, arkadaş oradan görmüş de yazmış, konu direkt kız çocuklarının okutulup okutulmaması değildi.

Bu konunun içinde geçiyor bir üye yazmış konu sahibiyle alakası yok.

​http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=726219

Teşekkür ederim arkadaşlar :)
Gördüm yorumu şimdi.Hangi konuyu okuyup yorum yapmaktan vazgeçsem orası karışıyor :))
Cahil kelimesini kullanmaktan bıksamda cahilce olmuş bu yaklaşım.Sadece kız çocuğu olması haksız bi ayrımcılık.Ha erkek de olsa kız da olsa karma eğitime yollamayacağım dese yine bi nevi anlardım.

benim çok yakından tanıdığım bir aile var bu şekilde. şöyle anlatayım kadını kocası aldatmış defalarca kere sonra farkedince boşandılar çocuklarıda 2 tane .. olayın basından anlatırsam.bu bayanın bir de kardeşi var hatta bu tanıştıran ablasıyla eniştesini de o. bu kızda okumuş biri ablasıda. ama eniştesi zamanında kadnırmış işi flaan var dye kuyumcuym falan sonra kadının üstüne borçlar krediler çekmiş yetmezmiş gibi aldatmış ta falan .sonra farkedince boşandılar zavallı kzın üstüne kredi çekmiş sorna ödememiş zaten böyle rezil insan. ama tanıştıranda o. iksiide kapalı insanlar. bu kardeş öğretim görevlisi idi. şimdi işi bıraktı çarşafa girdi. kücük kızı da okula göndermeyeceklermiş ablası hala çalışıyo. erkeklerle aynı ortamda olmanın günah olduğunu düşündüpünden istifasınu verdi.şimdi o da görücü usulü evlenecek umarım ablasının kaderini yaşamaz bilemiyorum kim doğru biz mi bu insanlar mı :S

arkadaş saolsun link atmış konuyu hatırladım.baktım yorumlara da baya kişiyi cımbızlamış mune ....gereksiz boş tartışma konu neymiş neye dönmüş.....

Evet bayağı konuşmuştuk seninle hatırladım. Boşanma aşamasına geldin demek ki. Hayırlısı olsun senin için. Çok gençmişsin ben seni daha büyük sanıyordum. Benden 2 yaş küçüksün. Benim babam bipolar hastasıydı hatırlarsın belki. Hiçbir şey için geç değil. Senin de yapabileceğin işler vardır belki. Benim teyzem gelinlikçiden iş alıyor gelinliklere boncuk işliyor. Ayrılınca ayrı eve çıkmaya yetecek kadar olmaz ama eşin kızının masraflarını karşılamak zorunda. Tabi şu an bir geliri gözükmüyorsa resmiyette bu da zor. Yine de yüzüstü bırakacaklarını sanmıyorum boşandıktan sonra. kızın inşallah büyüdüğünde karşısında okumamış da olsa güçlü bir kadın görecektir.

norw valla bişi anlamadım:26:

Oyle sey olur mu?kafayi yemis herhalde.
Biz de ordan oraya kosturup duruyoruz.en ufak bir kurs,etkinlik vs kacirmayalim diye.cocuga ne katarsak ne kadar sosyallesirse kardir diye.
Dinsiz mi olduk simdi,haram mi isledik.tobe tobeeee

norw valla bişi anlamadım:26:

yazımdan mı canım kısacısı şöyle kız ablasıyla eniştesini tanıştrmış ama o eniste hem o kıza hem ablasına her türlü maddi manevi zarar vermiş ve bunlarda okumuş insanlar. milletin bulamadığı işi o bıraktı sırf erkekler var diyebilmiyorum inş o yiğeninide okutmayp kötülük yapmaz

Tebrik ederim sizi...yasiniz kac olursa olsun okuyun.universite de yakin bir arkadasim vardi.39 yasinda mezun oldu ve suan ogretmen.liseyi disardan bitirmis.

benim bir ablam var kadın dışarıdan ortaokul-liseyi birip dershaneye gitmiş aöf 2 yıllık kazanmış onu bitirdi üstüne 4 yıllığa tamamladı kendi işini kurdu hepisni 40ından sonra yapmış şimdi 55 civarında ama şu an gayet aktif bir hayatı var maşallah
yani olmaz dememek lazım istedikten sonra herşey olur yeter ki okumak isteyelim kendimize değer verip gelişmek isteyelim

Bu arada diğer konu kapanmasına rağmen reytingi yüksek

haa şimdi anladım.ok canım...türlü türlü insan var...

Öyle okula göndermeyip eve kapatarak herkes çocuk büyütür. Eve kapatmadan, saklamadan, engellemeden hayırlı evlat yetiştirebilmektir önemli olan. Bunu becerebiliyor mu insan ben ona bakarım.

Az once bir konu okudum burda.konuda en cok canimi sikan bu cumle olduhala etkisindeyim.insanlar boyle bir vebalin altina girmeyi nasil goze alabiliyorlar???nasil boyle dusunebiliyorlar???
neyse diri diri toprağa gömmüyor. oda bir şey

ahh ahh zamanında babam kendi bakmamasına rağmen her okula kayıt yaptırılmasında her yeni yıl okula başlama sırasında nerde var nerde yok çıkar gelir bana para altın teklifinde bulunurdu okuma diye aktiv okuyamasamda sayesinde dışardan zorla okudum ama yetmedi hep ara verdim mecburiyetlerden kardeşlerimin okumasınıda sağlamak zorundaydım neyse bitti ama içime sinmedi yetmedi şimdi kızım azcık daha büyüsün tekrar başlayacam gıcıklık deilmişimdi babam öldü allah rahmet eylesin ama bazen düşünürüm biri yada birileri tarafındanmı görevlendirilmişdi okumasın diye bir çocuğa para altın teklif edilirmi ya

Bende cumartesi günü öğrendim bir kız çocuğum olacağını, Allah kısmet eder, yüzünü görür, kucağımıza alırız inşallah. Söylemek istediğim, eşim bebeğimizin kız olduğunu öğrendiği gibi, "artık 1 değil 2 kere düşüneceğiz. Kız çocuğu için daha iyi bir gelecek hazırlamak bizim görevimiz dedi. Bugün gitmiş BES yaptırmış, ilkokuldan başlayarak özelde okutalım, iyi bir kariyeri olsun, kimseye boyun eğmek zorunda kalmasın" dedi. Gözlerimi yaşarttı. Yobaz zihniyetleri gördükçe, halime ve eşimi bana kısmet ettiği için Allah'a şükrediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…