kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

Geçmiş konulara hiç bakmamıştım. Şimdi siz deyince diğer konusuna baktım ve sadece konuyu okudum. Daha sonra ekleme yapıldı mı bilmiyorum ama o konunun ilk haliyle konu sahibi haksız diyemedim. Aynı şey benim başıma gelse kıskanırdım diyemem ama komşuyla iletişimi keserdim. Çünkü sürekli eşimi kendi eşiyle kıyaslaması beni kötü hissettirirdi, bu bana pek iyi niyetli gelmiyor. Komşunun son söylediği de çok saçma geldi.
İki konu açmış ikisi de aynı minvalde olabilir, denk gelmiştir diye bakabilirim. Ama yine de bu konudaki yazdığı yorumları okuyunca mantığıma oturtamadım. Ya konu sahibi kendini doğru ifade edemiyor ya da sağlıklı bir düşünce yapısına sahip değil.

1 önceki paylaşımımda bahsettiğim olaydan kardeşime ve anneme bahsettim ve ne kadar sinir olduğumu moralimin bozulduğunu bilmesine rağmen. şimdi aynı şeyi kardeşim yapmaya çalışması huzur bozmak olduğunu düşünüyorum kendimi ifade ederken zorlanıyorum çünkü aklımdan geçmeyecek kişinin bunu yapmasına inanmak istemiyorum ve duygularım mantığım hislerim birbirine karıştı içinden çıkmaya çalıştıkça kayboluyorum yol bulmaya çalışıyorum.ama kötü algılanıyorm. empati kuruyorum ben bu şekilde yaklaşsaydim kardeşimin bana tepkisi nasıl olurdu ne düşünürdü onu bulmaya çalışıyorum.

bakın bekarkende ufak tefek şeyler yapmıştı ama bn bunu evlilik hevesi olabilir yaşı geldi heves ediyor diye göz ardi ettim belki oda bi yuva kurmak istiyor olabilir diye .Her genç kızın istediği gibi mutlu bir yuva hayali vardır dedim.gormemezlikten geldim. evet evlendiğinde mutlu oldum kardesiminde yuvası var mutlu olsun diye.fakat olmadı gecinemediler sürekli kendi esiyle benim eşimi kıyaslamaya başlamasi bunu bir yarış haline getirmesi şaşırttı.yani herkez bir değil 5parmagin 5i bir olmaz ve her evlilik aynı şekilde ilerlemez kişiler ve davranışları farklıdır. herkez eşini ayni şekilde sevemez.ama söz konusu o eşini böyle seviyor benim eşim niye beni sevmiyor konusu açıldıkça burada bir çatışma başlıyor ve insan sevgiyi geri plana atıp başkasının yasantisiyla rekabet etmeye başlıyor ve kendine zarar veriyor.istemedende olsa diğer yuvayada yansıtıyor ve o evlilik içindede oluşmaya basyalan zararlar oluyor .bnde böyle bi rekabetin kurbanı oluyorum diyebilirim .burda fesatlikla hastalıkla suçlanıyor olabilirim düşüncelere saygım var fakat anlatım ve yaşam farklı bir boyut içinde oldugunda hissettiğin bi duyguyu anlatırken yaşayamazsın.cunku içsel bi karmaşa ve içinden çıkılması zor baktığım zaman biri kardeşim diğeri eşim olmaz diyorum ama oluruda göz ardı edemiyorum.ifade edebilmeye calisiyorum fikir almak danışmak hatalıysam düzeltmek istiyorum.yargilanmak değilde doğruyu bulmak istiyorum.ama hep ön yargıyla karşılaşıyorum
Sizi bu düşüncelere iten somut bir şeyler yaşadınız mı yoksa tamamen içsel şeyler bu mu süpheniz? Ayrıca benim bir diğer takildigim nokta dediğim gibi böyle bir durum varsa bile yuvanın yıkılması endişesini taşımanız. Bu endişeyi ben mantığıma oturtamadim.

1 önceki paylaşımımda bahsettiğim olaydan kardeşime ve anneme bahsettim ve ne kadar sinir olduğumu moralimin bozulduğunu bilmesine rağmen. şimdi aynı şeyi kardeşim yapmaya çalışması huzur bozmak olduğunu düşünüyorum kendimi ifade ederken zorlanıyorum çünkü aklımdan geçmeyecek kişinin bunu yapmasına inanmak istemiyorum ve duygularım mantığım hislerim birbirine karıştı içinden çıkmaya çalıştıkça kayboluyorum yol bulmaya çalışıyorum.ama kötü algılanıyorm. empati kuruyorum ben bu şekilde yaklaşsaydim kardeşimin bana tepkisi nasıl olurdu ne düşünürdü onu bulmaya çalışıyorum.
Olayı önceki yorumlarda fark edemedim. Hangi olay?

