tebrikler ne diyeyim :) ülkemizde sizin gibi kadınlara ihtiyaç var :)
iyi de arkadaşım konuyu çok başka bir yöne çekmişsin ,bu resim ne şimdi, dindar insanlar kızları okutmak istemiyor mu demek istiyorsun ..
bu din meselesi değil ,dinimiz ilmi bizzat teşvik eder ,bu zihniyette insanlar yani kızını okutmak istemeyen insanın sadece dindar kesime yapıştırılması çok cahilce bir harekettir. bu bir bakış açısı ,dinsizi de ,dine inanadı da kızını okutmak istemeyebilir ,doğuda ateşe tapan Zerdüştler de okutmuyor kızını ,ateist olup gelişmemiş bir yerde büyümüş kafa yapısına sahip olan da ,hatta çok çağdaş olduğunu söyleyip okutmak istemeyenini bile gördüm ..
hemen herşeyi dine yapıştırmayın lütfen ..
kızını okutmamanın dinle dinsizlikle bir alakası yok ,bu tamamen bir cehalet meselesidir ,cahil kişi kızını okutmak istemez ,herkes dini sebepten mi okutmak istemiyor .
kız çocuğunun okutulmamasına şiddetle karşıyım ,kim yaparsa yapsın ..
tam tersine en çok kızlar okutulmalı ,ayakta durmalı ,hakkını hukukunu bilmeli ,dünyayı tanımalı ki hayata karşı güçlü olsun ...
SAĞOLUN bu devirde okumayana ekmekte yok değer de yok ...şimdiye kadar okumadığım için hiç pişman olmamıştım ama bu durum başıma gelince ah başımı taşlara vurdum okusaydım kaderimi kendim çizerdim okumadığım için kaderime razı geldim ...şimdi çaresiz kaldım boşansam kendimi geçindirmeye imkanım yok boşanmasam bu hastalığa ne kadar katlanabilirim ...ama şimdi boşanmayıp bi 3 sene sonra boşansam kendi ayaklarım üstümde durabilirim kimsenin eline bakmak zorunda kalmam ...bi kızımdan bide kandimden sorumlu olurum ...
ailem sen kızsın okumana gerek yok dediler bende hevesli değildim zaten okumadım annem keşke zamanında okutsaydım seni diye çok dövünüyor ....kızım yaşın 40 da olsa okutaam seni akanda ben varım diyor ...bende kızımın arkasındayım gece gündüz iş yaparım temizliğe giderim gerekirse taş taşırım kızımı okuturum benim durumum bana ibret oldu ders aldım kendi hayatımdan okumadığım için nasıl hayatım kaydı ellerimden ...şimdiden sonra inşaallah bende güçlü bi kadın olurum
inşallah canım en büyük temennim o :)
ben bir şey diyemiyorum bu insanlara okumazlar sorgulamazlar ama baksan hepsi dindar hepsi müslüman biz kafir biz günahkar üzülüyorum çok üzülüyorum. Rabbimin ilk emri oku ama okumazlar sorsan kız çocuklarının okuması günah e sen Rabbinin ilk emrini yerine getirmiyorsun. Kız çocuğu anneye babaya emanettir.
çünkü erkekleri yetiştiren de anneler de ondanhahahhaha Allah iyiliğini versin
ben onca yıl okudum hala daha kendimi yeterli görmem kaldı ki çocuk yetiştirmek çok başka birşey okulun verdiğini prof. da olsak hangimiz verebilir ki?
bu yazdıklarınız özellikle son cümleniz bana yabancı bir atasözünü hatırlattı çin atasözü sanırım emin değilim:
"Bir erkek yetiştirirsen bir insan yetiştirirsin bir kadın yetiştirirsen bir toplum yetiştirmiş olursun" diye...
paylaşımımdan anladığınıza baktığımda gerçekten sizinle paylaşacak, tartışacak ortak bir nokta bulamadığımdan, yorumunuza gösterdiğim saygının aynısını da sizden bekliyorum, sağlıcakla.
Çocuğu o doğurmuş olabilir ama onun sahibi değildir, diyelim ki çocuk 18ine geldi ve keşke okusaydım dedi, başladı sıfırdan - yazık değil mi onca yılına? Ne zaman bitecek de iş bulacak da yuva kuracak???insanlar kendi çocugunun egitimine kendisi karar veremez mi yani? niye üstüne gittiniz bu kadar?
