Bebek Beslenmesi kizim iletisime gecti artik bebeklikten cikiyor mu ne?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kizlar benim aklima cok takilan bir durum var bu konuda kafam cok karisik yurtdisindayiz uzun yillarda burda olacagimiz kesin Asya burada okula basliycak simdi dr gittigimde nedense bu sorumun cevabini sacma sapan aliyorum her sordugumda evinizdede ingilizce konusun diyor dr tamam kabul zaten evimde Turk tv yok dizi vs internet uzerinden seyrediyorum oda Asya uyurken arkadaslarimin cogu Ingiliz birkac Turk var evimde Ingilizce konusursam cocuk ne zaman ana dilini ogrenecek dr aciklamasida kres yasi geldiginde cevre uyumu zorlasir icine kapanir arkadaslarini anlamaz diyor esimde dr dinliyor Asyaya surekli ingilizce konusuyor bende inatla Turkce suan Turkce algisi acik gel dedigim de come dedigimde de geliyor ver bana diyorum elindekini uzatiyor give to me dedigimde de uzatiyor aklini mi karistiriyorum acaba diyorum arkadasimin oglu krese gec verdi ingilizceden uzak tuttu simdi cok zorluk cekiyor cocuk okuldan cok kopuk asi bir cocuk, baska bir arkadasimin esi de ingiliz onunkide sadece Ingilizce iletisimde Turkceyi israrla anliyor ama reddediyor kisaca boyle salak bir durumda kaldim en sonunda Konusma ve lisan Patoloji uzmanina gidicem simdi birde Ingiltere kanunlarinda soyle bir durum var kres yasi 2ye dustu yani iki yasindayken haftada 3gun 3 veya 4saat yollamak zorundasiniz 3yasindada tum gun devam etme sarti var anne ister calissin ister calismasin hic ingilizce ogretmesemde kreste mi ogrensin yoksa az az konusup hazirlasam mi kreste uzmesinler cocugumu burda ki dr uyuz oldum surekli istiyorlar ki orada oturan tum yabancilar kendilerine benzesin anadilleri olmasin kreste domus etini bile israrla sormamdan eminim sikayetciler ir iki yerle gorustum menude domuz eti var diye olmaz benim cocugum bebek yediremezsiniz dedim gulduler ayri yemek mi vericez diye neyseki yakinimda iyi kreslerde bu uygulama var 2yasinda vericem cunku anca rezarvasyon yapip siraya girerim ........................................................akil verin su dil konusunda kizlar

Canım kuzenim ve çok yakın arkadaşım London'da yaşıyorlar. ıkisinin bebekleri de orada doğdu. ıkisi de kreşe gidiyor. ıkisi de ilk doğdukları andan itibaren ıngilizce konuştular. Çünkü bebekleri en az 12 yaşına gelene kadar kendilerinin ve eşlerinin akademik takvimleri gereği oradalar. Dolayısı ile bebekleri orada okuyacak. TR çok sık geliyorlar, hatta bir dönem hastalıklar vs nedeniyle neredeyse 15 günde bir buradalardı ve sadece çevreden duydular türkçeyi. Kolejden bir arkadaşımda kızı 3 yaşındayken ABD'ye gitti. Burada yavaş yavaş ıngilizceye başlamıştı gitmeden önce. Gidince birkaç ay evde kızıyla kaldı. Bahar'ı anaokuluna hazırladı. O da evde sürekli ıngilizce konuşuyor . Yazın TR'ye geldiklerinde sedece anneannesi Türkçe konuşuyor ve bu yaz Bahar dönerken kendini ifade edecek kadar Türkçe konuşuyordu. Bence sıkılma. Ben yurtdışında yaşıyor ve uzun sürede orada yaşayacak olsaydım tabi bebeğimin anadilinden kopmasını istemezdim ama ilk önce eğitim dilini öğrenmesini dilerdim. Anneannemin bir sözü var seninle paylaşmak isterim. Benim çözümsüz kaldığım, sıkıldığım durumlarda bana hep " yavrum üzülme su yolunu bulur. Önüne set çeksen de o bir yerden sızar gitmek istediği yere gider. " der. Hiç merak etme canım herşey yoluna girer.

