- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Benim bu olaydan aldığım ders su;çocuklarımızla yakın olacağız. Bizden hiçbirşey saklamayacak kadar yakın. Korkutmadan ama biraz otorite kurarak yaklaşmak belki daha doğru. .çevresinden korumak çok zor..her an yanında değiliz. Yarın birgun uniye gidecek. Nasıl bilicezki kimle ve nerde..yani kendi cocugumuzda bitiyor iş. .Gercekten sok oldum kek icine bile koyuyorlarmis simdi cocugumuzu nasil koriyacagiz her yiyecek ten nasil uzak tutacagiz gercekten devir kotu kimseye guven yok...
O kadar kolay degil. Peer pressure yuzunden mutlaka deneyecektir. Ancak maddeler hakkinda detayli bilgi edinip onu bilgilendirebilirsiniz. NHSin bir suru bilgi kaynagi olmasi lazim. Kimyasallarin bazi metabolizmalarda bi rkere olsa dahil kaldiramayacgi durumlari aciklamaniz lazim. Bir de hic bir zaman ilac , antibiyotik , ibuprofen vs aldikatan sonra alkollu icki icmemesini anlatin, cok tehliklei. Bir de onu surekli cok ama cok sevdiginizi, ne problemi olursa, ne zaman isterse onu dinleyebileceginizi ve ASLA YARGILAMAYACAGINIZI telkin eder, otorite kurmadan karari ona birakirsaniz, arkadas baskina karsi daha direncli olur, madde lerden uzak durma ihtimali o kadar yuksek olur. Sevginizi ve sayginizi hic eksik etmeyin, bilgilendirin ve sikmadan goz kulak olun.Benim bu olaydan aldığım ders su;çocuklarımızla yakın olacağız. Bizden hiçbirşey saklamayacak kadar yakın. Korkutmadan ama biraz otorite kurarak yaklaşmak belki daha doğru. .çevresinden korumak çok zor..her an yanında değiliz. Yarın birgun uniye gidecek. Nasıl bilicezki kimle ve nerde..yani kendi cocugumuzda bitiyor iş. .
Aman deyim KAHVE ICIRMEYIN!!! Kalp ritmini cildirtir!Çok üzüldüm kızınıza, deneme yapmış ve iyiki vücut böyle bir tepki vermiş diyorum ben, umarım bu düşüncem sizi kırmaz. Ama bir daha merak duygusuna kolay kolay yenilmez en azından.
Space cake ve weed bende bir kere denemiştim Holland da tatildeyken ne yalan söyleyeyim.
Etkisi 35-40 dk. Sonra anlıyor insan ve yanında alkol aldılarsa durum berbat ötesi olabiliyor.
Panik atak geçirmesi, öleceğim ben demesi çok normal, Nabız öyle bir yükseliyorki ve tutmuyor hiçbir yeriniz, korkmamak elde değil. Öyle kafa güzel durumu banada hiç uygun değilmiş yani. Bir daha da asla kalkışmadım. Kızınızda da öyle olacak eminim.
Kahve içsin bol bol ve de su.
İngiltere'de üniv. iki yıl okudum o Zaman'lar bile maddeye ulaşım imkansız değildi. Şu anda teenager ortamını hiç hayal bile edemiyorum.x
En iyisini annesi olarak siz bilirsiniz zaten ama kızınıza güvenmekten asla vazgeçmeyin, gençlik işte. Ama kontrolde her zaman iyidir.
Arkadaşım kahve bana tek ilaçtı denediğim zaman.Aman deyim KAHVE ICIRMEYIN!!! Kalp ritmini cildirtir!
Yerine taze zencefil ve limonu demleyerk ilik icirin. Acik havaya denina goturun . Amac karacigerden atmak o zehiri.
Agir yemek yedirmeyin,hafif corbalar ve bakteriyel yogurt ve yumusak meyvelerden yapilmis smoothie verin.
Ah kırılmadım olurmu öyle şey. . Çok doğru şeyler yazmışsınız. Bende öyle düşünüyorum. İyiki böyle bir tepki verdi vücudu ve bu ona güzel bir ders oldu..hatta inanirmisiniz bana da ders oldu.çocukarımın arkadaş ortamını tanıyorum diye biraz daha rahattım. Ama şunu gördüm ki kendi çocuğumuza dikkat etmeliyiz aslında. .üç sene sonra üniversite ye gidecek.ee dediğiniz gibi orda ulaşmak daha kolay olacak böyle maddelere. Bizde olmayacağız yanında zaten. İnşallah bir daha denemek bile istemez.Çok üzüldüm kızınıza, deneme yapmış ve iyiki vücut böyle bir tepki vermiş diyorum ben, umarım bu düşüncem sizi kırmaz. Ama bir daha merak duygusuna kolay kolay yenilmez en azından.
