Bende cumartesi günü öğrendim bir kız çocuğum olacağını, Allah kısmet eder, yüzünü görür, kucağımıza alırız inşallah. Söylemek istediğim, eşim bebeğimizin kız olduğunu öğrendiği gibi, "artık 1 değil 2 kere düşüneceğiz. Kız çocuğu için daha iyi bir gelecek hazırlamak bizim görevimiz dedi. Bugün gitmiş BES yaptırmış, ilkokuldan başlayarak özelde okutalım, iyi bir kariyeri olsun, kimseye boyun eğmek zorunda kalmasın" dedi. Gözlerimi yaşarttı. Yobaz zihniyetleri gördükçe, halime ve eşimi bana kısmet ettiği için Allah'a şükrediyorum.
Evet bayağı konuşmuştuk seninle hatırladım. Boşanma aşamasına geldin demek ki. Hayırlısı olsun senin için. Çok gençmişsin ben seni daha büyük sanıyordum. Benden 2 yaş küçüksün. Benim babam bipolar hastasıydı hatırlarsın belki. Hiçbir şey için geç değil. Senin de yapabileceğin işler vardır belki. Benim teyzem gelinlikçiden iş alıyor gelinliklere boncuk işliyor. Ayrılınca ayrı eve çıkmaya yetecek kadar olmaz ama eşin kızının masraflarını karşılamak zorunda. Tabi şu an bir geliri gözükmüyorsa resmiyette bu da zor. Yine de yüzüstü bırakacaklarını sanmıyorum boşandıktan sonra. kızın inşallah büyüdüğünde karşısında okumamış da olsa güçlü bir kadın görecektir.
Bende cumartesi günü öğrendim bir kız çocuğum olacağını, Allah kısmet eder, yüzünü görür, kucağımıza alırız inşallah. Söylemek istediğim, eşim bebeğimizin kız olduğunu öğrendiği gibi, "artık 1 değil 2 kere düşüneceğiz. Kız çocuğu için daha iyi bir gelecek hazırlamak bizim görevimiz dedi. Bugün gitmiş BES yaptırmış, ilkokuldan başlayarak özelde okutalım, iyi bir kariyeri olsun, kimseye boyun eğmek zorunda kalmasın" dedi. Gözlerimi yaşarttı. Yobaz zihniyetleri gördükçe, halime ve eşimi bana kısmet ettiği için Allah'a şükrediyorum.
Eki Görüntüle 1150853 işin özeti...
allah razı olsun eşinden böyle babalar olması beni çok mutlu ediyo
Kızınız sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı olacak :) İyi ki sizin gibi insanlar var bu ülkede.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
hahahhaha Allah iyiliğini versinohaa eve tv almamış onu geç kızı olursa okula yolamayacakmış kendi eğitim verecekmiş hangi eğitimle eğitim verecek acaba müfredata uysa bari
bu yazdıklarınız özellikle son cümleniz bana yabancı bir atasözünü hatırlattı çin atasözü sanırım emin değilim:iyi de arkadaşım konuyu çok başka bir yöne çekmişsin ,bu resim ne şimdi, dindar insanlar kızları okutmak istemiyor mu demek istiyorsun ..
bu din meselesi değil ,dinimiz ilmi bizzat teşvik eder ,bu zihniyette insanlar yani kızını okutmak istemeyen insanın sadece dindar kesime yapıştırılması çok cahilce bir harekettir. bu bir bakış açısı ,dinsizi de ,dine inanadı da kızını okutmak istemeyebilir ,doğuda ateşe tapan Zerdüştler de okutmuyor kızını ,ateist olup gelişmemiş bir yerde büyümüş kafa yapısına sahip olan da ,hatta çok çağdaş olduğunu söyleyip okutmak istemeyenini bile gördüm ..
hemen herşeyi dine yapıştırmayın lütfen ..
kızını okutmamanın dinle dinsizlikle bir alakası yok ,bu tamamen bir cehalet meselesidir ,cahil kişi kızını okutmak istemez ,herkes dini sebepten mi okutmak istemiyor .
kız çocuğunun okutulmamasına şiddetle karşıyım ,kim yaparsa yapsın ..
tam tersine en çok kızlar okutulmalı ,ayakta durmalı ,hakkını hukukunu bilmeli ,dünyayı tanımalı ki hayata karşı güçlü olsun ...
Tebrik ederim sizi...yasiniz kac olursa olsun okuyun.universite de yakin bir arkadasim vardi.39 yasinda mezun oldu ve suan ogretmen.liseyi disardan bitirmis.
benim bir ablam var kadın dışarıdan ortaokul-liseyi birip dershaneye gitmiş aöf 2 yıllık kazanmış onu bitirdi üstüne 4 yıllığa tamamladı kendi işini kurdu hepisni 40ından sonra yapmış şimdi 55 civarında ama şu an gayet aktif bir hayatı var maşallah
yani olmaz dememek lazım istedikten sonra herşey olur yeter ki okumak isteyelim kendimize değer verip gelişmek isteyelim
Bu arada diğer konu kapanmasına rağmen reytingi yüksek
6 kişiye 1 kitap düşen güzel ülkemde, cehalet nasıl aşılabilir ki?neleri var yaaaaaa konuyu tamamen okudum şok oldum din konusunda bu kadar cahil olmamalıyız biz
6 kişiye 1 kitap düşen güzel ülkemde, cehalet nasıl aşılabilir ki?
