Kız olsun çamurdan olsun!

masaallah iki evladim var biri kiz biri oglan. ikisine de kimsecikler deli olmuyor. bir tek benim halamlar. esimin ailesi veya benim anne babadan bisey yok. bosverrrr... benim kp kizima hamile oldugumu duydugunda bizim aikede hep ilk cocuk erkek olur dedi kv niye oyle diyorsun x in ilk cocugu kizdi dedi olsun.o oldu ikinci erkek oldu dedi. daha beteri var yani merak etme.

Valla kimse kızmasın ama haklılar.Her eve bir kız çocuk lazım. Kız evlat gibisi yok

Valla ben ne kız evlatlar biliyorum aileyi tarumar eden. Evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı olur. Dediklerinize dikkat ederek konuşun Allah korusun kızınız sınavınız olabilir.
Seneler önce televizyonlarda izlemişsinizdir eve erkek arkadaşını almasına izin vermediği için annesini öldüren kızı.

Sizin orası neresi ya ülkemizde çok olmuyor böyle şeyler herkes erkek bebek meraklısı genelde şaka bir tarafa bende kız çocukları çok seviyorum ve hep dua ettim bir kızım olsun diye allah nasip etti çok şükür ama sizinkiler çok abartmış erkek diye sevmemek görmeye gitmemek ne demek o da torun neticede kız erkek ne olursa olsun.

“Göklerin ve yerin egemenliği Allah'a aittir. O dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları bahşeder, dilediğine de erkek çocukları bahşeder. Yahut erkek ve kız çocuklarını birlikte verir. Dilediğini de çocuksuz bırakır. Şüphesiz O her şeyi bilir, her şeye gücü yeter." . (Şura, 42/49-50)
Takılmayın derim üzmeyin kendinizi

Bunu yazarak vicdan yaptığımı düşünme.
Şükretmen için yazıyorum
Ben ve forumda anne olmak isteyip, her ay umutlanıp, aylarca yıllarca evlat bekleyen, ovulasyan takibi, aşılama, t.bebek, çer-çöp yiyip içen, hangi duayı okusam, hangi dr.a gitsem diye çare arayanları, yakınlarının hamilelik haberini alıp, içi sızlayanları, bebek görünce koklasam, benimde kucağım bir gün dolar mı diyenleri düşün.

Bebişin sağlıklı mı? Eşinle mutlu musun? Başkalarının ne dediğini önemseme, gül geç.

Belki de o ailede hayırlı evlat istemişlerdir. Sizin dediginiz gibi ve onlar icin hayırlısı olan da babasına bu sekilde konusan birisidir !!!!! Hayırlısını istememek gerek.
galiba öyle..hayırsız evlat isterim diyen olmaz mümkün değil..hayırlısı olsun denir ama çoğu hayırsız çıkar..benim görümcemin 1 genç kızı var 16 yaşlarında,evdekilere kan kusturuyor..annesine senden utanıyorum yanımda durma dermiş...annesi güzel bakımlı kadın..görümcem hamileyken kız olsun bana yoldaş arkadaş yardımcı olur demişti hiç unutmam..

Eskiden erkek çocuk diye ölüp biterlerdi erkek doğurmayan kadına kuma getirirlerdi. Cunki erkek eve bakar evlense bile bakar bize derlerdi. Erkek çocuktan bisey göremeyince insanlar en hayırlısı kız evlat demeye başladı.
Iki çocuğum var bir oğlan bir kız Rabbim acılarını gostermesin kendi ayakları üzerinde dursunlar saygı sevgi dolu olsunlar başka bisey istemiyorum

Offf bi bitmedi şu kız erkek muhabbeti ya.
Otur da dua eli kolu sağlam diye.

Akrabamın 25 yasında kızı sakat ne bilinci sağlam ne Konuşuyor ne yürüyor.

Millet evlat bulamıyor bulunca da bunamayın.

Hayırlı evlat olması önemli kız olması erkek olması değil.

Bizim insanımızın da ortası yok ki. Önce erkek olsun soyumuz devam etsin. Tam onu aştık derken şimdi de kız olsun çamurdan olsun. Allah ne verirse versin sağlıklı versin diyip geçemiyoruz.

