Bebek Beslenmesi kizim iletisime gecti artik bebeklikten cikiyor mu ne?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
son gunlerde asyanin en buyuk zevk aldigi sey bisiklet cildiriyor ona bir tane aldik 3yasa kadar kullanabiliyor cok fonksiyonlu bir sey

ben de cok dedim babasına bisiklet alalım diye,o inatla sallanan at aldı.
2 gündür çokça yalandan ağlama numarası yapıyor,çok fırlama.Hakkaten nasıl öğretcez yok u hayır ı,bakıcımız sağolsun hayır manyagı yapmıştı cocugu,bir aydır hiç söylmiyoruz,her istediği yapılıyor.kadın demek kızıyormuyudu gunahı boynuna,çocuk evdeki çiçeğe dokunamıyordu,zor alıştırdım,hala birşeye dokunacağı zaman yuzumuze bakıyor.

canım yaa, kıyamam ona
bizimki de başladı yalandan ağlamalara, bir de dudağını uzatıp büze büze ağlıyor, gözyaşları da hemen hazır
her istediğini de yapmak istemiyorum nazlı olmasın diyorum ama ağlayıveriyor sıpa
bizim babamz da almayalım bisiklet vb.
napacakmış çocuk-tatlicadiarzu-

kizlar kesinlikle tavsiye ediyorum o kadar fark ediyor ki Asya hemen hemen hergun 1saat biniyor tabi pedal ceviremiyor ama arkasindan uzun sap annelere kolaylik emniyetli puset bibi cevresini sariyor artik yaz dagelmeye basladi daha onu gorur gormez nesesinden mutlulugunu nasil gosterecegini bilmiyor hem cocugun yasi buyudukce bazi parcalar cikip normal bisiklete donebiliyor arkadasimin tavsiyesiyle aldim ama iyiki almisim

Sevgili Nuray... biz de esimle bu konulari cok arastirdik, cok kitap okuduk bunlarla ilgili, cunku biz de kizimizi cift dilli yetistirmeye karar verdik. Benim Almanca anadilim gibi de. Bir de su bu internet sayfasi cok yarali...

Sana kisaca ozetleyeyim...

Eger bebegine yabanci bir dil kazansin diye, onunla yab. dilde konusmak istiyorsan senin yabanci dilin kusursuz olmali!!!! Aksansiz, hatasiz!!!

Okudugum bir kitapta, eskiden Almaya'da da boyle direttiklerini okumustim (cocuk almanca ogrensin diye evde de Almanca konusulsunmus). Ama yillar sonra bunun buyuk bir hata oldugunu farketmis dil bilimcilerti
iste bir kac neden:

1.Anne babadan yanlislari (gramer, aksan) kapmak cok kolay ve duzeltilmesi cok zor
2.kendi anadilini neden 2. plana atmali ki? ogrendigi yabanci dil kadar degerli.
3.Ayrica cocuk disarida zaten yabanci dili eksiksiz ogreniyor, aile gereksiz bir cabaya giriyor (cocuk+sunger :)))

Bir de metodlar var cift lisanli yetistirmekle ilgili, cunku yabanci dili karisik vermek cocukta kafa karisikliga neden olabiliyor
Bir kisi bir dil (anne yab.dil baba anadili yada tersi)
bir ortam bir dil (evde anadil konusuluyor ama mutfakta yabanci dil konusuluyor)
vs..

bence evde turkce konusulup disarida da ingilizceyi ogrenirse cok saglikli olur...
senin minik yabanci dili kaptiktan sonra, iki dilin varligini ogrendikten sonra, beraber ingilizce konusmaniz daha iyi sonuc verir...
anaokulunda da bunalima girmez, o aradki farki o kadar cabuk kapatir ki, sasirirsin :)

minige basarilar diliyorum

canım bizimde var annemler kızımın doğumuna hediye olraka doğmadan önce almışlardı daha hiç kullanamödım yaz iyice gelsin havalar iyi olsyun diye bekliyorum.bencede çok güzel hem bisiklet hem çocuk arabası vs...fonksiyonu çok yani kullanışlı çok hoşuma gidiyor birazda bizimki cicili bicili oyuncak gibi sesler şıkırtılı tekerlikler ecrin bayılacak bu yaz .....:teytey:

Bu haftasonu girdiğimiz bir oyuncak mağazasında bizde denedik gerçekten bayıldı ,yürümeye tam başlasın bende düşünüyorum kesinlikle bizim babamıza kalsa akülü araba alacak oğluna ben frenliyorum büyüdükçe şımaracak gibime geliyor,özellikle annenane ve babaanne vs.. yanında acayip oluyor,sürekli kucaklarda ,yapmayın bana zor oluyor desemde bkimse beni sallamıyor,offf..

.bisiklet çok güzelmiş. güle güle kullanın.bizimki arabasında gezerken sıkılıyor (uykusu geliyor sanırım) bi bakayım bende. bulabilirsem güzel bişi alayım.

evet canım sana katılıyorum bizimki zaten şımardı bile ben artık işi iyice yüzsüzlüğü vurdum söylüyorum direk yüzlerin yeter yapmayın bu kadar diye çünkü ecrinin şuan okadar çok aşırı oyuncağı vs.varki hiç birinede dönüpte bakmıyor bile olmmaz böyle ama ben uyarıyorum ecrin iyice yüz buldu onlardan

bisikletten once oyun gruuplari cok hosuna gidiyordu simdi gozu garajda sokaga cikarken firsat kolluyor bisikletin basina tunemek icin eger pusete biniyorsa avazi ciktigi kadar UUUUU UUUU TAAA diye bagiriyor sanirim ona binicem diyor alem su cocuklar ne kadar cabuk buyuduler hapimiz hamileyken tanistik bebekler dogduda yaslarina birer ikiser girmeye basladi bile

sagol canim hemen sayfayi inceleyecegim bilgilerde cok faydali esimle ikimizin ingilizceside iyi ancak tabi anadilimiz gibi degil ve ne olursa olsun aksanli sonucta burda dogmadik derdimizi anlaticak gunluk yasamlarimizi surdurecek kadar ama benim acimdan cok Ingiliz arkadasim var surekli gorusuyoruz komsularimla cok SIK birlikteyiz ama yinede Ingiliz olmalarina karsi aksanlari var burdada Londra sehiri ve cevresi Oxford ingilizcesi konusur bazen iki Ingiliz birbirini anlamaz bile konusurken benimde dusuncem senin yazdiklarin gibi Asya kendi cevresinde ogrenmesine birakicam guzel bilgilerin icin tesekkurler

Bu aralar genelde dışarıdayız (baston pusetlerden aldım acayip işimi kolaylaştırdı tavsiye ederim ) ama evdeyken en büyük eğlencesi salıncağı ve baby einstein cdleri acayip sevdi bende sevdim gerçekten çok eğitici ve öğretici,cdler ingilizce belki bu arada kulak aşinalığı da olur :)

İsteyen olursa baby einstein cdlerinden elimde linkleri var isteyene gönderebilirim.

kızımın yürüme arbası var arkadan ebebeyn kontrollü bisikletten tek farkı pedalları yok bizimki dönüpte yüzüne bakmıyor. işi gücü koşturmak

anneanenmiz yaza bisklet alacağım diyor amam bakalım onu sevecekmi

gönderirsen çok sevinirim. teşekkürler.

Kızlar isteyenler özelime mail adreslerini göndersinler,buradan gönderemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…