• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

kadın boşanıyor diye başta kendi ailesinden bile soyutlanmak isteniyor.her hareketi göze batmış.yıl 2022 hiç bir şey değişmemiş çok yazık.başında bir adam olmayan kadından her şey beklenir zihniyeti :işsiz:

Evli komşusu da , konu sahibinin fikirlerinden nasibini almıştı. Evli , bekar fark etmiyor konu sahibine.

Hayatı kocasından ibaret olduğu, kafayı onunla bozmuş.
yurttta oda arkadaşım vardı.sevgilisinden bahsetsek rahatsız olurdu ki çocuk bizim de arkadaşımızdı.tek hayatı okul ve o adamdı.sevgili bunu pek arayıp sormazdı değer vermezdi ama kendisi alacakları araba ev çocuk hayalleri kurardı sınıf arkadaşıyla.arkadaşı engelli olduğu için onu kıskanmıyordu sadece.hastalıklı bir düşünce tarzıydı.okul bitmeden terkedildi.çocuk zaten kariyerliydi mülki idare kazanmıştı kendine uygun sosyal bir kadınla evlendi.bu tip hayal dünyasında yaşayan bir erkeği aşırı yücelten ama kendi aynı değeri görmeyen kadınlar var

Gerekirse dillendirip buradan akıl alırsın. Eski konuları bilmiyorum. Sadece burayı okuyup direkt fesatlikla suçlayanlara şaşırdım.

Durum eski konu , yeni konudan bağımsız olarak tahammül edilemez olduğu için konu sahibine kızdık.

İnsan boşanıyor diye öz kızkardeşini kocasına ilgi göstermekle suçlamaz ; "kendi yuvası bozuldu , ya benimkine göz koyarsa" demez. Aklına gelse, tövbe diyerek insanın kafasını silkeleyeceği ; dilinin ucuna gelse dilini ısıracağı düşünceleri çok normalmiş gibi yazmaz.

Benim arkadaşım beş senelik sevgililik yedi senelik evlilikte aldatıldı. Boşandıktan bir sene sonra ex kocasından bin kar kariyerli yakışıklı taş gibi adam buldu evlendi. Sanki nedir yani. Velinimet sözü çok itici bir kere. Ben kocamın velinimetiyim asıl, bulabiliyorsa iyisini hadi gitsin bakalım. Kaybetmekten ben korkacağım bir de.
Velinimet nedir ki? Ekmek teknesi gibi dükkan gibi bişey mi 😂😂😂

psikoloğun biri itiraf köşesi yapıyor isimsiz paylaşıyor. kaynanasına aşık olan mı dersin kayınbabasından hamile kalan mı dersin baldızıyla yatıp kalkan mı dersin her şey var. psikolog uzak durun diyor genel olarak. inş. siz yanılıyorsunuzdur ama şüpheniz varsa kardeşinizle eşiniz arasına belli etmeden mesafe koyun. ben artık herkesten her şeyi bekliyorum

Reyting uğruna yazılan yorumlar olmaları olasılığı daha yüksek bence. Normal toplum yaşayışı dışındaki paylaşımlar sosyal medyada , hatta haberlerde yayınlanıp , yer buluyor. Bu haberler esnasında da paylaşımı yapan "psikoloğun" veya "sosyal medya ünlüsü" nün reklamı yapılmış oluyor.

Hiçbir olay için "asla" diyemeyiz ancak sosyal medyadaki her paylaşımı da sayısal veri kabul edemeyiz.

Reyting uğruna yazılan yorumlar olmaları olasılığı daha yüksek bence. Normal toplum yaşayışı dışındaki paylaşımlar sosyal medyada , hatta haberlerde yayınlanıp , yer buluyor. Bu haberler esnasında da paylaşımı yapan "psikoloğun" veya "sosyal medya ünlüsü" nün reklamı yapılmış oluyor.

Hiçbir olay için "asla" diyemeyiz ancak sosyal medyadaki her paylaşımı da sayısal veri kabul edemeyiz.
mutlaka vardır toplumumuzda tv de bile izliyoruz canlı canlı ama ben her konuda 2 3 psikoloğun adının geçmesine karşıyım.sanki her derde deva bu kadınlar.bir tülay kök bir esra ezmeci öğrenilmiş her konuya yapıştırılıyor.araştırsan kendilerine faydası yoktur bu kadınların.başka psikologlar mı yok psikiyatrlar mı yok?neden hep bu kadınlar?

Diğer konusunda arkadaşlık dahi kurmuyorum kimseyle demiş. Ne komşu ne arkadaş ne kardeş kocasından başka kimseyi civarında tutmuyor.

Allah sonunu hayır etsin; etrafındaki insanları da , art niyetli düşünce ve söylemlerinden korusun.

Tv de görülen en uç noktadaki örnekler sebebiyle , insanlar bu konuları rahatça düşünür, dile getirir oldu. Asıl tehlike bu.

