Kızım 1 yaşında ama ben çok çaresizim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Neden böyleyim bilemiyorum , çok çaresizim , düşünemiyorum , uyuyamıyorum, hayatımı planlıyamıyorum, yurtdışındayım ama çok yalnızım, eşimle problemlerimiz hamilelik ve doğum La iyice büyüdü , ailemin yanıma geldim ülkeme abimde boşanıyor, onunla tartışmalar yaşadık, bu değişiklik bana iyi gelmedi ve bunalıma girdim, hastaneye yatırdı ailem beni , çıktım , eşim 2 aydır 2 haftada bir kızını görme ye geldi ama beni arayıp sormadı benimle de muhattap olmak istemediğini belirtti, en son yurtdışında olmayı kabul edersem medeni boşanabileceğini Benimle ve hislerimle ilgilenmediğini muhattap olmak istemediğini yazmış , blokladım, bir deli gibi ayrılıp ailemin yakınında bir hayat kurmak istiyor, diğer yanım kocamı özlüyor , -ama kocamın yaptıklarını kabul edemiyorum, annemse kendini paralıyor, kızımla uyuyor ben kendimi iyi hissediyim diye , yardımda alıyorum ama yine de , ne yapıcağımı bilemiyorum , boşanmış anne olmayı hiç düşünmemiştim çaresizlik yaşıyorum

Allah sabır versın canım kocanı seviyorsan çok ilerı boyutta şiddet adatma seni üzecek bişey yapmadıysa bi şans daha ver canım yuvanıza evladın için eşin adım atmıyorsa sen at son pişmanlık fayda vermez ,bende bazen bırakıp gıdesım gelıyor sonra düşünüyorum onu seviyorum onsuz naparım dıyorum güzel huyları aklıma gelıyo vazgeçiyorum kendi ailemle aynı bınada oturuyorum bu sebepten tartışmalarıız oluyo bazen çok anlayışsız oluyo buda benı delirtıyo dediğim gibi şiddet ve aldatma dışında anlaşmazlık varsa yuvanıza şans verin ben eşimin huylarını öğrendim mesela tartışmalarımızda kımseyı savunmamı istemez bende artık öyle yapıyorum susuyorum o zaman tartışma büyümüyo sende ufak tefek huylarını göz ardı et ,inşallah herşey yoluna girer daha bebeğin çok küçük sevgiler.....

İstemiyorsa yapacak bi ii yok yol verin gitsin.Kendi hayatınıza bakın kızınıza tutunun.Onunla bir yaşam kurun.Her şey eşle olacak diye bir şey yok .Sonuçta ailen destek olmuş.Kendi ayaklarınız üzerinde duran güçlü bir kadın olmanız gerekiyor. Bunu yavrunuz için yapın .Depresif bir annenin kendisine faydası bile olmaz. Gücünüzü eşinizden değil; anneliğinizden alın o zaman her şey daha güzel olacak ..

Eşiniz istemiyormuş bunu kabullenmeniz gerekir. Tabi kolay değil ama bu kadar da kendinizi yipratmayın.

Boşanmış anne olmayı hiç düşünmemiştim demişsiniz, çoğumuzun hayatı öyle. Beklemedigimiz, düşünmediğimiz şeylerle dolu hayat. Ne kadar çabuk kabullenip yoluna bakarsan o kadar iyi.

Hastaneye yatacak kadar mı etkılıyor bu sızı?
Kım kı o , cok ıyı olsaydı hersey mükemmel olsaydı oturup anlasırdınız

Sizi eş olarak istemeyen, umursamayan, aradaki tek bağın çocuk olduğunu söyleyen biriyle evli kalmak size ne katacak?
Sadece zamanı alıp götürecek.
Siz seviyorsunuz, o sevmiyor..

Madem onun dediklerinden tam olarak emin olamıyorsanız verin dilekçeyi açın davayı. Bakalım eşiniz hala kararlı mı?

İte kaka evlilik yürümez. Enerjinizi çocuğunuza ve geleceğinize kanalize edin..

Hepimiz dusunmedigimiz seyler yasayabiliyoruz.Hic birimizin hayati mukemmel degil.İnsanlar dermansiz hastaliğa yakalaniyor,kaza geciriyor,çocugunu kaybediyor vs.vs. nedir hu kadar hastanelik olacak ben anlamiyorum.Evet zor muhakkak kolay degildir.Ama hayatin sonu da degil yani.Sagliklisiniz,evladiniz var,aileniz arkanizda hayat devam ediyor.
Beni istemeyen adami ben hiç istemem,pesinden de koşmam,önüme bakarim.Çocuğuma yoğunlaşirim,bitti.
Siyrilin şu melankolik ezik ruh halinden.

