Kız kardeşimin bizde kalması

Yalnız kızlar kardeşin hayatını kurtarmak için edindiği amaca bakın "evlenmek".İş bulmak falan değil.Suan ablasının üzerine yıkıldığı gibi,birini bulup,evlenip onun üzerine yıkılmak.Bu kardeşin işi zor.Kimse çekmez böylesini.

Benim kardeşim de bizde kalıyor ama çalışıyor. Sabah gidip akşam geliyor , eve destek olur , bana yardımcı olur, oğlumla ilgilenir . Eşim çok yoğun olduğu için bana da hem kardeş hem arkadaş.

Bence kardeşinizin ilk işi kendine uygun bir iş aramak olsun , koca aramak olmasın .

Kimse kimsenin evine sigamaz.
İkiniz bekar olsanız neyse.
Belli sure idare edilir ama sürekli olmaz.
Kardeşiniz düşüncesiz iş bulsun ve kendine bir artı bir ev tutsun.

Eşinizi dinleyin madem annezi davet edin arayı bulun. Bir kac gun sonra da kardesinize deyin eve git boyle olmaz diye kibarca

Kapıyı vurup çıkmak zaten işin en kolay tarafı zor olanı ise o evden çıktıktan sonrası… Size güvenerek çıkmış belli ki…
İş güç bakıp kendine bir apart ya da ev tutsun yoksa ev arkadaşı arayan insanlar ilanlar veriyor onlara baksın… 1 ay 2 ay tamam da bu sonsuza kadar böyle süremez.

Öncelikle okuduğunu anlayıp öyle yorum yaparsan sevinirim. Çünkü ben ne eşimin ne kendimin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söylemedim. Varsayalım ki görümcem ya da kaynım o eve asla dönmem tekrar evleninceye kadar burada kalırım düşüncesiyle bize yerleşse belli bir zamandan sonra tabi kii bu durum beni rahatsız eder. Benim her ne kadar kardeşim olursa olsun. Eşim rahat bir şekilde duşa girmek ister salonunda şortuyla uzanıp televizyon izlemek ister ama şuan bunları yapamıyor adam kendi evinde kendisini kısıtlamak zorunda kalıyor. Mesela evimiz küçük 2+1 kardeşim oturma odasındak yatıp kalkıyor oturup rahat bir şekilde televizyon izlemeyemiyor uykusu olmadığı halde yatak odasına geliyor kızın belki uykusu gelmiştir uyusun düşüncesiyle yatakta bi sağa bi sola dönüp duruyor. Hep söyledim yine söylüyorum o benim kardeşim canım asla ortada bırakacak değilim. Ama birde eşimin açısından bakın sizin görümceniz, kaynınız ya da baldızınız aynı şekilde size gelseydi siz bi durumu ne kadar idare edebilirdiniz. Eşim ya gitsin olmuyor böyle kafasında değil öyle bir vicdanada sahip değil ama içten içe bu durumdan rahatsız oluyor ki anneni doğum gününe çağır hem kardeşinle de arası düzelir nereye kadar böyle dedi. Bir de biz eşimin ailesiyle aynı mahallede yaşıyoruz birbirimize sürekli gider geliriz insanlar ister istemez düşünür bu kızın burada ne işi var sürekli diye. Sizi bilmem ama şahsen ben bir kaynana olsaydım düşünürdüm. Ki aynı şekilde benim kaynım ya da görümcem bize yerleşmiş olsaydı benim annemde düşünür sorgulardı. Her birine açıklama yapmak özelimizi paylaşmak istemiyorum çünkü takdir edersiniz ki 24 yaşındaki bir insanın annesi tarafından dayak yemesi hiiiç normal karşılanacak bişey değil

24 yasında .Yıllarca sizde kalamayacagının farkında olması lazım.
Kücük değil.
İlk basta is bulacak calısacak.
Sonra ayrı eve mi cıkar?Annesiyle mi yasar kendi bileceği is.
Ama sizin yanınızda uzun vadede plan yapamayacıgını bilmeli.

İş arıyor tabi kii ama şuan bulabilmiş değil. Ama ilk geldiği günlerde evlenene kadar sizde kalırım sizede destek olurum hatta beni eniştemden isterler gibi şeyler söylemişti

Rahatsız olması normal .
Ben yeni evliyken esim gececi olunca 1-2 kez kız kardesimde kaldım.
Bebeği yeni dogmustu hem ona yardım hem yalnız kalma evde gel dediler.
Sabaha kadar uyuyamıyor insan.
Gece wcye gideceksin rahat rahat giremiyorsn .Bi kalksa damat ablan evde dolanıyo dese haklı:)
Sonra dedim benim kalmalı cagırmayın ben rahat edemiyorm öyle.

