tamam ben daha dikkatli olurum. tek başıma büyüttüğüm için eksik kaldığım konular olabilir bunlardan biri de oyun oynamak. gerçekten yetişemiyorum. bahsettiğiniz kitabı alıcam teşekkür ederim.Dediğim gibi uzaktan yorum yapmak sağlıklı değil ama mutlaka oyun oynayın . Oyun çocuğa şifa verir , oyun iylestirir. Oyun oynama sanatı isimli bir kitap var temin edebilirsiniz . Şu var babası ile olan her şeye tanık oluyor , bunların hepsi onda yara açıyor. Soruyorum söylemiyor diyorsunuz çünkü bilmiyor ne olduğunu. Biz yetişkinler bile ifade ederken zorlanıyoruz .
evde durduk yere ağlamasının sebebi ifade edemediği duygularını dışarı yansıtması bu yaşlarda. çocuk gün içinde stres, kaygı gibi durumlarla başa çıkmaya çalışıyorsa, siz eve geldiğinizde saçma sapan bir sebepten dakikalarca ağlayabilirler. sizin düşkünlüğünüzü kullanmakla vs alakası yok bu durumun. eksiklik hiçbir şekilde yoksa çocuğun babayla görüşmek istememesi, anneannesinde durmak istememesi normal değil.benim kızım gerçekten bazen aşırı derecede şımarıklık yapıyor ama bu konuda. evde durduk yere ağlamaya başlayıp anne anne diye ağlıyor. sorun ne kızım dediğmde kafa sallıyor. benim ona düşkünlüğümü kullanıyor diye düşünüyorum. yoksa bir eksiği ilgi eksikliği hiçbirşekilde söz konusu değil.
Pedagog için babasına da söyledim elbette değerlendirilebilir.
Annemle kalmak zorunda çünkü ben çalışıyorum.
geçindirebilmek için çalışmak zorundayım.
Bazen geç gelebiliyorum geç geldiğimi anladığı an kıyametler kopuyor. telefonda da konuşsam aynı
muhakkak söylüyordur evet. gerçekten .çok zor, tüm sorumlulukları yetmezmiş gibi birde babasıyla görüşmesi için ben öabalıyorum. bir bu eksikti yani. ben ısrar etmesem görüşmek asla istemiyor.
En son geldiğinde bidaha gelme demiş. demek ki bir kırgınlığı var muhakkak ama onların arasında ki iletişimi bilmiyorum. benimle her yan yana geldiğinde tartıştığı için ona da şahit olduğu için çocuk uzak kalmak istiyor olabilir. en son bana şeytan demişti çocuğun yanında, hatta sonra ondan uzaklaşınca babam seninle neden böyle konuşuyor demiştiben babamı sevmiyorum seninle düzgün konuşmuyor demişti.
Destek alın muhakkak
Babasına tepkisi var belli ki
Babası zor ve sizi yıpratan biri ve çocukta bınu ister istemez görüyor biliyor.
O yüzden doktor karar versin.
kuzum özel okula gidiyor fakat fiyatlar aşırı yükseldiğinden dolayı ben anaokulunda devlete vermem gerekecek çünkü yetişemiyorum maddi olarak. durum biliyorsun kuzum babası asla yanaşmıyor. okul fiyatını söyledim bana gerçekten pahalı demek dışında birşey demedi.Gayet akıllı bir çocuk , kendisini tebrik ediyorum. Hobisine laf ettirmemiş, babası bile olsa kişisel sınırlarına laf edeni yerine oturtmayı bilmiş. Babasının annesine davranışlarının da, kendisine ilgisiz ve pinti olduğunun da farkında, madem öyle baba da kendini sevdirmek için çabalayacak her şeyden önce tavırlarını düzeltecek. Çocuklar salak değil her şeyi anlıyorlar. Adam olma, düzgün davranma sonra da bu çocuk neden beni istemiyor neden acaba
Pedagoga ben de artı bir diyorum, onun dışında büyüyünce cehennem gibi cayır cayır biri olacak bence bu kız imkanınız varsa özel okula verin demeye geldim
bunların hepsini yapıyorum sadece eve geldiğimde zaman kısıtlı olduğundan oyun kurup oyun oynayamıyorum. tiyatroya da, sinemaya da, buz patenine de yada alışverişe çıkar onun istediği şeyleri alırım. aslında aktif bir şekilde onunla ilgileniyrum sadece uzun uzun oyun oynayamıyorumÇocuk sizi kendisiyle bir bütün görüyor. Ayrı bireyler, ayrı insanlar olarak görmüyor. "Annemi sevmiyor, beni sevmiyor" gibi düşünüyordur. Birde çocukta olsa kendince sizi savunmaya geçiyor. "Anneme kötü davranamaz" diye.