Çaresiz falan değilsiniz. Gencecik bir kadınsınız, arkanızda dağ gibi anneniz, aileniz var. Sizi istemeyen o adamı boşayacak, kızınızla yeni bir yaşam kuracaksınız kendinize. Şimdi çok zor görünüyor bunlar farkındayım ama siz o güce sahipsiniz. Biraz dinlenin, kafanızı toparlayın, güçlenin ve ilk adım olarak bir iş bulun ve çalışmaya başlayın. Bakın o zaman her şey değişecek.

Durumunuz zor evet ama benim okuduğumdan anladığım bu adam sizi sevmiyor(kusura bakmayın kırıcı olduysam)siz geri dönseniz de bu değişmeyecek gibi.
Durumu olduğu gibi kabul edip ileriye bakmalısınız artık, tabiki üzüleceksiniz şu an yaranız taze ama zamanla alışacak,boşvereceksiniz emin olun. Sıcağı sıcağına sağlıklı düşünememeniz gayet normal ama biraz zaman geçip daha aklıselim bakmaya başlayınca iyi ki hayatımı mahvetmişmişim bu adamla diyeceksiniz.
Eşiniz en basitinden çocuğunun annesi olarak size böyle kırıcı konuşmamalıydı,konuşabiliyorsa herşeyi bitirmiş kafasında belliki.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Allah kahretsin kocama mesaj atıp yanına döndüm çok büyük bir hata yaptım ailemin yanında kalmalıydım . Şimdide eşim dönmeme izin vermiyor

Allah kahretsin kocama mesaj atıp yanına döndüm çok büyük bir hata yaptım ailemin yanında kalmalıydım . Şimdide eşim dönmeme izin vermiyor

neden pişmansınız size kötü mü davranıyor? ailenizi arasanız gizliden bir şekilde gelip sizi alsalar. bu arada çocuk nerde sizinle mi? durumu iyi mi?

Bu yaşadığınız olay, başına bin türlü dertler salıp kocasından hala ayrılamayan ve acaba tekrar mutlu olurmuyum diye soran arkadaşlara ibret olsun. Allah yardımcınız olsun, siz başınıza gelenleri çağırmışsınız , ailenizden destek isteyin tekrar.

Napıyor size kocanız? Neden dönmek istiyorsunuz?
Türkiye yi çok özlüyorum annemi babamı, ülkemi kendimi kendi dilimde ifade etmeyi , eşime söylediğim an 30-40 yıl burada olmayı göze alamıyorsan mahkemeye gidelim diyor , mahkemede haklarımı arıyacağım ve kızımın burda kalmasını talep ediceğini söylüyor , kızım babasını seviyor ama yabancı olduğum bir kültürle büyüyecek olması burada herkes esrar kullanıyor bu arada Türkiye de beni ağır depresyon atağıyla hastaneye kaldırdılar burada. Da devam etti kendimi kötü hissetmem , doktora gittim iyi bir teşhis için yine hastaneye yatırmak istiyor işverinimde benim iş için doğru insan olduğuma inanmadığını başka bir iş aramamı önerdiğini söylüyor sıkışıp kaldım intiharı bile düşünüyorum , daha kızımın ufacık hallerinde probleri çözemiyorum büyüdükçe ben yapıcağım

Eşinizin orada yaşadığını biliyorsunuz.
Şimdi ben buralarda yapamıyorum çocuğu da alıp gidiyorum olmaz.
Esinizden şiddet görürsünüz, aldatilirsiniz, ailesi ile büyük problemler olur yani elle tutulur bir boşanma sebebi olur hadi neyse.
Ama ben ailemi özledim, dilimi kullanmak istiyorum diye memleket degistirilmez.
Çocuk babasız mi büyüsün peki siz ailenizin yanında olacaksınız diye?
Ruhsal olarak iyilesirseniz isveren sıkıntı çıkarmayı bırakacaktır. Bu şekilde verimli olamiyorsunuz demekki dile getirmiş.
İntihar düşünüyor olmanız ise yine ayni seye geliyor. Tedavi olun.
Kendinizi iyi hissetirecek ve ihtiyacınız yoksa işinize ara verin bir süre.
Sevdiğiniz şeyler yapın.

Türkiyede aylarca beni aramadı ayrılabilir ve kendime yeni bir hayat kurabilirdim, yapmadım çok pişmanım beni hiç aramamasını unutamıyorum, her tartışmada aşağılıyor sen cahilsin tedavi olamıyocaksın diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…