- 19 Haziran 2019
- 473
- 274
- 18
- Konu Sahibi invictus34
-
İnci, rana (parlak demek), melis, sena, aysima (uzun ama güzel), ceren, deniz (evrensel de )
Her birini ekledim listeme, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederimSinem, melek ikiside yurtdısında çok güzel telaffuz ediliyor. Ve ben çok begeniyorum.
Bence güzel isimmiş .Bende oğlum olursa Deniz koymayı düşünüyorum ama Benim de kızım olacak (12. Haftadayız doktor baya emin söyledi sizinki gibi değişirse çok şaşırırım ) bende Selin ,destan , Turna yı şimdilik ekledim listeme
İki işimi de söylüyoruz canımHangisiyle hitap ediyorsunuz peki hande mi diyorsunuz? Ne bileyim valla koyasım var kendi adımı ama ne derler bilemedim
Selin , Ceren , Ezgi
Yasemin ya da defne diye düşünmüştük bizim kız olursa. Belki işinize yarar
Çok teşekkür ederim hepsini ekledim listemeHira,ikra,afra,miraçok güzel hepsi
Bu tarz muhabbetlere dahil olup kendimi germek istemiyorum o yüzden kendi adımı koymayacağım sanırımİki işimi de söylüyoruz canım
Aman ilk baş bana da dediler ne alaka kendi ismini kattın hiççç tınlamadım valla istiyorsan bırak bence
Yurtdisinda sıkıntı yasar kismina hic takilma. Belki de koyduğun o pek mukemmel isim ingilizce degil de baska bir ülkede cok komik bir anlama geliyordur.
Barkın diye arkadasim var, ailesi havali olsun diye koymuş, ingilizcede bark - havhav gibi,kopek havlamasini betimliyor.
90larda dogan populer çocuk ismi burak, ruscada дурак -durak aptal demek
Ufuk,ne guzel havali bir isim ama dunyanin en meshur küfürü var hecesinde.
Benim ismim de narin zarif bir kiz ismi. Ama norvecte boyle hamza gibi, iri yari heybetlilere yakisacak bir erkek ismiymis. Espri konusu olmustum.
Ya da ben gerrardo diye yazilan bir meksikaliyla tanistim. Isminin telaffuzu : HIYARTO. Sifir şaka, bizzat basimdan gecen birsey
O yuzden hic kasmayin. Dunyada konusuluyor yuzlerce dil. Ozene bezene koydugunuz her isim bir ulkenin alay konusu olabilir.
Selin , Ceren , Ezgi
Yasemin ya da defne diye düşünmüştük bizim kız olursa. Belki işinize yarar
Hira,ikra,afra,miraçok güzel hepsi
Alya mina ve elis beren bi kizim olursa insallah bende bu isimlerden birini verecegim kizima
Küçük kızım Bilge Duru çok severek koydum,büyük kızım da Hazal Şura, Hazal'ı çok seviyorum ama şura karambole geldi, belki fikir olur.
Mercan ve Kardelen isimleri de güzel bence, sağlıkla gelsin kuzunuz, en tatlı en güzel telaşlar
Zeynep benim favorimdir..sare bide meva
Neva adı da güzel anlamı güçlü demek
Bize de erkek dediler beş ay adını Uras koyacaktık çocuğumuzun.Sonra doktor dedi kızKızımın adı İlkim Tusem.İlkimi daha hamile kalmadan karar vermiştim.Daha önce düşük ve dış gebelik geçirdiğim için onları unutup temiz sayfa açmak için ilkim.Tusemi de bir öğrencim önermişti cennette esen rüzgar anlamı.Tersten okunuşu da mesut mutlu anlamında.Bence sizin hayatınızla ilgili anlamı size uygun bir isim güzel olur.
Çok güzel kokulu bir bitki yaprağı bence gayet güzel
Ve bu bitkinin adı Yunan mitolojisinden geliyor. Defne bir ağaca dönüştürülmüş bir tanrıça.
Illa mitolojik bir isim koyulacaksa bu Türk mitolojisinden olsun (Umay gibi).
Neden illa Türk mitolojisinden olması gerekiyor ki?
İsteyen istediği dilde, istediği kültüre ait isim koyar.
"Bana göre" sözünü eklemeyi unutmuşum.Yoksa herkes istediği ismi koysun çocuğuna ben kimim ki karışayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?