Oyun oynamayı sevmiyorsanız, onu tiyatroya sinemaya götürün. Ya da çocuklar için oyun merkezleri var. Oralara götürün. Anne kız değilde, kız arkadaş gibi görün bazen onu. Alın bir kitapçıya götürün, çocuk dergileri var çok güzel. Bir tane ona alın. Sonra bir kafeye gidin, siz çay-kahve söyleyin ona da meyve suyu. Dergideki çocuk bulmacalarını çözün beraber. Bu dergilerin içinde hediyeler oluyor.
O yaşın beklediği tek şey oyun oynanması. Derdini,öfkesini, mutluluğunu oyunla ifade eden bir yas grubu. Hatta yurdum ifadesi bile o yaş için "oyun çocuğu"benim karşlılamadığım tek şey oyun oynamak olabilir. bununla ilgisi olabilir mı?
Merhaba. Bizimde esimle ayril baris iliskimiz vardi surekli baska sehirlere gider aylarca eve gelmezdi. En son geldiginde yine baristik ve cok kotu bi durumdan dolayi tartistik. Kizim 4 yasinda suan ayriyiz ama babasinin lafini bile duyunca aglama krizleri geciriyor. Gecenlerde bir saat gormek istedigini soyledi kizimi ikna etmek icin ne ugraslar verdim . Baba yok baba anneyi vurdu die babasini sildi kafasindan. Simdi bile baban gelsin mi deyincr hayir baba yok anne var diyor bu durum bi sure boyle gidicek gibi..Kızlar merhabalar, daha önce de konu açtım beni bilirsiniz, eski eşimle hala uğraşıyorum.
En son beni şikayet etmişti,
Daha sonra deprem olunca deprem bölgesine gitti, oradaki felaketi görünce de hakkını helal et benim hakkım helaldir dedi.
Neyse bir süre sonra kızımı görmeye geldi.
Fakat kızım uzun zamandır onunla görüşmek istemiyor.
Her gittiğinde ben söylüyorum diye gidiyor, onunlayken de sürekli anne anne diye ağlıyormuş.
Ağladığını biliyorum kızım gerçekten benden ayrılmak istemiyor ve bu durum benim için de çok yorucu.
Kızım böyle yaptıkça bu sefer de ben dolduruyormuşum düşüncesine kapılıyor baba kişisi, asla öyle birşey yok aksine ben görüşsün istiyorum.
Bu durumun geçmesi için ne yapmam lazım bana akıl verir misiniz?
Pedagogluk bir durum görmüyorum aslında, kızımın biraz şımarık olduğunu düşünüyorum açıkçası çünkü annemde de bikaç saat kalınca kıyameti koparıyor anne diye.
Ne yapıcam bilmiyorum ben ağladıkça ağlayarak hiçbirşey çözemeyiz diyorum.
Neden görüşmek istemiyorsun dediğimde de bir sebebi yok diyor.
Akıl verin lütfen çok yorucu bir durum.
Babasıyla da vakit geçirmesi lazım, annemde de kalması lazım.
Cocuk çok kaygılı demekki, bu durum şımarıklık değilKızlar merhabalar, daha önce de konu açtım beni bilirsiniz, eski eşimle hala uğraşıyorum.
En son beni şikayet etmişti,
Daha sonra deprem olunca deprem bölgesine gitti, oradaki felaketi görünce de hakkını helal et benim hakkım helaldir dedi.
Neyse bir süre sonra kızımı görmeye geldi.
Fakat kızım uzun zamandır onunla görüşmek istemiyor.
Her gittiğinde ben söylüyorum diye gidiyor, onunlayken de sürekli anne anne diye ağlıyormuş.