Yok be canım sonra neden ,niçin bile diyemezler. Deve kuşu misali kafayı kuma gömeler ne oluyorsa olur etraflarında. Bize dokunmayan yılan bin yaşasın derler. Benim dedem bundan tam 45 yıl önce annemi ve annemin mahalleden bir arkadaşını kaçırıp Ankara'da öğretmen okulunun imtihanına sokmaya götürmüş.
Kızlar okuyacak dermiş. Nedeni kendi cahilmiş. Kız cocugu 2 kere gözünü açacak dermiş. Bütün kızlarına da vasiyet etmiş. Okutun,okumazsa döve döve okutun torunlarımı demiş.
Hastaneye gidince bayan doktor varmı diye sormayı biliyor ama bu insanlar ona ne demeli!!
Çocuğu o doğurmuş olabilir ama onun sahibi değildir, diyelim ki çocuk 18ine geldi ve keşke okusaydım dedi, başladı sıfırdan - yazık değil mi onca yılına? Ne zaman bitecek de iş bulacak da yuva kuracak???
sorarlar bayan doktor yoksa ortalığı yıkarlar. Ama kendi kızlarını okutmazlar. ben bir kaç sene önce gördüm kız benden 1 yaş küçük liseyi kazandı büyükannesi istemdi okula gitmesini erkeklere mektup mu yazacak dedi şok oldum resmen. Kız açıktan liseyi bitirdi üniversite kazandı göndermediler halasının yeğeniyle evlendirdiler. Kız çocuğu okumalı kendisi için okumalı
İşte o "okumuşlara iyi bakmayan" çevreler kendileri okumanın önemini idrak edemeyenlerdir. Herkesin görüşü kendinedir elbette saygı duyarım ama bu ülkede yasalar var, ayrıca çocuk ileride keşke okumasaydım diyecekse en azından zorunlu eğitimini tamamladıktan sonra desin.aynısı senin için de geçerli. belki de çocuk okumamış olmayı isteyecek. çünkü böyleleri de yok degil. belli çevrelerde okumuş olanlara iyi bakmazlar.
aynısı senin için de geçerli. belki de çocuk okumamış olmayı isteyecek. çünkü böyleleri de yok degil. belli çevrelerde okumuş olanlara iyi bakmazlar.
Mantıga bakarmısın??.
30 yaşındayım 23 yıldır okuyorum ve neden okuduğum sorusuna cevap olarak erkeklere mektup yazma fikri aklıma hiç gelmemişti.. Ne cahilmişim (!)
aynısı senin için de geçerli. belki de çocuk okumamış olmayı isteyecek. çünkü böyleleri de yok degil. belli çevrelerde okumuş olanlara iyi bakmazlar.
İşte o "okumuşlara iyi bakmayan" çevreler kendileri okumanın önemini idrak edemeyenlerdir. Herkesin görüşü kendinedir elbette saygı duyarım ama bu ülkede yasalar var, ayrıca çocuk ileride keşke okumasaydım diyecekse en azından zorunlu eğitimini tamamladıktan sonra desin.
Şimdi burada birçok arkadaş yazmış "zamanında keşke okusaydım, okutmadılar" diye. Kimse de niye "okudum kahretsin keşke okumasaydım" dememiş. Cahil bir insan cahil bir evlat yetiştirir, böylece toplum da cahil kalır. Kişi kendi cehaletine kendi karar veriyorsa o zaman yanlışa şikayet etmeyecek.
Kusura bakmayın ama tornacıda,fırında,lokantada çalışıp ' helal olsun bana iyi ki okumamışım da milletin ağız kokusunu çekiyorum içime' diyen bir zihniyet görmedim..
(Meslekleri tenzih ederim yanlış anlaşılmasın).
Ne kadar insan gördüysem 7 sinden 70 ine.. Keşke okusaydım,keşke vaktimi boşa harcamasaydım diye keşkelerle dolular....
Kusura bakmayın ama tornacıda,fırında,lokantada çalışıp ' helal olsun bana iyi ki okumamışım da milletin ağız kokusunu çekiyorum içime' diyen bir zihniyet görmedim..
(Meslekleri tenzih ederim yanlış anlaşılmasın).
Ne kadar insan gördüysem 7 sinden 70 ine.. Keşke okusaydım,keşke vaktimi boşa harcamasaydım diye keşkelerle dolular....
Tahmin ettiğim konuda geçen cümle ise bu bahsettiğiniz size katılmamak elde değil. Asıl kız çocuğu okumalı, eline ekmeğini almalı, kendi ayakları üzerinde durmalı. Yazık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?