Sizi bu düşüncelere iten somut bir şeyler yaşadınız mı yoksa tamamen içsel şeyler bu mu süpheniz? Ayrıca benim bir diğer takildigim nokta dediğim gibi böyle bir durum varsa bile yuvanın yıkılması endişesini taşımanız. Bu endişeyi ben mantığıma oturtamadim.
Yani açıkçası beni etkileyen somut şey şu diğerleri neyse fakat rahat bi tavrı var yatar vaziyette uzanmasi acik bir dille toparlanması gerektiğini söylememe rağmen umursamadı bende eşime kızdım neden neden kalkıp dışarı çıkmadın yaptığı hareketten rahatsız olduğunu bu şekilde ordan çıkarak gösterebilirdin diye o ben farketmedim onu dedi bakmadım bile dedi.afedersiniz bazen insan eşinin yanında bile böyle rahatça uzanamazken onun bunu yapması beni bu şüpheye düşürdü. sonucta o bir erkek ve bayan olarak bizim bazı konularda dikkat etmemiz gerekli karşı cinse istemesekte ilgisi var gibi düşündürebilir.bn yuvam yıkılır diye değilde buna nasıl cesaret edebilir diye korkuyorum.zaten yaparsa insan kendine yapar kaybeder .

Olayı önceki yorumlarda fark edemedim. Hangi olay?
Bi arada komşum olan kişinin esiyle yaşadı sorunlarla ilgili kendi esiyle benim eşimi kiyaslamasiydi.ve bunu komşumla yüzleşecek konuştuğumda kendi yaptığı yanlışı doğruymus gibi savunup benim takıntılı olduğumu iddia etmişti ve görüşmeyi kesmiştim o konu

Bizimle değil kardeşinizle bunu konuşun. Artık kardeş kavgası mı yaparsınız, araya anne girer de düzgün iletişim mi kurarsınız.. O sonucu gelin yazın bize onu yorumlayalım. :KK53:

8 yılıdır evlisin daha once gözüne batmıyor muydu şimdi bosaniyor diyemi hareketleri tuhaf geldi size.bosanmadan önce nasildi evli iken bekarken nasildi esinize davranislari akliniza geliyormi .normalmiydi o zmaanlar simdi mi bozuldu. Iyice gozlemleyin sonra herkes üzülür

Yani açıkçası beni etkileyen somut şey şu diğerleri neyse fakat rahat bi tavrı var yatar vaziyette uzanmasi acik bir dille toparlanması gerektiğini söylememe rağmen umursamadı bende eşime kızdım neden neden kalkıp dışarı çıkmadın yaptığı hareketten rahatsız olduğunu bu şekilde ordan çıkarak gösterebilirdin diye o ben farketmedim onu dedi bakmadım bile dedi.afedersiniz bazen insan eşinin yanında bile böyle rahatça uzanamazken onun bunu yapması beni bu şüpheye düşürdü. sonucta o bir erkek ve bayan olarak bizim bazı konularda dikkat etmemiz gerekli karşı cinse istemesekte ilgisi var gibi düşündürebilir.bn yuvam yıkılır diye değilde buna nasıl cesaret edebilir diye korkuyorum.zaten yaparsa insan kendine yapar kaybeder .
Sadece bu uzanma meselesinden dolayi mi böyle düşündünüz? Ama bu itham için biraz ağır değil mi sizce? Bu biraz da kardeşinizin yapısıyla alakalıdır. Kimi insan daha rahat takılır önemsemez kimisi böyle yapmaz. Sadece bu konu için çok ağır bir itham. Yazmadiginiz başka olaylar varsa bilemiyorum ama sadece bu uzanma meselesinden dolayi böyle dusunuyorsaniz kardeşinizle aranıza mesafe koyun. Ne kendinizi huzursuz edersiniz ne de kardeşinizi. İki tarafa da iyilik olur bu.

