kızım ve annem

11 yaş. Ergenlige giriyor kiziniz. Belli ki sizden çekiniyor ama anane ile kapris yapabilecegi bir iliskisi var. Ananesi de gereken tepkiyi versin bence, surekli alttan alip uzulup aglamasin. Cunku ona oyle davranabilecegini dusunuyor...

sabah biz yedide evden çıkıyoruz. kızım dokuzda çıkıyor evden annem sekiz gibi uyandırıp kahvaltısını yaptırıyor.

anladım, ama sabah böyle oluyor maalesef. hem uyku mamurluğu, hem anne babanın olmamasından ötürü bir otorite boşluğu.
bence de siz giderken kaldırın bundan sonra, hem yaptığının bedeli olarak, hem de sabah anne babayı görmek iyi gelecektir.

ben size yapmıyor ananeye yapıyor durumunu da aslında sizin veya ananenin tutumuna bağlı olduğunu düşünmüyorum.
size yapmıyor, çünkü siz zaten tatil günlerinde ferah zaman varken onu uyandırıyorsunuz, ama anane tam okul gününde, çocuk uykusunu almadan uyandırıyor, ve mecbur yapılması gereken işler var, kahvaltı yapılacak, okul için hazırlanacak falan.
Siz de olsanız aynı şekilde davranırdı, tabi anne babanın yaptırımı daha fazla olduğu için çözmeniz daha kolay olurdu.

o yüzden erken de olsa siz kaldırmalı ve bu ataklarla siz veya eşiniz baş etmelisiniz bence.

benim 4,5 yaşındaki sıpa 6.30 da kalkıp 7.30da evden çıkıyor, azıcık kıyacaksınız çocuklarınıza maalesef.

Anneanneyi yumuşak gördü ise, ergen şımarıklığı da oluştu ise, ki oluşmuştur tam bu yaşlarda, ondan yapmaya yüz buluyordur. Öneri olarak sizin, eşinizin, annenizin de bulunduğu bir ortamda biraz da sert bir dille (azarlamadan ama net bir ses tonu ile) bu ailenin hiç bir evresinde böyle hareketlerin kabul görmediğini, artık onun da büyüdüğünü (bu duymaktan hoşlanacaktır, yem atın) ve bu hareketlerin ona yakışmadığını, bir daha tekrarlar ise ceza alacağını ama bunu keseceğine dair de hepinizin inancının tam olduğunu belirtin. Karşısında topluca bir duruş görsün. Bir de gelişim vs önemli ama bu yaşlar biraz da artık aklının erdiği yaşlar, yüzleşecek ve kırılacaksa da kırılacak açıkçası... Başka türlü pamuklara sarıldığında böyle sorunlar yerleşik hale geliyor

O yaşlarda kızımda aynı tepkileri veriyordu, sebebini ise epey zaman sonra öğrendim eğer anneannem gelip bizimle ilgilenmese annem işe gitmez bizim yanımızda olur mantığıyla anneanneyi suçluyormuş. Çocuklar bazen doğru düşünmek yerine kendi iç dünyalarındaki duygularıyla hareket ediyorlar.

Belki siz de uyandırsanız aynı tepkiyi verecek. Siz uyandırın. Kahvaltısını yapsın. Sonra anneanne gelene kadar kitap okur tv izler falan. Akşam da erken uyursa sabah 6 da kalkması sorun olmaz

Bence evde oturup çocuklarınızla ilgilenme zamanı gelmiş , malum ergenlik yaşı çok düştü artık, o kızcağızda kendini öyle bir şekilde ifade etmeye çalışıyor

Kızınla konuş ama yapma etme şeklinde değil. Neden böyle yapıyorsun diye sorun. Size yapmayıp sadece anneanneye yapıyorsa kendince sebepleri olabilir. Yani sorunun kaynağına inmeye çalışın

10 yaşında kardeşim var benimde .Anneme karşı çok hırçın davranıyordu .Pedogoga gittik ön ergenlik geçiriyor normal dedi .Şimdiki çocukların ergenlikleri bile bi tuhaf oldu Ben 10 yaşında ergen nedir bilmezdim

Bence anneniz çok şımartmış kızınızı. Kesinlikle taviz vermeyin, cezalandırın. Saygısızlığa hiç tahammülüm yoktur. Benim kızım da anneannesinde kalıyor bazı günler. Annem çok sinirlidir, kızıma kızar küser ama kızım asla cvp vermez. TM anneanne der geçer. Bu konuda kesin bir dille konuşun bence.

benim kızımda 11 yaşında oda aynı sizinki gibi. Uyandırdığımda sanki içinden canavar çıkıyor. Ağlıyor ,bağırıyor o kadar ters davranıyor ki. Kendine gelince sanki o değil bunları yapan. Geç yatıyorsa uykusunu alamıyor olabilir. Bir de ergenliğe geçişte oldukları için çok agrasif. Hiç kendisine laf söyletmiyor.

11 yaş küçük değil. anneannesinden özür dilesin,çalar saat hediye edin kızınıza onunla kendisi kalkmayı öğrensin. kadın yazık her işe koşturuyor diye tepesine çıkmış. kalksın kendisi tıpış tıpış hazırlansın bir süre.

Çocuklarla kaç saat vakit geçirebiliyorsunuz hafta içi?

Bence güzelce konuşun.. ona kötü davranman ile bana davranman aynı şey.. beni çok üzüyorsun diyin.. bi daha böyle bişey duymak istemiyorum diyin..

amin canım. eşimlede konuştum şimdi eşim de biraz sevgi biraz maneviyatla atlatıcaz inşallah diyor.

Ben bu sekilde atlatacaginizi dusunmuyorum.
11 yasinda koca kiz yaptigi herseyi bilincli yapar.
Ben kulagini saglamca cekerdim acikcasi.
Ayrica 11 yasindaki cocuk bi zahmet alarm kurup kalksin.

Kusura bakmayin kiziniza eli masali bi anneanne lazim.
Cocugum anneme boyle davransa birak uyuyup okula gec kalsin akli basina gelsin derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…