Bir çok insan dini kuralların sorgulanamaz oluşunu hayatı sorgulamamak olarak algılıyor. Bir konuda neden böyle diye sorduğun an, sorma bu böyle yap geç diyen mantıktan ne beklenebilir ki? Soru sormak bile aykırılık, çıkıntılık, asilik gibi algılanıyor bir çok yerde (en azından ben çevremde birşeyi sorguladığımda bana garip bakılıyor)
MERHABA hangi konu olduğunu bilmiyorum bakmadım ...ama anneler ne olursa olsun çocuklarınızı okutun özellikle kızları erkekler bişekilde idare eder ama kızlar öyle değil ...ben okumadım 5. sınıftan terkim şimdi kafamı taşlara vuruyorum okusaydım bu başıma gelenler gelmezdi belkide kader oldu birker deyip önüme bakardım ama bakamıyorum neden çünkü mesleğim yok eşimden boşanma aşamasındayız belki bilirsiniz eşim bipolar bozukluk hastası ...ama ben boşanmaya korkuyorum işm yok kendi ayaklarım üstünde duramıyorum kızımın maddi giderler,ni karşılayamıyorum bu yüzden babamın eline bakmak zorundayım ...bu insanın ne kadar zoruna gidiyor biliyormusunuz ...şimdi bi işim olsaydı terddüt etmeden boşanırdım ama yok işte orta okulu bitirmemiş insana kim iş verirki ...ama hiç bir şey için geç değil ..ben 24 yaşındayım açıktan yazıldım orta bitiyor şükür ..lise kayıtı yaptırcam ...belki lise mezunu olup bi iş bulursam boşanma beni korkutamaz kendi ve kızımın masraflerını karşılayabilirim ....litfen elinizden geldiğince kızlarınızı okutun ben eşimden boşanmazsan bu çaresizlikten benim yaşadıklarımı sizin evlatlarınız yşamasın ....gerekirse gece gündüz elişi yapın yemenizden kısın ama ne olursa olsun çocuklarınızı okutun ...
sağol canım bu devirde eğitimin olmazsa bir hiçsin ancak okursan kendini kurtarırsın ..şimdi 24 yaşındayım nasip olursa ünüversite bittiğinde 32 olucam ...hiçbirşey için geç değil ..bende inşaallah bi meslek sahibi olurum kızmada kendimede bakabilirim ...
bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ...öğrenmenin yaşı yok ...çaresiz kalmak istemiyorsanız okuyun
ben bu ablayla aöf dershanesinde tanışmıştım kadın benden bile azimliydi işte o zamanlar tabii daha gençtik birşeylerin kıymetini zor elde edince insan daha iyi anlıyor - ayrıca geç kalmadın tabii ki de, yaşın genç daha neler yaparsın sen hem artık 30lu yaşlar da hayatın baharı sayılıyorcanım bu yazılanları görüncce çok mutlu oluyoru mbazı şeyleri kaçırdığımı düşünüyordum ..ama ablanız 40 dan sonra yapmış ben şimdi 24 yaşındayım ünuversiteyi bitirince 32 olucam demekki geç kalmamışım ...inşaalah bende kendi ayaklarımın üstünde durabilirim
maalesef arkadaşım maalesef...Doğru yazmışsın 6 kişiye 1 kitap düşerken cehalet aşılamaz. Sorgularsan günahkarsın, kafirsin, asisin böyle insanlara laf anlatılmaz ki
Maşallah Allah bağışlasın evlatlarını genç anne25 yaşımdayım 2 tane kızım var şimdiden düşünüyorum hangi anaokuluna, hangi okula göndersem diye. Liseyi bitirdim 2015'de üniversite sınavına gireceğim. Eşim açıköğretimden okul bitiriyor. Böyle bencil insanlar gördükçe üzülüyorum acıyorum. Onu yazan kadın kimyasal yollardan hamile kalmış 3 gün sonra düşmüş hiiiççç birşey demiyorum
ben bu ablayla aöf dershanesinde tanışmıştım kadın benden bile azimliydi işte o zamanlar tabii daha gençtik birşeylerin kıymetini zor elde edince insan daha iyi anlıyor - ayrıca geç kalmadın tabii ki de, yaşın genç daha neler yaparsın sen hem artık 30lu yaşlar da hayatın baharı sayılıyor
maalesef arkadaşım maalesef...
Maşallah Allah bağışlasın evlatlarını genç anneelbette yaparsın hatta inşallah seneye kazandım diye bize buradan müjdeni verirsin
cehalet bile denemez buna.. Başka türde bir ucubelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?