- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.938
- 598
Biz sadece yorum yapıyoruz hayatta tek soru ve tek cevap yok . Kızınız zorlanıyor bu çok net ve burdan kimse size reçete yazamazyani tüm sorun babasının bağıyla mı alakalı diyorsunuz?
Hayır, sizde de çok ciddi sıkıntılar var. eski konularınızı okudum.çocuğunuzun babasının bir sürü farklı kadınla tanıştırmasına bile ses çıkarmamışsınız. bu çocuk ağlamasın da ne yapsın, ben eminim psikolojik durumlarınızı bile çocuğa olduğu gibi yansıtıp sağlıklı bir boşanma süreci yaşamamışsınızdır. lütfen çocuğunuzu koruyun. sizin babasıyla görüşmek istememesinden daha ciddi sorunlarınız var.yani tüm sorun babasının bağıyla mı alakalı diyorsunuz?
Ben tek başınıza destek almadan çocuğunuzu büyütmenize, bunun ne derece zor bir şey olduguna laf etmedim ki.siz ne saçmalıyosunuz hanımefendi? ben sadece yaotıklarını söyledim nerden biliyorsunuz benim susturmadığımı? her seferinde tepkimi de koydum gereken lafı da söyledim. çocukla oyun oynayamıyorum diye anneliğime laf etmek ne demek? ben çocuğumu tek başıma maddi manevi hiç kimseden destek almadan büyüten bir anneyim buna da mı saygınız yok????
Pedagogluk bir durum görmüyorum aslında, kızımın biraz şımarık olduğunu düşünüyorum
benim kızım gerçekten bazen aşırı derecede şımarıklık yapıyor
Hiç de şımarık olduğuna inanmıyorum, tam tersi bir derdi var çocuğun, bu yüzden belli ki anneyi göremediği zaman kiyametleri koparıyor, belki de annesini kaybetme korkusu var. Nasıl babası her gün eve gelirken bir anda eve gelmeyi kesti, belki siz isten gelmeniz gereken vakitte gelmediğinizde ya da babasının evinde sizi göremediğinde aynı kaygıyı yaşıyordur. Belki babası gibi bir gün çıkıp hiç gelmeyecek olmanızdan korkuyordur. Siz de bunu "simariklik" olarak yorumluyorsunuzdur.evet yani hiç normal değil artık çok yorduğu için şımarıklık diye düşünüyordum.
Pedagogla görüşmekte bir sorun görmüyorum, maddi olarak imkanım olmadığı için pedagog desteği alamıyorum. babasına söylediğimde tamam diyor fakat faaliyete geçtiği yok.ben yalnız bir anne olarak hangisine yetişeceğimi şaşırdım. konuşmak kolay size göre ama ben fazlasıyla ilgili bir anneyim.Ben tek başınıza destek almadan çocuğunuzu büyütmenize, bunun ne derece zor bir şey olduguna laf etmedim ki.
Cok insani ve doğal tepkiler veren çocuğunuzu bir şey anlatmaya çalıştığını düşünmek yerine "şımarık" diye etiketlemişsiniz buna laf ettim.
Hiç de şımarık olduğuna inanmıyorum, tam tersi bir derdi var çocuğun, bu yüzden belli ki anneyi göremediği zaman kiyametleri koparıyor, belki de annesini kaybetme korkusu var. Nasıl babası her gün eve gelirken bir anda eve gelmeyi kesti, belki siz isten gelmeniz gereken vakitte gelmediğinizde ya da babasının evinde sizi göremediğinde aynı kaygıyı yaşıyordur. Belki babası gibi bir gün çıkıp hiç gelmeyecek olmanızdan korkuyordur. Siz de bunu "simariklik" olarak yorumluyorsunuzdur.
Ki bu yanlış.
Bunca zor şey yaşayan çocugun bunca zaman pedagog destegi almamis olması da normal değil. Pedagogdan, terapistten, uzmandan danışmanlık almak için illa delirmeye gerek yok ki 'gerek olmadığını düşünüyorum' diyesiniz. Genlerini taşıdığı,doğduğu günden beri gördüğü babanin evden gitmesi, hayatta en güvendiği iki kişinin kavgasına tanık olması, bunlarin hepsi kendi çapında travma yaratacak şeyler. Bir uzmana danışmanın ,onun sizi yonlendirmesine izin vermenin nesi kötü ki?
