Kızım babasıyla görüşmek istemiyor.

yani tüm sorun babasının bağıyla mı alakalı diyorsunuz?
Biz sadece yorum yapıyoruz hayatta tek soru ve tek cevap yok . Kızınız zorlanıyor bu çok net ve burdan kimse size reçete yazamaz

yani tüm sorun babasının bağıyla mı alakalı diyorsunuz?
Hayır, sizde de çok ciddi sıkıntılar var. eski konularınızı okudum.çocuğunuzun babasının bir sürü farklı kadınla tanıştırmasına bile ses çıkarmamışsınız. bu çocuk ağlamasın da ne yapsın, ben eminim psikolojik durumlarınızı bile çocuğa olduğu gibi yansıtıp sağlıklı bir boşanma süreci yaşamamışsınızdır. lütfen çocuğunuzu koruyun. sizin babasıyla görüşmek istememesinden daha ciddi sorunlarınız var.

Ben tek başınıza destek almadan çocuğunuzu büyütmenize, bunun ne derece zor bir şey olduguna laf etmedim ki.
Cok insani ve doğal tepkiler veren çocuğunuzu bir şey anlatmaya çalıştığını düşünmek yerine "şımarık" diye etiketlemişsiniz buna laf ettim.
Pedagogluk bir durum görmüyorum aslında, kızımın biraz şımarık olduğunu düşünüyorum
benim kızım gerçekten bazen aşırı derecede şımarıklık yapıyor
evet yani hiç normal değil artık çok yorduğu için şımarıklık diye düşünüyordum.
Hiç de şımarık olduğuna inanmıyorum, tam tersi bir derdi var çocuğun, bu yüzden belli ki anneyi göremediği zaman kiyametleri koparıyor, belki de annesini kaybetme korkusu var. Nasıl babası her gün eve gelirken bir anda eve gelmeyi kesti, belki siz isten gelmeniz gereken vakitte gelmediğinizde ya da babasının evinde sizi göremediğinde aynı kaygıyı yaşıyordur. Belki babası gibi bir gün çıkıp hiç gelmeyecek olmanızdan korkuyordur. Siz de bunu "simariklik" olarak yorumluyorsunuzdur.
Ki bu yanlış.
Bunca zor şey yaşayan çocugun bunca zaman pedagog destegi almamis olması da normal değil. Pedagogdan, terapistten, uzmandan danışmanlık almak için illa delirmeye gerek yok ki 'gerek olmadığını düşünüyorum' diyesiniz. Genlerini taşıdığı,doğduğu günden beri gördüğü babanin evden gitmesi, hayatta en güvendiği iki kişinin kavgasına tanık olması, bunlarin hepsi kendi çapında travma yaratacak şeyler. Bir uzmana danışmanın ,onun sizi yonlendirmesine izin vermenin nesi kötü ki?
Ayrıca çocuklar streslerini oyun yoluyla atarlar. Bugünlerde bile uzmanlar deprem travmasini atmanın en iyi yolunun oyunlar olduğunu söylüyor. Birakin çocuklar yıkılmış bina yapıp içinden insan kurtarsın, bırakın çocuklar oyunla yas tutsun, bırakın çocuklar oyunla zor durumda kalmış gibi yapıp cozum bulsun, diyorlar
Çocuklar kendi kendilerini oyunla iyi eder, problemlerini oyunla çözer. Bir annenin ya da babanın "oyun oynamıyorum sadece" demesi çok büyük bir eksikliktir bence. Çünkü oyun oynayarak anlaşılır çocuk.
Genel olarak iyi bir anne olabilirsiniz ama bu küçük bir eksiklik değil.
Benim annem de kendince iyi, hatta 90larda psikologa deli doktoru dendiği yıllarda çocuk psikologuna danışan bir anneydi, dovmezdi sovmezdi,bizi severdi. ama tonla travma sahibi olup büyüdük ablam da ben de.
Freuda sormuşlar 'evladim için ne yapmalıyım' , 'ne yaparsan yap sonunda yine sen kötü olacaksin' demiş. Ebeveynlik biraz da böyle bir sey

Bosanmanin cocuklar uzerindeki etkisiyle ilgili makaleler okudum. Her yaş ve cinsiyete gore tepkilerle ilgili makalelerdi.Eger baba ile duzgun iletisimi yoksa cocuklar terk edilmişlik hissine kapiliyormus, anneye bağımlı hale geliyormuş. Arkadaş, sevgili, eş secimine kadar etkileyebilen bir süreç bu. Simariklik olarak gormeyin. Benim kizim cok kucuk oldugu icin ayriligi anlamayacagini düşünmüştüm, 9 aylikti. Tasindiktan sonraki 3 ay korkunçtu. Oturdum arastirdim, bebeklwr bile etkileniyor. Bence siz pedagog destegi alin

