Bu kafada biri evlenir evlenmez kızı eve kapatır, tıp fakultesi yalan olur. Belki fakülte biter ama uzmanlığını yapamaz, sen çalışma ben sana bakarım der yolunu keser.
Bu kadar israr eden adamin kumaşı bu, yukarıda söyledikleri gibi çevresine uyacak tıp fakültesi mezunu ev hizmetlisi istiyor. Kardeşiniz bu zamana kadar okumuş, emek harcamış. Bir hekim olarak kendi hayallerini gerçekleştirsin, başkalarınınkini değil.
eve kapatacağını çok sanmıyorum
yani en azından benim etrafımda böyle örnek çok, 23 ne ki 16'sında "kız" alıp evlenen doktor tanıdıklarım var
hepsinin de eşi çalışıyor.
cemaat tarikat tayfa da gırla.
ama yani kadınların bu hayatı neden istdiklerini bilmiyorum. erkek tüm kararlarda söz sahibi, kadının üstünde hüküm sahibi, kadının maaşı var 5 lirasını ya da 5 eurosunu (evet, eurosunu çünkü AB vatandaşı, euro maaşlı işi var filan mesela) bile kendine göre harcayamıyor
çocuk yapıyor, ev işi yapıyor, üstüne erkeğin ailesine itaat ediyor, bu erkeklerin şeyinden bal filan akıyor herhalde.
yani bu kadınlar doktor değil, doktor değilken bile kimse işini bırakmadı, zira para çooook tatlı bişey.
kadın doktor da olsa yine aynı itaati, hakimiyeti bekleyeceğini düşünüyorum erkek tarafının.
bu çizdiğim çerçeve hep muhafazakar çevre yalnız. tahminim bu aile de böyle bir çevreden.