kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

allah razı olsun eşinden böyle babalar olması beni çok mutlu ediyo

evet canım konuşmuştuk seninle .erken evlendim canım 16 yaşındaydım ..eşim boşanmak istemiyor şuanda ilaçları düzenli kullanıyormuş inanmazsın 8 aydır bir kere bile hasta olmamış işede gidiyormuş kendim içiyorum anladım artık hatamı ilaçları içmeyince sapıtıyorum içince çok iyiyim diyor ..bu 8 ay bizim için mucize son amanda 10 günde bir hasta oluyordu şimdi maşaallah olmamış ...canım keşke mesleğim olsaydı okusaydım şimdi çektiğim sıkıntıları çekmezdim eşimden boşanmazsam bunun sebebi çaresizlik ailem arkandayız diyor ama ben çok eziliyorum işim olsaydı ayrı evede çıkabilrdim ama annemde kalıyorum bi evde 8 akişiyiz düşün artık olmuyor ...eşimde düzenli çalışmıyor 2 gün onda yokki ne versin kızıma nafaka olarak 8 aydır 100 tl vermiştir anca kızım kusra gitti abim verdi parasını ...onlardan alırken çok utanıyorum sıkılıyorum ...abimde evli nereye kadar yardım edebilir ki bana ...

bende yaşım genç açıktan okurum diye kayıt oldum orta bityor az kaldı son sınav ..liseye kayıt olucam o zaman diplomam olursa belki kızımıda kendimide geçindrecek bi iş bulurum kimseye muhtaç olmayız ..canım boncuk işinide yaptım oda yetmez yani ayda 13 tl kalıyor bana .. evde lif patik öyle şeyler örüyorum isteyene ...
ama boşnamzsan eşimle ömür boyu değilde en azından kendi ayaklarım üstünde durana kadar sabredecem o zaman herşey aynı olursa boşnmam dah kolay olur meslek sahibi olmuş olurum ...
bende sizler gibi belki mühendis öğretmen eczacı olurum inşaallah ..

kız çocukların sıkıntı çekmesini istemiyorsanız eğitim şart

ohaa eve tv almamış onu geç kızı olursa okula yolamayacakmış kendi eğitim verecekmiş hangi eğitimle eğitim verecek acaba müfredata uysa bari

Kızınız sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı olacak :) İyi ki sizin gibi insanlar var bu ülkede.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

iyi de arkadaşım konuyu çok başka bir yöne çekmişsin ,bu resim ne şimdi, dindar insanlar kızları okutmak istemiyor mu demek istiyorsun ..
bu din meselesi değil ,dinimiz ilmi bizzat teşvik eder ,bu zihniyette insanlar yani kızını okutmak istemeyen insanın sadece dindar kesime yapıştırılması çok cahilce bir harekettir. bu bir bakış açısı ,dinsizi de ,dine inanadı da kızını okutmak istemeyebilir ,doğuda ateşe tapan Zerdüştler de okutmuyor kızını ,ateist olup gelişmemiş bir yerde büyümüş kafa yapısına sahip olan da ,hatta çok çağdaş olduğunu söyleyip okutmak istemeyenini bile gördüm ..
hemen herşeyi dine yapıştırmayın lütfen ..
kızını okutmamanın dinle dinsizlikle bir alakası yok ,bu tamamen bir cehalet meselesidir ,cahil kişi kızını okutmak istemez ,herkes dini sebepten mi okutmak istemiyor .
kız çocuğunun okutulmamasına şiddetle karşıyım ,kim yaparsa yapsın ..
tam tersine en çok kızlar okutulmalı ,ayakta durmalı ,hakkını hukukunu bilmeli ,dünyayı tanımalı ki hayata karşı güçlü olsun ...

allah razı olsun eşinden böyle babalar olması beni çok mutlu ediyo

Kızınız sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı olacak :) İyi ki sizin gibi insanlar var bu ülkede.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Umarım elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz onun için.

Beni diğer konu da asıl etkileyen; bir kadının "kızımı okutmayacağım" demesi. Bu ülke zaten , özellikle doğuda erkeklerin kız çocuklarına tavrını çok net biliyor. Töre cinayetlerine, eğitimsiz kız çocuklarına, çocuk gelinlere bu ülke alışık. Ama bir kadının, bir anne adayının bunu söylemesi tüyler ürpertici. Bu güzel ülkem nereye gidiyor

neleri var yaaaaaa konuyu tamamen okudum şok oldum din konusunda bu kadar cahil olmamalıyız biz

bir de ben bu "kendim eğitirim" diyenlerin özgüveninden istiyorum yahu.. hayır sen daha olmamışsın ki.. amaaan neyse yazacak çok şey var da değişmez bu ülke, kendimizi yorduğumuzla kalırız.. ne diyeyim, allah bu tip insanların çocuklarını evlatlarımızın karşısına çıkartmasın..

ohaa eve tv almamış onu geç kızı olursa okula yolamayacakmış kendi eğitim verecekmiş hangi eğitimle eğitim verecek acaba müfredata uysa bari
hahahhaha Allah iyiliğini versin
ben onca yıl okudum hala daha kendimi yeterli görmem kaldı ki çocuk yetiştirmek çok başka birşey okulun verdiğini prof. da olsak hangimiz verebilir ki?
bu yazdıklarınız özellikle son cümleniz bana yabancı bir atasözünü hatırlattı çin atasözü sanırım emin değilim:
"Bir erkek yetiştirirsen bir insan yetiştirirsin bir kadın yetiştirirsen bir toplum yetiştirmiş olursun" diye...