Geçmişte de bu tür haberler yayınlanırdı. Evlerden ırak denir ; gözünle görsen doğru mu görüyorsun , kimsenin günahını alma diye herkes birbirini tembihlerdi.

mutlaka vardır toplumumuzda tv de bile izliyoruz canlı canlı ama ben her konuda 2 3 psikoloğun adının geçmesine karşıyım.sanki her derde deva bu kadınlar.bir tülay kök bir esra ezmeci öğrenilmiş her konuya yapıştırılıyor.araştırsan kendilerine faydası yoktur bu kadınların.başka psikologlar mı yok psikiyatrlar mı yok?neden hep bu kadınlar?

Eskiden tv ye çıkan doktorları ve mesleğini temsilen gelen uzmanları ; toplum seçilmiş kişi ve mesleğinin en iyisi olarak görüyordu. Tv ekranlarında yapılan tanıtım konuşmalarıyla , topluma yansıtılan durum buydu.

Son yıllarda internetin hemen her eve ve cep telefonlarıyla her cebe girmesiyle farklı bilgilere ulaşma imkanımız oldu.

Mesela tv de programa katılmak isteyen kişinin , kanala ve programa belli bir ücret ödeyerek ; tv ye çıktığı bilgisini internet aracılığıyla okudum ve öğrendim.

Acaba bugüne kadar tv de boy gösterenlerin kaçı üzerine para ödeyerek programa çıktı ve reklamını yaptı , bilmiyoruz.

Eskiden tv ye çıkan doktorları ve mesleğini temsilen gelen uzmanları ; toplum seçilmiş kişi ve mesleğinin en iyisi olarak görüyordu. Tv ekranlarında yapılan tanıtım konuşmalarıyla , topluma yansıtılan durum buydu.

Son yıllarda internetin hemen her eve ve cep telefonlarıyla her cebe girmesiyle farklı bilgilere ulaşma imkanımız oldu.

Mesela tv de programa katılmak isteyen kişinin , kanala ve programa belli bir ücret ödeyerek ; tv ye çıktığı bilgisini internet aracılığıyla okudum ve öğrendim.

Acaba bugüne kadar tv de boy gösterenlerin kaçı üzerine para ödeyerek programa çıktı ve reklamını yaptı , bilmiyoruz.
evet öyledir dr lar bile sabah programlarına para ödeyerek çıkıyorlar para alarak değil.bu yüzden acaba en iyi dr lardan mı en iyi estetisyenlerden mi en iyi psikolog mu asla bilemeyiz.bir kanalda astrolog bir kadın var herşeyi bildiğini iddia eder ama bir öğrendim ki eşinden dayak yermiş durmadan.nuray sayarı idi adı galiba.e daha kendine faydası yok.bizlere geleceği vaat ediyor.

evet öyledir dr lar bile sabah programlarına para ödeyerek çıkıyorlar para alarak değil.bu yüzden acaba en iyi dr lardan mı en iyi estetisyenlerden mi en iyi psikolog mu asla bilemeyiz.bir kanalda astrolog bir kadın var herşeyi bildiğini iddia eder ama bir öğrendim ki eşinden dayak yermiş durmadan.nuray sayarı idi adı galiba.e daha kendine faydası yok.bizlere geleceği vaat ediyor.

Doğru bilgiyi bulmak için okuyacak ve araştıracağız başka yolu yok.

Anlatınca ibret alınacak bir olaysa paylaşın ki ; belki birileri düşünce ve davranışlarını yeniden gözden geçirir.

Valla ne eşi dostu kaldı ne yuvası ne arkadaşı. Uçan kuşu itham ettiği için adam çekti gitti boşadı. Arkadaşları aman bizi de yakıştıracak deyip uzaklaştı. Oturuyor bir başına.

Valla ne eşi dostu kaldı ne yuvası ne arkadaşı. Uçan kuşu itham ettiği için adam çekti gitti boşadı. Arkadaşları aman bizi de yakıştıracak deyip uzaklaştı. Oturuyor bir başına.

Umarım düşünce yapısını gözden geçirmiştir ve anne baba arasında gidip gelen bir çocuk yoktur.

Durum eski konu , yeni konudan bağımsız olarak tahammül edilemez olduğu için konu sahibine kızdık.

İnsan boşanıyor diye öz kızkardeşini kocasına ilgi göstermekle suçlamaz ; "kendi yuvası bozuldu , ya benimkine göz koyarsa" demez. Aklına gelse, tövbe diyerek insanın kafasını silkeleyeceği ; dilinin ucuna gelse dilini ısıracağı düşünceleri çok normalmiş gibi yazmaz.
Gercekten boyle bi sey hissettiyse, korkunc bi sey olduğu için kimseyle de paylasamiyorsa, akıl alip dogru hareket edebilmek için yazabilir, danışabilir, bunda bi sey yok.

Konu sahibini tanımam, konularını da bilmem ama hâlâ ayni seyi söylüyorum, anlayıp dinlemeden (eski konuları bilenleri ayri tutuyorum) hemen "aa kardeşine bunu nasil yakistirirsin" demek garip. Bizlerin hayatında olmayabilir ama neler neler yaşanıyor, neler neler var, burada ne biçim şeyler okuduk.

Çok net ifade ettiğimi dusunuyorum, bazilari saldirmak, konu sahiplerini azarlamak ve duyar kasmak için pusuda bekliyor, gerek yok.

Son düzenleme:
Back
X