Way anasını. Normalde erkek diye bu yazılanları yaparlar. Yaa bırak Allah askına onlara mı kalmıs ya. Saglıklı olsun oglun. Bende haftaya nasıpse oglusumu kucagıma alcam. 2.kız olur lafını duyuyorum hemen diyorum ne biliyorsun 2. Yı yapacağımı daha bu dogmadı. Vee sen allahtan daha mı ıyı biliyorsun. Rabbım ne verirse o. Bize cinsiyet secmekmı kalmıs. Kız kız dersın yada erkek etkek dersin hayırsız cıkar ee sen bakcan o kız olur erkek olur diyenler bos agızları var derler hep derler bosverrrrrrrr canını sıkma boyle seylere.

Aha deli bi
aile daha
Benim annemin 2 oğlu olmuş, kazayla gebe kalmış bana 40 ında yanlışlıkla olmuşum, kız geliyo demiş doktor sevinçten ölmüş kadın

Benim kaynanamın 2 oğlu olmuş, 3. De oğlan olur diye korkup yapmamış

Ve eşimin babası da 2 erkek

Onun babasının babası da

.. düzen böyle gidiyor

Kaynanam oyuncaklarını saklamış koz torunum olursa diye..
ve benim oğlan oldu, neyse ki ilk torundu hasarsız atlattı, bizim gelin de oğlan doğurdu ama o çok kıskançbi hatun , ilk ben doğurdum diye haset yapıp ikinciye hızla gebe kaldı.. annemin dediği lafı bi duydum inanın sopudum annemden,

Ay inşallah kız olur dedi ..
aklımdan vurulmuşa döndüm.

Ben ikinciyi de oğlan istiyorum kısmetse olursa..
oğlan olsun ki 3. Ye cesaretim oldun diye..

Oğlan çocuk bakmak kız çocuga göre çok daha zor bunu fark ederek yaşadım, ne günahın var ki iki oğlun olsun diyen kız anası da çok gördüm...

Ama ben 4 oğlan anası bi kadın gördüğümde ellerinden öpesim geliyor, bence çok tapılası bişi..

Günün birinde bi kızım olsun ben de isterim ama öncelikle sağlıklı olsun ..
eskiden ne salakmışım diyorum bazen, 3 çocuk olup ortanca ilkiyle aynı cinsiyettense aha bunu kimse istememiştir sevmemiştir diyordum içimden.. tam salakmışım.. insan anne olunca anlıyor. 10 erkek doğursam, bu da mı erkek diye yüz buruşturmam yani. Ama 11. Belki kız olur diye isterim bitane daha. Ama 2. Koz olsa 3. Ye bile soru işaretiyle bakarım yani , bu dakötü bi gerçek..

Ama şuan bitane oğlan
Ve sizin aileniz kafayı kızla bozmuş çok komık
Boşverin geçin

Inanir misin benim tarafimda kiza düşkün helede rahmetli babam ve ben delisiyiz.Ama 12 torundan sadece ikisi kiz onlarida görmüyoruz birisi ingilterede hiç gormedik,digeride annesi gelip gitmiyo. O sana özel birşey değil sadece kiz evlat daha bi masum tatli oluyo. Iki oğlum var can sağlığı versin rabbim küçüğü kiz istedim oğlan oldu keske ikizi ve kiz olsaydi diyorum. Kiz giren eve bereket girermiş. Birde biraz daha merhametli ve düşkün oluyor diye heralde. Sen canini sıkma laf söyleyene Allahin işine ne karisiyonuz demekki oğlan hayirlisiymis de geç ikincide oğlan olsunn bende öyle istiyorum diye boz. Allahim uzun sağlıklı ömür versin evladina.

Hamileliğim bile bu yüzden çok mutsuz geçti. Kız bekleyen arkadaşlarım bile çok şanslı olduklarını söylerdi arkadaş olucaz giydiricez süslicez vs vs diye herkesten uzak duruyorum ama içim soğumuyor edilen laflara

Erkek bebek olan ev bereketsiz mi oluyor? Rabbim kıza ruhundan üflüyorda erkeğe üflemiyor mu onunki daha mı değersiz oluyor çok üzücü düşünceler. Erkek annesi olunca anneliği tadamıyorsun sanırım kız doğurmak lazm bide

ÇOk eksik hissettirdiler kendimi lohusa depresyonuna girdim galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…