Tebrik ederim sizi...yasiniz kac olursa olsun okuyun.universite de yakin bir arkadasim vardi.39 yasinda mezun oldu ve suan ogretmen.liseyi disardan bitirmis.

sağol canım bu devirde eğitimin olmazsa bir hiçsin ancak okursan kendini kurtarırsın ..şimdi 24 yaşındayım nasip olursa ünüversite bittiğinde 32 olucam ...hiçbirşey için geç değil ..bende inşaallah bi meslek sahibi olurum kızmada kendimede bakabilirim ...
bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ...öğrenmenin yaşı yok ...çaresiz kalmak istemiyorsanız okuyun

canım bu yazılanları görüncce çok mutlu oluyoru mbazı şeyleri kaçırdığımı düşünüyordum ..ama ablanız 40 dan sonra yapmış ben şimdi 24 yaşındayım ünuversiteyi bitirince 32 olucam demekki geç kalmamışım ...inşaalah bende kendi ayaklarımın üstünde durabilirim

neleri var yaaaaaa konuyu tamamen okudum şok oldum din konusunda bu kadar cahil olmamalıyız biz
6 kişiye 1 kitap düşen güzel ülkemde, cehalet nasıl aşılabilir ki?
Bir çok insan dini kuralların sorgulanamaz oluşunu hayatı sorgulamamak olarak algılıyor. Bir konuda neden böyle diye sorduğun an, sorma bu böyle yap geç diyen mantıktan ne beklenebilir ki? Soru sormak bile aykırılık, çıkıntılık, asilik gibi algılanıyor bir çok yerde (en azından ben çevremde birşeyi sorguladığımda bana garip bakılıyor)

Doğru yazmışsın 6 kişiye 1 kitap düşerken cehalet aşılamaz. Sorgularsan günahkarsın, kafirsin, asisin böyle insanlara laf anlatılmaz ki

Tebrik ederim, sakın yılmayın Kendi adıma konuşayım, eğitim konusunda manevi olarak elimden ne gelirse yaparım, çok hoşuma gidiyor kaç yaşında olursa olsun bir kadının bu yola baş koyması :) Bu konuda bir fikre ihtiyacınız olur, yol gösterilmesine ihtiyacınız olur, derslerle ilgili bir yardıma ihtiyacınız olur ya da sadece bunaldığınızda sohbet etmeye ihtiyacınız olur, burdayım :) Birbirimizi tanımıyoruz ama bu konuda sizi dinleyecek biri var bilmenizi istedim :) sakın vazgeçmeyin

25 yaşımdayım 2 tane kızım var şimdiden düşünüyorum hangi anaokuluna, hangi okula göndersem diye. Liseyi bitirdim 2015'de üniversite sınavına gireceğim. Eşim açıköğretimden okul bitiriyor. Böyle bencil insanlar gördükçe üzülüyorum acıyorum. Onu yazan kadın kimyasal yollardan hamile kalmış 3 gün sonra düşmüş hiiiççç birşey demiyorum

tebrikler ne diyeyim :) ülkemizde sizin gibi kadınlara ihtiyaç var :)

ben bu ablayla aöf dershanesinde tanışmıştım kadın benden bile azimliydi işte o zamanlar tabii daha gençtik birşeylerin kıymetini zor elde edince insan daha iyi anlıyor - ayrıca geç kalmadın tabii ki de, yaşın genç daha neler yaparsın sen hem artık 30lu yaşlar da hayatın baharı sayılıyor
Doğru yazmışsın 6 kişiye 1 kitap düşerken cehalet aşılamaz. Sorgularsan günahkarsın, kafirsin, asisin böyle insanlara laf anlatılmaz ki
maalesef arkadaşım maalesef...

Maşallah Allah bağışlasın evlatlarını genç anne elbette yaparsın hatta inşallah seneye kazandım diye bize buradan müjdeni verirsin

inşallah canım en büyük temennim o :)

cehalet bile denemez buna.. Başka türde bir ucubelik

ben bir şey diyemiyorum bu insanlara okumazlar sorgulamazlar ama baksan hepsi dindar hepsi müslüman biz kafir biz günahkar üzülüyorum çok üzülüyorum. Rabbimin ilk emri oku ama okumazlar sorsan kız çocuklarının okuması günah e sen Rabbinin ilk emrini yerine getirmiyorsun. Kız çocuğu anneye babaya emanettir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…