Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlı erkekli eşleşerek pop bir şarkıda dans edecekler 6 yaşında..ablamda bize 8 saatlik uzaklıkta ama 3 çocuğu var kızım hepsiyle çok eğleniyor birde ablam gidersek neler yapacağımızı falan anlatıyor baya eğlenceli olucak gb. ama bilemedim ki..
Açıkçası ben burada başlığı da doğru bulmadım, insanların aa ane demek tabiiki kızın demesini de. Sanki kızını bırakıp ablana gideceksin ya da kızını tamamen yüzüstü bırakıp, çocukluğunu ondan çalıp ablanı seçecekmişsin algısı oluşmuş. Oysa ki ablana gittiğinde belki kızın o 5 dakikada alıp tükenecek hazzı her gün her dakika yaşayacak.
Ben de küçükken gösterilere katılmıştım ama annem tatile gideceğiz deseydi umursamaz giderdim. O gösterilerin bazısı çok kötü bile geçmişti. Ayakkabımın yırtıldığı vardı, heyecanım ağlamaya dönmüştü. Çocuk psikolojisi öyle 5 dakikalık gösteri ile hemen bozulan bişey değil arkadaşlar, küçükken yaşadığımız ne travmaları atlattık, abartmayın sanki kadın kızının çocukluğunu çalmış gibi davranmanız çok ilginç. Bir de ablan kızı için gelmiyor sen neden gidiyosun bla blalı konuşmalar.
Ben olsam kesinlikle o tatilimi eğer ki kızımın için de güzel olacağına eminsem ablamla geçirirdim, 5 dakikalık bir mutluluk için çocuk 1 haftalık kuzenleri ile olan eğlenceli bir tatili heba edecek. Bence o 5 dakikayı yıllar sonra unutacak ama 1 haftalık tatil hep aklında kalacak. Ayrıca bu tatile senin de ihtiyacın varsa bence gidin.
Bir de şu açıdan bakın isterseniz. Bu olayda abla, koca, konu sahibi ve küçük kız aktorler olarak yer alıyor diyelim. Her aktörün gereklilikleri var. Konu Sahibi o hafta tatile çıkmak zorunda. O herhangi bir esneme yapmıyor. Ablası keza öyle o gelebilir ama o da herhangi bir esneme yapıp gelmiyor. Kocasi bir gun izin alip salı aksami aileyi götürebilir ertesi sabahtan dönebilir. Ama o da bunu yapmıyor. Peki kimsenin kendinden fedakarlık yapmadığı bir durumda küçük kızın planını herkes için iptal etmesini istemek ne kadar adil. 6 yaşındaki bir insandan bütün bir aile için bu fedakarlığı yapması istenmemeli. Bunu yapan bir anne kolay yolu seçmiş olur. Kolay yol gücünün yettiği küçük çocuğa istediğini yaptırmak. Bu yolu seçen bir anne başka başka konularda da benzer bir yol izler. Böyle davranışa insanda kişilik bozukluğu falan gelişmez ama bu kız 30 larına geldiğinde ailem bana değer vermedi öz güvenim eksik işimde çok iyi olduğum halde hak ettiğim pozisyonda değilim/ hak ettiğim parayi kazanamiyorum diye dolar ortalarda
Arkadaşlar çocuk psikolojisi, iyi hoş güzel de, son zamanlarda çocuk psikolojisinin aşırı derecede abartıldığını düşünüyorum. Tamam çocularda bir birey, onlara söz verelim de hayatlarımızı çocuk endeksli yaşayalım kısmına katılmıyorum. Ben 3 kardeşli bir ailede büyüdüm, hepimizin fikrine göre birşey yapmaya kalksak ohoooo, anne baba işin içinden çıkamazdı. Birimizden biri fedakarlık yapmak durumundaydı hep. Annem despot bir kadındı, kendi karar verir bize uymak düşerdi. Öyle psikolojimiz de altüst olmadı çok şükür.
Ayrıca baba işinden izin alsın kısmı diyorsun da adam salı izin alıp 8 saat gidip, 8 saat gelecek, h.sonu o da kalır ailece vakit geçirirler ama hafta içi bi gün izinle olmaz o iş. Hem öyle ha diyince izin alırsan, yarın çok önemli birşey olunca yüzün olmaz. Hatta ufacık bir mesafeye bile gitmek bizi mutlu ederdi.
Ablanın belki maddi durumu yok, izni olan konu sahibi sonuçta, ayarlamış herşeyi, abla ayarlayamamış da olabilir nerden bilebiliriz ki?
Çocuğa sorup psikolojisini bozmadan karar verebilirler sonuçta. Ben bu derece abartılcak birşey görmüyorum açıkçası.
