canım yaa, kıyamam onaben de cok dedim babasına bisiklet alalım diye,o inatla sallanan at aldı.
2 gündür çokça yalandan ağlama numarası yapıyor,çok fırlama.Hakkaten nasıl öğretcez yok u hayır ı,bakıcımız sağolsun hayır manyagı yapmıştı cocugu,bir aydır hiç söylmiyoruz,her istediği yapılıyor.kadın demek kızıyormuyudu gunahı boynuna,çocuk evdeki çiçeğe dokunamıyordu,zor alıştırdım,hala birşeye dokunacağı zaman yuzumuze bakıyor.
kizlar benim aklima cok takilan bir durum var bu konuda kafam cok karisik yurtdisindayiz uzun yillarda burda olacagimiz kesin Asya burada okula basliycak simdi dr gittigimde nedense bu sorumun cevabini sacma sapan aliyorum her sordugumda evinizdede ingilizce konusun diyor dr tamam kabul zaten evimde Turk tv yok dizi vs internet uzerinden seyrediyorum oda Asya uyurken arkadaslarimin cogu Ingiliz birkac Turk var evimde Ingilizce konusursam cocuk ne zaman ana dilini ogrenecek dr aciklamasida kres yasi geldiginde cevre uyumu zorlasir icine kapanir arkadaslarini anlamaz diyor esimde dr dinliyor Asyaya surekli ingilizce konusuyor bende inatla Turkce suan Turkce algisi acik gel dedigim de come dedigimde de geliyor ver bana diyorum elindekini uzatiyor give to me dedigimde de uzatiyor aklini mi karistiriyorum acaba diyorum arkadasimin oglu krese gec verdi ingilizceden uzak tuttu simdi cok zorluk cekiyor cocuk okuldan cok kopuk asi bir cocuk, baska bir arkadasimin esi de ingiliz onunkide sadece Ingilizce iletisimde Turkceyi israrla anliyor ama reddediyor kisaca boyle salak bir durumda kaldim en sonunda Konusma ve lisan Patoloji uzmanina gidicem simdi birde Ingiltere kanunlarinda soyle bir durum var kres yasi 2ye dustu yani iki yasindayken haftada 3gun 3 veya 4saat yollamak zorundasiniz 3yasindada tum gun devam etme sarti var anne ister calissin ister calismasin hic ingilizce ogretmesemde kreste mi ogrensin yoksa az az konusup hazirlasam mi kreste uzmesinler cocugumu burda ki dr uyuz oldum surekli istiyorlar ki orada oturan tum yabancilar kendilerine benzesin anadilleri olmasin kreste domus etini bile israrla sormamdan eminim sikayetciler ir iki yerle gorustum menude domuz eti var diye olmaz benim cocugum bebek yediremezsiniz dedim gulduler ayri yemek mi vericez diye neyseki yakinimda iyi kreslerde bu uygulama var 2yasinda vericem cunku anca rezarvasyon yapip siraya girerim ........................................................akil verin su dil konusunda kizlar
Bu haftasonu girdiğimiz bir oyuncak mağazasında bizde denedik gerçekten bayıldı ,yürümeye tam başlasın bende düşünüyorum kesinlikle bizim babamıza kalsa akülü araba alacak oğluna ben frenliyorum büyüdükçe şımaracak gibime geliyor,özellikle annenane ve babaanne vs.. yanında acayip oluyor,sürekli kucaklarda ,yapmayın bana zor oluyor desemde bkimse beni sallamıyor,offf..
Sevgili Nuray... biz de esimle bu konulari cok arastirdik, cok kitap okuduk bunlarla ilgili, cunku biz de kizimizi cift dilli yetistirmeye karar verdik. Benim Almanca anadilim gibi de. Bir de su bu internet sayfasi cok yarali...
Sana kisaca ozetleyeyim...
Eger bebegine yabanci bir dil kazansin diye, onunla yab. dilde konusmak istiyorsan senin yabanci dilin kusursuz olmali!!!! Aksansiz, hatasiz!!!
Okudugum bir kitapta, eskiden Almaya'da da boyle direttiklerini okumustim (cocuk almanca ogrensin diye evde de Almanca konusulsunmus). Ama yillar sonra bunun buyuk bir hata oldugunu farketmis dil bilimcilerti
iste bir kac neden:
1.Anne babadan yanlislari (gramer, aksan) kapmak cok kolay ve duzeltilmesi cok zor
2.kendi anadilini neden 2. plana atmali ki? ogrendigi yabanci dil kadar degerli.
3.Ayrica cocuk disarida zaten yabanci dili eksiksiz ogreniyor, aile gereksiz bir cabaya giriyor (cocuk+sunger :)))
Bir de metodlar var cift lisanli yetistirmekle ilgili, cunku yabanci dili karisik vermek cocukta kafa karisikliga neden olabiliyor
Bir kisi bir dil (anne yab.dil baba anadili yada tersi)
bir ortam bir dil (evde anadil konusuluyor ama mutfakta yabanci dil konusuluyor)
vs..
bence evde turkce konusulup disarida da ingilizceyi ogrenirse cok saglikli olur...
senin minik yabanci dili kaptiktan sonra, iki dilin varligini ogrendikten sonra, beraber ingilizce konusmaniz daha iyi sonuc verir...
anaokulunda da bunalima girmez, o aradki farki o kadar cabuk kapatir ki, sasirirsin :)
minige basarilar diliyorum
Bu aralar genelde dışarıdayız (baston pusetlerden aldım acayip işimi kolaylaştırdı tavsiye ederim ) ama evdeyken en büyük eğlencesi salıncağı ve baby einstein cdleri acayip sevdi bende sevdim gerçekten çok eğitici ve öğretici,cdler ingilizce belki bu arada kulak aşinalığı da olur :)
İsteyen olursa baby einstein cdlerinden elimde linkleri var isteyene gönderebilirim.
sevgili handerya
baby einstein cdlerin linkini yazarsan sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?