Space cake ve weed bende bir kere denemiştim Holland da tatildeyken ne yalan söyleyeyim.
Etkisi 35-40 dk. Sonra anlıyor insan ve yanında alkol aldılarsa durum berbat ötesi olabiliyor.
Panik atak geçirmesi, öleceğim ben demesi çok normal, Nabız öyle bir yükseliyorki ve tutmuyor hiçbir yeriniz, korkmamak elde değil. Öyle kafa güzel durumu banada hiç uygun değilmiş yani. Bir daha da asla kalkışmadım. Kızınızda da öyle olacak eminim.
Kahve içsin bol bol ve de su.
İngiltere'de üniv. iki yıl okudum o Zaman'lar bile maddeye ulaşım imkansız değildi. Şu anda teenager ortamını hiç hayal bile edemiyorum.
En iyisini annesi olarak siz bilirsiniz zaten ama kızınıza güvenmekten asla vazgeçmeyin, gençlik işte. Ama kontrolde her zaman iyidir.
Çok üzüldüm kızınıza, geçmiş olsun. Bir daha tekrarı olmaz umarım. Kıyamam ne kadar korkmuştur, kim bilir, kızınız. Ucuz atlaşmışsınız.Arkadaşlar şu anda o kadar berbat bir haldeyim ki nasıl yazacağımı bile bilmiyorum.Hayatimin en korkunç anlarını yaşadım bu akşam. .
Biraz içimi döküp rahatlamak ve aynı zamanda bir anne olarak çocuklarımıza ne kadar çok dikkat etmemiz konusunda birazcık fikir vermek için yazıyorum. .
Kızım 16 yaşında. .Onu çok iyi yetiştirdiğimize,doğruyu ve yanlışı öğrettiğimize inanıyorum. Ama gençler bir araya geldiğinde sanırım bazı şeyler kafalarından uçup gidiyor.
Bu akşam sinifindan bir arkadaşının evinde parti vardı. Ben aileyi ve çocuğu tanıyorum.
Bıraktım onu partiye saat 8 gibi..eve döndüm.
İki saat kadar sonra kızım aradi.Alo diyorum sesi çıkmıyor. Arkadaşı aldı telefonu. X kendini iyi hissetmiyor gelip alirmisiniz dedi..Bende hemen nasıl yani ne durumda diye sordum.Emin değilim bayılacak gibi dedi.
Kizimi ver dedim.Kızım telefonda anne çok kötüyüm galiba ölüyorum ne olur çabuk gel dedi.ardından dahada panik olup çığlık atmaya başladı. Kulaklarımdan gitmiyor sesi ((
Sadece ağlayıp çığlık atıyor anne çabuk gel diyordu. .
Birşey içip içmediğini yada neler yediğini sordum.konuşamadı. .
Arkadaşının evi bize yarım saat uzaklıkta. Eşimle arabaya nasıl bindik oraya nasıl gittik..kabus gibiydi o yarım saat geçmek bilmedi..
Neyse gittiğimizde arkadaşı ile kapının önünde bekliyordu. Ama ayakta zor duruyordu. Ben arkadaşına ısrar edince arkadaşı mecburen söyledi. Partiye bir çocuk bir kek getirmiş. Bunlarda yemişler.ondan sonra kızım fenalaşmis.
İlk aklıma gelen şey doğruymuş. Kekin içine su malum otlardan koymuşlar. Kızımda bilmeden yemiş!!
Bir kaç arkadaşı daha fena olmuş ama en kötüsü benim kızimdi.zaten geçen hafta grip olmuştu anbiyotik kullanıyordu. Bu keki yiyince eminim daha kötü oldu.
Kizimi aldık. .arabada anne ben ölecekmişim gibi hissediyorum yardım et diye ağlıyordu.
Kucagima yatırdım sürekli teskin etmeye çalıştım. Ama ne kadar korktuğumu anlatacak kelime yok.!
Hemen acile gittik.minik kalbi o kadar hızlı çarpıyordu ki.kalp krizi geçirecek sandim ((
Sanki elektrik çarpmış gibi titriyordu.
Doktorlar hemen müdahele ettiler.iğneler serumlar ilaçlar. ..
Bir ara kusmaya başladı. .sonra uyudu..ve biraz kendine gelir gibi oldu.
Sürekli anne beni suçlamayın.bana kızmayın..özür dilerim..bilmiyordum diye sayıklıyordu..
O an onun iyileşmesinden başka hiçbirşey düşünemiyordum.sürekli Allah'a dua edip kizimi bize bağışlamasi için içimden yalvardim.
Oğlumda yanımızdaydi. Sakın davranmak zorundaydık hepimiz.
Şimdi eve geldik..kızım çok çok binlerce şükür ki iyi..uyuyor..ben başında bekliyorum.
