- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Tam bunu yazacaktım ki siz yazmissiniz. Can avutmak veya sırf yorum yapmış olmak için konuşanlar var gerçekten. Kız olunca da ikinci üçüncü oğlan olur inşallah diyorlar. Sırf konuşmak yani amaç.İki oğlum var, bazıları sanki canını yakmak, kıskandirmak icin gözünün içine baka baka aaa kız evladı başka diyor. Gozlerinde o sinsi ışığı görüyorsun . Ne diyelim Allah hayırlı evlat versin, kimseyi evladıyla imtihan etmesin.
Bende inadına bunu yapanı diyonki şakayla karisik kızına iyi bak on sene sonra başkasının da kız i olacakİki oğlum var, bazıları sanki canını yakmak, kıskandirmak icin gözünün içine baka baka aaa kız evladı başka diyor. Gozlerinde o sinsi ışığı görüyorsun . Ne diyelim Allah hayırlı evlat versin, kimseyi evladıyla imtihan etmesin.
Aynı şeyi düşünmüşüz, ruh eşimi buldum.Türkiye için enteresan bir konu olmuş. Genelde bunun tersi olur. Paralel evrende miyiz diye düşündüm bir anYa bunu diyen insanlar lafta anlamazki kıtlar belli. Muhattap bile olmamak gerek aslında görmezden gelinmeleri en iyisi
bacımhayırlısını isteyin..evladın hayırlısı olur kızı erkeği olmaz.bugün bir konu okudum kız bayramda babasına köpeğin elini öpseydim demiş..ne kızlar var aman amanÇevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler
Var böyle aileler. Kimisi de erkekci olur.
Allah yaratmış,sağlığı sıhhati yerinde cok şükür diye şükür edip,sevinecekleri yere bir de burun mu kiviriyorlar.
Yazıklar olsun. Üstelik uzak yoldan gelmis bebeginiz daha cok üstüne titremeleri gerekirdi.
Bundan sonra tavrınız şöyle olsun "Cocugumu sevmeyen beni de sevmesin"
Büyük konusmuyorum ama,bu ay tüp bebek tedavisine başlıyorum başıma gelse,göstermem bile çocuğumu. Millet nelerle uğraşıyor,şunların derdine bak. Terbiyesizler. Siz oglunuzun tadını çıkarın..Allah bağışlasın sıkmayın güzel canınızı
Amin insallah canım. Insanlar o kadar acımasız ve o kadar dusuncesiz olabiliyorlar ki,dedigin gibi kimse kimsenin derdini çektiğini bilmiyor. Allah bağışlasın oğlunu güle güle büyüt sağlıkla inşallahInşallah tedavin olumlu sonuçlanır cnm. Bende 7sene sonra 3.deneneme de oğluma kavuştum. 2.denemem de tutmuştu 21.hafta da ölü doğum ile kizimi dünya ya getirdim. Ve kızıma kimse sevinmemisti 14.haftada cinsiyetini öğrendiğim de . Kaybettiğim zaman da kimse üzülmesin yalandan diyordum. Kimse kimsenin derdini çektiğini bilmez işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?