- 19 Mart 2007
- 1.428
- 1.393
- 658
- Konu Sahibi invictus34
-
Tanrıça ismi koymak şirke girer diyorlarVe bu bitkinin adı Yunan mitolojisinden geliyor. Defne bir ağaca dönüştürülmüş bir tanrıça.
Illa mitolojik bir isim koyulacaksa bu Türk mitolojisinden olsun (Umay gibi).
Öneri olarak da
Ayla
Aylin
Esra
Yurtdışında yaşayan biri olarak bu isimlerin çok kullanılışlı olduğunu söyleyebilirim.
Ç ş ö ü ı gibi harfler olmasın demişsin.
Bence bu harflere C harfini de ekleyin. C harfi Türkçedeki gibi telaffuz edilmiyor diğer dillerde (genelde), s veya k olarak telaffuz ediliyor.
Tanrıça ismi koymak şirke girer diyorlar
Defne yurtfisinda da var bu isim daphne diyeİkili tarama testinde dr erkek dediği için hep erkek ismi araştırdık ve bulduk fakat şimdi öğrendik ki minişimiz kızmış. Ben yapı olarak fazla takıntılı biriyim bu nedenle isim konusunda çok zorlanıyorum. Erkek ismini de zar zor bulmuştum zatenTakıntılarım doğrultusunda bana yardımcı olabilirseniz çok çok mutlu edersiniz ❤
1- maksimum iki hece (evlenince iki soyad kullanırsa fazla uzun olmasın)
2- içinde ğüöçş gibi Türkçe karakter barındırmayan (yurtdışına okumaya vs giderse telaffuzda sorun olmasın)
3- fonetiği ve anlamı hoş olan bir isim arıyorum.
Şimdiden çok çok teşekkür ederim lütfen desteğinizi esirgemeyin
Melis caiz değil diye melisa ismine de tepkili kaldım selin ismindekiler hep çok ön planda ve havalı kızlar oluyor gözlemlediğim kadarıyla ben kızımın daha geri planda asil kibar bir tip olmasını hayal ettiğim için bu iki ismi Eledim. İpek benim ismim ve hayatım boyunca hep çok memnun kaldım şu anda da hatta kızıma bu ismi koymayı çok istiyorum fakat iki isim koymayacağım için Benimle karışır diye koyamıyorumBiz de cok aradik. Melisa,İpek ve Selin arasinda kaldik ve İpek koymaya karar verdik en son.
Defne beğendiğim ve düşündüğüm isimler arasında fakat anlam olarak bitki olduğu için Ve bu ara biraz fazla popüler olduğu için çok emin olamıyorumDefne yurtfisinda da var bu isim daphne diye
Evet cok fazla kullaniliyor.Biz de dusunuyorduk.Sirf bu yuzden vazgectik.Defne beğendiğim ve düşündüğüm isimler arasında fakat anlam olarak bitki olduğu için Ve bu ara biraz fazla popüler olduğu için çok emin olamıyorum
Ben de sizin gibi dusunuyorum.Melisa ve Selin ismini eşim cok istedi.O yuzden dusunduk.Ben de ayni yorumlarda bulunarak bu isimlere eşimi vazgeciridm.Ben de daha naif cagirisimlari olan isimleri seviyorum.İnci ve idil ismini de cok begeniyordum.Melis caiz değil diye melisa ismine de tepkili kaldım selin ismindekiler hep çok ön planda ve havalı kızlar oluyor gözlemlediğim kadarıyla ben kızımın daha geri planda asil kibar bir tip olmasını hayal ettiğim için bu iki ismi Eledim. İpek benim ismim ve hayatım boyunca hep çok memnun kaldım şu anda da hatta kızıma bu ismi koymayı çok istiyorum fakat iki isim koymayacağım için Benimle karışır diye koyamıyorum
Evet cok fazla kullaniliyor.Biz de dusunuyorduk.Sirf bu yuzden vazgectik.
Ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de inanılmaz ayrıntıcı ve takıntılı biriyim. Oğluşuma hamilelikte Tuna ismini uygun gördük. Sonrasında birkaç kadın ismi duydum, Suna ismi ile karışma ihtimalini göz önünde bulundurdum, yarın öbür gün yurt dışına çıkarsa oğlumla Tuna fish diye dalga geçmesinler dedim. Ama bu arada herkes Tuna ismine alıştı, ömrüm boyunca iki isim hayatta koymam derken benim takılmalarım yüzünden şimdi de bi ön isim arıyorum. :)))Kulağa hoş geliyor gerçekten, anlamı nedir acaba
Ekledim listeme çok teşekkür ederimDeniz, Ceyda,
Esra, Yonca,
Bahar, Damla,
Pelin, Buket ilk aklıma gelenler.
Ya sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de inanılmaz ayrıntıcı ve takıntılı biriyim. Oğluşuma hamilelikte Tuna ismini uygun gördük. Sonrasında birkaç kadın ismi duydum, Suna ismi ile karışma ihtimalini göz önünde bulundurdum, yarın öbür gün yurt dışına çıkarsa oğlumla Tuna fish diye dalga geçmesinler dedim. Ama bu arada herkes Tuna ismine alıştı, ömrüm boyunca iki isim hayatta koymam derken benim takılmalarım yüzünden şimdi de bi ön isim arıyorum. :)))
Kız ismi olarak size tavsiyelerim: Ece, İdil, Umay hem kısa hem anlamlı. Benim için ismin Türkçe ve anlamlı olması çok önemli. Tdk isimler sözlüğünden de yardım alabilirsiniz :) uzun oldu biraz kusura bakmayın
Arkadaşlar bende kızıma isim arıyorum ama bir türlü karar veremiyorum yaa Leyla ve Nazende arasında kaldık eşim Nazende'yi çok istiyor hem söylenmesi kibar hemde değişik diye aslında benim halamın ismiymiş bana hep değişik gelmişti ilk öneriyi de ben verdim ama şimdi emin olamıyorum nasıl sizce Nazende ismi ?
Ben de kullanilmayan degisik anlami bilmemne su tanesi olan isimler sevmiyorum yeni nesil anne yeni nesil isim
En güzeli zamansız isimler, bu çocuk ileride yaşlanacak ama hep bebek kalacakmış gibi isimler konuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?