nuraycım bence doğru yapıyorsunuz, iki dili de duyup öğrenmesi doğru geliyor bana da
öğrenmeye o kadar açıklar ki şu dönemde, kafaları karışmaz diye düşünüyorum
ing mutlaka önemli sonuçta xenonunn dedği gibi eğitim dili olacak
ama türkçeyi de mutlaka öğrenmesi gerekiyor ana dili neticede
eşimin kuzenleri var yurtdışında
hepsinin orda doğan çocukları var, inan senin düşündüğünün 10/1 kadar düşünmezler bu konuları
ama görsen iki dilde de gayet iyiler, türkçeleri aksansız
biraz da sadece türkçe konuşan anneannelerinin bakmasının etkisi var sanırım

bebeklerin bu yaşlarda dil öğrenme algıları bizden çok farklı aynı anda 3-4 dili bile öğrenebiliyorlar ama bildiğim kadarıyla bir insanın sadece bir dil konuşması gerekiyor yani sen hem ingilizce hem türkçe konuşursan olmuyor kafası karışıyor eğer bebeğinin ana dilini öğrenmesini istiyorsan ve bu dil de türkçeyse sen sadece türkçe konuşmalısın babası da ingilizce konuşursa emin ol kızın aynı anda hem türkçeyi hem ingilizceyi öğrenmiş olur

insallah bu sorunu ve su kres olayini atlatiriz evlerimize yakin olanlara 1yil oncesinden bakmak lazim arastirmaya basladim benim icin egitimi, cocuk guvenligi onemli sukur 2cocuga 1kisi bakiyor ama tabi birde menuleri var domuz kelimesi bile beni olduruyor en son bir kres buldum evime yakin musluman cocuklara ayri yemek yapiliyormus sali gunu gidip adimizi kaydettirecegim seneye sira beklemeyeyim

istediğin gibi bir kreş bulmana sevindim nuray... iyi olmuş şimdiden kaydettirmen. dil eğitimi ile ilgili birşeyler yazmıştın. yazmaya fırsatım olmamıştı.. bence ağırlıklı olarak orda kullanacağı dili öğrenmesi daha uygun olur. sonuçta orda eğitim görecek ve orda arkadaşlar edinecek.. kendini ayrı hissetmesin sonra. evinizde ufak tefek türkçe de konuşuyormuşsunuz zaten. anlıyorda demekki gayet eşit ağırlıkta gidiyorsunuz. herhangi bir problem yaşamadan... yinede en iyisini annesi olarak sen bilirsin.:teselli:

sagol arkadasim kres cok onemli gercekten guvenli olmasi benim icin ilk kural ardindan egitim geliyor cunku insanin cocugu canindan degerli oluyor onu kalbim rahat birakamazsam hic mutlu olamam dil konusunda esit gitsekte evde surekli benimle olmasi Turkceyi agir bastiriyor aslinda tabiki ikinci dilide onemli

Bina depreme dayanıklı mı?? basit bir yangın anında itfaiyeden önce müdehale edecek techizatları var mı?? sürekli bir hemşireleri var mı?? temizlik ve yemeği pişiren personelleri ayrı mı??

Bina depreme dayanıklı mı?? basit bir yangın anında itfaiyeden önce müdehale edecek techizatları var mı?? sürekli bir hemşireleri var mı?? temizlik ve yemeği pişiren personelleri ayrı mı??

bina buyuk ve tek katli burdaki evler binalar Turkiyedeki gibi cok katli degil ama depremde zarar gorecek gibi durmuyor surekli hemsire var acil durumda ambulans gelis suresi 3dkk bile degil Ingiltere genelide ayni polis ambulans dedin mi dkk farkiyla gelirler temizlik sirketleri varmis mutfak kismina bakamadim sali gunu gorusucem tamamiyla geneli temiz bir yer

Öncelikle konuyu acan arkada$i tebrik ediyorum..Güzel bir topik olmu$..Bu topigi neden daha önce farkedemedigimi dü$ünüyorum..Benim el becerim ne yazikki pek iyi olmadigi icin bugüne kadar bahsedilen oyuncaklari hep satin almayi tercih ettim..Önceleri her sayfasi farkli türden kuma$larla dikilmi$ bezden kitaplar, daha bir anlamaya ba$layinca cesitli hayvanlarin resimlerinin bulundugu yada bir konuya yönelik kitaplar; örnegin ali$veri$ konusunda icinde cesitli sebze ve meyvelerin bulundugu, ev konusunda evde ihtiyacimiz olan e$yalarin bulundugu cocuklarin konu$masini destekleyecek tarzda kitaplar..Yine ceSitli $ekilleri kavrayabilmesi icin icine $ekilleri atabilecegi yada boy boy dizebilecegi kutular..
Gecenlerde geli$im acisindan önemli buldugum, oglumun etrafi boyama kaygisi olmadan resim yapabilecegi, kendini geli$tirebilecegi bir$ey aldim..Bunu sizlerle payla$mak istiyorum fakat $uan yükleyemiyorum..Daha sonra yine deneyecegim..

