- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi Prensesannesiidlr
-
Kırmızı kuşak denen şeyin çağ dışı olduğunu anlatarak başlayabilirsiniz. Sanırım biraz muhafazakar yapıda aileniz var, o yüzden bu kadar kötü hissediyor. Kırmızı kuşaktır, bekarettir bunların öyle önem verildiği kadar hayati şeyler olmadığını anlatmalısınız.Operasyon olmak isterse once psikolojik destek almak sartiyla olur bu zaten. Evlenmek istemiyorum hayallerim alindi kirmizi kusagimi nasil takayim diyor bilemedim elimden gelen herseyi yapiyorum ama aklima baska birsey gelmedi . Esimle paylasamam bunu
Nasıl bir pislikmiş o ya umarım iki yakası bir araya gelmemiştirTam da kızınızın yaşında böyle birşey yaşamıştım, ben de çok saftım o yaşta, evleneceğiz sanıyordum.
Birlikte olduktan sonra da, hadi senle kim evlenirse evlensin şimdi demişti bana, o yaşlar için zordu.
Sonra eşimi tanıdım, ona da anlattım, bir daha da lafı olmadı aramızda.
Şimdi evli ve çocukluyum, ve mutluyum.
Kızınıza bunu anlatın, geçecek
Olayı dramatize etmesine izin vermeyin, normalleştirin. Zaten bu kadar üzüldüyse bundan sonra herkesle birlikte biri değildir, o acıdan endişe etmeyin.
Hayat uzun, hepsi geçecek, sadece zaman
Farkında değil ki, kendini onun ile düzeleceğine şartlamışOperasyon onun kendine edeceği en büyük hakaret olmaz mı?
Tabi işin uzmanı belki iyi gelir diye uygun görür bilemem.
Nasıl ikna edersiniz? Belki şöyle
Artık ben de kötü oldum, nolur psikoloğa giderken beni yalnız bırakma.
Yani 18 yaşında, o da bunu bilmeli, ruh sağlığı bilene danışılmalı.
Kafasındaki belli şeyler oturunca operasyondan vazgeçer bu sadece kendini kandırmaktır birlikte olduğu kişi laflarıyla onu bu hale getirmiş olabilir burayı tavsiye edin isterseniz ? Sürekli namaz kılıp tövbe ettiğinden bahsetmişsiniz takıntı hastalıklarının çoğu böyle başlar dua takıntısı dua etmediği zaman başına kötü bir şeyler geleceğini düşünme bunların önünü almanız lazım her şeyin fazlası zarardır insanaInsallah arkadaslar operasyon istiyor iyi olnak icin kanamam da olmasin isterse onemli degil ben once okuyacagim diyor bu yuzden olumlu baktim ama sanirim ordaki yorumlardan cok asiri etkilenmis. Ben pismanim benim olayim cok farkli diyoe bilmiyorum kotu yorumlar bile kizlarimizin canini nasil acitiyor iste biz anne olarak hep destek olacagiz
O zaman önce psikolog.Soyledim sen eksik degilsin diye ama ben boyle hissediyorum olayim soz toparlicam eskisi gibi ama bpyle yapamam diyor sartlandirmis amac onun orda olmasi kanama olmasi vs. Degil
Bence de önce psikolog, gerekirse psikiyatrFarkında değil ki, kendini onun ile düzeleceğine şartlamış
O yüzden önce doktora giderse, onunla konuşunca ve ilaç tedavisine başlayınca vazgeçebilir bile
Ben direkt psikiyatrist diye düşündüm aslında, ağır bir travma yaşıyor çünküBence de önce psikolog, gerekirse psikiyatr
Bence çok acil psikologa gdin ve kızmayn hangimız hata yapmıyoruz ki koskoca insanlar bile hata yapiyor ben senin arkandaym ne olursa olsun benim kızımsn deyip arkasnda oldugunuzu hissettirin kendine birsey yapmasn snra düzelince kntrol altında tutarsnz sıkınti olmazIyi aksamlar bayan arkadaşlarım derdim büyük rabbim başka dert vermesin. 18 yaşında genç kız annesiyim ve kızımin hareketlerinden şüphelendim. Onunla arkadaş gibi olabileceğimi söyledim ve ağlayarak bana sarıldı nasıl dicegimi bilmiyorum birliktelik yaşamışkızdım da çok şaşırdım napmam gerek bilemiyorum dunyanin sonu degil dedim o kadar üzgün ki hayallerimi aldılar intihar düşünüyorum diyor kendisine bisey yapar diye korkuyorum benimlede konuşmayı kesti banyoda çok uzun duruyor naptın diyorum temizleniyorum ben pisim diyor bana ölümle ilgili sorular sormaya çalışıyor allah aşkına nasıl yol izlemeliyim
Böyle hassas bir konuda kim densizce yorum yapabilir ya.İnsanız insan duygularımız var bizimde hepimiz hatalar yapabiliriz evlatlarımız var yarın öbür gün bizde böyle bir durum yaşayabiliriz.Sizi tebrik ediyorum kızınızın yanında olduğunuz için psikolojik destek aldırın mutlaka arkadaşlarım zaten söylemiş ama cinselliğin pis birşey olmadığını bir uzman yardımıyla anlatın kızınıza çok zor bir durum rabbim yardımcınız olsunDestegi alicaz arkadaslar umarim kizim iyi olur bende dayanamiyorum. Operasyon olmak istiyor kendimi iyi hissedeyim yeter diye yalvariyor kanamasin isterse ilerde yeter ki olayim diyor ama yorumlardan cok kotu etkilenmis nolur bayanlar bilmeden kimseyi kotulemeyelim goruyorsunuz kizimin halini
Bencede o cocugun konusmasini onlemek icin gidip konusmasi gerekiyor annenin... gerekirse sadece çocuğu cekip konusulmali sagda solda konusmasin diye..Senin bu cocugun ailesini bulup ogullarinin yaptigini anlatman lazim. Yoksa ogullari sagda solda konusmaya devam eder. Bu cocugu susturman lazim. Gerekirse tehdit et. Kizini bu da depresyona iter tabi.
Psikiyatrm bana terapi Alman gerek, ilaçla çözülmez depresyon dedi. Psikoterapi yapan/eden psikiyatr ile devam ettim. O iyi geldi bana.Ben direkt psikiyatrist diye düşündüm aslında, ağır bir travma yaşıyor çünkü
Uzman değilim ama ilaç desteği almadan kolay kurtulamaz gibi...
Bencede... herkes o konuyu kacirmis tabi ... belkide kiz bu yuzden intihar dusunuyor, herkese rezil oldugunu dusunerek. Toplum baskisi insani daha da bunalima surukler. Anne acil halletmeliBencede o cocugun konusmasini onlemek icin gidip konusmasi gerekiyor annenin... gerekirse sadece çocuğu cekip gozdagi verilmeli sagda solda konusmasin diye..
Evet işte değişiyor duruma göre ama dediğin gibi en iyisi terapilerle desteklenen tedavi süreci.Psikiyatrm bana terapi Alman gerek, ilaçla çözülmez depresyon dedi. Psikoterapi yapan/eden psikiyatr ile devam ettim. O iyi geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?