Çocuk psikoloji abartilmiyor. Her sey cocuk uzerinde iz birakir. Hee ne yapacagiz korka korka mi cocuk yetistirecegiz. Tabii ki hayır. Hep bir denge olmasi lazim. Yani çocuğa sen kucuksun cocuksun unutur gidersin kafasıyla yaklaşırsan sonra sonuçlarına da katlanirsin. Söylediğim gibi denge olması lazım. Diğer türlü çocuk odaklı yazarsan narsist hiç birşeye mutlu olmayan tatmin olmayan çocukların olur.
Ailede koca koca yetişkin insanlar ellerinde o kadar imkan tecrübe varken çözüm olarak bula bula çocuğun salı aksami yapacağı musamereyi iptal etmeyi buluyorlarsa o çocuk kendini değersiz hisseder. Yaptığı işi ve calismayi kıymetsiz görür.
Peki ne yapmalı. Konu sahibi aktarma vs artik bir sekil uçakla gidecek. Hafta sonu da kocası teli alır. 8 saatlik yol gidiş donus benzin parası zaten 2 çocuk ve 1 yetişkin için ucak parasini haydi haydi karşılar. Atıyorum Samsun -Antalya bile olsa istanbul aktarmayı bu iş çok güzel halledilir.
kızlar mayıs sonu haziran başında senelik iznim var 1 hafta ne kadar değiştirmeye çalıştıysamda olmadı ve izin haftamdaki salı günü kızımın anaokulu sene sonu gösterisi var çok hevesli..
birde şu var iznimi alınca annem ve babam şehir dışındaki ablamın yanına gidecekler ve ablam bizimde onlara gitmemiz için çok ısrar ediyor çünkü kızının kursu dolayısıyla yazında buraya gelemeyecek sadece bayramda gelicek ve biz bayramlarda eşimin ailesinin yanına gittiğimiz için onunla görüşemicez
şimdi sorum şu:
bu 1 haftamda kızımın gösterisine mi katılsak hevesi kırılmasa, yoksa 1 sene göremeyeceğim ablamın yanına mı gitsek?? çok kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum
Zaten çocuğa sorup onun fikriyle müsamereyi iptal etmesinden bahsediyoruz arkadaşlar. Çocuğa bu müsammere olmayacak, ben karar verdim ablama gidiyoruz demeyecek. Ya da çocuktan çok çok ciddi bir fedakarlık etmesi beklenmeyecek. Müsammeren var ama, tatile giderske şunları şunları yapma şansın var diyecek ve o çocuk müsammereyi umursamayacak bile o tatile gidince. Bunun sonucu ne kadar vahim, berbat ve çocuğu travmaya sokacak bişey olabilir ki?
Ayrıca bu da benim görüşüm arkadaşlar, kimseye fikir dikte etmiyoru, 2,5 yaşında kızım var ve birşeyi çok isterken daha güzelini görünce ötekini unutuyor. Anlatarak hangisinin onun için daha iyi olacağına karar vermesini sağlıyorum. 6 yaşında bir çocuk için hangisinin daha iyi olabileceğine de aile karar verebilir, bunu onun psikolojisini bozmadan yapabilir. Ben olsam kızım kuzenleri ile vakit geçirsin isterim net yani, kaldı ki sırf kızım kuzenleri ile vakit geçirsin diye her hafta sonu kuzenleri bende kalıyor (kızım bensiz durmadığı için o gitmiyor onlar geliyor) ve evin altını üstüne getiriyorlar ama kızım sosyal olsun, kuzenleri ile oynasın, mutlu olsun diye katlanıyorum.
Bunlarda haklısınız ama anaokulu çocuğuna o gösterimin çok önemli bir şey olduğu empoze ediliyor
Çıcuk gözünde büyütüyor
Bir de o kuzenler seneye de var ama anaokulu gösterisi yok
Tatil bir hafta dönüşte de okul var biz şunu bunu yaptık sen gelmedin diyecekler
Ayrıca da koreografi vs de bozulacak belki
Yani çocuk o yaşa gelince önemli olduğunu deneyimleyerek öğreniyoruz zira siz diyorsunuz ya o bensiz durmuyor kuzenler geliyor burada da bir çok kişi bırak Canım alışsın kuzenlerin evinde kalmaya madem onlarla iyi zaman geçiriyor sana bağımlı olmasın da der
Her olay tek tek o anki yaş aralığı ve hevese göre değerlendirilmeli zira konu sahibi kızım çok hevesli yazmış
Konu sahibi de haklı o da tatil vs olur iyi gelir diyor ama bu aşamada gösteriden feragat etmek zor
Bu arada ben bu yaşımda da sahneyi kuzen ziyaretine tercih ederim galiba :)
Zaten çocuğa sorup onun fikriyle müsamereyi iptal etmesinden bahsediyoruz arkadaşlar. Çocuğa bu müsammere olmayacak, ben karar verdim ablama gidiyoruz demeyecek. Ya da çocuktan çok çok ciddi bir fedakarlık etmesi beklenmeyecek. Müsammeren var ama, tatile giderske şunları şunları yapma şansın var diyecek ve o çocuk müsammereyi umursamayacak bile o tatile gidince. Bunun sonucu ne kadar vahim, berbat ve çocuğu travmaya sokacak bişey olabilir ki?