Ayrica oglumla oynarken cok eglendigimiz ayni zamanda da ögretici nitelikte olan ce$itli hayvan seslerinin bulundugu bir link yollamak istiyorum size..Eminim sizinkiler de cok sevecektir..

Çiftliğe ziyaret

Arkada$lar ben bu mesaji montessori egitimi ile ilgili topige yollayacaktim..Nasil olduysa bir yanli$lik olmu$..Kusura bakmayin.. Mesaji burdan oraya nasil aktarabilirim? Bilen varmi acaba?

Son düzenleme:
Şulecim kitaplara bayıldım fiyatı da çok uygunmuş,umarım burada da vardır,güle güle öğrenin canım:)

Arkada$lar ben bu mesaji montessori egitimi ile ilgili topige yollayacaktim..Nasil olduysa bir yanli$lik olmu$..Kusura bakmayin.. Mesaji burdan oraya nasil aktarabilirim? Bilen varmi acaba?

canim yazdiklarini kopyalayip,mouse sag tusuyla..diger topige yapistirabilirsin cevap kismina.

nuraycim, iki dil sorununu bende yasicam..benim bildigim sadece bir cumlende mesela iki dilin kelimeleri olmucak..turkce bir cumle soyluceksen,arasinda ingilizce kelime olmucak..ingilizce cumle soyluceksen ,arasinda turkce kelime olmucak..bunlara dikkat edilmesi gerekiyor..ben ogluma turkce konusuyorum surekli,esim hollandaca...

insallah bu sorunu atlatiriz boylelikle..

su yemek konusunda da domuz diyince midem kalkti birden...bu hic aklima gelmemisti...ilerde bende illaki vericem okula...

Sagol canim ilgin icin te$ekkür ederim..Dil konusunda da bizde e$imle sizin gibi yapiyoruz..Ben Emir ile sürekli Türkce konu$uyorum..E$imse Almanca..$u an kapasiteleri o kadar geni$ ki eminim ikisini ayni anda ögrenebilecekler..Ayrica söyledigin dogru bir dil konu$ulurken araya diger dilden kelimeler kari$tirilmamasi lazim.. Cocuk ikisinin farkli dil oldugunu kavriyormu$ fakat konu$urken iki dili ayni anda konu$abiliyor..E$imin yegeninde ayni problem vardi..Birde ben yine dille ilgili cocukla bir dili konu$an ki$inin sürekli ayni dili konu$masi gerektigini duydum..O nedenle e$im Türkce konu$maya ba$ladigi zaman onu Almanca konu$masi yönünde uyariyorum..Umarim cabalarimiz bo$a cikmaz..

ne demek canim onemli degil....cok iyi yapiyorsunuz..yanliz benim hollandaya geleli 1.5 yil oldugu icin ben pek bilmiyorum hollandacayi..o yuzden esim bazi zamanlar turkce konusmak zorunda kaliyor ...sizin o sorununuz yok,dedigin gibi daha rahat kavrar ve ogrenir illaki iki dili...

Bizde de o sorun var canim bende 2,5 yildir Almanya`da ya$iyorum..Buna ragmen Almancam iyi cok $ükür..Ama e$imle ne yazikki kendi aramizda Almanca konu$amiyoruz..Bundan sonra Almanca konu$acaz diye karar aliyoruz, ba$liyoruz, olmuyor en fazla yarim saat..Sonrasinda yine Türkce`ye dönüyoruz.. Yani biz kendi aramizda genelde Türkce konu$uyoruz..Fakat e$im oglumuzla birebir cogunlukla Almanca konu$uyor..Hem benim acimdan da iyi oluyor..Bilmedigim bazi kelimeleri ögreniyorum bu sayede..:)

Son düzenleme:
bence cocuklar en azindan ana dillerinde kendilerini duygularini ifade edebilmeleri lazim simdilik evde surekli Turkce ama tv ingilizce cevrede tek duydugu ingilizce nasil olsa hep burada elbet ogrenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…