Kız tarafı bizi yadırgar mı?

garip geldi bana. kapalı bayan her yerde kapalı olmalı bence. kadınlar arasında erkekler arasında diye bir ayırım olmamalı, ev dışına çıktın mı o baş kapanmalı. örtünün hakkı verilmeli. o ne öyle üstte ferace altta süper mini. evlenmiş boşanmış olmakla falan da bir ilgisi yok. evlenmişi de evlenmemişi de böyle yapmalı, bir yaşam tarzı seçiyorsa ona uygun yaşamalı. ben açık bayanım muhafazakar düğünde başımı örtüyor muyum? yoo.. konu sahibi de bence yaşam tarzına inancına uygun olarak giyinmeli kınada da düğünde de.

Madem içinizde vardı niye kapandınız ki?

Kınada erkek olmayacak, bayanlar arasında olacakmıi anladığım kadarıyla.

Ben de süslenip gitsem boşanmış olduğum için yadırgarlar mı diye endişe ediyor konu sahibi.

Herkes erkek varmış gibi yorum yapmış oysa. Kına bayanlar arası eğlence olacakmış.

Erkek var yada yok ne farkeder ki ?

Madem içinde vardı niye kapandın dedim bi öyle bi böyle olup içinde kalıcaksa emin değilsen niye yaparsın ki ?

Ne alaka ?
hıc alakası yok
ancak saclar masa ve ufak bır taç'a gerek yok
eger o elbısede kararlıysanız( o elbıselerı sanırım hepımız ezbere bılıyoruzdur) mutlaka ensede ya da havada balerın topuzu
onden bır kac salkım sac tamamdır

Açıklığı da kapalılığı da herkes kendine göre yaşıyo, kapalı bir arkadaşım ağda yaptırıyor kuaförde,tüm vücudunu, ama bu günah mesela benim bildiğim,kadın kadına da olsa bazı bölgeleri göstermek haram, ama bunu ona söylemedim hiç banane,ister taç tak ister kuş kondur ama sonra yadırgarlar mı deme

Taç takmayın
Gelin değilsiniz sonuçta
Birisi benim kınamda taksa sinir olurdum valla

boşanmayla ala,kası yok da tac takma sen yıne de

Tacı kesinlikle takma.
Ben açık bir insanım böyle bir ortama girmiştim daha önce.
Gördüğüm ortama inanamadım. Aşırı dekolteler yani normalde açıkların olduğu bir kınada kesinlikle giyinlemeyecek şeyler.
Ve bana bayağı ve basit gelmişti.
Yapacaksanız da uslübunda yapın. Gögüs,sırt,bacak,karın dekoltesi aynı anda olmaz.

Şaka mısınız siz? İnsanlar ne der diye bu kadar düşünürseniz erken yaşlanırsınız.

Bu zaman da hala evlenmiş boşamış şöyle giymesin, gülmesin, gezmesin v.s muhabbeti yapıldığına inanamıyorum.

evlenıp ayrılmak ne alaka kımse sana bısey dıyemez dedırtmemelısın bence sonucta kuzenın uzak bırısı de degıl rahatına bak kımseyıde takma

Ben zaten bu baş açmayı anlamıyorum. Hem de hiç anlamıyorum. Olduğun gibi kendini sevmiyorsan, başka kadınların yanında dekolte giyinip saç baş açmak, olmadığın gibi gözükmek ne bileyim. Garip geliyor bana. Naçizane! Daha dün kulak misafiri oldum örneğin kızın biri müstakbel eşinden izin almış düğün günü saçımı açabilir miyim diye o da izin vermiş sadece o günlük. Kafamda deli soru işaretleri.

aynen onu bende anlamıyorum. sadece kadınların olduğu kına gecelerine gitmemeyi tercih ediyorum. çünkü normalde kapalı olan kadınların o gecelerde aşırı açık ve makyajlı giyinip hoppidi hoppidi oynamalarına katlanamıyorum.

saçmalık.

