kızım ve annem

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
günaydın arkadaşlar

bir konuda fikrinize ihtiyacım var 11 ve 5 yaşında iki kızım var ben çalışıyorum kızlara annem bakıyor. bundan bir kaç ay önce annem büyük kızımdan biraz şikayetlendi. kızım anneme çok ters davranıyormuş azarlıyormuş ufacık bişey desem her şeyi yerlere çarpıyo falan dedi neyse ben kızımla konuştum güzelce anlattım tamam anne birdaha yapmam dedi. annem 55 yaşında çok fedakar bir insan sağolsun çocuklarımın her şeyi ile ilgilenir. tertemiz bakıyor. az önce annem beni aradı kızım demeyim diyorum ama dayanamıyorum dedi ağladı telefonda sabah uyandırıyorum okul için beni azarlıyor diyo. ne var ne yok yerlere çarpıyo diyo. elim ayağım titredi. her gün böyle ben sana demiyorum diyor. şimdi akşam konuşucam kızımla ama fevri davranıp yanlış şeyler yapmak istemiyorum. ne yapayım nasıl bir konuşma yapayım. cezalandırayımmı yardımcı olun bana. anneme yaptığı bu hareketlerin birini yapmıyor bana. annemi üzmesini istemiyorum. kadıncağız zaten bu yaşında uğraşıyor bizimle bide böyle üzülüp ağlamasını istemiyorum.

Vay cadı Anneniz yumuşak başlı sanırım. Size yapamayacağını bildiği şeyleri ona yapıyor.

Bu davranışı tetikleyen konu okul mu? Okula gitmek istemiyor ve anneanne onu uyandırdığında ona patlıyor olabilir mi? Dersleri, okuldaki ilişkileri nasıl?

Bu arada yeri gelmişken ergenliğe hoşgeldiniz :) Umarım sorunsuz atlatırsınız.

Sizi ozluyor ondan yapiyor olabilir mi anneanneyi bezdireyim gitsin annemde calismasin bizimle vakit gecirsin mantigi herkese davransa ergenlik sinyali diyecem ama birtek ona yapiyormus cok sakin konusun eger birkez daha yaparsa yola anneanne ile degil bakici ile dvm edeceginizi belirtin ve bakicinin anneanne kadar anlayisli olmayacagini kurallarin faha ski olacagini cok net olarak calismanizin bir secenek degil
Zorunluluk oldugunu algilasin bana biraz hircinlgin sebebi birikmis ozlem olabilir gibi geldi

Sürekli anneannede mi kalıyorlar? Sabah uyandırırken yaptığını yazmışsınız. Sizi özlediği için tepki veriyor olabilir. Bir pedagog desteği alsanız? Ergenliği daha zor geçebilir sonra.
annemde kalmıyorlar annem sabah bize geliyor akşam ben gelincede annem kendi evine geçiyor

amin canım. eşimlede konuştum şimdi eşim de biraz sevgi biraz maneviyatla atlatıcaz inşallah diyor.

şuan fiziksel gelişiminde henüz bir ergenlik belirtisi yok

bence yaptığı karşılıksız kalmamalı. yani 11 yaş baya büyük yaş.
bence 7 de uyandırın onu. bundan sonra böyle deyin. uyansın yapsın kahvaltısını.
sonra da okul vaktine kadar kitap okusun falan. anneanne artık seni uyandırmayacak kahvaltını hazırlamayacak. çünkü hak etmiyorsun denmesi gerek bence. ergenlik olsa size de yapması lazımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…