Kız olsun çamurdan olsun!

Ne dengesiz milletiz hiç ayarımız yok.
Zamanında kızı olana "olsun o da evlat"!!! denirdi. Sizin oradaki tipler de ayarsız saçma salak davranmışlar.
Sizin sevginiz yeter yavrunuza. Boşverin. Onların inadına onların yanında daha çok sevin oğlunuzu gözlerine soka soka..

Bir oğlum var. İkinciyi sorup "bir de kız olsun" diyene "tam tersi ortak paylaşım için aynı cinsiyette olması daha iyi olur" diyorum.

Hamileyken cinsiyet beklentimiz o kadar yoktu ki doktor söylediğinde eşimle bakışıp sadece tebessüm ettik. Allah'a şükürler olsun sağlıklı, akıllı, sevimli bir oğlum oldu...

Önceden oğlu olmayanı taşlıyorlardı şimdi ise kızı olmayanı. Mevla evlatlarımızı hayırlı eylesin kızında hayırsızı zor erkeğinde

Caninizi sıkmayın. Erkek bebek de kiz bebek de ayri ayri guzellikleri olan minnoslar.
Önemli olan saglikli, ilerleyen surecte de hayirli evlat olmalari.

2 kiz 2 erkek toplam 4 kardesiz...
Erkek kardesimle ben anne baba diye dizlerine yapisiriz. (Yaslarimiz 25 ve 28, cocuk degiliz) Ablamla abim is dusunce arar. Bu islerin cinsiyetle vs alakasi hic yok.

Bu tür konuşmalar ve düşünceler erkek çocuklarına yönelik olur sanırdım, devir mi değişti ne. Her iki türlüde aşırı saçma hareketler bunlar. 3 kızla cenneti düşünenler, o erkek çocuğunda Allahtan geldiğini bilmesi gerekir. Allah ne diliyorsa o, insanlar nasıl laf edip beğenmemezlik yapıyorlar anlayamıyorum

Haha ha annanem yapardı. Erkek erkek mal bölünmesin diye.. Allah duydu sesini hepsini erkek verdi. Torunlara varana kadar. Hepside yapmadığını bırakmadı. Şimdi hamile olunca biri inşallah kız olur der tam tersi. Aldı tabi dersini. Uzun sürdü ama

Bizim komşumuzun 3 oglu var masaallah kizi olsa bu kadar hürmet gorur muydu ondan bilemem... gelinleri de maşallah 3 ude ayri iyi hele ilk gelini sanki kendi kizi o da kendi annesi gibi gorur. Yani lafin ozu hayırlı evlat olup olmadigi. Hepsi bu. Ablamin 2 oglu var maşaallah canlarim benim cok tatlilar.
Rabbimiz cc hepimizin evlatlarini hayirli etsin

Ay benim de başımda var onlardan
Hiç canını sıkma ben gülüp geçiyoruö.
Hatta geçem kıza hamile arkadaş bana kız çocuk en hayırlısı bir dahakine ovulasyon yap falan akıl veriyordu
Benim de canıma yetince ay kızın derdi bitmez isteyen kim, ananeler yaşlılıkta torun bakarken ben yazlıkta denize karşı kahve içicem dedim kal geldi
Sen de de güzel oluyor

Benim de oğlum olacak inşallah daha hiç olsun üzülme ikinci kız olur diyene denk gelmedim..ama nedir ikinci çocuk dusunursem kız olsun isterim hayırlısı olsun evladin kizi erkegi de olmaz hem

Yazan oldumu okuyamadım yorumları ama birde şu laf var lütfen atlamayin hanımlar" iki kızın varsa sigortalısı hayatta ortada kalmazsin, bir kız bir oğlun varsa bagkurlusun döner dolaşır kızın bakar, iki oğlun varsa yeşil kartlisin bakarsa devlet bakar Yoksa geçmiş olsun". Sık sık duydum bunu. Bu arada bende de üç tane birbirinden tatlı erkek var

insanlar herseye bir kulp buluyor
ben hamileyken cinsiyetini sorduklarinda kiz dedigimde olsun hayirlisi olsun derlerdi
ben bir kiz kardesim olmadigi icin icimden hep bir kizim olsun diye gecirirdim tabi once saglikli olsun ama olsun hayirlisi olsun ne demek yani
kiz olsaydida bu laflari duyardiniz emin olun insanlar bos konusmaya bayilir

"Keşkeleme" delisi bir topluma sahip olduğumuz için hiç dert etmeyin kendinize. Emin olun size özel bir durum değil.