Pedagogla görüşmekte bir sorun görmüyorum, maddi olarak imkanım olmadığı için pedagog desteği alamıyorum. babasına söylediğimde tamam diyor fakat faaliyete geçtiği yok.ben yalnız bir anne olarak hangisine yetişeceğimi şaşırdım. konuşmak kolay size göre ama ben fazlasıyla ilgili bir anneyim.
evet eksiklerim var, fakat onu başka şekilde dolduruyrum sinemaya götürüyorum, t,yatroya götürüyorum dışarı çıkıp pasta yemeye gidiyoruz, oyun parklarına götürüyorum. oyuncan isteğini karşılıyorum, diğer istekler bakımı kıyafeti. hangi birine yetişebilirim asgari ücretle? pedagog bana göre de çok mantıklı illa delirmek gerekmediğinin bende farkındayım. Sadece destek alabilmek için maddi olarak yetemiyorum.

Pedagog kesinlikle. Aynı durumu yaşayıp şımarık dediğim oldu ve yıllar boyu devam etti en sonunda baba ile arası baya açıldı. Şimdi pedagoga gidiyor kendi arada istiyor. Geç olmadan yardım alın mutlaka. Sonra daha uzun bir süreç gerekiyor. Bize en az iki sene devamlı gelin dendi şimdi şükür düzelme var.

babasına anlatabilsem ben dünden razıyım zaten. aylardır söylüyorum.tek başıma çabalamaktan yoruldum gerçekten

Ben soyle yapıyorum baba ile konuştum. Kendim gidiyorum. Babaya senin için gidiyoruz dedim pedagoga kendi gonderiyor eft yaparak. Siz de konuşun zaten 500 lira civarı bisey. Daha uygun var mı bilmiyorum saatlik. Biz gidiyoruz pedagoga o ödüyor. Hatta üç seans sonra baba ile eğlenmeye baslayinca gitmemiz için araç ve şoför bile yollamaya basladi

Sizin babasiyla ortak hareket etmeniz lazim. Babasi her onune gelen kadinla tanistirmamali. Kiz cocuklari annenin yeniden evliliğini ve kardesleri kolaylikla kabullenirken babanin yeniden evliligini kabul etmekte zorlaniyor. Kaldi ki adam evlenmiyor da sevgililerini tanistiriyor. Lutfen biraz arastirin sizde, internette cok fazla bilgi var bu konuyla ilgili. Gerekirse mahkemeye basvurup görüşmelerini merkezde yapmalarini talep edebilirsiniz. Mesela Izmirde bir merkez var, polis pedagog birsuru kisi var. Cocuklar baba ile orada iletisim kuruyor. Bu konuyu arastirin, kizinizi korumak zorundasınız

babasına anlatabilsem ben dünden razıyım zaten. aylardır söylüyorum.tek başıma çabalamaktan yoruldum gerçekten
Ben de bir sene ikna etmeye uğraştım maddi olarak karsilayamiyordum. Ama babasına söyledim sen bul dedim bizim şehirden bak aranızdaki ilişki açılacak ileride uzak kalacak sana falan anlattım.kendi buldu kendi ödüyor. İnanılmaz bir değişim oldu hem babaya karşı hem genel olarak

ben her fırsatta dile getiriyor olucam zaten yapana kadar, muhakkak ikna olucaktır.

baba ortak hareket etmeyi beceremiyor ki.bıktım gerçekten bu adamdan

sizinki anlayışlı belli ki,bizim böyle bir iletişimimiz yok iletişim kurmayı red ediyor resmen. her söylediğimi kendim nimetleniyorum gibi düşünüyor. değişik bir insan çocuğuna ayakkabı alıyosa mont alıyosa benim nimetlendiğimi düşünüyor, buna ikna olsun diye çabalıyor olucam.

İnanın aynı karakterler. Hiç farki yok. Adam eve bisi alırken örneğin ekler alacak üç tane küçük alıyordu ki ben yemeyeyim çocuk anca üç tane yer. O minik eklerler düşünün.

Oha benimki de aynısı oldu

İnanın aynı karakterler. Hiç farki yok. Adam eve bisi alırken örneğin ekler alacak üç tane küçük alıyordu ki ben yemeyeyim çocuk anca üç tane yer. O minik eklerler düşünün.
ay inanamıyorum beyinsiz bu erkekler gerçekten. çocuğuma bakıyor diyip elinden geleni yapması lazım anne için, böyle adamlar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…