Yarın ilk işimiz partiye gittiği çocuğun ailesi ile konuşmak olacak.Hiç beklemezdim öyle egitimli ve akli basinda bir ailenin evinde böyle bir olay yaşanacağını. .
Bundan sonra bir değil beş kere düşüneceğim bi yere yollarken. Hatta belkide uzunca bir zaman hiçbir arkadaşına yollayamiycam.Bu korkuyu hayatım boyunca unutmam ben..
Cocuklarimin her arkadaşını ve ailelerini tanıdığımız halde bu olduysa kime güvenelim.((
Cok kotu bir fikir. Sisteminiz uyarilmis ve kafeinle bir defa yuklemissiniz. Iyi kalp ritminiz alt ust olmamis.Arkadaşım kahve bana tek ilaçtı denediğim zaman.
Ertesi günü sade kahve ve suyla geçirmiştim.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.bugün daha iyi allaha şükür. Atlattık o korkunç anları. Olay dün gece olmuştu.Aman deyim KAHVE ICIRMEYIN!!! Kalp ritmini cildirtir!
Yerine taze zencefil ve limonu demleyerk ilik icirin. Acik havaya deniz kenarina goturun . Amac karacigerden atmak o zehiri.
Agir yemek yedirmeyin,hafif corbalar ve bakteriyel yogurt ve yumusak meyvelerden yapilmis smoothie verin.
Teşekkür ederim canım. Oda kızımla aynı yaşta. .ama söylemiş herkese kekin içinde ne olduğunu. .yani bütün çocuklar bilerek yemiş. .fenalasanlarin birdaha denemeyecehine eminim.Çok üzüldüm kızınıza, geçmiş olsun. Bir daha tekrarı olmaz umarım. Kıyamam ne kadar korkmuştur, kim bilir, kızınız. Ucuz atlaşmışsınız.
Öbür gerizekalı velet kaç yaşında, otu veren? Şapşal velet, kendi ne halt yiyorsa yesin de başkasına habersizce uyuşturucu vermek ne demek. Hapislerde çürüyecek haberi yok.
Tekrar geçmiş olsun.
Ah işte saçma bir çocukluk hevesi. Hepsine sorsanız, hepsi tehlikeli olduğunu biliyor ama 3 ergeni aynı odaya koyun ve dünya savaşı çıkarsınlar.Teşekkür ederim canım. Oda kızımla aynı yaşta. .ama söylemiş herkese kekin içinde ne olduğunu. .yani bütün çocuklar bilerek yemiş. .fenalasanlarin birdaha denemeyecehine eminim.
Sözde okullarda bununla ilgili bilgiler veriliyor ama göründüğü gibi yeterli olmuyor bu bilgiler.NHS beş para etmez.buranın sağlık sistemi berbat.bir randevu almak için saatlerce telde günlerce de Dr yi görmek için bekliyorsun.O kadar kolay degil. Peer pressure yuzunden mutlaka deneyecektir. Ancak maddeler hakkinda detayli bilgi edinip onu bilgilendirebilirsiniz. NHSin bir suru bilgi kaynagi olmasi lazim. Kimyasallarin bazi metabolizmalarda bi rkere olsa dahil kaldiramayacgi durumlari aciklamaniz lazim. Bir de hic bir zaman ilac , antibiyotik , ibuprofen vs aldikatan sonra alkollu icki icmemesini anlatin, cok tehliklei. Bir de onu surekli cok ama cok sevdiginizi, ne problemi olursa, ne zaman isterse onu dinleyebileceginizi ve ASLA YARGILAMAYACAGINIZI telkin eder, otorite kurmadan karari ona birakirsaniz, arkadas baskina karsi daha direncli olur, madde lerden uzak durma ihtimali o kadar yuksek olur. Sevginizi ve sayginizi hic eksik etmeyin, bilgilendirin ve sikmadan goz kulak olun.
Çok tatlısınız :)) kusturmayla olacak şey esrardan bahsediyor :) etkisinin geçmesini beklemek dışında yapılabilcek birşey yok[/Ay sende cok tatlısın :))Ben zehirlendi sandım hani acile gidene kadar o süre içinde kusturması cok iyi ama zaten ot olayı otomatik kusar cocuk ya o keki kim yapmış ya konu sahibi şikayet etse iyi olur
Yanlis anlamayin ama konunuzu takipteydim. Kucuk bir tavsiyem var. Kiziniz 16 yasinda, evet iyi egitim vermiş olabilirsiniz ancak bu kadar "kesin konuşmayın" kızınıza güvenmeyin demek istemiyorum ancak o yaşlarda gençler sapmaya meyilli oluyorlar. Sizdede dikkat ettim ki konunun başında Kizim akli basinda ve olgun, iyi egitim verdik diyorsunuz, kızım bilmediği şeylerden korkar yemez zaten diyorsunuz. Tabiki oyledir ancak gordugunuz uzere bir hata yapmis ve ustelik ilk başta "bilmiyordum kekin icinde ne olduğunu" demiş. Sonradanda biliyorduk kekin içindekini ve merak ettik denedik demiş. Bu yaşlarda "kizım yapmaz iyi egitim verdik." Dememek gerek. Olgunda deseniz 16 yasinda bir kız. Karakterinin tam anlamiyla oturdugu bir yaşa gelene kadar herşeyden emin olmayin. Tabi ki bu soylediklerim şuan size yalan söyluyor demek için degil. Sizi biraz "kızım yapmaz" şeklinde gordugum icin tavsiyem.
