Kız kardeşimin tartışmaya açık hayat tarzı, hamilelik testi alması

Reşit olmadan kişilik bozukluğu vs gibi ağır ve keskin tanılar alamıyor. Eğer şimdi tekrardan giderse varsa öyle bir durum çıkar ortaya ona göre tedavisini , terapisini alır.

malesef kızın haberi yoksa bile erkeklerin olabilir. Herşeyi beklerim şahsen. Kızım haberi yoktur belki ama beğendi beraber oldu devam eder onunla görüşmeye niye değiştirip dursunki. Ayrıca aklı havada bir kız , normal buluştu o kişi para verdi diyelim öylesine dedi, alır bence. Devir kötü

Sorunlu bir kardeşle mücadele etmek ne demek zerre fikri olmayanlar ne kolay yazıyor bazı şeyleri ya.
Konu sahibinin eski konularını bilmiyorum, kardeşine karşı yanlışı da olabilir ama kendi hayatınız, onlarla ilgili sorunlar, sorumluluklar devam ederken kardeşinin bitmek tükenmek bitmeyen sorunları varsa bir yerden sonra hiç olmamayı, görünmemeyi, sorulmamayı dahi istiyorsun.
Bunları isterken de bir yanın yine rahat etmiyor tabi ki. Öyle ben olsam onu yapardım, bunu yapardım demek çok kolay.

Babanız fiziksel bir zarar vermeyecek biriyse ona genel durumundan bahsedebilirsiniz bence. Bu saklanacak bir şey değil. Zaten 2 yıllık dandik bir bölümü özel üniversite de hem de şehir dışında okumak nedir yani baştan saçmalık. Psikolojik rahatsızlığından bahsetmişsiniz, ilaç kullanıyorsa belki onun değişmesi lazım, farklı türlü yöntem izlenmesi lazım. O okula boş yere verdikleri parayı tedavisine kullansınlar ilk önce.

20 yaşında üniversite okumaya giden bir kıza kim korunma yönemlerini anlatır ki? Sevgilisi falan olsa neyse. Konu sahibi önceki konusunda haksız mı bilemem ama bu konuda haklı. 60 yaşındaki baba çalışıp kendisi zar zor geçinirken apartmandan bozma özel üniversiteye giden kızın tinderden birileri bulup sevişmesinin günah keçisi konu sahibi abla olamaz.
Ayrıca yanına gitse ne yaparsa yapsın o kız bildiğini okur. Tam tersi benim ablam yedi yıl sonra doğmuş ilk çocuk ilk torun çok sevilmiş çok şımartılmış, 45 yaşında üçüncü kez evlendi ikisini internetten buldu. İlk kez yüz yüze görüştüğü adamın memleketine gidip evlenip geldi. Ne söylesek ne anlatsak boşuna. İnsanın başına gelmeyince suçlamak kolay. Allah kimseye vermesin.

Reşit olmadan kişilik bozukluğu vs gibi ağır ve keskin tanılar alamıyor. Eğer şimdi tekrardan giderse varsa öyle bir durum çıkar ortaya ona göre tedavisini , terapisini alır.
Olabilir dürtüsel falan yazmışlar yukarıda siz mi yazdınız bilmiyorum. Bunu ben de gözlemledim hatta ona dedim ki sen kafanda eğlence düğmesini aktive edince eğlenirken gözün hiçbir şey görmüyor bodoslama yaşıyorsun. O tatildeki şizofren çocukla da ben çok eğleniyorum diye görüşmeye devam etmeye çalışmıştı. Mesela eğlence partileme modunda olsun birisi uyuşturucu teklif etse seve seve kullanır beyni turn off öyle anlarda

Konu sahibi bence durumu annenize mutlaka anlatın. Devir çok kötü. Allah korusun eğer başına bir şey gelirse kendinizi çok kötü hissedersiniz. Harçlıktan da kısın diyeceğim de üniversitede sigara paramı karşılıyor diye erkeklerle takılan kızlar vardı. Öyle olmasın. Çok sıkıntılı bir durum

İnsanın başına gelmeyeceğinin de garantisi yok. İki kızı varmış yorum sahibinin ben kimsenin kötülüğünü dilemem ama büyük lokma ye büyük söz söyleme.

