Kızım babaannesiden gelmiyor

Annenle git kızım,bize yine gelirsin demek çok zor,senin evin annenle babanla yaşadığın yer derlerse mazallah oluverirler. Bugün herkesten nefret ediyorum. Senin kp ve kvdende.
Ay çok güldüm mesajızınıza
Öhöm neyse konuya cevabım. Çocuk sizin. Otoritenizi bu yaşlarda kurdunuz kurdunuz. İlerde çok sıkıntı yaşarsınız. Çocuğa ana baba farklı cevaplar verdiğinde bile bunu kullanırken biz ebeveynlere ağızbirliği yapın derken sizde ebeveyn sayısı dörde çıkmış. Çocuk yarın birgün istediği bişey olmadığında o kapıyı çarpar çıkar babannesine dedesine vs gider. Ergenlikte bu gözler gördü bunu. Kayınvalidenize anlatın. Anlamıyorsa bildiğinizi okuyacaksınız çocuk bu ağlasa da zırlasada onun huyuna suyuna giderek kurallarınızı oluşturacaksınız sonuçta sizden zeki değil. Çocuk gelişim kitapları okuyup internetten bilgi toplayabilirsiniz. Youtubetan çocuk gelişimcilerin videoları var öneririm

Desem de olmuyor bildiklerini yapıyorlar yine

yani 5 yaşında çocuğun ilgisini çekmek mumkun geliyor bana. calismiyorsaniz evdeyseniz daha da kolay. durumunuz müsaitse bir gün havuza götürün bir gün alışverişe. ilk etapta size katılmak istemeyebilir ama zamanla aktiviteler hoşuna gider bence.

eğer fazla kuralcı bir anneyseniz biraz esnetin siz de kendinizi.

İyide babaannenın çocuk yetıstırme tarzını beğenmiyorum korkak ozguvensız bir birey olacak
Kurallarinizi soyleyin, onun disinda da cok takilmayin bence. Hayat bu kadar dertlenilecek kadar zaman kaybetmedilecek bir olgu degil. Su akar yolunu bulur. Sizi cok iyi anliyorum ama cocukllar icin anneannr dede babaanne dede farkli seyler ifade eder. Bugun varlar yarin yoklar.

Anlattığınız babane torun ilişkisindeki torundum. Şu an aileme ayak uyduramıyorum. Onları benimseyemiyorum ve onlar da beni aynı şekilde. Aklım hâlâ babanemle yaşamakta onun da öyle biliyorum ama babam sanki böyle daha iyiymiş gibi izin vermiyor. Bu durumun karakter üzerinde de, yaşama şeklinde de çok büyük yaralar açtığına örneğim. Çocuğunuz, ya bırakın babanesiyle yaşasın ya da yanınıza alıp sizi benimsemeni sağlayın. İlerde çok geç olabilir. Benim için geç mesela.

Yaaa gerçekten mi?
Peki sizce neden böyle oldu, yani anneniz çalışan bir anneydi de babaanne mi bakti size?
Ya da çok mu farklı tarzları?
Kusura bakmayın konuyu gasp ediyorum ama, benim de korkularim var bu konuyla ilgili.

Yaaa gerçekten mi?
Peki sizce neden böyle oldu, yani anneniz çalışan bir anneydi de babaanne mi bakti size?
Ya da çok mu farklı tarzları?
Kusura bakmayın konuyu gasp ediyorum ama, benim de korkularim var bu konuyla ilgili.
Annem erken evlenmiş ve ben çok zor bir bebekmişim annem bakmayı başaramayınca babanem bakmaya başlamış ardından kardeşim doğmuş annem onunla ilgilenmiş daha çok, benimle de babanem. Tarzlar farklı mı? Şöyle bakınca hayır çok farklı değiller. Ama babanem hep daha sevgi doluydu bana karşı. Bilinçsizlikten mi böyle arada kalmama izin verdiler yoksa işlerine öyle mi geldi bilmiyorum ama çok yanlış o kadar yanlış ki kendimi bir yere ait hissedemiyorum.

