Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızım 11 aylık emeklemiyor:(((((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

minnasu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
572
35
118
Diğer
Merhaba hanımlar kızım 10. Ayını bitirdi 11 aylık ama hal emeklemiyor direk yürüyecek diyorlar ama öyle bir belirti yok birde sizin çocuklar kaçıncı ayında emekledi veya yürüdü birde söylediğiniz kelimeleri ne zaman söyledi anne baba gibi etrafımdaliler moralimi altüst ettiler:(((

Son düzenleme:
sakin ol arkadaşım, aylık kontrollere götürüyorsundur, anormal bir durum olsa doktor söylerdi, bişey söyledi mi,

ayrıca emekleme gelişim göstergesi değil diye biliyorum benim kızımda yeni sürünmeye başladı, 1.5 yaşında yürüyen çocuklar var,

konuşma ise tamamen çocuğa göre değişiyor, benim kızımda henüz bir kelime söylemedi, ama kendince sesler çıkarıyor, hazırlanıyor bir gün konuşacak,

sen herkesin dedigine takilma
her bebek bir olmaz
bebegin tombulsa hareketleri diger cocuklara gore yavas olacaktir
kendimden ornek vereyim
benim ilk kizim 6 aylik uzun sure ayakta kalabiliyordu 9 aylikken emeklemeden yurudu ve 9 aylikken normal insan gibi konusuyordu 1.5 yasinda cisini kakasini soyledi
ikinci kizim ise 2.5 -3 yasinda konustu 3. yasina kadar cisini ogrenemedi
ikisinide ben buyuttum ama ikiside farkli :36: onlarin maksadi senin moralini bozmak
sen annesin bebeginde bir anormallik olursa farkedersin

sen herkesin dedigine takilma
her bebek bir olmaz
bebegin tombulsa hareketleri diger cocuklara gore yavas olacaktir
kendimden ornek vereyim
benim ilk kizim 6 aylik uzun sure ayakta kalabiliyordu 9 aylikken emeklemeden yurudu ve 9 aylikken normal insan gibi konusuyordu 1.5 yasinda cisini kakasini soyledi
ikinci kizim ise 2.5 -3 yasinda konustu 3. yasina kadar cisini ogrenemedi
ikisinide ben buyuttum ama ikiside farkli :36: onlarin maksadi senin moralini bozmak
sen annesin bebeginde bir anormallik olursa farkedersin

Çok sağolun moralim düzeldi dün gözüme uyku girmedi bunun yüzünden zaten konuyu gece ikide açtım o kadar kötüydüm ki bir türlü yatamıyordum kızımın kilosu biraz iyi yani kilosundan da olbilir

Çok sağolun moralim düzeldi dün gözüme uyku girmedi bunun yüzünden zaten konuyu gece ikide açtım o kadar kötüydüm ki bir türlü yatamıyordum kızımın kilosu biraz iyi yani kilosundan da olbilir

benim kızımda kilolu totoyu zor kaldırıyor,:1: 5 aylıktı dönmeye çalışıyodu ağlaya ağlaya dönmeyi başardı, insan korkuyo tabi işkilleniyo ama siz doktoru dinleyin milleti boşverin, kk da bile okuyorum çocuğunuz ne zaman konuştu konusuna 4 aylıkken yazan var insaf yani sağlıklı olsunlar da önemli değil, gün gelir her şeyi yaparlar.

çocuk büyütmenin en zor darafı minicik masum bebeklerimizi etrafa savunmaktır zaten. canım her bebek farklıdır. ben de çok üzüldüm çok ağladım ama rahat olmak lazım. bebek etkileniyor çünkü. benim ki çok zayıf olmasına ragmen 5 aylıkken tam döndü ama 11 aylıkken emekledi ve o kadar ii emekledi ki ancak 16 aylıkken yürüyebildi:D

doktorunuzdan baska kimsenin dedigini kafaya takmayin. bebeklerde gelisim egrileri oyle geniski. benim teyzemin buyuk oglu 1.5 yasinda konusmaya, 1 yasinda emeklemeye basladi doktorun dedigi sey normal bir cocuk. simdide durumu gayet 'normal' . biz yetiskinler birbirimizle ayniyiz ya cocuklardan da bunu bekliyoruz. rahat olun cocugunuzla mutlu olmaya bakin.

benim oğlum da 8.5 aylık oldu hatta geçti bile ama yüzüstü dönmeyi hiç sevmiyor,yuvarlanmakla ilgiside yok,emekleyeceğini sanmıyorum,daha hiç dişimiz de yok,tombiğiz azcık,10 kg olduk, ama desteksiz oturup oyuncaklarıyla oynayabiliyor ve koltuk altından tutunca yürür gibi gitmeye bayılıyor kendi basamasa da:)) ayrıca dikkatimi çeken şey hem sağlık ocağı hem de doktorumuz desteksiz oturup oturamadığını baz aldılar yani emekleme gelişim belirtisi değil,emeklemeden yürüyen bebekler de var hatta arkadaşımın oğlu emeklemeden direk yürümüş,takma kafana,doktorumuza göre normal gelişimi hatta biraz önde bile gidiyomuşuz

canım az önce de benzer bi konuya cevap yazdım. bebeklerde gelişim aşamaları bellidir. baş kontrolü,dönme,oturma-sürünme(bunlar aynı aşamalarda gelişir),emekleme,sıralama,yürüme diye gider. ama her bebek bunları sıra atlamadan yapacak diye bir kaide yok. ben fizyoterapistim işimin önemli bir kısmı farklı rahatsızlıklardan dolayı motor gelişim geriliği olan çocuklarla çalışmak. ve bize öğretilen illa her bebek sürünecek veya emekleyecek diye birşey olmadığı. ve annelerin de dediği gibi bebek 1 yaşında yürür diye birşey de yok. bu genetik faktörlere,kilosuna,çocuğun kişisel yapısına göre bile değişebilen birşey. lütfen çevrenize kulak asmayın doktor kontrollerinizi de aksatmayın sağlıkla büyütün bebeğinizi..

Merhaba hanımlar kızım 10. Ayını bitirdi 11 aylık ama hal emeklemiyor direk yürüyecek diyorlar ama öyle bir belirti yok birde sizin çocuklar kaçıncı ayında emekledi veya yürüdü birde söylediğiniz kelimeleri ne zaman söyledi anne baba gibi etrafımdaliler moralimi altüst ettiler:(((

Takma kafana gelişim bireyseldir....

Benim kızım 4,5 aylik desteksiz oturdu.
12 aylikken emeklemeye başladı.
14 aylikken ilk disini çıkardı.
16 aylikken de yürümeye başladı.

Eee sen benim yerimde olsaymissin kafayı yermissin.
İsin sakası her bireyin gelişimi farklıdır. Dr sorun yok diyorsa yoktur.takilmayin...
Ha bu arada zehir gibi bir kızım var maasallah barekallah.

Back
X