Ayrıca çocuklar streslerini oyun yoluyla atarlar. Bugünlerde bile uzmanlar deprem travmasini atmanın en iyi yolunun oyunlar olduğunu söylüyor. Birakin çocuklar yıkılmış bina yapıp içinden insan kurtarsın, bırakın çocuklar oyunla yas tutsun, bırakın çocuklar oyunla zor durumda kalmış gibi yapıp cozum bulsun, diyorlar
Çocuklar kendi kendilerini oyunla iyi eder, problemlerini oyunla çözer. Bir annenin ya da babanın "oyun oynamıyorum sadece" demesi çok büyük bir eksikliktir bence. Çünkü oyun oynayarak anlaşılır çocuk.
Genel olarak iyi bir anne olabilirsiniz ama bu küçük bir eksiklik değil.
Benim annem de kendince iyi, hatta 90larda psikologa deli doktoru dendiği yıllarda çocuk psikologuna danışan bir anneydi, dovmezdi sovmezdi,bizi severdi. ama tonla travma sahibi olup büyüdük ablam da ben de.
Freuda sormuşlar 'evladim için ne yapmalıyım' , 'ne yaparsan yap sonunda yine sen kötü olacaksin' demiş. Ebeveynlik biraz da böyle bir sey
Pedagog kesinlikle. Aynı durumu yaşayıp şımarık dediğim oldu ve yıllar boyu devam etti en sonunda baba ile arası baya açıldı. Şimdi pedagoga gidiyor kendi arada istiyor. Geç olmadan yardım alın mutlaka. Sonra daha uzun bir süreç gerekiyor. Bize en az iki sene devamlı gelin dendi şimdi şükür düzelme var.Kızlar merhabalar, daha önce de konu açtım beni bilirsiniz, eski eşimle hala uğraşıyorum.
En son beni şikayet etmişti,
Daha sonra deprem olunca deprem bölgesine gitti, oradaki felaketi görünce de hakkını helal et benim hakkım helaldir dedi.
Neyse bir süre sonra kızımı görmeye geldi.
Fakat kızım uzun zamandır onunla görüşmek istemiyor.
Her gittiğinde ben söylüyorum diye gidiyor, onunlayken de sürekli anne anne diye ağlıyormuş.
Ağladığını biliyorum kızım gerçekten benden ayrılmak istemiyor ve bu durum benim için de çok yorucu.
Kızım böyle yaptıkça bu sefer de ben dolduruyormuşum düşüncesine kapılıyor baba kişisi, asla öyle birşey yok aksine ben görüşsün istiyorum.
Bu durumun geçmesi için ne yapmam lazım bana akıl verir misiniz?
Pedagogluk bir durum görmüyorum aslında, kızımın biraz şımarık olduğunu düşünüyorum açıkçası çünkü annemde de bikaç saat kalınca kıyameti koparıyor anne diye.
Ne yapıcam bilmiyorum ben ağladıkça ağlayarak hiçbirşey çözemeyiz diyorum.
Neden görüşmek istemiyorsun dediğimde de bir sebebi yok diyor.
Akıl verin lütfen çok yorucu bir durum.
Babasıyla da vakit geçirmesi lazım, annemde de kalması lazım.
babasına anlatabilsem ben dünden razıyım zaten. aylardır söylüyorum.tek başıma çabalamaktan yoruldum gerçektenPedagog kesinlikle. Aynı durumu yaşayıp şımarık dediğim oldu ve yıllar boyu devam etti en sonunda baba ile arası baya açıldı. Şimdi pedagoga gidiyor kendi arada istiyor. Geç olmadan yardım alın mutlaka. Sonra daha uzun bir süreç gerekiyor. Bize en az iki sene devamlı gelin dendi şimdi şükür düzelme var.
Ben soyle yapıyorum baba ile konuştum. Kendim gidiyorum. Babaya senin için gidiyoruz dedim pedagoga kendi gonderiyor eft yaparak. Siz de konuşun zaten 500 lira civarı bisey. Daha uygun var mı bilmiyorum saatlik. Biz gidiyoruz pedagoga o ödüyor. Hatta üç seans sonra baba ile eğlenmeye baslayinca gitmemiz için araç ve şoför bile yollamaya basladiPedagogla görüşmekte bir sorun görmüyorum, maddi olarak imkanım olmadığı için pedagog desteği alamıyorum. babasına söylediğimde tamam diyor fakat faaliyete geçtiği yok.ben yalnız bir anne olarak hangisine yetişeceğimi şaşırdım. konuşmak kolay size göre ama ben fazlasıyla ilgili bir anneyim.
evet eksiklerim var, fakat onu başka şekilde dolduruyrum sinemaya götürüyorum, t,yatroya götürüyorum dışarı çıkıp pasta yemeye gidiyoruz, oyun parklarına götürüyorum. oyuncan isteğini karşılıyorum, diğer istekler bakımı kıyafeti. hangi birine yetişebilirim asgari ücretle? pedagog bana göre de çok mantıklı illa delirmek gerekmediğinin bende farkındayım. Sadece destek alabilmek için maddi olarak yetemiyorum.