Ağladığını biliyorum kızım gerçekten benden ayrılmak istemiyor ve bu durum benim için de çok yorucu.
Kızım böyle yaptıkça bu sefer de ben dolduruyormuşum düşüncesine kapılıyor baba kişisi, asla öyle birşey yok aksine ben görüşsün istiyorum.
Bu durumun geçmesi için ne yapmam lazım bana akıl verir misiniz?
Pedagogluk bir durum görmüyorum aslında, kızımın biraz şımarık olduğunu düşünüyorum açıkçası çünkü annemde de bikaç saat kalınca kıyameti koparıyor anne diye.
Ne yapıcam bilmiyorum ben ağladıkça ağlayarak hiçbirşey çözemeyiz diyorum.
Neden görüşmek istemiyorsun dediğimde de bir sebebi yok diyor.
Akıl verin lütfen çok yorucu bir durum.
Babasıyla da vakit geçirmesi lazım, annemde de kalması lazım.
siz ne saçmalıyosunuz hanımefendi? ben sadece yaotıklarını söyledim nerden biliyorsunuz benim susturmadığımı? her seferinde tepkimi de koydum gereken lafı da söyledim. çocukla oyun oynayamıyorum diye anneliğime laf etmek ne demek? ben çocuğumu tek başıma maddi manevi hiç kimseden destek almadan büyüten bir anneyim buna da mı saygınız yok????O yaşın beklediği tek şey oyun oynanması. Derdini,öfkesini, mutluluğunu oyunla ifade eden bir yas grubu. Hatta yurdum ifadesi bile o yaş için "oyun çocuğu"
5 yaşında çocuk sahibi olup oyun oynanamak, annesi babası ayri, babası sorunlu bir çocuk için 'pedagoga gerek yok' diye düşünmek, çocuğun savunma mekanizmasıyla kendisini korumak için verdiği haklı tepkilere kulağını kapatip 'simariklik' demek...
Bence siz anneliğiniz hakkında biraz düşünün. Evet , baba baba değil ama siz de çocuğunuza dokunamiyorsunuz bence.
Belki de siz onu savunamadiginiz için o kendisini babasına karşı böyle ateşli şekilde savunuyor (ki çok hoşuma gitti, maşallah amazona).
Baba kıza iyi davranmiyor, 'kizi dolduruyor demesin' diye kızınıza gitmesini telkin ediyrosunuz.
Babayla konuşmak istemiyor, ısrarla konuşsun diyorsunuz. Bale saçma vs diyen adamı susturamiyorsunuz. Adam size 'seytan' diyor, yerinde bir tepki veremiyorsunuz. Çocuk da kendine misyon edinmiş annesini ve kendisini korumayı.
Benim annem de böyle birisi, o da annesinin ezildiğine o kadar kere tanık olmuş ki sivri dilli, insanlarla kavga etmekten asla çekinmeyen biri haline gelmiş, çocukluk çağlarından beri
eski eşime karşı eziliyor olsaydım ezik ezik evliliğime devam ederdim. aksine ezik bir insan olmadığım için eski eşim oldu ve çocuğum da kendini savunabiliyorsa bunda benim büyük payım var. anneden ne görüyorsa çocuk onu yapıyor. burada üstten bir konu açtım diye sizin bu şekilde konuşmaya hakkınız yok. anneliğime laf edecek bitane insan çıkamaz karşıma. altı üstü oyun oynayamıyorum çünkü eve gelip çocuğun ihtiyaçlarını karışılamakla meşgulum. sadece çaşışmakla değil yemek yapmak ihtiyaçlarını karşılamak onunla ilgilenmek.O yaşın beklediği tek şey oyun oynanması. Derdini,öfkesini, mutluluğunu oyunla ifade eden bir yas grubu. Hatta yurdum ifadesi bile o yaş için "oyun çocuğu"
5 yaşında çocuk sahibi olup oyun oynanamak, annesi babası ayri, babası sorunlu bir çocuk için 'pedagoga gerek yok' diye düşünmek, çocuğun savunma mekanizmasıyla kendisini korumak için verdiği haklı tepkilere kulağını kapatip 'simariklik' demek...
