Kızım ve Babası

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Herkese iyi günler dilerim.
Eşimle 4 aydır ayrıyız bir ay öncede resmi olarak ayrıldık. Kızım iki buçuk yaşında ve velayeti bende. Mahkeme kararına göre babasının ayda iki gün görme hakkı var. Fakat ben her hafta 2 gün haftasonları kızımı babasına veriyorum. Bende eski eşimde ailelerle yaşıyoruz. Eski eşimin annesi babası hayatta.
Sormak istediğim şu kızımı her hafta babasına vermem iyi mi kötü mü? Çevremdekilerin bazıları babasından soğumasın babasıda özler doğru yapıyorsun diyor ki bende böyle düşündüğümden gönderiyorum. Bazılarıda çocuk için iyi olmayacağını ikilik yaşayacağını söylüyor.
Eski eşimde anneside babasıda kızımla oldukça ilgililer almaya gittiğimde de görüyorum babaannesine dedesine sarılıp öpüyor öyle gidiyoruz gözüm arkada kalacak bir durumum yok. Gezdirirler yedirirler içirirler azarlamaları bağırmaları falan yoktur.

Sizin canınızdan bir parça ise eşinizden de bir parçai aksi düşünenler bence bencillik ediyorlar.
Siz en iyisini yapıyorsunuz kardeşim
ne demek göndermemek

Karşılıklı medeni olarak ayrılmışsınız,kimse kimseyi çocukla tehdit etmemiş.Kötü bir durum olsaydı hakim zaten görmesi için karar vermezdi.
Çok iyi yapıyorsunuz,sevgi ister çocuk.iki taraf da en güzel şekilde sevgisini gösteriyor.Çocuk daha da sağlıklı olur bazılarının belirttiğinin aksine.

Şu an iyi olsa bile okul çağında bu olmamalı

Yıllarca bu konuda araştırmalar yapıldı

Çocuk okul Zaman'ını kurallı günleri işte yat, ders çalış vs vs annesi ile geçirip haftasonunu eğlenceyi babası ile geçirdiğinde anne ile paylaşımı ve baba ile paylaşımı algısında sorun yaşanıyormuş

Mahkeme Kararları eskiden her hafta sonu iken son 10-15 yıldır falan iki haftada bir şeklinde çıkıyor bu nedenle

Şimdi de siz hafta içi çalışıyorsanız mutlaka kızınızla bir tam gün geçirebileceğiniz düzeniniz olsun

çalışmıyorsanız bu aşamada tolere edilebilir zira siz 5 tam gün onunla olmuş olursunuz

Ben de ayı süreçten geçtim 2 yaşında ailem ayrıldı. Anneme herkes aman görüştürme etme demesine rağmen olsun bizim sorunumuz ayrı onların ilişkisi ayrı deyip görüştürmeye, kendi hediyeler alıp "bak kızım baban aldı" demeye devam etmiş. Babam kırık olduğu için Hiç bişeyin kıymetini bilmeyip anneme de bana da nankörlük etti bunca yıl boşa görüşüp bana zarar vermiş sadece. Bi kaç yıl önce komple kestik görüşmeyi.

Benimki ekstrem bir sorunluydu, demem o ki normal biri değilse görüştürmenin yaptıklarının hiçbi önemi yok. Yirmi yıl sonra keşke öldü deseydim diye düşünürsün. Ama normal bi adamsa kendi aranızdaki sorunları komple bi kenara bırak kızını gözle onun yanından gelince nasıl iyi davranıyor mu ilgili mi. Ve gönül rahatlığıyla görüştür. Ama bütüb hafta sonlarını, yani faaliyet ve eğlence zamanlarını da babasıyla geçirmesin. Senle de olmalı. Bu sefer babayı hep eğlenme, senle olan zamanı ders, otorite, erken yatma olarak kodlar.