Abla olmanız onun tüm sorumluluğunu sırtlamanız anlamına gelmiyor. Yaptıklarını sağlıklı bir psikolojiyle yaptığını düşünmüyorum bu yüzden mutlaka psikoloğa gitmeli. Gerekirse okuldan alınır evde kendini regüle etmeyi öğrenene kadar kuş gibi oturur. Canından değerli değil 1-2 sene kayıp. Ama siz kardeşinizin maddi manevi yükünü her koşulda sırtlayarak kendinizi tüketmeyin çünkü çözüm fedakarlık değil

Şu an ilaç kullanmıyor. Psikologa nasıl götürücez ben başka ülkedeyim annemler istanbulda değil kendisi artık kçını kaldırıp hayatta gitmez. Ben bi ara parası neyse ben vericem terapi al dedim kabul etmedi.

Abla değilsin, sorunlu bir kardeşin yok, abla olsam yapardım diye büyük büyük konuşunca benden daha iyi bir insan olmuyorsun. Ben de sen olsam bu konudan basıp giderdim biliyor musun?
Abla olduğumu düşündüğünde en iyi abla sensin diyordun.Şimdi abla olmadığımı öğrendiğinde sen abla değilsin anlamazsın diyorsun.Neden kardeşin için empati yapmam seni bu kadar sinirlendiriyor?Seni onun tarafından da bakman için ona biraz daha şefkatle yaklaşman için yargılamadan yanında olman için teşvik etmeye çalışmam seni rahatsız ediyor madem o zaman bırak uğraşma.Aynen ona böyle gerizekalı falan diyerek aşağılamaya devam et ne yaparsa yapsın.Bu konuyu tam olarak neden açtın?Çözüm yolu arıyor gibi değilsin.Kardeşinin psikolojik açıdan iyi olmadığını biliyorsun ama yine de onu linçleyelim istiyorsun.Kardeşin hasta anlayabiliyor musun?hasta!

Buradakiler kardeşimin saf kötü olduğu gerçeğine inanmak istemese de kardeşim o bahsettiğiniz kızlardan birisi. Bi kere bi online oyunda ona oyun parası gönderiyor diye biriyle takılmıştı ondan 7-8 yaş büyük. Nişanlım arayıp konuşmuştu ikna etmeye çalışmıştık işime yarıyor niye takılmayayım demişti

Madem bu kadar acıdın numarasını vereyim sen ilgilen? Çok merhametlisin ya elinden tut

Tamam konuyu neden açtın o halde?Madem uğraşmak istemiyorsun çok basit.Maddi manevi yanında olmazsın olur biter
Senin bu konudan gidebilmen de çok basit gidebilirsin mesela ama burada kalıp beni tetiklemeye çalışmaya devam ediyorsun? Yardımın da dokunmuyor neden ısrarcısın yazmakta?

Durumu annenize tam olarak anlatıp babanıza da farklı bir şekilde anlatın. Ama tabi durumu babaya ağır bir şekilde anlatın ki bundan sonra yanımızda okusun desin. Yapacak başka bir şey yok. Haberlerde neler görüyoruz. Bu olayı bilip oralarda ne yapıyor diye düşünmeniz bile stres yükler insana

Madem bu kadar acıdın numarasını vereyim sen ilgilen? Çok merhametlisin ya elinden tut
Bazı üyeler gerçekten çok saçma yorumlar yapmış. Yargılamak, ahkam kesmek, suçlamak kolay geliyor çünkü. Siz buna aldırış etmeyin. Şuan kardeşinizin meselesini nasıl çözebilirsiniz onu düşünmek daha önemli. 16-17 yaşında psikolojik destek aldı diyorsunuz. Tekrar destek almaya ikna edilmesi lazım. Ne güzel terapinin parasını da ben öderim demişsiniz ama o daha önce reddetmiş ikna olur mu orası meçhul.

