Kızım çok yalan konuşuyor

Ben sıkışınca ufak yalanlara başvuran biriyim
Tabi bu huyumdan vazgeçmeye çalışıyorum ama benim de çocukluktan gelen bir durumum var
Ailem kontrolcüydü. Ve de eleştirirlerdi.

Mesela kırtasiyeden bi defter aldım diyelim. Annem sorardı kaç para diye, 5 lira dediğimde hep aaa çok pahalı derdi.
Ben de bi dahakine 4 tl demeye başladım.

Mesela paramı düşürdüm diyelim, kızarlardı. Ben de harcadım, okulda para toplandı gibi şeyler söylerdim.

Hasta olduğumda üzüldükleri için kızarlardı. O yüzden kulağım iltihaplandığında haftalarca sakladım. Sinüzit olduğumda da. Ağrı acı çekip durdum kendi kendime.

Okulda kurs vs bişey olup işim uzadığında eve biraz geciktiğimde inanmazlardı okuldaydım dediğimde, kontrol ederlerdi. Ben de madem her türlü inanmıyolar bari yapayım ki değsin diye düşünüyordum.

Biraz kendi tutum ve davranışlarınızı gözden geçirin, belki de sizin tavrınız yalana itiyordur

İnanınki her konuda odasında uzun uzun güzel bi şekilde konuştuk onunla arkadaş olduğumu benden bişey gizlememesi gerektiğini ki bazen bazı şeyleri anlattığu zaman anşayışla karşılıyorum ama en ufak bişeyde yalana başvuruyo

Biraz da karakter o zaman
Hissettirmeden takipte olun başka ne yapabilirseniz bilmiyorum

Eşşek kadardım, ben de telefonu yastığımın altına koyar, biri gelse uyuyor numarası yapardım, çünkü annem yattığım saate hep karışırdı.

Kızınız henüz kontrol edilecek yaşta ama bunu abartmayın lütfen.

4. paragrafta beni anlattınız. Başıma bir hastalık, sorun, sıkıntı geldiğinde annem resmen krizler geçiriyor nereye saldıracağını şaşırıyor, abartılı duygular hatta belki duygu sömürüsü diyebiliriz. Ve ben bunlar yüzünden hasta olduğumda hastayım diyemeyen, derdim sıkıntım olduğunda habire içime atıp patlayacak duruma gelen, her şeyimi kendim çözmeye çalışan bir insan oldum. Bunun yanlış olduğunu çok geç farkettim, artık aileme anlatmadan, bana yardımcı olacak kişilerle çözüyorum sorunlarımı...

Aileler çok yanlış yönlendiriyor çocuklarını bazen...

Bana kızmayın ama benim öğrencilerimde gördüğüm aile neyse çocuk da o oluyor. Çocuk vurdumduymazsa veli de öyle, çocuk ısrarcıysa veli de ısrarcı, çocuk yalan söylüyorsa veli de söylüyor davranışlarınızla ona örnek oluyor musunuz. Ayrıca diğer arkadaşlara katılıyorum 13 yaşında ergenliğe girmiş bir kız bu kadar kısıtlanmamalı.

Bence biraz rahat birakin.
İlk dokunmatik telefonlar ben lisedeyken cikti ve benimde bir tane vardi. Gece isigi kapar, yatakta onla ugrasirdim. Ertesi gun erken kalkip okula uykusuz gitmek zor gelince bu aliskanligimi biraktim.

Her zaman kontrolle yoneltme saglanmaz. Bazi seyleri insanin yasayarak ogrenmesi gerekir. Baski kurmaya devam ettikce kızınızın davranislari degismez.

Kizinizin odasina Kapisini calarak girin. Hayatim boyunca annem birkere bile kapimi calmadan odama girmedi. 10 yasindaykende calardi, su an hala calar.
Biraz ozgur bırakın

bence biraz asiri disiplin uygulamaniz var gibi geldi bana. her neolursa sadece kendiniz memnun kalacaginiz sekilde yaptirmayin kiziniza .her zaman sorun canin nasil ister ne yapmak istersin. bunu şoyle yapmayalimda boyle yapsak sence nasil olur deyin....kiziniz biseykerden baski gordugu icin yada zorlandigi icin yalan konusuyor olablir.yataginda resimlere bakiyosa yanina uzanin beraber bakin bende su kisiyi cok begenirim deyin.kiziniz degilde arkadasiniz mis gibi konusun herzaman. ...kesinlikle yankis anlamayin beni fikrim bu sadece. benimde oglum var

Çok kontrolcusunuz. 13 yasinda cocugun hapini bile siz mi kiriyorsunuz? Kuzenim var 15 yasinda. 13 yasindayken okuldan gelir kendine yiyecek hazirlardi cocukcagiz.
Telefonunu neden kontrol ediyorsunuz? 15 yas civarlarinda telefonum olmustu ve ailem hic "telefonu birak, telefonla napiyorsun" gibi seyler sormadi.

Ama arkadaslarimin aileleri karistigi icin ve onlarin yaninda telefonla ugrasamayacaklari icin ayni kiziniz gibi aksam uykum geldi diyip yorgan altindan mesajlasirlardi. Bu devirde tabiki cocugu basibos birakmaya gelmez ama fazla sıkarsaniz yalan kacilnilmaz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…