Bi arada komşum olan kişinin esiyle yaşadı sorunlarla ilgili kendi esiyle benim eşimi kiyaslamasiydi.ve bunu komşumla yüzleşecek konuştuğumda kendi yaptığı yanlışı doğruymus gibi savunup benim takıntılı olduğumu iddia etmişti ve görüşmeyi kesmiştim o konu
Pek anlayamadım burada anlattığınızı.🙄

aklımdan yanlış düşünüyor olma olasılığı geçti tabiki ama kusura bakmayın eşimide kontrol ediyorum belli etmeden fakat eşim kafasını kuma gömmüş gbi duruyor farkında bile değil kardeşimin hareketlerinin.kendini farkettirmeye çalışıyor gibi geldi bana . insaallah benim düşüncem yanlıştır sonucta kardeşim ama birde 8yil harcanmış bir yuva var ve kolaykolay kurtarilmiyor yıkılan yuvalar ben böyle düşünmek istemem ama beni bu düşünceye iten sebepler var ve emin olmak istiyorum ona göre adım atmak istiyorum kimseyi incitmek değil.amacim ama yuvamida tehlikeye atamam ki
Ne diyorsun sen ya önce bir oku şu yazdıklarını. Bu ne saçma ne çirkin bir mesaj böyle

aklımdan yanlış düşünüyor olma olasılığı geçti tabiki ama kusura bakmayın eşimide kontrol ediyorum belli etmeden fakat eşim kafasını kuma gömmüş gbi duruyor farkında bile değil kardeşimin hareketlerinin.kendini farkettirmeye çalışıyor gibi geldi bana . insaallah benim düşüncem yanlıştır sonucta kardeşim ama birde 8yil harcanmış bir yuva var ve kolaykolay kurtarilmiyor yıkılan yuvalar ben böyle düşünmek istemem ama beni bu düşünceye iten sebepler var ve emin olmak istiyorum ona göre adım atmak istiyorum kimseyi incitmek değil.amacim ama yuvamida tehlikeye atamam ki
Yuvayı tehlikeye nasıl atıyorsunuz onu anlamadjm . Hadi kardesiniz çok terbiyesiz bir insan sizin eşiniz kardesinizle birlikte olacak kadar ahlaksizsa hangi yuvadan bahsediyorsunuz ki neyden korkuyorsunuz

Pek anlayamadım burada anlattığınızı.🙄
Yani çok uzun zaman önce komşumunda eşime karşı ithamlari vardi. Adam gibi adam falan diye süzdüğünü farkettim. evinin içindeki esiyle olan a'dan z'ye yaşadıklarını anlatması ve kendi eşini benim esimle kıyaslaması kendi eşini kötüleyip benim eşimi övmeleri vardi.

Yani çok uzun zaman önce komşumunda eşime karşı ithamlari vardi. Adam gibi adam falan diye süzdüğünü farkettim. evinin içindeki esiyle olan a'dan z'ye yaşadıklarını anlatması ve kendi eşini benim esimle kıyaslaması kendi eşini kötüleyip benim eşimi övmeleri vardi.
Ama o konu farklı bu konu farklı. Ben ilk konunuzu okudum (sadece konuyu okudum), esinizde gözü varmış diyemem. Ama prensip gereği sürekli böyle kiyaslamalara giren kişiyle iletişim içinde olmazdım ben de sizin gibi iletişimi keserdim. Ama sizin bu açtığınız konu çok başka. Konudaki kişi kardeş ve şüphe duyduğunuz şey niyetinin kötü olmasi. Bir onceki yorumda dediğim gibi siz sadece uzanma durumundan yola çıkarak böyle bir şüphe duyuyorsanız kardesinizden uzak durun. Sadece bu örneğe bakarak böyle ağır bir şeyi hak etmez. İkinizin huzuru için mesafe koymak iyi olur bence.

Başka kişinin eşini övme durumunu bende anlayamam, hoş karşılayamam. Adam gibi adam demesi çok ahlaksızca.

Peki eşiniz herkesin dikkatini çekecek nitelikte biri mi gerçekten?

Eniştenin yanında uzanma durumu da pek olumlu davranış değil ama belki sadece düşüncesiz davranmıştır kardeşiniz? Bekarken çok rahat ve karşı cins düşkünü müydü bu kadar endişeleniyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.
Boşandığı için yakıştırma yaptığınız için kötüsünüz.
Evli ya da hiç evlenmemişken de bunları yapabilidi. Siz isemeden kötü davranıyorsanız eşinizle iyi geçiniyor olabilir. İyice bakmak lazım

Back
X