kızım(kedim) ve eşim

kimse bana böyle şeyleri söylemiyor laflar hep eşime gidiyor. keşke bana söyleseler

[allahım QUOTE="Nillyy26, post: 56310421, member: 863828"]Bir yıldır bizimle oglum. Ayni sekilde 1 yil boyunca kavga ettik ve kedi mi ben mi noktasina getirdi. Kedi dedim. Cok netim yani bu konuda. 2 gün küs kalabildi sadece. Simdi gayet oynuyorlar. Ona oyuncaklar aliyor falan. Son 1 aydir özellikle.[/QUOTE]
allahım keşke biz de öyle olsak

Hayvanları çok severim. Hatta sokaktakileri beslemeye çalışırım. Ama hiçbir hayvana yaklasamam ve dokunamam. Büyük bir fobi var bende.

Hatta eşim kuş almıştı. Arada saliyirdu. O odaya asla girmiyordum.

Şimdi eşim dese ki kedi köpek alicam valla evi terk ederim. Seviyorum onları ama aynı çatı altında yaşayamam, dokunamam. Eşinin korkusu varsa adam haklı. Bir sahip bulmaya çalışın.

kediyle aynı evde yaşamadığı için o zamanlar korksa bile çok etkilenmiyordu sanırım. Ben korkuyorum ama sen çok seviyorsun bizimle yaşasın demişti. Ama ilk günden beri evde ben olmadan kediyle aynı ortamda bulunamıyor. kedim birkaç kere o uzanırken ve ya otururken kucağına çıkmak istedi eşim de ani hareketler yapacak diye korkuyor sürekli

eşim de sizin gibi sanırım bu korkudan kurtulmanın bir yolu olsa keşke

Çocuklukta yaşadığım bi olay yüzünden tek korktugum hayvan kedi. Eğer esiniz de korkuyorsa korkuyu anlarım ama sokağa atma fikrini anlamam. Çünkü o eve alıştı artık sokakta yapamaz . Tanıdığınız bakabilecek ve sizinde istediğiniz de görebileceğiniz bir yakininiz varsa ona verin derim ben. Bi can için de vermek kelimesi çok doğru değil ama cümlem anlasilsin diye söyledim. Ama lütfen sokağa bırakmayın ne olursa olsun o bır can

Çevremde bu nitelikte kimse yok maalesef resmen çaresizim

Barinaklar berbat yerler. Kocaniz psikolojik destek almali. Bu sekilde kediden korkan bir arkadasim vardi. Esinin destegi ile yardim aldi altinda yatan sebepler bambaska cikti.

Tamam guzel bjsey yapmis almissin o an birakamadin ama bakamicaksan direk yavruyken ilan vermeliydin. Bana baktim deme simdi. Hayvani alirken sonrasini dusunmediysen bakmadin. Evlilik, hamilelik?? Bunlari dusuncektin.

Yavruyken yuva bulmasi cok daha kolay olacakti gecici yuva gibi birsey olurdun sonra sahiplendirirdin sikinti olmazdi ama koca kediyi simdi sahiplendirmeye kalkiyorsun olmadi sokaga...
8 ayda insan alisirdi esiniz alismak istemiyor cunku sevmiyor ve istemiyor.

Annem bacagina kedi degse ciglik koparir mumkunse yaklasmazdi bile. Ama benim kedimle bikac hafta kaldik yaninda. Baska kedilerden hala korkuyor ama benim kedime cok alisti hala arayip soruyor napiyor kedi diye. Kamerada kediyi gormek istiyor.
Asilmayacak bisry ddegil.

Ben de kediden çok korkuyorum öyle ki arkadaşıma gidince kediyi odasına kilitler..maalesef. Kedi fotosuna videosuna bile pek bakamam değil 8ay 8yıl geçse de aynı olurum sanırım. Ama eşiniz ilk gördüğünde sevebilmiş ilginç..Acaba apartmanın bahçesine filan mı alıştırsanız istediğin eve girer çıkar sokağı da tanır hayvan.Komşumuzun kedisi bahçeye ine çıka alıştı bazen eve çıkmaz istemezdi,kendi gezer gezer gelirdi. Gelmesi bazen 2 günü bulurdu.

Hamilelikle kedinin hiçbir tezat yanı yok. Pazardaki sebze meyvenin iyi yıkanmamasıyla parazit bulaşma olasılığı, düzenli veteriner kontrolü yapılmış kediden parazit bulaşma olasılığından 2 kat daha fazla. Biraz araştırsaydınız kocanıza yüzlerce makale sunup gerekli cevabı verebilirdiniz.

Ne yapıp edin, o kediyi lütfen sahiplendirin. Sokağa atmak yerine öldürseniz daha az canı yanar. Psikolojisi çökecek, üşüyecek, yemek bulamayacak, terk edildim diyecek.

Kusura bakmayın, 'gerekirse sokağa at' diyebilen bir insana kocam diyebiliyorsanız, kedinize 'kızım' demeyi hak etmiyorsunuz.

Lütfen herkes ömür boyu tüm ihtimalleri gözden geçirerek hayvan sahiplensin. Nasıl ki çocuk sahibi olduğunuzda aksi bir durumda sokağa atamıyorsanız, hayvanları da atmamalısınız. Emin olamıyorsanız sahiplenmeyin.