Sizi çook iyi anlıyorum, aynı şeyleri yaşadım.
Benim yaptığım etkinliğin haddi hesabı yoktu yine de isterdi, hala ister, niye çünkü anne kural koyan sıkıcı kişi, babaanne dede her istediğini yapan sevimli kişi.
Ne var bunda hiç bir şey olmaz diyenler bu durumıu yaşamayanlar.
Bir anne için çok sinir bozucu, anneliğini sorgulatıcı, çocuğum beni değil onları daha çok seviyor dedirtici bir durum.
Ben çözümü şöyle buldum, eşim dahil herkese cazgırlık yaparak, istemiyorum bu kadar! Ki kv gil ile merhaba merhaba olacak kıvamda aramızda büyük anlaşmazlık oldu başka konulardan, öncesinde gül gibi anlaşırken. Haliyle ben yanlarında gitmiyorum, öncesinde tek bırakmaz bende giderdim.
Neyse çocuklarım hala istiyor ama büyük için artık cazip gelmiyor, ben istediğim zamanlar önce iki üç günde bir sonra hafta da bir olacak şekilde azalttım. Çocuğum da babası ile giderken babaanneme gidicem diye tuttururdu, tabi ben istemem, eşim ne olur gitsin der, ondan sonra biz geriliriz falan, ayyy kabus dolu günler. Ne çektiğimi ben bilirim.
Eşim de pes etti artık benim kararlılığımdan, çok karışamıyor. Şimdi gitseler de yarım saat sonra çağırıyorum.
İzin vermeyeceksiniz, her gün olmaz, bizim evimiz burası, onların evi orası, insanlara her gün her gün gidilmez, anneannene her gün gidiyor musun diye alttan alta işleyin.
Bu arada bizde babanne dede güya kurallara uyuyorlar ama nasıl, annen izin vermiyor, annen istemiyor, annen derse olur, çocuk ne düşünüyor, dedemler yapacak ama hep annem yüzünden yapamıyorlar. Anneye karşı çocuğu soğutuyor bu sözlerde.

anlıyorum. bilinçsizlik galiba, anneniz de çok gençmiş üzüldüm böyle olmasına. Dilerim iyi hissettiğiniz yerde yaşarsınız.

Benide ananem büyüttü, bunun malesef cok olumsuz bir yönü var. Bende anneme gelistirecegim bagliligi ananeme gelistirdim cok düskündüm ona ve hala annemden daha cok düskünüm. Ananemdem ayrilirken hep travmatik oldu benim icin hep cok aglayarak ayrildim cünkü cok düskündüm. Ilerde cocugunuz da öyle olabilir baanneden ayrilirken travmalar yasayabilir..

Babaneler annelerin kurallarını çiğniyor çocukların işine geliyor
Kızını al gel kalmasın dedesiyle tek başına bende kötü düşünürüm bu konuda

Kışın okula gidecek tek umudum o

Babaannesini sevmesi babaannesinin de onu sevmesi noktasında hiç sorun yok. Madem aile apartmanı ne olursa olsun akşam uyumaya gelmeli bunu babaanne ve dedesiyle konuşun uyumak için eve gitmesi gerektiğini onlarda söylesin. Ayrıca elbiselerini giymesi vb durumları kendisinin yapmasını söyleyin babaanne ve dedeye.

Kv biraz eski kafalı çocuğum da etkileniyor bundan mesela kapri giydirıyorum anne giydirme dıye ağlıyor babaannesi orda neden kapri giydin kızım kapri giyilmez bilmem ne diyor yada bazen babaannesi sırf kendı dediklerinı doğrulamak yalan konusuyor kızımda ona alışıyor

en baştan yalnız göndermeyecektiniz.

Beraber gidip isiniz bitince beraber eve dönecektiniz.

Ben çalışıyorum ve oğluma annem bakıyor. Annemin isi olduğunda arada kayınvalidemlere bırakıyorum.

Her zaman oğlumu tembihledim annecim ben seni almaya geleceğim sonra beraber eve döneceğiz ağlamak yok kalacam diye dedim.

Tabi çocuk bu ağladığıda oldu gelmek istemediği zamanlar taviz vermedim gotürdüm eve. Sakinleşincede anlattım annecim senin evin burası sen gelmek istemeyince biz cok uzuluruz baban oğlum nerede diye sorar oğlumuz evde yok diye üzülürüz hem senin odan oyuncakların bu evde senin evin burası baska yer degil dedim.

Birgün annemler oğluma sen gitme bizimle kal dediler. "Hayır ben olmazsam annem üzülür babamda işten gelir oğlum nerde der" diye cevap verdi.

Kızınızla konuşun annecim sen evde yokken ben üzülüyorum seni özlüyorum diyin. gitmeyince ağlıyorsa yine de göndermeyin alın parka goturun orada sakinlestirin. Bir gün ikigün derken alısacaktır gitmemeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…