Kızım ölüyor sandim (((

Gercekten sok oldum kek icine bile koyuyorlarmis simdi cocugumuzu nasil koriyacagiz her yiyecek ten nasil uzak tutacagiz gercekten devir kotu kimseye guven yok...
Benim bu olaydan aldığım ders su;çocuklarımızla yakın olacağız. Bizden hiçbirşey saklamayacak kadar yakın. Korkutmadan ama biraz otorite kurarak yaklaşmak belki daha doğru. .çevresinden korumak çok zor..her an yanında değiliz. Yarın birgun uniye gidecek. Nasıl bilicezki kimle ve nerde..yani kendi cocugumuzda bitiyor iş. .

Çok üzüldüm kızınıza, deneme yapmış ve iyiki vücut böyle bir tepki vermiş diyorum ben, umarım bu düşüncem sizi kırmaz. Ama bir daha merak duygusuna kolay kolay yenilmez en azından.

Space cake ve weed bende bir kere denemiştim Holland da tatildeyken ne yalan söyleyeyim.
Etkisi 35-40 dk. Sonra anlıyor insan ve yanında alkol aldılarsa durum berbat ötesi olabiliyor.

Panik atak geçirmesi, öleceğim ben demesi çok normal, Nabız öyle bir yükseliyorki ve tutmuyor hiçbir yeriniz, korkmamak elde değil. Öyle kafa güzel durumu banada hiç uygun değilmiş yani. Bir daha da asla kalkışmadım. Kızınızda da öyle olacak eminim.
Kahve içsin bol bol ve de su.
İngiltere'de üniv. iki yıl okudum o Zaman'lar bile maddeye ulaşım imkansız değildi. Şu anda teenager ortamını hiç hayal bile edemiyorum.
En iyisini annesi olarak siz bilirsiniz zaten ama kızınıza güvenmekten asla vazgeçmeyin, gençlik işte. Ama kontrolde her zaman iyidir.

O kadar kolay degil. Peer pressure yuzunden mutlaka deneyecektir. Ancak maddeler hakkinda detayli bilgi edinip onu bilgilendirebilirsiniz. NHSin bir suru bilgi kaynagi olmasi lazim. Kimyasallarin bazi metabolizmalarda bi rkere olsa dahil kaldiramayacgi durumlari aciklamaniz lazim. Bir de hic bir zaman ilac , antibiyotik , ibuprofen vs aldikatan sonra alkollu icki icmemesini anlatin, cok tehliklei. Bir de onu surekli cok ama cok sevdiginizi, ne problemi olursa, ne zaman isterse onu dinleyebileceginizi ve ASLA YARGILAMAYACAGINIZI telkin eder, otorite kurmadan karari ona birakirsaniz, arkadas baskina karsi daha direncli olur, madde lerden uzak durma ihtimali o kadar yuksek olur. Sevginizi ve sayginizi hic eksik etmeyin, bilgilendirin ve sikmadan goz kulak olun.

Aman deyim KAHVE ICIRMEYIN!!! Kalp ritmini cildirtir!
Yerine taze zencefil ve limonu demleyerk ilik icirin. Acik havaya deniz kenarina goturun . Amac karacigerden atmak o zehiri.
Agir yemek yedirmeyin,hafif corbalar ve bakteriyel yogurt ve yumusak meyvelerden yapilmis smoothie verin.

Arkadaşım kahve bana tek ilaçtı denediğim zaman.
Ertesi günü sade kahve ve suyla geçirmiştim.