Yani biz hanımlar nasıl kocamizin kardeşini evden istemiyorsak emin olun onlarda bizim kardeşlerimizi istemiyorlar isteyen çok nadir biz tepkilerimizi daha çabuk belli ediyoruz onlar biraz daha sabırlı davranıyor sadece fark bu. zor bir durum kardeşinizin düşünmesi lazım ne kadar oldu geleli bilmiyorum ama git de diyemezsin birsey de ima edemezsiniz ne diyeyim insallah yakın zamanda döner annenize

Türkiye de mi yasiyor yorum yapanlar?
Kucuk yasta evlenmis bir kiz,meslegi var denmemis.nasil calisip tek kalsin?her sey ne kadar pahali,maaslar ne durumda?iş var mi?
Ne kolay hayat size,maşallah umarim hep boyle olur.biraz empati
Her bosanan gidip bi akrabasında hayatına devam etmiyor.
Bi yerden baslaması lazım.
Konu sahibinin dediğine göre ,evlenene kadar ablasında yasama planı varmıs :S
Bu olabilir mi mantık olarak?

Kardeşiniz bunu alışkanlık haline getirmiş gibi. Alışkanlık olmasa bile böyle böyle alışkanlık olacak. Evlense eşiyle sorun yaşasa yine kaçıp kaçıp size gelebilir. Çalışmama sebebi nedir nafaka mı alıyor? Birisi ona kendi hayatını kurması gerektiğini söylemeli. Ben böyle birini tanıyorum. Önce anneyle tartışınca teyzesine gidip günlerce atlayacak kalıyordu hayat işe oradan gidip geliyordu. Kuzenleri sorun çıkarmaya başladı şimdi kız kardeşine dadandı. Bırakın eniştesini kız kardeş kendi rahatsız olmaya başladı. Aynı sizin söylediğiniz haklı sebeplerden dolayı.

İş arıyor tabi kii ama şuan bulabilmiş değil. Ama ilk geldiği günlerde evlenene kadar sizde kalırım sizede destek olurum hatta beni eniştemden isterler gibi şeyler söylemişti

Ne demek ya 24 yaşında koca kızı dövmek ne kadar kötü bir şey ilerde anneyle görüşmek istemese adı hayırsız evlat olur
Olmayacak şey
Biri demiş ki bu sizin sorununuz değil kardeşimiz kendi başının çaresine baksın bu da cok kötü bir şey
Nereye gitsin bu kiz çalışmıyor etmiyor insanlar ne kadar rahat yorum yapıyor

Sizin yanınız da kalmasi temelli hatta evlenene kadar doğru değil kendine bir hayat kurşun
Bir işe girsin ailenle konus babanla konuş destek versinler kardeşine
Küçük 1+1 ev bulun kardeşin çalışırsa kendi ayaklarının üstünde durursa herkes için daha iyi olur

Annenle babam ben 2 kardeşim 1 yaşındayken boşandılar. Babamla o zamandan beri görüşmüyoruz şuan oda evli

O zaman annen destek olucak yokmu maddiyatı annenin
Kadının umrunda olsa bir aydır damat kızımdan rahatsız oldu mu acaba diye düşünür, bir arar sorardı. Umrunda bile değil bence. Ki böyle biri tutup da maddi destek mi verecek? Sanmam yani. Ablasının evine yerleşti de kurtuldum, kafamı dinliyorum havasındadır eminim.
Ne demek evlenene kadar sizle yaşarım, beni de eniştemden isterler? Zorla adamı kendine "baba" diye atamak ya hu bu? Adamın öyle bir talebi yok, birden bire 24 yaşında koca kadını niye evlat edinsin? Adam yeni evli, eşi hamile, tek hayali baldızım gelse de babalık etsem, benden isteseler onu değildir herhalde. Saçmalamasın lütfen.

Bir ay olmus sanirim. Artik yavastan siz de yonlendirin. Ya annemle bir sekilde yeni duzen kuralim diyin, evde kurallar olsun, kisisel alanlari olsun, oyle denesinler.

Ya da cevrenizde ev arayisina baslayin, siz de maddi destek verebilecekseniz onu da söylersiniz.

Boyle hafiften baslarsaniz o da planlarini gozden geçirir, biraz da hizlandirir is arama surecini.

Evli olmasaniz da yetiskin birisi olarak kardesinizle yasamak istemeyebilirsiniz. Normal bu durum. Zor gününde destek olmak baska, onun velayetini almak baskadir. 24 yadinda bir yetişkin kardesiniz, cocuk muamelesi yapmanin kimseye bir faydasi olmaz. 24 yasinda kendine bakamayan 40 yasinda da bakamaz, 50 yasinda hic bakamaz. Simdi alacaginiz 1-2 yillik kol kanat germe gorevi bu sebeple iyi degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…