Bundan sonraki hayatın daha güzel olsun

Bence en iyisini yapiyorsunuz. Sizin bosaniz onun babasi oldugu gercegini degistirmiyor. Evlatlar icin baba cok onemli.

mahkeme kararıni uygulamanız öneririm
yani çocuk okula sizin yanınızda gidiyor tatili babasiyla geçiriyor
bu orantisizlik yaratır sizinle de tatilde bir gün geçirmesi önemli

Ben olsam haftanın 5 gunu calısıp ızınlı gunlerımın her gununde cocugumu babasına gondermezdım.
Sız neden cocugunuzu 5 gunde 2 gunlugune verıyorsunuz bu seferde sızden mahrum kalmıyor mu?
Ayrıca mahkeme gunlerıne uymazsanız uymadıgınız tarıhlerde basına bı ıs gelırse sıze kamu davası acılır , kıme sordunda verdın gıbılerıne

doğru olanı yapıyorsunuz annesi ve babası bir arada olmadığı için zaten bilinç altında bir yıkım yaşıyor babasını göremezse daha kötü olur.

Cocuga iyi bakiyorlarmis. Ayrilmis olup bunu boyle basarrlmaniz harika tebrik ederim. Kimseyi dinlemeyin kiziniz icin en dogrusunu yapiyorsunuz. Yalniz olmadigini sevildigini gorerek yasayarak buyuyecek
Bence cok sansli.

en güzelini yapıyorsun. tebrik ederim seni. sonuçta siz ayrıldınız çocuk ayrılmadı ki anne yada babasıyla.

Doğru olanı yapıyorsunuz. Çocuğunuz için doğru olanı en iyi siz bilirsiniz. Başkası birşey derseler lafı ağzına tıkayın. Çocuk ikilik yaşayacak diye babasından uzak tutmanı söyleyen insanlar kötü kalplilerden başkaları değil. Görünen o ki hiç bir olumsuzluk yok, herşey iyi. Babaaanne ve dedesini seviyor babasıyla anlaşıyor ne diye az görüştüreceksiniz ki. Bunu söyleyen insanın niyetini sorgularım ben.

Ben şuan çalışmıyorum. O yüzden 5 gün birlikteyiz kızımla. Çalışmaya başlayınca büyük ihtimal haftaiçi bir gün izinli bir işte çalışacağım için izin günümde de birlikte oluruz diye düşünüyorum. Farklı durumda başka bir çözüm düşünmeye çalışırız. Ama baba özlüyorum diyor kıyamıyorum açıkçası ve kızımda babasına düşkün.

Ben şuan çalışmıyorum. O yüzden 5 gün birlikteyiz kızımla. Çalışmaya başlayınca büyük ihtimal haftaiçi bir gün izinli bir işte çalışacağım için izin günümde de birlikte oluruz diye düşünüyorum. Farklı durumda başka bir çözüm düşünmeye çalışırız. Ama baba özlüyorum diyor kıyamıyorum açıkçası ve kızımda babasına düşkün.

çook doğru yapıyorsun 2 sebeple birincisi baba kız ilişkisi çok özeldir ayda 2 gün nedir arkadaş hiç görmesin daha iyi o zaman. her hafta görüyor olması çok önemli. küçük müçük deme her şeyi güzelce usulünce anlat yavrun çok güzel anlar emin ol.
ikincisi de baba kızının her hafta geleceğini muhakkak bilsin. kendine çocuğu yokmuş gibi rahat bi hayat kurmasın. tüm dertleri sen yüklenme yani. bilmem anlatabildim mi?

her hafta gönderme bence. bi tatilde de senin yanında oldun. iki haftada bi gönder atıyorum.

her zaman gönder canım evlerınız yakınsa ısın oldıgında haftaıcı de gönder
daha cok kucuk babasından ayrı kalmasın
hem de ıyı nıyetlılerse sakın ayırma onları
cok dogru bısey yapıyosun hem senınle de bolca vakıt gecırıyomus
keske ıyı bıseyler olsa da esınızle barıssanız bı araya gelsenız tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…