Karşıdaki bir durumdan mutluysa hemen negatif keşkeleme bulutları toplanıveriyor çenelerinde mübareklerin.

Kız bebek bekliyorsanız hemen "Keşke erkek olsaydı..."
Saç renginizi açtırdıysanız "Keşke siyah olsaydı..."
En üst kata taşınacaksınızdır; "Çok yüksek, keşke alt kat olsaydı..."
Bebeğinizin gözleri kahverengi olur "Keşke mavi olsaydı..."

Bu böyle uzar gider. Çünkü kendileri çok boş. Konuşacak konuları dahi olmadan keşkeliyorlar.

oglunuza mutlu saglikli guzel omur diliyorum. kotu insanlarla karsilastirmasin rabbim.

benim sulalem hep kiz. 16 tane kiziz.
ortami gorsen b..k cukuru gibi. ne dedikodu bitiyor ne kiskanclik. hesapta herkes birbirini cok seviyor ,kardes gibiler.
2 tane de erkek var. onlar kadar birbirini seven kollayan birbirinin arkasinda duran da yok.
cinsiyetten mada, hayirli ve duzgun insan olsun. hepsinden uzakta yasadigim icin kendimi asiri sansli hissediyorum.

bizim kadar cahil kalmakta inat eden toplum var mıdır acaba ? senelerce erkek çocuk doğurmadı diye ne kadınlara kuma geldi, hatta şiddet gördüler. şimdilerde de böyle bi moda var.
kimse sağlıklı olsun demiyor.
takmayın kafanıza. size ve vatanına hayırlı evlat olsun, o yeter.

Eskilerde erkek bebek için delirirmiş böyle tabiri caizse. Kız çocuklarını diri diri gömerlermiş. Şimdi kızların da değerinin bilinmesi çok güzel. Ama tabi erkeği bu kez ayırmak çok yanlış. Bende çok severim kız çocuklarını. Bayılırım. Ama benm de oğlum olacak. İyi ki olacak ama çok mutluyum. Cinsiyeti erkek belirler, bunu kaynananıza söyleyin. Oğluna söyle bi dahakine kız çocuk versin deyin (Tövbeestağfurullah) ama bazen ufak laf sokmalar (terbiyesizliğe kaçsa bile) insanları susturuyor

Cinsiyeti belirleyen kromozom babadan gelir az bilincinde olsalardı zaten böyle demezlerdi. Asla üzülme Rabbim sana onu layık görmüş onlarda yarın öbür gün kızların nasıl olacağını bilemezler Allah kimseyi dediğiyle sınamasın. Sen çocuğunu büyütmeye bak sağlıcakla büyüsün inşaAllah ☺

Vay be bu da iyi bi haber aslında erkek çocuk diye tutturmamıșlar. Bende derim kız çocuğu bi başka annesine babasına sahip çıkar diye. Çevremden gördüğüm bu bizim erkekler hayırsızlar biraz. Ama torun yani bi kere söylenir anlarım da. Çok ilginç geldi bana valla bu şekilde davranmaları

Eski kafalar çocukları kendisine baksın diye yaptığından zaten bu kı evlat can evlat mevzuları çıktı.
Oğlum var ama kızım da olsa yaşlılıkta baktırmayı düşünmem.
Takmamak lazım bunları

Benim kayınvalidemler de kız isterler hep, kıza değer verirler. Bebeğim kendini sakladı uzun süre öğrenemedik cinsiyetini. bana keyifle hiç heveslenme senin oğlun olacak dedi . Ayy allah kızına da o sevmedikleri cinsiyetten veriyormuş bugün öğrendik. Uzun süre bebeğimiz olmadı hep dua ederdim bir bebek nasip et allahım ama hayırsız olacaksa hiç verme bana rabbim derdim.64 yaşında yaşındaki kaynanam kalkmış oğlum olacak diye keyifleniyor , kızının oğlu olacak diye üzülüyor.boşa yaşamış bazı insanlar. Ben hayırlısını istedim oğlum oldu allah bana bunu layık gördü deyin. Bakın kız evlat var babayı köpek yerine koyuyor .okuyun açılan konuları.

Bizde 4 kız kardeşiz diye babamın cenazesini amcamgile götürdülerdi çok küçüktüm ama insan unutmuyor annemde çok çekti çok iyi anlıyorum seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…