- 4 Şubat 2017
- 455
- 1.236
- 63
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Ay çok güldüm mesajızınızaAnnenle git kızım,bize yine gelirsin demek çok zor,senin evin annenle babanla yaşadığın yer derlerse mazallah oluverirler. Bugün herkesten nefret ediyorum. Senin kp ve kvdende.
Desem de olmuyor bildiklerini yapıyorlar yine
Ouyy keske birileride bana kv evine girme yasagı koysaKaynım denen pislik çocuğumu azarladi,canına okudum. Bana kv evine girme yasağı koydu yarın o yasağı delezeyim,hodri meydan.
Kurallarinizi soyleyin, onun disinda da cok takilmayin bence. Hayat bu kadar dertlenilecek kadar zaman kaybetmedilecek bir olgu degil. Su akar yolunu bulur. Sizi cok iyi anliyorum ama cocukllar icin anneannr dede babaanne dede farkli seyler ifade eder. Bugun varlar yarin yoklar.İyide babaannenın çocuk yetıstırme tarzını beğenmiyorum korkak ozguvensız bir birey olacak
Anlattığınız babane torun ilişkisindeki torundum. Şu an aileme ayak uyduramıyorum. Onları benimseyemiyorum ve onlar da beni aynı şekilde. Aklım hep babanemle yaşamakta onun da öyle biliyorum ama babam sanki böyle daha iyiymiş gibi izin vermiyor. Bu durumun karakter üzerinde de, yaşama şeklinde de çok büyük yaralar açtığına örneğim. Çocuğunuz, ya bırakın babanesiyle yaşasın ya da yanınıza alıp sizi benimsemeni sağlayın. İlerde çok geç olabilir. Benim için geç mesela.
Annem erken evlenmiş ve ben çok zor bir bebekmişim annem bakmayı başaramayınca babanem bakmaya başlamış ardından kardeşim doğmuş annem onunla ilgilenmiş daha çok, benimle de babanem. Tarzlar farklı mı? Şöyle bakınca hayır çok farklı değiller. Ama babanem hep daha sevgi doluydu bana karşı. Bilinçsizlikten mi böyle arada kalmama izin verdiler yoksa işlerine öyle mi geldi bilmiyorum ama çok yanlış o kadar yanlış ki kendimi bir yere ait hissedemiyorum.Yaaa gerçekten mi?
Peki sizce neden böyle oldu, yani anneniz çalışan bir anneydi de babaanne mi bakti size?
Ya da çok mu farklı tarzları?
Kusura bakmayın konuyu gasp ediyorum ama, benim de korkularim var bu konuyla ilgili.
Kaynım denen zibidiye meydan okuyum geldim napacan dovecen mi diyeyim,sonra kendi hür irademle gitmeyecem.Ouyy keske birileride bana kv evine girme yasagı koysa
Canıma minnet:)
Annem erken evlenmiş ve ben çok zor bir bebekmişim annem bakmayı başaramayınca babanem bakmaya başlamış ardından kardeşim doğmuş annem onunla ilgilenmiş daha çok, benimle de babanem. Tarzlar farklı mı? Şöyle bakınca hayır çok farklı değiller. Ama babanem hep daha sevgi doluydu bana karşı. Bilinçsizlikten mi böyle arada kalmama izin verdiler yoksa işlerine öyle mi geldi bilmiyorum ama çok yanlış o kadar yanlış ki kendimi bir yere ait hissedemiyorum.
Hahhayt bende miraskerim bu evde lan de sen ne ayaksın olum hadi ordan deKaynım denen pislik çocuğumu azarladi,canına okudum. Bana kv evine girme yasağı koydu yarın o yasağı delezeyim,hodri meydan.
Kışın okula gidecek tek umudum oAy çok güldüm mesajızınıza
Öhöm neyse konuya cevabım. Çocuk sizin. Otoritenizi bu yaşlarda kurdunuz kurdunuz. İlerde çok sıkıntı yaşarsınız. Çocuğa ana baba farklı cevaplar verdiğinde bile bunu kullanırken biz ebeveynlere ağızbirliği yapın derken sizde ebeveyn sayısı dörde çıkmış. Çocuk yarın birgün istediği bişey olmadığında o kapıyı çarpar çıkar babannesine dedesine vs gider. Ergenlikte bu gözler gördü bunu. Kayınvalidenize anlatın. Anlamıyorsa bildiğinizi okuyacaksınız çocuk bu ağlasa da zırlasada onun huyuna suyuna giderek kurallarınızı oluşturacaksınız sonuçta sizden zeki değil. Çocuk gelişim kitapları okuyup internetten bilgi toplayabilirsiniz. Youtubetan çocuk gelişimcilerin videoları var öneririm
Babaannesini sevmesi babaannesinin de onu sevmesi noktasında hiç sorun yok. Madem aile apartmanı ne olursa olsun akşam uyumaya gelmeli bunu babaanne ve dedesiyle konuşun uyumak için eve gitmesi gerektiğini onlarda söylesin. Ayrıca elbiselerini giymesi vb durumları kendisinin yapmasını söyleyin babaanne ve dedeye.İyi aksamlar sevgili kk, derdim başlıkta olduğu gibi kızım 5 yaşında aile apartmanında oturuyoruz kızım babaannesinı çok seviyor aynı şekilde babaannesinede onu ama eve gelmek istemiyor babaannesı her dediği yaptığı için eve gelince kurallara uymuyor. Kural dedıgım şeylerde kendisinin yapması gereken şeyler ayakkabısı giymesi tuvaletten çıkarken elbisesini giymesi gibi babaannesı yaptıgı için yapmıyor.
Bir de arkadaşlar kızım bazen orada uyuyor aklıma kötü kötü seyler geliyor dedesinin yanında uyuyor azonce de kv İstanbula gitti kızım yıne gelmedi çağırdım tuvalette dedı kp guven olmaz diye kızımı korumak istiyorum ama kızım eve gelince aglıyor sabah kalkar kalkmaz baba anneme gıdecem dıye ağlıyor bir gün göndermesem ıkıncı gün kendileri çagırıyorlar biz sensiz sıkılıyoruz dıye, ne yapabilirim. yalvardım herseyı yaptım gezelim senınle kızım parka gidelim senınle alısverıs yapalım diyorum yok ben babaannem de duracağım diyor ağlıyor.
Kimi,kimin evinden kovuyon hey diye bagirdim,onun evinde olduğumu unutmusum bı an. : (Hahhayt bende miraskerim bu evde lan de sen ne ayaksın olum hadi ordan de
Kız onun evi degil anasının evi boşverKimi,kimin evinden kovuyon hey diye bagirdim,onun evinde olduğumu unutmusum bı an. : (
Kv biraz eski kafalı çocuğum da etkileniyor bundan mesela kapri giydirıyorum anne giydirme dıye ağlıyor babaannesi orda neden kapri giydin kızım kapri giyilmez bilmem ne diyor yada bazen babaannesi sırf kendı dediklerinı doğrulamak yalan konusuyor kızımda ona alışıyorBabaannesini sevmesi babaannesinin de onu sevmesi noktasında hiç sorun yok. Madem aile apartmanı ne olursa olsun akşam uyumaya gelmeli bunu babaanne ve dedesiyle konuşun uyumak için eve gitmesi gerektiğini onlarda söylesin. Ayrıca elbiselerini giymesi vb durumları kendisinin yapmasını söyleyin babaanne ve dedeye.
Olsun kocanin anasinin evi senin de evinKimi,kimin evinden kovuyon hey diye bagirdim,onun evinde olduğumu unutmusum bı an. : (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?