biz gerek yok dedik kardeşim hevesli yani nerenizde anlıyorsunuz ben boşver evlilik zor okuluna bak ne alaka dedim o ısrarla söylüyor
adam bizim aileye çok uygun her şeyi ile istediğimiz gibi .Ama yine de ne gerek vardı diye kabul etmedi kardeşim okulum var.Ama adam baya ısrarcı açıkçası bizde beğendik dedik o zaman son seneye kadar beklesin dedik
ya @Zamanmakinesi
gercekten olaylara bakisin vs cok sagliksiz bir yerden
bir yazdigin baska, oteki yazdigin bambaşka.
konuyu aciyorsun "adam bizim istedigimiz gibi, bizim istedihimize cok uygun" diye (ki ustte de yazdim sizin aileye uygunsa zaten kaçmalı) , biz begendik, beklesin seni dedik o "ne gerek var" dedi kabul etmedi diye. sonra elestiri gelinnce cark ediyorsun "hayir o begendi ben ne alaka dedim" diye.
eski konularina baktim, muhakeme yetenegin falan hep boyle
esinin ailesi evlat ayirmis diger iki cocuguna yaptigini size yapmamis diye kavga cikarmissin, yillarca görüşmemişsin. buna ve eşin sana hak vermesine ragmen hala dolup dolup "senin ailen seni ayirdi bana sunu bu u yapmadi otekine yapti" diye kavga cikartip bosanma laflari aciyorsun.
ama ote yandan ailen sana da zirnik koklatmamis, dugununde bir ceyrek vermemis, yetmemis evlendigin halde her ay maasa baglamis gibi para yediriyorsum ve ailen seni de diger iki erkek kardesinden ayiriyor. sana - senin cocuguna bir gram seker vermemisken iki erkek kardesine dunyalari seriyorlar arabalar alip dukkanlar aciyorlar, mallarini onlara birakacaklar.
buna ragmen esinin ailesime yaptigin artistligi onlara yapamiyorsun. hala ezilip para atiyorsun.
e hani muhakeme yetegin? esinin ailesi evlat ayiriyor diye dolup esine bosanma laflari ediyorsun adam ailesiyle gorusmedigi ve onlara para yardimini kestigi halde. ama senin ailen daha beter evlat ayiriyor ustelik senin parandan bunu yapiyor. hala agizlarinin icine bakiyorsun "kocam onlar ne derse yapar saatlerce almaya goturur getirir" diyorsun.
daha kendi hayatina objektif bakamayan biri bacisina ne akli verecek ki?
senin verdigin akli dinleyen kardesin zaten hic akli yoktur. insan tavsiye, öğüt dinlerken bir soyleyenin hayatina bakar.
ama yani kadınların bu hayatı neden istdiklerini bilmiyorum. erkek tüm kararlarda söz sahibi, kadının üstünde hüküm sahibi, kadının maaşı var 5 lirasını ya da 5 eurosunu (evet, eurosunu çünkü AB vatandaşı, euro maaşlı işi var filan mesela) bile kendine göre harcayamıyor
çocuk yapıyor, ev işi yapıyor, üstüne erkeğin ailesine itaat ediyor, bu erkeklerin şeyinden bal filan akıyor herhalde.
konu sahibi de farkli degil ki, adamla ayni isi yapiyor, ortak cocuklarina donusumlu bakiyorlar. ama temizlik vs onda, adam ortalikta yiyor yere kirinti atiyor. konu sahibi kirk yilda bir de olsa eve temizlikci almak istiyor, yorgunluktan ayaklarinin agridigini yaziyor kac yildir. ona ragmen kocasi "izin vermedigi icin" alamiyor.