Yahu icinizde vardi niye kapandiniz nedir ya :) ben evde de disarida giymedigim kiyafetleri giyiyorum. Cok da seve seve kapaliyim disarida. Kadinlar arasi diye acilmanin nesi yanlis? İlla erkekler icin mi suslenilir sizin dusuncenize gore? Insan kendi icin suslenemez mi helal daire icinde? Konumu saptirmayin lutfen. Agda olayina kadar girilmis. Kadin kadina da mahrem bolge kismi var o sınırı koruyarak acilacagız.

tum arkadaslara yorumlari icin tesekkur ederm o minik tokayi takmayacagm abiye kisminda da fikir degistrdim daha usturuplu birsey bakacagim. Gelin sade bir abiye secmis olabilir zaten de emin olamadigim icin konu acmistim. Yanlis bir sey yapmamak kizi uzecek bir seye sebep olmamak icin.

Bu arada bi kadin kapali olunca hic mi suslenmesin uygun bi ortamda :)) benim saclarm belime kadar evde acar suslenir puslenir gezerm. Cunku niye? Kadinin fitratinda suslenmek guzel gorunmek vardir. Kapaliyim diye fitratim mi yok oluyor? ben kendimle ilgilenmeyi cok sevdgm ama kapali da oldugm icin erkek olmayan ortamlarda nefsimi tatmin ediyorum. Bunda bi kotuluk yok ki?

Bir bayan da evden ciktiginda kapali olunmasi gerekiyor hakkinin verilmesi gerekiyor demis. O zaman gittigimiz arkadaslarmzn evinde erkek olmasa dahi kapali mi oturalim :) tesetturun amaci namahremlere kapanmaktir. Ortam musaitse sınırları koruduktan sonra niye sorun olsun ki? :)

benim demek istediğim çalgı-çengi oynamak zıplamak da günah değil mi? ya da kadın kadına da olunsa yinede rahat rahat açılıp saçınılmaz benim bildiğim. benim demek istediğim sadece genel konuşuyorum sen üstüne alınma. kapalı insanlarin çok mükemmellermiş gibi açık insanları dışlaması ve düğün dernek olunca allah allah ın bir anda yallah yallaha dönmesi

Kadin kadina eglenmek gunah degil diye biliyorm hatta peygambermz zamaninda boyle kadinlar tef calip kendi aralarinda eglenirken sikayet mi ne etmisler peygambermize o da bisey dememis eksik hatirliyor olablrm mobildeyim arastirip yazamadim :)

Bazi kadinlar saclarini dahi baska kadinlarin yaninda acmaz bu takva boyutudur. Ama kadin kadina haram olan sinirlari korudugun muddetce kadin kadina acilinabilir :)

Bu arada benim acik cok arkadasim var hicbirini dislamam. Hatta kokos bir tanidik teyzem var tamamen zit goruslerdeyiz yolda karsilasinca sarilip birbirimizi yumururuz sevgiden :) ben kapaliyim o yasli ve makyajli. Bi sarilirim kac gun parfum kokarim o derece :))

He bazi insanlar disliyorlar ama onlari da cahilliklerine vermek lazim. Hepimiz oyle degiliz :)

Bence boşanmış olmanız daha da büyük avantaj, böylece o çok severek giyeceğiniz elbisenize saçmasapan laf edip, kına günü hevesinizi kursağınızda bırakacak koca derdi de yok gönlünüzce eğlenin, kız tarafı da kına gününü anarken hep sizin etrafınıza yaydığınız pozitif enerjinizden ve güleryüzlülüğünüzden bahsetmiş olur :) Yanlış anlamayın beni ama yaşınız zaten yarı çocuk yarı yetişkin o yüzden içinizden gelen ve sizi mutlu edecek şekilde davranmaya devam :)

benim bildiğim müzik eşliğinde oynamak şeytan işi ve günahtır bu nedenle dini kesimler düğün olarak mevlüt okuturular sadece tef çalarlar ilahiler falan :)

ben sadece gözlemlerimi yazdım tabi ki siz öyle değilsinizdir. benimde annem kapalı mesela ve ailem tamamen hacı ama biz 3 kardeş maximum açığız :) saygı olduğu sürece bence sorun yok :)

bu arada tac takma bence de sonuçta o geline özel bir şey :)

Saolun :)) bosanmisim gibi de hissetmiyorum hic de iste laf gelir asabim bozulur diye cekindim cok tesekkur ederm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…