İnsanın başına gelmeyeceğinin de garantisi yok. İki kızı varmış yorum sahibinin ben kimsenin kötülüğünü dilemem ama büyük lokma ye büyük söz söyleme.
İnşallah kimsenin başına gelmez. Gerçekten çok zor. Benim tam tersi ablam çocukluğumdan beri onun sorunları, problemleri. Onun yüzünden ben çocuk olamadım. Annemin babamın hataları vardır ama öyle şiddet, küfür yok hatta kavga tartışma da yok. Belki fazla şımartılmış. Ben ilgilenmeye çalıştım ama hayatım boyunca onun hatalarının sorumluluğunu çekemem.

Borderlinede böyle belirtiler mi var? Bilmediğim için soruyorum.
Uzman değilim ama bir ara bu tarz hastalıklara tanılarına vs baktığım için bilgi sahibi olabilirim. Evet var dürtüsellik kontrolsüzce para harcama tehlikeli davranışlarda bulunma ( korunmasız cinsel ilişki gibi)ama borderline kişilik bozukluğu anlaşılması ve başka psikolojik hastalıklarla karıştırılması tanısı zor konulan bir bozukluk özellikle bipolar ile karıştırılmakta. Bu tarz bir hastalığı varsa sizinde aksiyon almanız lazım konu sahibi.

12-13 yaşından itibaren bir çocuğa zorla hiç bir şey yaptıramazsınız. Saçından tutup sürüklemekle, güç kullanmakla tehdit ederseniz kısa vadede başarırsınız ama uzun vadede ters teper. Büyük laf küçük laf bilmem, psikologların lafını bilirim. Kızım 18 yaşında ve bana söyleyemeyeceği hiç bir sorunu yok. Anlaşma yaptık, nereye ve kiminle gittiğini söylediği haber verdiği sürece istediği yere gidebilir. Arkadaşıyla okulu asarken bile söyler bana. Biz ona güvendikçe o da bize saygı duymayı öğrendi. Ben iki kızımda da ergenlik sorunları başlayınca yardım aldım. Kızlarıma yardım etmek, geçici sorunların kalıcı travma yaratmaması için uzmanına danıştım. Kız evden ayrılınca birden 6 erkekle ilişkiye giriyor. Psikolojik hastalıkları var deniyor, teşhis tedavi edilmiş mi? Anne şefkatle yaklaşmış mı, hastalıkları için uzman yardımı almış mı? Ergenliğinde şizofren birine ilgi duymuş, niyesi araştırılmış mı? Çocuk yaşta genç kıza tekmeyi basıp dışlamak yok saymak kolay, kazanmaya çalışmak zor. Konu sahibinin kötü abla olduğunu düşünmüyorum, anne babasının yanlış tutumlarının farkında değil. Onları tamamen haklı kardeşini de tamamen haksız görüyor.

Baban kardeşini sürüklesin eve getirsin yazılıyor. Hangi kanunda 20 yaşında birini zorla alıkoyabilirsin maddesi var? Okul parasını ödemeyin, harçlığını kesin vs bunlar çözüm mü? O yaşta kız çocuğu çok kolay kandırılır, yanlışa sürüklenir istismar edilir. Gelmiyorum der, sırtından para kzanacak çakalların eline düşer.Ben iki kız çocuğunun şekillenmesine genç kız olmasına birebir şahidim. Neyi yanlış yaparsm kötü olur, neyi doğru yaparsm iyi olur bunu uzmanlarından öğrendim. Anne olarak besleme büyütme giydirme yedirme içirme... bunların hepsi tamam ama ruhsal psikolojik gelişmelerini şekillendirebilme garantimiz yok.

İkisi de benden doğmuş, aynı evde aynı ailede eşit ilgi sevgi bakımla büyümüş iki kız çocuğu bile karakter olarak asla aynı değiller. Ergenlik sorunları bile farklı oldu. Ben büyük olanda az bişey öğrendim, küçük sorun yaşarsa ona nasıl davranmam gerek biliyorum dedim ama başka dertler çıktı. Çocuğumuz ergenliğini sağlıklı geçirirse, ailesiyle güvene bağlı ilişkisi olursa daha az ve daha zararsız hatalar yapar. İsteyen istediği kadar zor ve şiddet dahi uygulayabileceği yolları denesin. Çocuğu ergeni genci kazanabiliyor mu denesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…