Bence siz anneliğiniz hakkında biraz düşünün. Evet , baba baba değil ama siz de çocuğunuza dokunamiyorsunuz bence.
Belki de siz onu savunamadiginiz için o kendisini babasına karşı böyle ateşli şekilde savunuyor (ki çok hoşuma gitti, maşallah amazona).
Baba kıza iyi davranmiyor, 'kizi dolduruyor demesin' diye kızınıza gitmesini telkin ediyrosunuz.
Babayla konuşmak istemiyor, ısrarla konuşsun diyorsunuz. Bale saçma vs diyen adamı susturamiyorsunuz. Adam size 'seytan' diyor, yerinde bir tepki veremiyorsunuz. Çocuk da kendine misyon edinmiş annesini ve kendisini korumayı.
Benim annem de böyle birisi, o da annesinin ezildiğine o kadar kere tanık olmuş ki sivri dilli, insanlarla kavga etmekten asla çekinmeyen biri haline gelmiş, çocukluk çağlarından beri
valla o kadar yorgunum ki uğraşmaktan her konuda, bende bnu artık şımarıklığına vermeye başladım çünkü güzelce anlatmaya da çalıştım kaygılanmaması gerektiğini onu terk etmeyeceğimi onu çok sevdiğimi.Cocuk çok kaygılı demekki, bu durum şımarıklık değil
bunların hepsini yapıyorum sadece eve geldiğimde zaman kısıtlı olduğundan oyun kurup oyun oynayamıyorum. tiyatroya da, sinemaya da, buz patenine de yada alışverişe çıkar onun istediği şeyleri alırım. aslında aktif bir şekilde onunla ilgileniyrum sadece uzun uzun oyun oynayamıyorum
bende bunun için aylardır çabalıyorum pedagog ayarla demekten dilm damağım kurudu. adam anlamıyor pedagog için ise benim durumum yok bir pedagog 400 500 tl.Senin işin çok zor jameyasorun çocuk değil, sorun çocuğun babası. Adama kötü davransan bu sefer başına bela olur. Pedagog ile görüşürken, babasıyla görüşmesini rica et bence pedagog ile, belki babası daha mantıklı davranmaya başlar.
tekrar yazıyorum her seferinde tamam diyor ama nedense hiç bir zaman faaliyete geçmiyor tamamları. evet bu adamla işim zor en sonunda görüşmek istemyorsa da görüşmesin diyip bu şekilde bırakıcam yoruldum bir bununla uğraşmadığım kaldı çünküSenin işin çok zor jameyasorun çocuk değil, sorun çocuğun babası. Adama kötü davransan bu sefer başına bela olur. Pedagog ile görüşürken, babasıyla görüşmesini rica et bence pedagog ile, belki babası daha mantıklı davranmaya başlar.
Yorumuna bayıldım yengençO yaşın beklediği tek şey oyun oynanması. Derdini,öfkesini, mutluluğunu oyunla ifade eden bir yas grubu. Hatta yurdum ifadesi bile o yaş için "oyun çocuğu"
Çocuklar dediklerinizi AA evet annem bırakmıyorum diyor evet bırakmaz şeklinde algilamaz ki . İstediğiniz kadar anlatin kaygılanma demekle kaygı yok olmaz . Duygularını düzenlemeye ihtiyacı var o da oyunla daha sıkı bağ kurmakla olur . Babası ile ilişkisinin daha sağlıklı hale gelmesiylevalla o kadar yorgunum ki uğraşmaktan her konuda, bende bnu artık şımarıklığına vermeye başladım çünkü güzelce anlatmaya da çalıştım kaygılanmaması gerektiğini onu terk etmeyeceğimi onu çok sevdiğimi.
yani tüm sorun babasının bağıyla mı alakalı diyorsunuz?Çocuklar dediklerinizi AA evet annem bırakmıyorum diyor evet bırakmaz şeklinde algilamaz ki . İstediğiniz kadar anlatin kaygılanma demekle kaygı yok olmaz . Duygularını düzenlemeye ihtiyacı var o da oyunla daha sıkı bağ kurmakla olur . Babası ile ilişkisinin daha sağlıklı hale gelmesiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?