Kızım babasıyla görüşmek istemiyor.

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.967
298
Kızlar merhabalar, daha önce de konu açtım beni bilirsiniz, eski eşimle hala uğraşıyorum.

En son beni şikayet etmişti,
Daha sonra deprem olunca deprem bölgesine gitti, oradaki felaketi görünce de hakkını helal et benim hakkım helaldir dedi.
Neyse bir süre sonra kızımı görmeye geldi.
Fakat kızım uzun zamandır onunla görüşmek istemiyor.
Her gittiğinde ben söylüyorum diye gidiyor, onunlayken de sürekli anne anne diye ağlıyormuş.
Ağladığını biliyorum kızım gerçekten benden ayrılmak istemiyor ve bu durum benim için de çok yorucu.
Kızım böyle yaptıkça bu sefer de ben dolduruyormuşum düşüncesine kapılıyor baba kişisi, asla öyle birşey yok aksine ben görüşsün istiyorum.
Bu durumun geçmesi için ne yapmam lazım bana akıl verir misiniz?
Pedagogluk bir durum görmüyorum aslında, kızımın biraz şımarık olduğunu düşünüyorum açıkçası çünkü annemde de bikaç saat kalınca kıyameti koparıyor anne diye.
Ne yapıcam bilmiyorum ben ağladıkça ağlayarak hiçbirşey çözemeyiz diyorum.
Neden görüşmek istemiyorsun dediğimde de bir sebebi yok diyor.
Akıl verin lütfen çok yorucu bir durum.
Babasıyla da vakit geçirmesi lazım, annemde de kalması lazım.

Bence pedagog durumunu kesinlikle düşünmelisiniz.

4 Yaşında bir oğlum var ve kesinlikle destek almanız gerektiğini düşünüyorum. küçük bir çocuğun babasıyla görüşmek istememesi size düşkünlüğüyle, şımarıklığıyla açıklanacak bir durum değil. çocuğunuzun kaygı seviyesi yüksek olabilir. şu an kafanıza göre babasına bırakmanız, annenize bırakmanız tramvalarını şiddetlendirebilir. sizce çocuk niçin babasıyla görüşmek istemiyor? bunun şımarıklıkla bağını nasıl kurabildiniz?

Çocukta olsa babasının size olan davranışlarını anlıyordur. Benim hatırladığım sizin bir bale konusu vardı, babası para vermemişti. Mutlaka çocuk bunları anlıyordur. Babası tarafından istenmediğini, sevilmediğini düşünüyor. Ee birde babası, annesine kötü davranıyor.

Babasının yanında ağlıyorsa, bu birazda babasının ona iyi bakamadığından, düzgün ilgilenmediğinden onun dilinden anlamadığından kaynaklı. Bir babanın, çocuğunun yüzünü güldürmesi zor değil. Baba bunu anlayıp yine anneyi "çocuğu doldurmakla" suçluyorsa, yanında da çocuğu "hep annen yüzünden" diye azarlıyordur. Galiba düzenli görüşmüyorlar bunun da etkisi var.

Pedagog ile görüşse iyi olur kızınız, babasıyla görüşmeleri için değil, babasıyla ilgili hayal kırıklıkları için iyi gelir. Çocuk şuan farkında değil düzgün baba çocuk iletişiminin nasıl olması gerektiğini, ama ileride okula başlayıp arkadaşlarının babalarıyla iletişimini, yakınlığını görünce kendi durumunu sorun edecek.

benim kızım gerçekten bazen aşırı derecede şımarıklık yapıyor ama bu konuda. evde durduk yere ağlamaya başlayıp anne anne diye ağlıyor. sorun ne kızım dediğmde kafa sallıyor. benim ona düşkünlüğümü kullanıyor diye düşünüyorum. yoksa bir eksiği ilgi eksikliği hiçbirşekilde söz konusu değil.
Pedagog için babasına da söyledim elbette değerlendirilebilir.
Annemle kalmak zorunda çünkü ben çalışıyorum.
geçindirebilmek için çalışmak zorundayım.
Bazen geç gelebiliyorum geç geldiğimi anladığı an kıyametler kopuyor. telefonda da konuşsam aynı

evet evet, öyle bir konu vardı. bale saçma demiş çocuğa, sonra da bale için güzel bir yorumda bulunmuş, kızım da bana bale saçma diyip sonra saçma değil diyemezsin diye bağırmış. daha 5 yaşına girmedi bu çocuk elbette farkında. bende kendisine söyledim zaten beni suçlayacağına kendi yapmadıklarına bakıp kendi hatalarını gör ve mümkünse pedagog ayarla dedim. Ve bana karşı ki davranışları da dediğiniz gibi onun yanında benimle tartışma çabalarını gördü.

