Kızım babasıyla görüşmek istemiyor.

tamam ben daha dikkatli olurum. tek başıma büyüttüğüm için eksik kaldığım konular olabilir bunlardan biri de oyun oynamak. gerçekten yetişemiyorum. bahsettiğiniz kitabı alıcam teşekkür ederim.

evde durduk yere ağlamasının sebebi ifade edemediği duygularını dışarı yansıtması bu yaşlarda. çocuk gün içinde stres, kaygı gibi durumlarla başa çıkmaya çalışıyorsa, siz eve geldiğinizde saçma sapan bir sebepten dakikalarca ağlayabilirler. sizin düşkünlüğünüzü kullanmakla vs alakası yok bu durumun. eksiklik hiçbir şekilde yoksa çocuğun babayla görüşmek istememesi, anneannesinde durmak istememesi normal değil.

Çocuk sizi kendisiyle bir bütün görüyor. Ayrı bireyler, ayrı insanlar olarak görmüyor. "Annemi sevmiyor, beni sevmiyor" gibi düşünüyordur. Birde çocukta olsa kendince sizi savunmaya geçiyor. "Anneme kötü davranamaz" diye.

Oyun oynamayı sevmiyorsanız, onu tiyatroya sinemaya götürün. Ya da çocuklar için oyun merkezleri var. Oralara götürün. Anne kız değilde, kız arkadaş gibi görün bazen onu. Alın bir kitapçıya götürün, çocuk dergileri var çok güzel. Bir tane ona alın. Sonra bir kafeye gidin, siz çay-kahve söyleyin ona da meyve suyu. Dergideki çocuk bulmacalarını çözün beraber. Bu dergilerin içinde hediyeler oluyor.

İstemiyorsa gorusmesin, babası eve gelsin öyle görsün madem..benim de benzer yaşta bir yeğenim var. O istemeden görünce öpmüyoruz bile, samimi olmak istemeidgi zaman fikrine saygı duyuyoruz. Zaten sen bogmayinca ve oyun kurunca o sana yaklaşıyor.
Havadan çıkan bir babaya ben de gitmek istemezdim ve endiselenirdim. Hele ki iyi biri değilse.
Çocuğu alacaksa da mal mal anasına götürmesin, öncesinden arayıp heveslendirsin 'kizim akvaryumda çok değişik balıklar varmış, hatta balon balığı da varmış. Hiç duydun mu?
Evet evet çok komik. Ben de merak ediyorum gerçek balondan mi yapılmış, bu cumartesi seni alayım, akvaryuma gidelim .hem balık oyuncağı da aliriz' desin, siz o hafta meraklı minikten falan balıklarla ilgili bir şeyler gösterin. Bakın çocuk babasına gitmek istemiyor mu yoksa 'anne cumartesi oldu mu' diye gün mü sayıyor.

kuzum özel okula gidiyor fakat fiyatlar aşırı yükseldiğinden dolayı ben anaokulunda devlete vermem gerekecek çünkü yetişemiyorum maddi olarak. durum biliyorsun kuzum babası asla yanaşmıyor. okul fiyatını söyledim bana gerçekten pahalı demek dışında birşey demedi.
Pedagog ile görüşücem.

Ve evet gerçekten sınırlarını bilen bir çocuk. sınır koymayı ve sevdiği şeyler konusunda söz ettirmemeyi biliyor :)

bunların hepsini yapıyorum sadece eve geldiğimde zaman kısıtlı olduğundan oyun kurup oyun oynayamıyorum. tiyatroya da, sinemaya da, buz patenine de yada alışverişe çıkar onun istediği şeyleri alırım. aslında aktif bir şekilde onunla ilgileniyrum sadece uzun uzun oyun oynayamıyorum

benim karşlılamadığım tek şey oyun oynamak olabilir. bununla ilgisi olabilir mı?
O yaşın beklediği tek şey oyun oynanması. Derdini,öfkesini, mutluluğunu oyunla ifade eden bir yas grubu. Hatta yurdum ifadesi bile o yaş için "oyun çocuğu"
5 yaşında çocuk sahibi olup oyun oynanamak, annesi babası ayri, babası sorunlu bir çocuk için 'pedagoga gerek yok' diye düşünmek, çocuğun savunma mekanizmasıyla kendisini korumak için verdiği haklı tepkilere kulağını kapatip 'simariklik' demek...
Bence siz anneliğiniz hakkında biraz düşünün. Evet , baba baba değil ama siz de çocuğunuza dokunamiyorsunuz bence.
Belki de siz onu savunamadiginiz için o kendisini babasına karşı böyle ateşli şekilde savunuyor (ki çok hoşuma gitti, maşallah amazona).
Baba kıza iyi davranmiyor, 'kizi dolduruyor demesin' diye kızınıza gitmesini telkin ediyrosunuz.
Babayla konuşmak istemiyor, ısrarla konuşsun diyorsunuz. Bale saçma vs diyen adamı susturamiyorsunuz. Adam size 'seytan' diyor, yerinde bir tepki veremiyorsunuz. Çocuk da kendine misyon edinmiş annesini ve kendisini korumayı.
Benim annem de böyle birisi, o da annesinin ezildiğine o kadar kere tanık olmuş ki sivri dilli, insanlarla kavga etmekten asla çekinmeyen biri haline gelmiş, çocukluk çağlarından beri