Ah kırılmadım olurmu öyle şey. . Çok doğru şeyler yazmışsınız. Bende öyle düşünüyorum. İyiki böyle bir tepki verdi vücudu ve bu ona güzel bir ders oldu..hatta inanirmisiniz bana da ders oldu.çocukarımın arkadaş ortamını tanıyorum diye biraz daha rahattım. Ama şunu gördüm ki kendi çocuğumuza dikkat etmeliyiz aslında. .üç sene sonra üniversite ye gidecek.ee dediğiniz gibi orda ulaşmak daha kolay olacak böyle maddelere. Bizde olmayacağız yanında zaten. İnşallah bir daha denemek bile istemez.
Benim yeğenim burada yaşıyor oda ünide alıştı bu zıkkıma şimdi bırakmak için uğraşıyor..hepimiz çok üzülüyoruz ona.ama gençlik işte. Merak ve bilincsizlik tetikliyor.
Biz büyüdük ve kirlendi dünya diye bir şarkı vardı aklıma o geldi..

Çok üzüldüm kızınıza, geçmiş olsun. Bir daha tekrarı olmaz umarım. Kıyamam ne kadar korkmuştur, kim bilir, kızınız. Ucuz atlaşmışsınız.
Öbür gerizekalı velet kaç yaşında, otu veren? Şapşal velet, kendi ne halt yiyorsa yesin de başkasına habersizce uyuşturucu vermek ne demek. Hapislerde çürüyecek haberi yok.
Tekrar geçmiş olsun.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.bugün daha iyi allaha şükür. Atlattık o korkunç anları. Olay dün gece olmuştu.

Teşekkür ederim canım. Oda kızımla aynı yaşta. .ama söylemiş herkese kekin içinde ne olduğunu. .yani bütün çocuklar bilerek yemiş. .fenalasanlarin birdaha denemeyecehine eminim.

Teşekkür ederim canım. Oda kızımla aynı yaşta. .ama söylemiş herkese kekin içinde ne olduğunu. .yani bütün çocuklar bilerek yemiş. .fenalasanlarin birdaha denemeyecehine eminim.
Ah işte saçma bir çocukluk hevesi. Hepsine sorsanız, hepsi tehlikeli olduğunu biliyor ama 3 ergeni aynı odaya koyun ve dünya savaşı çıkarsınlar.
Kızınızla sakince konuşun, biliyorsa da inkar edecektir bildiğini bence fazla üstelemeyin ona korkusu yeter zaten. Dersini almıştır o. Tehlikelerinden ve yaşayabileceği sorunlardan bahsedin. Ama o korkudan sonra sigara satan büfenin önünden bile geçeceğinden şüpheliyim.

Sözde okullarda bununla ilgili bilgiler veriliyor ama göründüğü gibi yeterli olmuyor bu bilgiler.NHS beş para etmez.buranın sağlık sistemi berbat.bir randevu almak için saatlerce telde günlerce de Dr yi görmek için bekliyorsun.
İyiki sigortamiz var private goturebiliyoruz doktora. Ben diyorum ki acaba bir psikiyatrist le görüşmek daha mı iyi olur.o konuşsun bu konu hakkında. .

Çok büyük geçmiş olsun , konuyu panikle okudum . Çok şükür kızınız iyi . Bizler kendimizce önlem almaya çalıyoruz ama maalesef belanın nerden geleceği belli olmuyor . Allah korusun masum meleklerimizi , tek sığındığımız O .

Bence bu eğitim ile olabilecek bir şey değil. Bana getirseler o kekten ben de denerim. Kızımızın durumunda kızınıza bu tür maddelerin zarar verdiğini öğrendiniz o kadar. Zaten çocukta çok korkmus. O yuzden takipe ekstra sinirlandirmalara falan gerek yok. Çünkü bunlar sadece konu sahibini tatmin eder. Çocuk üzerinde daha baskı hissetmesin. Yoksa konu sahibi ile aralarındaki ilişki bozulur daha çok yalana başlayabilir.

Kizim bilerek yediğini söyleyecek kadar güveniyor bize diye ben gerçekten memnun oldum.bilmiyordum diyip yalan söylemedi. Dürüst davrandı. Bu yüzden ona kızmadım. Yaptığının çok yanlış olduğunu anlattım sadece.ama oda zaten bizzat yaşayarak öğrendi.
Kötü bir tecrübe yaşadı. Ama ders oldu.

amin canım çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…