Ben de bir sene ikna etmeye uğraştım maddi olarak karsilayamiyordum. Ama babasına söyledim sen bul dedim bizim şehirden bak aranızdaki ilişki açılacak ileride uzak kalacak sana falan anlattım.kendi buldu kendi ödüyor. İnanılmaz bir değişim oldu hem babaya karşı hem genel olarakbabasına anlatabilsem ben dünden razıyım zaten. aylardır söylüyorum.tek başıma çabalamaktan yoruldum gerçekten
ben her fırsatta dile getiriyor olucam zaten yapana kadar, muhakkak ikna olucaktır.Ben de bir sene ikna etmeye uğraştım maddi olarak karsilayamiyordum. Ama babasına söyledim sen bul dedim bizim şehirden bak aranızdaki ilişki açılacak ileride uzak kalacak sana falan anlattım.kendi buldu kendi ödüyor. İnanılmaz bir değişim oldu hem babaya karşı hem genel olarak
baba ortak hareket etmeyi beceremiyor ki.bıktım gerçekten bu adamdanSizin babasiyla ortak hareket etmeniz lazim. Babasi her onune gelen kadinla tanistirmamali. Kiz cocuklari annenin yeniden evliliğini ve kardesleri kolaylikla kabullenirken babanin yeniden evliligini kabul etmekte zorlaniyor. Kaldi ki adam evlenmiyor da sevgililerini tanistiriyor. Lutfen biraz arastirin sizde, internette cok fazla bilgi var bu konuyla ilgili. Gerekirse mahkemeye basvurup görüşmelerini merkezde yapmalarini talep edebilirsiniz. Mesela Izmirde bir merkez var, polis pedagog birsuru kisi var. Cocuklar baba ile orada iletisim kuruyor. Bu konuyu arastirin, kizinizi korumak zorundasınız
sizinki anlayışlı belli ki,bizim böyle bir iletişimimiz yok iletişim kurmayı red ediyor resmen. her söylediğimi kendim nimetleniyorum gibi düşünüyor. değişik bir insan çocuğuna ayakkabı alıyosa mont alıyosa benim nimetlendiğimi düşünüyor, buna ikna olsun diye çabalıyor olucam.Ben soyle yapıyorum baba ile konuştum. Kendim gidiyorum. Babaya senin için gidiyoruz dedim pedagoga kendi gonderiyor eft yaparak. Siz de konuşun zaten 500 lira civarı bisey. Daha uygun var mı bilmiyorum saatlik. Biz gidiyoruz pedagoga o ödüyor. Hatta üç seans sonra baba ile eğlenmeye baslayinca gitmemiz için araç ve şoför bile yollamaya basladi
Bahsettigim merkezleri araştırın derim. Arkadasim cocuguyla orada görüşüyorbaba ortak hareket etmeyi beceremiyor ki.bıktım gerçekten bu adamdan
İnanın aynı karakterler. Hiç farki yok. Adam eve bisi alırken örneğin ekler alacak üç tane küçük alıyordu ki ben yemeyeyim çocuk anca üç tane yer. O minik eklerler düşünün.sizinki anlayışlı belli ki,bizim böyle bir iletişimimiz yok iletişim kurmayı red ediyor resmen. her söylediğimi kendim nimetleniyorum gibi düşünüyor. değişik bir insan çocuğuna ayakkabı alıyosa mont alıyosa benim nimetlendiğimi düşünüyor, buna ikna olsun diye çabalıyor olucam.
Oha benimki de aynısı olduBen de bir sene ikna etmeye uğraştım maddi olarak karsilayamiyordum. Ama babasına söyledim sen bul dedim bizim şehirden bak aranızdaki ilişki açılacak ileride uzak kalacak sana falan anlattım.kendi buldu kendi ödüyor. İnanılmaz bir değişim oldu hem babaya karşı hem genel olarak
bakıcam istanbulda böyle birşey varsa faydalanırım.Bahsettigim merkezleri araştırın derim. Arkadasim cocuguyla orada görüşüyor
Ay zaten benmişim benim kafa gitti iki gündür
ay inanamıyorum beyinsiz bu erkekler gerçekten. çocuğuma bakıyor diyip elinden geleni yapması lazım anne için, böyle adamlar da var.İnanın aynı karakterler. Hiç farki yok. Adam eve bisi alırken örneğin ekler alacak üç tane küçük alıyordu ki ben yemeyeyim çocuk anca üç tane yer. O minik eklerler düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?