Kizim bilerek yediğini söyleyecek kadar güveniyor bize diye ben gerçekten memnun oldum.bilmiyordum diyip yalan söylemedi. Dürüst davrandı. Bu yüzden ona kızmadım. Yaptığının çok yanlış olduğunu anlattım sadece.ama oda zaten bizzat yaşayarak öğrendi.Bence bu eğitim ile olabilecek bir şey değil. Bana getirseler o kekten ben de denerim. Kızımızın durumunda kızınıza bu tür maddelerin zarar verdiğini öğrendiniz o kadar. Zaten çocukta çok korkmus. O yuzden takipe ekstra sinirlandirmalara falan gerek yok. Çünkü bunlar sadece konu sahibini tatmin eder. Çocuk üzerinde daha baskı hissetmesin. Yoksa konu sahibi ile aralarındaki ilişki bozulur daha çok yalana başlayabilir.
amin canım çok geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar kusura bakmayın dün geceden beri cevap yazamadım hickimseye..
Dün gece hiç uyuyamadım kizimin nefes alislarini kontrol etmekten.
Neler olduğunu yazayım. Bu sabah kizimin dün akşam gittiği partinin sahibi aile telefon ettiler.Zaten biz arayacaktık ama onlar o kadar tedirgin olmuşlar ki sabahın köründe aradılar. Kizimi evde teyzesi ile bırakıp görüşmeye gittik ailenin evine.olanlardan dolayı çok çok üzgün olduklarını ve boyke bir olayın olabileceğini tahmin etmediklerini söylediler.durmadan özür diliyorlardi..bizde aslında oğullarının kuzeninin o keki getirdiğini ve ailesi ile konuşmak istediğimizi söyledik. Hemen aradılar..sonra onlarda geldi annesi ve babası.
Eşim onlar içeri girince kendine hakim olamayıp adamın üstüne yürüdü ve polise şikayet edeceğini az daha kızımızın öleceğini söyledi. Adam haklısınız..şikayet ederseniz sizi anlarım.oğluma çok kızdım. Ona çok buyuk bir ceza vereceğim zaten.ama ne olur polise bildirmeyin. Oda çocuk bütün hayatı mahvolur.bunu kaldıramaz dedi..birdaha asla böyle bir şey yapmayacak bundan eminim dedi.öyle bir haldeydi ki ağlamak üzere gibi konuşuyordu.
Annesi zaten ağlıyordu. Çok utanç duyuyoruz bunu bizim oğlumuz nasıl yapar bilemiyorum dedi..
Bizde kızımızın yaşadığı o korkunç anları ve de bizim ne hale geldiğimizi anlattık. Neyse çok çok üzgündü ailede..
Evde bu sabah kızım polise şikayet edip olayı büyütememizi hiç istemedi.utanıyormuş. hatta acile gittiğini bile bilmelerini istemedi arkadaşlarının. Bunu gurur meselesi yapıyor şimdi. .
Bizde aslında en çok kızımızı düşündüğümüz için o çocuğu ve aileyi şikayetten vazgeçtik. Ama birdaha aynı ortamda dahi bulunamayacak kızımla.
Bu olay öncelikle kızıma ve de arkadaşlarına çok büyük bir ders oldu.hepsi çok pişman ve korkmuş.
Kızım kekin içinde ne olduğunu bilerek yediklerini söyledi. Hepsi merak edip denemek istemişler. Kızım sadece ikı kere ısırmış o bile kizimi ne hale getirdi.((
Onunla bugün çok ciddi olarak konuştuk. Böyle birşey birdaha asla yapmayacağını çok korktuğunu ve igrendigini söylüyor.oda çok pişman. Hani derler ya bir musibet bin nasihatten iyidir diye..işte tam öyle oldu..
Bana destek olan iyi dileklerle ve tavsiyelerde bulunan sizlere çok çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. .Allah hicbirimize böyle kötü olaylar yaşatmasın. .evlatlarımızı korusun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?