Eşiniz için de üzücü bir durum. Huzursuz yaşıyor aslında o evde. Sizin için kabul etmiş uzun süre. Peki kedinizi akrabanıza filan verebilir misiniz? Hiç denediniz mi? İkinizin de içi rahat olurdu.

Ama sokağa atmayın
Kesinin hamileliğinize hiç bir zararı yok ki benim evimde 2 tane var. Beni ne kadar zorlasalar da hiç vermeyi düşünmedim. Kızımda 2 bucuk aylık. Uykusuzluk yorgunluk herşey üst üste gelse de onlara sarıldığım an bütün yorgunluğum geçiyor.

O kadar hassasım ki bu konuda. O kadar icim acıyor ki. Onların bebekten hic bir farkları yok. Onlar hic bir zaman büyümeyen bebekler. Dilleri yok.. Kendi hayatlarını bizler olmadan sürdürebilme yetileri yok.. Biz insanoğlu cok cok cok kötüyüz.. Onları oyuncak ediyoruz elimizde.. Onlar bizi sonsuz bir sevgiyle ve sadakatle sararken biz o sevginin zerresini bile hak edemiyoruz.. Biz insanlar onlardan daha eksigiz.. Daha aciz.. Daha beteriz.. Bir kap su bir kap mamanin sorumlulugunu kaldiramayacak kadar aciziz.. Bana hayatimin en güzel günlerini o boncuk gözleriyle o minicik patileriyle yasatti.. Bana gercek sevgiyi yasatti.. Herkesi herseyi bir kenara koyarim da oglumu asla.. Cünkü o bensiz yasayamaz.. Cünkü o benim gözümün icine bakarken ben ondan vazgecemem.. Anlamadigim insan o vicdan azabiyla nasil baş eder? Ha evladini koymussun kapiya ha o bebekleri? Allahim ömrümden alsin ömrüne katsin diye seviyorum ben onu.. Yoklugunu hayal edemiyorum.. Keske bakamayacaklari yavrunun günahina hic girmeseler.. Hic acitmasalar o minicik kalpleri.. Ahh biz insanoglu cok kötüyüz. Cok..

Sakın verme ikna etmeye çalış.allah korusun hayvanlar da beddua edermiş.hem korkmak ne ya bi kedi ne yapabilir eşinize.insanlar her zaman daha tehlikeli malesef.

Herkes eşinizi topa tutmuş ama orası onun da yaşam alanı istemiyor olabilir ki seviyor biliyorum diyorsunuz art niyetli hayvanlara kötü davranan biri değil demek ki..barınağa falan götürseniz olmaz mi..
Siz barinaklari suslu puslu gulluk gulistanliktanlik yer mi saniyorsunuz. Konu hakkinda bilginiz yok bari yorumlarinizda kullanmayin barinak kelimesini..

Konu sahibi sizin konunuza gelince hamileyim ve birde 2 yasinda kizim var 3.5 yasinda da dunya tatlisi bir kedimiz var eger bagisikliliginiz varsa sıkıntı yok ancak yine de kedi kakasini hamilelik boyunca baska birinin temizlemesi uygun gorulur. Yapabileceginiz sey ya yakin tanidiginiz birine emaneten bi sure birakmak yada evlat edindirmek cunku esiniz size bu konuda yardimci olmayacak anlasilan.. fb de bircok evcil hayvan sahiplendirme sayfasi bulunmakta yardimci olacaklarina inaniyorum. Bana kalsa eş kişisini sahiplendirmek daha mantikli ama neyse..

Eşiniz evlenmeden once bu canin sizinle beraber yasayacagini kabul ettiyse bu konuda şu durum ortaya çikar.adamin evi degil o ev,o ev en başindan beri o caninda evi.yani siz zaten 3 can yaşiyorsunuz o evde.ev ahalisindan olan evden atılmaz.evet siz onu sokağa bıraksanizda sahiplendirsenizde o can ayni üzüntüyü yaşayacak.sahiplendirdığinizde sadece ama sadece siz kendi vicdaninizi rahatlatacaksiniz.artik insanlari siz hayvanseversiniz ya nede olsa diye yaftalamayin.onlar sizler gibi bir can taşiyorlar.hayvan diyince onların taşidigi can can olmaktan cikmiyor.ve evet yeri gelince insanlardan daha degerli olabilirler cunki insan kendini insana karsi savunabilir.ama o can kendini savunamaz.bi yavru kediyi eline alinca anlarsinki sadece ama sadece minnacik bi cani vardir ve tek korkusu odur.yabanci kanallarda coookkk insan var bu korkuyu yenebilen sadece istemek yeterli bence.ve biraz vicdan sahibi olmak gerekli.kendi sartlari elverdigince evinde 5 can besleyen biri olarak soyluyorum onlarin herseylerine sahit oldum olduklerine dogduklarina dogurduklarina hastalandiklarina dikkatle bakinca hicbir farklari yok bizlerden.

Ve hatta karsiliksiz sevgiyi, sonsuz sadakati, tamah etmeyi bizden daha iyi biliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…