Mutlaka destek alın bu davranışlar simariklik değil bir de neden simariklik olsun . Karşılanmayan ihtiyaçları var mutlaka çocuğun. Korkuları var

Anne babanın iletişimini bu şekilde gören bir çocuğun ayriklik kaygısına simariklik diyemeyiz

Mutlaka destek alın bu davranışlar simariklik değil bir de neden simariklik olsun . Karşılanmayan ihtiyaçları var mutlaka çocuğun. Korkuları var
benim karşlılamadığım tek şey oyun oynamak olabilir. bununla ilgisi olabilir mı?

Sizin bir anne olarak işiniz çok zor. Hem anne olarak hem de babasının eksikliğini, ilgisizliğini kapatmanız gerekecek. Çocuğun da sizden başka kimsesi yok. Allahtan anneannesi var. Babası odun gibi cevaplar vermiş çocuğa. Çocuğun hevesini kırmış. Çocuğun tepki göstermesi normal. Çocuğun yanında başka saçma sözlerde söylüyordur.

Normal değil bu şekilde sizden ayrı kalınca ağlaması o yaş grubu için. Siz bence pedagog desteği düşünün.
evet yani hiç normal değil artık çok yorduğu için şımarıklık diye düşünüyordum. pedagog desteği muhakkak alıcam.

muhakkak söylüyordur evet. gerçekten .çok zor, tüm sorumlulukları yetmezmiş gibi birde babasıyla görüşmesi için ben öabalıyorum. bir bu eksikti yani. ben ısrar etmesem görüşmek asla istemiyor.
En son geldiğinde bidaha gelme demiş. demek ki bir kırgınlığı var muhakkak ama onların arasında ki iletişimi bilmiyorum. benimle her yan yana geldiğinde tartıştığı için ona da şahit olduğu için çocuk uzak kalmak istiyor olabilir. en son bana şeytan demişti çocuğun yanında, hatta sonra ondan uzaklaşınca babam seninle neden böyle konuşuyor demişti ben babamı sevmiyorum seninle düzgün konuşmuyor demişti.

ayrılık kaygısı var dimi? bu sorunu da pedagog ile çözebiliriz sanırım.
Olabilir burdan yorum yapamayız ama zor şeyler yasadi çocuğunuz. çocuk terapisti ile gorusebilirsiniz.

benim karşlılamadığım tek şey oyun oynamak olabilir. bununla ilgisi olabilir mı?
Dediğim gibi uzaktan yorum yapmak sağlıklı değil ama mutlaka oyun oynayın . Oyun çocuğa şifa verir , oyun iylestirir. Oyun oynama sanatı isimli bir kitap var temin edebilirsiniz . Şu var babası ile olan her şeye tanık oluyor , bunların hepsi onda yara açıyor. Soruyorum söylemiyor diyorsunuz çünkü bilmiyor ne olduğunu. Biz yetişkinler bile ifade ederken zorlanıyoruz .

Gayet akıllı bir çocuk , kendisini tebrik ediyorum. Hobisine laf ettirmemiş, babası bile olsa kişisel sınırlarına laf edeni yerine oturtmayı bilmiş. Babasının annesine davranışlarının da, kendisine ilgisiz ve pinti olduğunun da farkında, madem öyle baba da kendini sevdirmek için çabalayacak her şeyden önce tavırlarını düzeltecek. Çocuklar salak değil her şeyi anlıyorlar. Adam olma, düzgün davranma sonra da bu çocuk neden beni istemiyor neden acaba

Pedagoga ben de artı bir diyorum, onun dışında büyüyünce cehennem gibi cayır cayır biri olacak bence bu kız imkanınız varsa özel okula verin demeye geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…