Ayrıca bu da benim görüşüm arkadaşlar, kimseye fikir dikte etmiyoru, 2,5 yaşında kızım var ve birşeyi çok isterken daha güzelini görünce ötekini unutuyor. Anlatarak hangisinin onun için daha iyi olacağına karar vermesini sağlıyorum. 6 yaşında bir çocuk için hangisinin daha iyi olabileceğine de aile karar verebilir, bunu onun psikolojisini bozmadan yapabilir. Ben olsam kızım kuzenleri ile vakit geçirsin isterim net yani, kaldı ki sırf kızım kuzenleri ile vakit geçirsin diye her hafta sonu kuzenleri bende kalıyor (kızım bensiz durmadığı için o gitmiyor onlar geliyor) ve evin altını üstüne getiriyorlar ama kızım sosyal olsun, kuzenleri ile oynasın, mutlu olsun diye katlanıyorum.
Burada yetişkin bireyler olarak konu hakkinda tartisiyoruz. Sizin doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi ben yanlış görüyorum. Fikrimi söylüyorum. Siz de kendi fikrinizi söylüyorsunuz.
Konu Sahibi sormuş çocuğa çocuk bilmiyorum demiş kararsız kalmış yani. Dolayısıyla artık anne bir karar verecek.
Bu arada her yorumunuzu yanlış buluyorum gibi olmasın ama 2.5 yasinda ki çocuğa anlatarak doğru yolu göstermek annesini memnun etmek için zemin yaratmak demektir. Yani çocuk annesinin istediğini yapar zaten. Çocuğu ikna etmek yanlış bir davranış. Nereden biliyorsun derseniz aynısını annem yapardı. Bunların terapist ile uzun süreler üzerinde çalıştık. Öyle keyfi yorumlar değil bunlar.
ablan kızını babasına bırakıp seni görmeye geliyor mu hayır.kızlar mayıs sonu haziran başında senelik iznim var 1 hafta ne kadar değiştirmeye çalıştıysamda olmadı ve izin haftamdaki salı günü kızımın anaokulu sene sonu gösterisi var çok hevesli..
birde şu var iznimi alınca annem ve babam şehir dışındaki ablamın yanına gidecekler ve ablam bizimde onlara gitmemiz için çok ısrar ediyor çünkü kızının kursu dolayısıyla yazında buraya gelemeyecek sadece bayramda gelicek ve biz bayramlarda eşimin ailesinin yanına gittiğimiz için onunla görüşemicez
şimdi sorum şu:
bu 1 haftamda kızımın gösterisine mi katılsak hevesi kırılmasa, yoksa 1 sene göremeyeceğim ablamın yanına mı gitsek?? çok kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum
Doğrusu nedir, çocuk ne derse koşulsuz eksiğini artısını anlatmadan yapmak mıdır? Çocuk soğuk havada parka gitmek istiyor ve mutlu olacak diye soğuk havada parka götürmenin zararlarını anlatmadan parka mı götürmeliyim?
Ya da çocuk h.sonu hamburger yemek istiyor ama ben onu daha sağlıklı yemekleri olan bir yere götürmek için ikna etmek yerine susmalı mıyım yani?
Ben cidden anlayamıyorum çocuk psikolojisi diye ailelerin çocuklar için dört dönmesini. Hangimizin ailesi bize herşeyi anlatıp ikna etme çabasına girdi arkadaşlar ya. Psikolojimiz altüst mü büyüdük? Annem yeri geldi terlik fırlattı kafama ama hayatım zizndan olmadı, okudum mühendis oldum. Neden basit bir olay sanki hayatının en büyük mevzusu gibi büyütülüyor anlamış değilim. Sanki hepimiz tüm gün pedogoji eğitimi alıp, çocukları psikolog eşliğinde büyütüyoruz. Herkes çocuğunun karakterini baz alıp, doğrusuna karar veriyordur zannımca. Çocukların psikolojisi bizden çok daha sağlam emin olun, öyle ciddi birşey olmadıkça (cinsel saldırı, şiddet, hakaret vs hariç) büyütüp travma yapmazlar.
hem iznimi ayarlayamıyorum hemde annemler planlarını o haftaya göre yapmışlarÇocuğun gösterisi olduktan sonra niye gitmiyorsunuz ?sorun ne ki .