Merhaba. Bizimde esimle ayril baris iliskimiz vardi surekli baska sehirlere gider aylarca eve gelmezdi. En son geldiginde yine baristik ve cok kotu bi durumdan dolayi tartistik. Kizim 4 yasinda suan ayriyiz ama babasinin lafini bile duyunca aglama krizleri geciriyor. Gecenlerde bir saat gormek istedigini soyledi kizimi ikna etmek icin ne ugraslar verdim . Baba yok baba anneyi vurdu die babasini sildi kafasindan. Simdi bile baban gelsin mi deyincr hayir baba yok anne var diyor bu durum bi sure boyle gidicek gibi..

Cocuk çok kaygılı demekki, bu durum şımarıklık değil

siz ne saçmalıyosunuz hanımefendi? ben sadece yaotıklarını söyledim nerden biliyorsunuz benim susturmadığımı? her seferinde tepkimi de koydum gereken lafı da söyledim. çocukla oyun oynayamıyorum diye anneliğime laf etmek ne demek? ben çocuğumu tek başıma maddi manevi hiç kimseden destek almadan büyüten bir anneyim buna da mı saygınız yok????

eski eşime karşı eziliyor olsaydım ezik ezik evliliğime devam ederdim. aksine ezik bir insan olmadığım için eski eşim oldu ve çocuğum da kendini savunabiliyorsa bunda benim büyük payım var. anneden ne görüyorsa çocuk onu yapıyor. burada üstten bir konu açtım diye sizin bu şekilde konuşmaya hakkınız yok. anneliğime laf edecek bitane insan çıkamaz karşıma. altı üstü oyun oynayamıyorum çünkü eve gelip çocuğun ihtiyaçlarını karışılamakla meşgulum. sadece çaşışmakla değil yemek yapmak ihtiyaçlarını karşılamak onunla ilgilenmek.

Cocuk çok kaygılı demekki, bu durum şımarıklık değil
valla o kadar yorgunum ki uğraşmaktan her konuda, bende bnu artık şımarıklığına vermeye başladım çünkü güzelce anlatmaya da çalıştım kaygılanmaması gerektiğini onu terk etmeyeceğimi onu çok sevdiğimi.

Senin işin çok zor jameya sorun çocuk değil, sorun çocuğun babası. Adama kötü davransan bu sefer başına bela olur. Pedagog ile görüşürken, babasıyla görüşmesini rica et bence pedagog ile, belki babası daha mantıklı davranmaya başlar.

bende bunun için aylardır çabalıyorum pedagog ayarla demekten dilm damağım kurudu. adam anlamıyor pedagog için ise benim durumum yok bir pedagog 400 500 tl.

tekrar yazıyorum her seferinde tamam diyor ama nedense hiç bir zaman faaliyete geçmiyor tamamları. evet bu adamla işim zor en sonunda görüşmek istemyorsa da görüşmesin diyip bu şekilde bırakıcam yoruldum bir bununla uğraşmadığım kaldı çünkü

Yorumuna bayıldım yengenç

Çocuklar dediklerinizi AA evet annem bırakmıyorum diyor evet bırakmaz şeklinde algilamaz ki . İstediğiniz kadar anlatin kaygılanma demekle kaygı yok olmaz . Duygularını düzenlemeye ihtiyacı var o da oyunla daha sıkı bağ kurmakla olur . Babası ile ilişkisinin daha sağlıklı hale gelmesiyle

yani tüm sorun babasının bağıyla mı alakalı diyorsunuz?

Ağlama nedenine bir anne gözüyle baktığımda babasının onu terk ettiğini düşünüp tek güvenli alanı sizin yanınız olduğunu düşünüyor olabilir kızınız.

Ayrılacağınızı söyleme şekliniz bunu daha da tetiklemiş olabilir keşke ayrılık aşamasında pedagog ile görüşmeye başlasaydınız daha çabuk çözüme kavuşurdu.

Hiçbir şey için geç değil kesinlikle pedagogluk bir durum bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…